Fikk du en kjønnssykdom i dag?

Det har vært så mye skrevet om prostitusjon i det siste. Gatebildet er i enkelte strøk i mange norske byer preget av et tilsynelatende økt antall prostituerte. Det har vært skrevet mye om det, men det står da så lite om kundene! Hvem er de egentlig? Jeg har venninner som jobber på kontor i området rundt Tollbugaten og de forteller om ”helt vanlige fyrer” som sirkler rundt på jakt. Det er ikke uvanlig at det er barnesete i bilene.

Jeg kan godt skjønne at det å fantasere om å ha sex med en fremmed kan virke pirrende, men derfra til å betale for å penetrere et annet menneske man vet gjør det samme mange ganger i døgnet og som ikke en gang liker deg det minste er mer enn jeg kan fatte.

Hvem er disse mennene? Hva er deres argumenter for å fortsette å kjøpe seksuelle tjenester?

Stemmer det at mange norske menn betaler ekstra for å ha samleie uten å bruke kondom? Det gjør de i alle fall i mange andre land, så det er vel grunn til å tro at det er samme situasjon her. Nordmenn er i alle fall utrolig dårlige til å bruke kondom i vanlige seksuelle relasjoner: Det resulterer blant annet i at et enormt antall klamydiatilfeller  hvert år.

Kondom

Hvem er det som får mest kjønnssykdommer? ”Dumme” 15-åringer som debuterer i fylla?  Av de 273 000 klamydiaprøvene som ble tatt i 2005, var 19 973 prøver positive, dvs. 7,3 %. Av klamydiatilfellene i 2005 var 60,5 % under 25 år. 38 % av de totale klamydiatilfellene var i aldersgruppen 20-24 år og 22 % i aldersgruppen 15-19 år.

Klamydia er kanskje den vanligste årsaken til barnløshet i Norge

Den gruppen der HIV smitte øker mest i verden er blant monogame kvinner som er så uheldige å ha menn som kjøper kondomfritt samleie av prostituerte.
Bare for å ha nevnt det vil verdens mektigste menn gjerne kvitte seg med kondomer. De synes abstinens er den eneste riktige tilnærming til sex utenfor ekteskapet. Det hjelper vel neppe de monogame kvinnene som ikke har peiling på hva mennene deres bruker fritiden til…………….

Siste nytt er at Bush står på sitt mens den katolske kirken har begynt å åpne øynene så vidt på gløtt. Jeg følger med i spenning.

Hva med deg, hva gjør du for å beskytte deg selv?

Stikkord:

10 kommentarer

Ida

14.07.2006 kl.01:51

P piller ^^Hadde jeg hatt sex utenfor et forhold der jeg vet han ikke er smitta, hadde jeg selvfølgelig brukt kondom! Skjønner ikke grunnen til å la være å beskytte seg selv, hva godt er det for? Pingler om folk ikke tør å si ifra om slikt, skjerpings!Prostitusjon burde seriøst vært forbudt, totalforbud. Det er da virkelig ikke nødvendig. Skaff dere en avisbudjobb istedet, horer. Og mennene som kjøper, vel... Hva annet kan man si enn...Why??

Marianne

14.07.2006 kl.18:18

Det er nok ikke fult så enkelt som å si at prostitusjon skal forbys. Dette er et yrke som har vært i bruk i alle år, og det er en grunn til at noen tyr til et slikt yrke. Istedenfor å si at det er så enkelt som å bytte jobb til avisbud, er det mer konstruktivt å se på årsakene til hvorfor kvinner selger kroppen sin. Og å forsøke å forstå. Når det gjelder horekunder kan jeg, som de fleste andre, ikke forstå at menn faktisk tyr til kjøp av sex. Det er ekkelt og kvalmende, men jeg aksepterer at det er ting her i verden jeg ikke kan forstå. Et vanskelig spørsmål dette her. Finnes vel ikke noe rett og galt svar....

Kari Jaquesson

19.07.2006 kl.20:12

Nei, det er ingen enkle svar, men at man utsetter sin elskede for alvorlig sykdom ved å ha sex, til og med veldig usikker sex er skikkelig bånn. Alt er et valg her i livet og i det øyeblikket man har samleie med noen uten å bruke kondom velger man også å utsette seg selv for en risiko. Man kan jo gjøre hva man vil med sin egen helse, men man har ikke lov til å la andre som i utganspunktet skal ha begrunnet tillit til partneren sin for risiko uten at de har valgt det selv.

gla pia=)

19.07.2006 kl.22:01

Jeg er så enig med deg Kari... Men jeg skjønner faktisk ikke at menn vil ha sex med disse jentene... At de ikke tenker på alle sykdommene, og ikke minst hva de kan påføre en eventuell kjæreste. Hvis jeg hadde fått greie på at min samboer hadde gjort noe sånt hadde det vært på hue ut av døra! I mine øyne er dette utroskap, og det byr med så sinnsykt imot.Men så en film for ikke så lenge siden om jenter som blir lurt hit til landet med lovord om at de skal få en bedre tilværelse. Også blir de brukt som horer. de blir grovt utnyttet, og får hele tiden beskjed om at de må tjene summer, for da skal de liksom endelig "bli fri".. syns litt synd på disse etter jeg hadde sett filmen, men uansett så mener jeg: Denne virksomheten BØR forbys!!!GO Kari;)

