Hva er nytelse?

Brudeparene er i farta!

 

Du har kanskje fått med deg at jeg hjelper 2 par som skal gifte seg til sommeren med å komme i form?

Nå har jeg tatt en runde med hvert par på spisevaner. De måtte skrive ned det de spiser både til hverdags og kvelds og fikk seg noen reale Aha-opplevelser.


Det ene paret fant ut at de ”knertet” et helt kilo smågodt i helgen pluss masse chips og nachos og litt godis i løpet av uken også.

 Det som gjelder nesten alle jeg har jobbet med er at de aldri har et bevisst kosthold – at de har bestemt seg for at kostholdet skal være på en bestemt måte. Ting blir bare som de blir avhengig av stress, jobb og mange andre faktorer som får lov å styre. I stedet kan man lage seg en politikk som de andre komponentene i livet må føye seg etter.

 

Jeg snakket mye med dem om nytelse. Nytelse er jo viktig – også i det man spiser. Men er et kilo gotteri nytelse? Når vipper det fra nytelse til fråtsing (la gå – det kan være litt nytelse i fråtsing også…., men hvor mye nytelse er det i å være stappa?)


 

Nå har de fått utfordringen til å gjøre helgekos om fra selvlysende gummigotteri til mer erotisk mat – noe av motivasjonen for å bli med på dette opplegget var for det ene paret at de har lyst til å være sexy for hverandre også om 20 år.


 

Hva er din beste kilde til nytelse? Godis? Sex? Trening?

All of the above?

 

11 kommentarer

FFF

09.02.2007 kl.10:23

Nytelse musikk, og st sdan!

Ida

09.02.2007 kl.15:41

Hmm.. Et godt knull med pflgende Stratos hadde vel vrt toppen :PMen om man spiser seg s mett at man blir kvalm, da mener jeg at man delegger nytelsen. Man kan nyte god mat, men om man spiser til man er helt stappa fr man bare drlig samvittighet og fler seg ekkel.Godteri smaker mye bedre om man fr mindre av det, og ikke s ofte ;)

carita

10.02.2007 kl.12:48

Trening er nytelse.. Godteri er ogs nytelse, men det gir masse konsekvenser som ikke er like mye nytelse.. Jeg er 14 s sex skal jeg ikke uttale meg om enda..

Julie Andrews

10.02.2007 kl.15:32

Jeg nyter det nr jeg gr hjem fra jobben som er en gtur p nesten en time. Jeg prver presse meg til g fort og sl min egen tid. Jeg nyter ogs deilig mat, drinker, vin, sex, godis, trening, en god film og det jeg nyter mest av alt er nr jeg kan legge meg i nyoppredd seng og lese boka mi og s sove godt etterp. Da nyter jeg... jeg nyter livet jeg :)

FrodeFF

10.02.2007 kl.22:05

Takk for kommentaren. De fleste har egentlig ikkje noe si og legger igjen drittslenging i stedet.Eg var dessverre ikkje en av de som danset p scenen med The Clash, men har derimot hoppet som en gal blant publikum ved flere anledninger.Dette med vre kjendis tror eg faktisk bedre som anonym enn som ett bilde folk kan kjenne igjen plage p gaten. For en plage kan det bli nr man egentlig bare vil ha privatlivets fred. Sjl i lille Norge der folk egentlig ikkje liker Se og Hr, men nysjerrigheten tar overhnd. S kjendis-livet i Norge nok ikkje mer farlig enn noen f ville fester, og litt bakrus har ingen lidd sin dd av. Men hvis man kjendis i et land med 260-millioner innbyggere faktisk sjansene for at man tar skade av det strre enn at man takler det uten store apparater rundt deg som tar den strste styten. Anna Nicole (som eg personlig ikkje fant noe srlig sexy) la seg ut i kjendis-livet uten en buffer-sone. Livet i full fart frer gjerne til det samme som brenne et lys i begge ender. Og man fr aldri livet p plass etter 10-15r i "fast lane" uten tvert bryte med hele sirkuset og holde seg i skyggesonen i tilsvarende lang tid. Dette klarte hun ikke fr hun prvde leve livet normalt. Fr bare hpe at folk som Dorthe Skappel, og de som verre , ikkje klarer finne ut av hvem som blir foster-foreldre for den foreldrelse datteren, slik at hun fr sjansen til en normal oppvekst. Men det vel vanskelig i USA kor hun kan risikere at fosterforeldrene vil profittere p et foreldrelst barns kjendis-mor.Nei, den beste mten vre kjendis p rett og slett vre anonym, og kjent for sine kvaliteter i stedet for utseendet. Men, snn verden blitt med reklame som pumper barn full av at de ikkje bra nok uten se snn og snn ut, s ikkje foreldrene lengre holdbare som rollefigurer. Medie-verden kjrer fort og rett og slett kynisk og deleggende for unge sinn. Eg rett og slett glad eg ikkje ung i dag. Fikk i hvert fall tid til utvikle kvaliteter og bli kjent med meg sjl fr eg engang ndde "karusellen".

Elisabeth

17.02.2007 kl.16:07

Frank, er du p rett blogg...?Ang nytelse: En gang hrte jeg uttrykket "everything in moderation. Including moderation". Genialt!Kari, du er min helt :)

hanne

25.02.2007 kl.17:43

nytelse er ligge i sengen med kjresten, i armkroken hans og bare fle alle de sterke flelsene du har for ham, verdsette hver eneste berrelse, kunne bare ligge se ham langt inn i de gldene ynene som viser hvor stor pris han setter p deg, og kysse ham mt, varmt og mykt.

Jenny

27.02.2007 kl.13:19

Jeg nyter livet nr jeg kan sitte med en god bok og vite at jeg ikke har noen innleveringer eller prver p skolen, eller noe annet viktig. Det er ogs utrolig deilig sette seg ned med en bok etter trening, eller g en lang tur, og spise en sunn og god lunsj etterp. Dessuten nyter jeg sove, eller lese p senga. Det er utrolig deilig kunne ligge og dra seg i senga i helgene. Hehe. Jeg nyter ogs livet nr jeg gjr noe kjekt sammen med familien min. Nr det gjelder snop spiser jeg det kun p lrdager; en god ting skal ikke spises for ofte!

Susy

27.02.2007 kl.23:45

Jeg nyter mose, nose og kose barna i familien min!! De er s utrolig digge! Hilsen Suzy

28.02.2007 kl.06:30

Fant denne bloggen i dag via en annen blogg. Nytelse er for meg kose meg med familien, lese, vaske( det er trening det), st opp tidlig og lage frokost til familien, ta en skikkelig tur p rulleskiene, sitte i hagen og bare tenke, hjelpe datteren med lekser og bare vre til... (o my good dette ble klisj he he) Du fr ha en fin dag:O)

12.03.2007 kl.21:58

Nytelse for meg er...eh... aner egentlig ikke =S

Finnes den ting jeg virkelig nyter?

Skriv en ny kommentar

hits