På tide å reparere etter Bush.

Bush administrasjonen har stått bak en mengde negative beslutninger og handlinger. En av dem var reinnføringen av THE GAG RULE. Dette har resultert i at mange flotte program, tjenester og klinikker innenfor seksuell og reproduktiv helse både i USA og i mange utviklingsland ble lagt ned. En av de organisasjonene som fikk merke det var UNFPA som jeg er Goodwill Ambassadør for. Kongressen hadde øremerket 34 millioner dollar  årlig til UNFPA. Bush nektet å betale og organisasjonen har ikke fått midler fra USA siden 2001 da Bush inntok det hvite hus.

Som respons på dette ble 34 Million Friends Of UNFPA stiftet av 2 ildsjeler.

Om du ønsker å bidra  klikk HER.

Nå venter alle vi som jobber med disse sakene spent på Obamas beslutninger og prioriteringer. Han mener at kvinner selv skal bestemme om og når de vil bli mødre og støtter kvinners rett til å avbryte et svangerskap.  Forhåpentligvis vil han raskt gå vekk fra Bush adminitrasjonens vanvittige politikk at avhold fra sex er det som først og fremst skal promoteres som prevensjon. Det er ikke effektivt i alle fall. Sex is here to stay. Nå må det bl a satses på å få gutta til å ta ansvar og tre på seg kondomet - men da må man også lære seg å bruke det riktig! Det må satses på å tilby unge og voksne opplysning om prevensjon og seksualitet basert på vitenskap - ikke ideologi. Det må sørges for tilgang på prevensjon (idag har afrikanske menn i snitt tilgang på mindre enn 5 kondomer i året).
Og det må sørges for at kvinner slipper å dø etter utrygge aborter. (I land som Polen, Irland og Malta er abort er forbudt.).  I USA er 87 % av kommunene uten tilbud om svangerskapsavbrudd. Hvem rammes mest av dett? Jepp - de fattige. For de rike er det å reise bort og få det utført ikke noe problem. De fattige har ikke noe valg. dette er altså også et klasseproblem. EQUAL RIGHTS?

Sjekk ut anmodningen og anbefalingene til Obama fra Nancy Northup i

Center for Reproductive RightsJeg tilbrakte en god del av natten på valgvake på Grand Hotel - kastet inn håndkle ved halvtre tiden - mange andre holdt ut - ikke til the bitter end - men THE HAPPY END!

valgvake p grand nov 2008 12
Ousman - min eldste sønn, Barbara Ødegaard som har jobbet hardt for å få amerikanere utenfor USA til å stemme - og meg! Trøtte men glade utover natten etterhvert som seiereen til Obama kommer nærmere!


valgvake p grand nov 2008 20
Gratulerer USA!

PS: Nesten ferdig med Obamas første bok Dreams of My Father- ANBEFALES!

2 kommentarer

Kari Jaquesson

10.11.2008 kl.22:41

Og - hurra! Obama har allerede sagt at han skal avskaffe GAGrule første dagen han er president!

Linn

05.05.2009 kl.22:11

YES!!!!!!!!! GOGO OBAMA!

Skriv en ny kommentar

hits