Ina

30.07.2006 kl.23:05

En venn av meg var nylig i Amsterdam, og mest på spøk ble han spurt om han hadde "hatt seg en hore". Min venn svarte da at, nei, det hadde han ikke, for han mente det at det ville være det samme som å dyppe kjønnsorganet i en bøtte med hiv og klamydia.Bra sagt, og en bra holdning.Jeg synes at loven slik som den er i dag er bra. Det er tillatt å selge, men ikke å kjøpe. Jeg tror ikke at noen kvinner går inn i yrket som prostuert frivillig og med letthet. Å kriminalisere disse kvinnene som har valgt "siste løsning" vil ikke hjelpe noen. Tror at mer overvåkning fra politiet, og mer informasjon til kundene om hva de faktisk gjør ( utsetter seg selv og andre for livsfarlige sykdommer, bidrar til et uakseptabelt menneskesyn...osv.) kanskje vil være en løsning.

Andrea S.

03.08.2006 kl.09:39

Jeg håper grunnen til at vennen din ikke vil ha sex med en prostituert strekker seg lenger enn at han er redd for kjønnsykdommer. En god holdning er når en gutt ikke blir fristet/har lyst til ha sex med horer.

Kari Jaquesson

07.08.2006 kl.00:17

Ja, enig, håper ikke det var eneste grunnen! Jeg tror nok en del kvinner som er prostituerte kunne gitt seg om de hadde villet, men det er lett å venne seg til livsstilen: masse cash, alkohol og dop,osv. Å vakse sykehuskorridorer for 119 kroner timen blir kanskje ikke spenstig nok i forhold. Synes ikke vi skal se på alle prostituerte som ofre. Det er forskjellig ehirtosrier også her. Det jeg synes er helt lavmål er at monogamen kvinner rundt omkring i verden (helt sikkert her hjemme også) blir smittet med alt fra gonoré til HIV av drittsekker som har ubeskyttet sex med prostituerte (og andre utroskapspartnere også). Det er helt tragisk.Det er utrolig mange barn som blir morløse fordi pappa har vært ute på byen med svingstangen sin. I helvete!!!

Tiram

20.08.2006 kl.09:22

Litt seint, men en liten korreksjon:"Det er tillatt å selge, men ikke å kjøpe."Det *er* faktisk tillatt å kjøpe sex i Norge. Det er mye det debatten dreier seg om nå, om vi skal forby kjøp av sex, slik Sverige har gjort. Det som *er* forbudt, er hallikvirksomhet, altså å formidle sexsalg.Personlig synes jeg det er et ganske vanskelig spørsmål. Jeg er ikke sikker på om det vil bedre de prostituertes situasjon om vi forbyr kjøp. Det er godt mulig det bare vil bidra til å gjemme problemet. Men de som er sikre, og bor i eller nær Oslo, kan slenge seg på denne:Demonstrasjon for kriminalisering av horekundertorsdag 24. august kl. 19.00 fra Jernbanetorget

Lillepus

16.09.2006 kl.05:56

Det jeg er redd for dersom kjøp av sex kriminaliseres, er at jentene skal bli utsatt for større fare. Det vil være vanskelig for bordeller osv å ringe etter politiet for å få assistanse når dette er nødvendig.Får de det på seg at kundene risikerer å bli arrestert mister de jo kundebasen sin... Så da er det eneste alternativet at jentene får seg en hallik som kan beskytte dem, og dette skal halliken selvfølgelig ha seg godt betalt for! Fra asken til ilden...I en ideal verden så hadde det ikke eksistert prostitusjon, men kom igjen; er det virkelig noen av dere som tror at det kommer til å skje???Og politiet da, som klager over manglende ressurser på alt! Er det ikke bedre at de konsentrerer seg om kvinner/jenter som er holdt som sex-slaver, og mindreårige? Hjelp dem!Det kommer ALLTID til å være menn som vil kjøpe sex, og alltid kvinner som er villige til å selge det. Så kan vi syns at det er så moralsk forkastelig som vi bare vil... Men disse kvinnene trenger også trygget. Kriminalisering av kundene deres vil ikke øke tryggheten, snarere tvert i mot.Gi ut gratis kondomer til jentene, de vet allerede hvor viktig det er å bruke dem.

Christin Aamodt

24.09.2006 kl.22:14

Hehe, største feilaktige "sannheten" om prostitusjon er at det er verdens eldste yrke. Det er feil. Det er pilmaker som er det eldste.Og, det er heldigvis langt færre menn her til lands som kjøper sex enn i f.eks Spania. Den store sammenhengen mellom antall menn som kjøper sex ser ut til å kunne lenkes direkte til samfunnets holdning til kjøp av sex. I Norge er vi svært i mot det, i Spania ikke så veldig i mot det. Jeg klarer ikke å fatte hvorfor det skal være lov å kjøpe seksuelle tjenester fra mennesker.

Skriv en ny kommentar

hits