En stille søndag morgen...

Sitter på hotellrommet i Tromsø. Utsikten er nydelig. Norge er nydelig. Jeg reisre mye rnundt i landet vårt og de siste par månedene  har jeg vært i Bergen, Larvik, på Bryne, Ålesund, Trondheim, Harstad, Bodø, Haugesund og Stavanger - og nå altså i Tromsø.
Alle steder er det så fint - og i der jeg bor Oslo også. For hvert år som går bli natur mer og mer viktig for meg og mitt velvære.

For en uke siden satt jeg og tittet ut av vinduet i Dubai og det var en helt annen utsikt - mange andre land har også fine landskap - men det drar litt ekstra i hjerteroten når jeg skuer opp mot fjellene her hjemme.

Grunnen til at jeg reiser veldig mye i Norge er at foredrags er en del av jobben min. Det er kjempegøy! Da jeg var liten "tvang" jeg ungene i nabolaget til å være min elever så skulle jeg være læreren. Jeg var streng!  De som var "flinke" fikk glansbilder som premie.
Behovet for å kommunisere og formidle ligger nok i genene - for jeg "må" undervise klasser i aerobic, step osv for deter så gøy! Kommer nok til å fortsette med det til jeg er gammel og grå!
Ja, grå...he-he... Vet ikke helt hvor gammel jeg må bli før naturen får lov å boltre seg uhemmet i håret mitt!

Nå skal jeg komme meg i dusjen, pakke, gå en liten tur, spise frokost og dra avgårde til flyplassen. Det blir ski/trugetur med gutta min senere i dag - og det gleder jeg meg til!


Håper du får din dose frisk luft i dag du også!
Ha en fin dag!


Bildene blir større om du klikker på dem:
 Fra Tysvær Kulturhus:
tysvrtysvr 2

Cabaretdans i Dubai. Jeg satt og ante fred og ingen fare og plutselig befant jeg meg midt på gulvet med danserinnen!
ser p cabaret i dubai
cabaret i dubai


10 kommentarer

trinelise

15.03.2009 kl.15:32

Hei :) Ble det travelt?? hørte ikke noe fra deg :(Vel håper du gir beskjed om en evt neste gang du tar turen hit opp da :)Klem

Kari Jaquesson

15.03.2009 kl.18:25

Hei TL!Det ble ikke tid, dessverre! Kom opp sent fredag kveld, jobbet hele lørdagen og dro igjen i dag tidlig.Vi spiste en nydelig middag på Companiet i går - så koselig sted!Vi sees snart håper jeg!

trinelise

15.03.2009 kl.21:23

Skjønte nesten det , er ikke sur he he ;)Håper vi sees snart jeg og !!! klem

Lille My

16.03.2009 kl.14:34

Kari hjelp! du som kan alt om trening og sånn...jeg har ikke fått trent så mye som jeg ønsker, pga mye skolearbeid og full jobb. Men jeg går hver dag til jobben, i tunge sko :( og en veldig bratt bakke (lang) og i alt slags føre og ja, dårlig tid etc.Jeg har i følge legen min fått en overanstrengt muskel i magen siden som jeg kjenner drar nedover litt foran på låret, bak i rompa også og siden ...hva anbefaler du meg å gjøre? Jeg prøver å trene litt forsiktig yoga og pilates og jeg tøyer mye. Har byttet de tunge skoene til litt lettere sko og får min samboer til å kjøre meg hit nå slik at jeg ikke behøver å stresse opp den tunge bakken hver morgen. Det stikker litt i magen og i siden, det er litt ubehagelig og jeg vil gjerne ha det vekk. Ja jeg måket tung snø også en del før det skjedde, men jeg kan ikke sette fingeren på at jeg strakk noe "der og da", det har kommet litt luskende på meg. Tips?

Hege Sofie Aketun

17.03.2009 kl.12:59

Hei Kari.Jeg jobber med en oppgave på skolen om sportens skyggesider, og jeg skal skrive om spiseforstyrrelser. Så jeg lurte på om du har noen erfaringer rundt spiseforstyrrelser innenfor idretten?Kunne du mailet dette til meg i tilfelle?Med vennlig hilsenHege Sofie Aketunmail: little_hege@hotmail.com

Kari Jaquesson

18.03.2009 kl.07:40

Hei Lille My! Hva mener du med "tunge sko"? Når man får strålinger ned i beina kan det tyde på at nerver er i klem - en god kiropraktor kan sjekke ryggen din. Å tøye er fint, yoga og pilates også. Kan smertene i magen ha noe med stress å gjøre? Både full jobb OG studier + følelsen av å ikke få gjort alt det du vil (trim, osv) kan gi en stressreaksjon. Når alt det er sagt kan snømåkingen (der lener man seg ofte frem og vriri ryggen) være årsaken. En låsning derfra kan være årsaken til all smarten. Sjekk med en god kiropraktor!Hege: Har liten idrettserfaring (altså konkurranseidrett) da jeg jobber med mosjon, trim og fitness - altså ikke konkurranse/prestasjonsrettet.Idrett (om vi mener det samme) er noe annet - der er målet å VINNE! En som jobber mye med det er Jorunn Sundgot-Borgen. Kanskje du skal ta kontakt med henne!:-) Kari

Hege Sofie Aketun

18.03.2009 kl.15:51

Takk Kari :)Og forresten så må jeg bare få sagt at du er et av mine store idol!

Kari Jaquesson

19.03.2009 kl.00:58

:-) Tusen takk! K

anonym:))

20.03.2009 kl.20:28

heia Kari:)))har du gitt ut mange bøker??? jeg har så lyst å lese noe du har skrevet:) i forh til kosthold og slanking/trening:)kanskje det hadde vært en ide???;) tipper den hadde solgt GODT=)=)=)

Kari Jaquesson

20.03.2009 kl.21:13

JObber med saken! :-) Kari

Skriv en ny kommentar

hits