Ikke smil til menn som slår!


image58
FN har identifiset vold mot kvinner som kanskje den viktigste kampsaken innenfor menneskerettigheter og kamp mot fattigdom. Det utføres vold mot kvinner i alle land i alle samfunnslag og alle religionsgrupper hver dag - ustraffet. Også her hjemme. jeg fikk sjokk en dag jeg snakket med en tidligere kollega som fortalte at hennes (tilsynelatende sjarmerende og "vellykkede")  mann - en mellomleder i en anerkjent bedrift  hadde slått henne så mye at hun hadde whiplashskade i nakken. Hun kunne selv når hun så tilbake se hvordan han gradvis hadde knust all selvfølelse og selvtillit hos henne. Hvorfor er det så mange menn som slår? Hvorfor går de ikkeheller? Det kan da ikke være noe Ok for dem heller i slike forhold? Eller finnes det så mange menn med sadistiske trekk? Jeg tror ikke det, orker ikke å tro det. Likevel ser man at millioner av kvinner lever i redsel for sine menn - de som burde ta på dem med ømme hender.


Til alle kvinner som har en mann som slår:  Du KAN gå. Uansett hva han måtte inbille deg kan du GÅ.  Sier han at det er hans skyld at han slår stemmer det IKKE! Vold er aldri velbegrunnet annet i tilfeller der man må beskytte seg selv mot en annen persons voldsutøvelse. Uansett. Stikk, dra, Og fortell det til alle dere kjenner. Høyt og tydelig. ikke beskytt en som slår dama si - en som slår dama si er et krek - uansett. Og til mennene som har venner som slår: Se til å denge dem (ikke bokstavelig talt) og si HØYT og TYDELIG at ekte menn slår ikke. Slutt å hilse på dem, frys dem ut, vis dem fingern- hva som helst - men ikke vær overbærnde med en som slår. Vis hva du står for.

Menn må engasjere seg i vold mot kvinner.

Hvor er dere - ser dere ikke i leserspalter,


Men jentene taler:
http://sexysadie.norblogg.net/?p=277

http://rigmoronline.blogspot.com/2007/01/menn-mot-vold-mot-kvinner.html

http://vampus.blogspot.com/2007/01/du-en-voldtektsmann.html

http://beatesrasteplass.wordpress.com/2006/11/23/oppskrift-pa-hvordan-man-kan-bedrive-vold-pa-andre-uten-konsekvenser-for-en-selv/
Stikkord:

11 kommentarer

Rigmor

12.03.2007 kl.19:58

Viktig tema du tar opp.

Det forøvrig ikke lett å bare forlate et voldelig forhold, spesielt ikke når det er barn med i bildet; det er lett for uforstående å glemme akkurat det. Det har også vist seg at dersom en kvinner forlater et virkelig voldelig forhold, er hun og barna oftest i størst fare i månedene før og etter forholdet avsluttes.

Birgitte

13.03.2007 kl.10:26

Ingen skal behøve og få livet sitt ødelagt av en voldelig mann!

Det er så lett og si at det er bare og gå, men for de som har opplevd dette, vet det slettes ikke er så enkelt mange ganger. Dette kan være seg barn eller at kvinnen har blitt så psyket ned at man kommer seg ikke ut med egen hjelp

En voldelig mann trenger ikke nødvendigvis slå med hendene, men også slå i form av det verbale. Dessverre er psyisk misshandel langt verre og oppdage for omgivelsene rundt offeret.

Derfor bør FN også gripe fatt i at problematikken "misshandel" dreier seg mer enn den fysiske biten

Forøvrig ett viktig tema du tok opp

Koselig koselig

15.03.2007 kl.19:55

Hei Kari, veldig bra at du tar opp dette. Men samtidig vil jeg også bare minne om at det er ikke bare menn som slår kvinner, men også kvinner som utøver vold mot menn. Det gikk en grusomt fæl dokumentar om dette på TV Norge for ikke lenge siden. Dette programmet var engelsk, men det er vel ingenting som sier at ikke norske jenter(kvinner er så mye bedre?

Er veldig enig med Birgitte over her, som sier at mishandel ikke bare er fysisk, men også psykisk.

Jeg kjenner et par stk. som har blitt fysisk banket opp/psyket ned og det er ganske rystende å høre de fortelle om hva de har opplevd. Ingen skal behøve å måtte ha det slik, frykte for sitt liv og helse og for barna sine.

Folk som slår må også få hjelp, de er sjuke.

Nika

16.03.2007 kl.20:40

Først og fremst leste jeg brevet fra den 19-åringe kvinnen, og svaret hun fikk i Hjemmet. Er dette autentisk? Det kan ikke være det??? Jeg sitter og måper, og er målløs. Det må være en spøk?

Ida

17.03.2007 kl.12:56

bra tema du tar opp her - ingen skal behøve å bli slått av noen som burde elske en. Men hvorfor i alle dager slår de?

Det er trist. Likens med foreldre som slår sine barn - uakseptabelt. Desverre vet jeg ikke hvordan samfunnet kan bedre dette - kanskje med åpenhet? Men kanskje får det en slags "smitteeffekt" ? Hvem vet...

Elisabeth

23.03.2007 kl.08:58

Hei!!

Jeg er HELT enig med Kari.

Selv fikk jeg tilfeldigvis hjelp at et krisesenter i nærheten der jeg bor. Der tar de godt vare på både mor og barn og det er trygt der, du kan sove godt om natten og har alltid en å prate med. Selv fikk jeg flere venner etter 2 ukers opphold der. Nå lever jeg sammen med min kjæreste, som er veldig snill. Jeg har på mange måter kommet videre og jeg har god hjelp å oppfølgnig fa krissenteret. Der kan du få hjelp, selv etter du har flyttet ut. De Stiller virkelig opp og gjør en kjempe jobb. De kan også hjelpe deg ut fra ett dårlig forhold. Hvis du ikke tør å gjøre det selv.

Uansett... Ingen må finne seg i dritt...! Jeg håper noen av dere (helst alle) som er i ett usunt forhold kommer seg ut av det. Lykke til

26.03.2007 kl.18:28

Hei Kari!!

Har bare 1 SPM: Mener å ha sett en bok som du har skrevet om å være gravid.. (?)

Jeg har sett på siden din trimtram.no, men fant bare dvden din... Er det jeg som husker feil eller??

Du er super:))

Monica

15.05.2007 kl.01:20

So, what do you think about
last comments ?

Bozena

19.05.2007 kl.00:03

O, super project. Yes!
so hold.

Michalina

20.05.2007 kl.16:31

Good job! Your site is great!

Charlotte

11.08.2012 kl.15:42

Som kvinne som vokste opp med en voldelig far, vil jeg bare si dette til alle mødre som tror de blir værende for barnas skyld: kom dere vekk så fort dere kan. Det er på ingen måte godt for barn å være i et miljø med en voldelig forelder, enten det er fysisk eller verbal vold. Det er krisesenter over hele landet. Men lær noe av Katie Holms: PLANLEGG! Legg vekk penger og ha en fluktplan klar 1-2 måneder på forskudd. Om du ikke har penger, snakk med f.eks. NAV eller nær familie eller venner om de kan trå støttende til. Viktigeste er: kom deg vekk. Først da kan livet ditt begynne og sår healest!

Skriv en ny kommentar

hits