Våren er offisielt i gang!

Jepp - våren er i gang!  Det ser virkelig ikke slik ut hjemme hos meg. Et kjapt blikk ut av vinduet akkurat nå gir meg dette:
bilde 009

Hmmmm .... altså : fremdeles bruk for både truger og vanntette støvler. Men nede i byen er det vår! En liten advarsel fra en med sterke mammagener: kle på deg - det er nå det er lett å bli syk. Man titter ut av vinduet, ser solskinn og blå himmel og dropper skjerf eller ekstra genser og der satt forkjølelsen!

I går kveld tok jeg med gutta mine på restaurant. Vi skulle mimre og dro på Mama Rosa på Egertorget der jeg ikke har vært på en 10-12 år. Det blir nok ikke noen hyppige besøk dit, nei. Seig pizzabunn og skikkelig "factory feeling" på servicen. Not my style. 

Neste gang jeg skal ut og spise blir det Rice Bowl eller skikkelig stortromme på et supersted med stjerne!

Uansett er hjemmelaget mat alltid best synes jeg. Fordi jeg kommer med ny bok til høsten må jeg utforske litt i mitt eget kjøkken. Jeg lager nemlig aldri mat fra oppskrift så vi spiser aldri det samme - kanskje unntatt når vi har tacokveld osv. Så nå må jeg tenke igjennom ting jeg lager og sette det opp i gram, spiseskjeer, koketid og temperatur! Det tar TID!
Jeg kikker inn i kjøleskapet, ser hva som finnes og så lager jeg mat etter hjertet.  Jeg liker veldig godt mat som skal koke en stund så det setter jeg på kvelden før. Jeg elsker trykkkokeren min - kan ikke leve uten- og nå har vi lammegryte på menyen. Med rød kål, løk, sellerirot, blackeyed peas, gulrøtter, hvitløk og tomater pluss koriander, chili og litt karri. m-m-m-m!
 
bilde 005
Jeg klarer ikke å lage mat uten å ha på meg forkle - til og med når jeg bare skal lage matpakke eller ta en brødskive må jeg ta det på - føler meg helt naken uten. (Kan vi kalle det fetisjisme...?)
Vanligvis setter jeg opp håret i palme også, men min yngste sønn bruker strikker rundt buksebeina så alle strikkene forsvinner her  i huset!

Jeg har alltid fryseren full av hjemmekokte bønner av forskjellige typer og blackeyed peas er en favoritt!
bilde 007

Ja, ja - nå må jeg være flink pike, sette i gang med ferdigskriving av boken min. Men egentlig vil kroppen bare ut så dealen med meg selv er. 2 timer skriving så ut på tur.
Selv om man ikke er mer motivert enn som så:
bilde 008

Er mitt motto: Business first  - then pleasure!

Back to work!

Ha en fin lørdag!

Stikkord:

5 kommentarer

Anita

21.03.2009 kl.21:20

hehe nice grimase.. tenk å ha så energi rik mor i hus

Amy

22.03.2009 kl.08:08

Remember though- all work and no play makes Kari a boring girl!!! ;-)) Middag høres godt unntatt bønner og peas-ÆSJ!!! Vi skal ha kylling salat i dag med nøtter og rammen nudler (tørt) den er kjempe godt!! Now it's snowing- so much for spring feelings :-(Ha en trivelig søndag!!!! :-))

Kari Jaquesson

22.03.2009 kl.08:15

God Morgen kjære Amy!HVA??? Beans & peas er kjempegodt! Og sunt! og billig! Og miljøvennlig! Du som er så glad i å lage god mat har en ekspedisjon foran deg- learn to cook'em & love'em.Salaten din høres kjempegod ut. Ramennudler er godt slik som du beskriver dem. Frityrstekte greier så passer bra som en weekend special!Det er alltid koselig å høre fra deg, American girl!:-)

Amy

22.03.2009 kl.19:22

What was that big ugly red bean you made me try in Estonia??? So gross...hahahaha...sorry my dear- give me something else to try please...hahahaha..Ok, I will say this- I love- adore green beans...and yellow beans..but ugh..the rest is so dry tasting and yucky...hahahaha..Yeah, the chicken salad is sooo yummy. You lightly fry the almond nuts, sesam seeds, dry rammen noodles and the spice pack from the rammen noodles (Choose chicken flavor) then you add this to kina kål og vårløk(6 vårløk) og to kylling bryste lett stekt og hakkete opp..dressing er 1/4kopp klar eddik, 1/4 olje, 1ss sukker og 1ss soya oilje..MIKS godt og voila...en til de få salatene mine bortskjemt unger spiser..hahahaha.. Har gått en lang tur i dag i snø som var dypere enn jeg trodde..hihihi...vært fint og rosa i ansikt når jeg kom hjem :-)) Ønsker jeg hadde fått sjansen å være med deg innpå kjøkken når vi var i Estland..kunne ha lært like mye der som ut på stranda.. ;-)) hahahaha..Ha en strålende uke my dear...

Anette Isaksen

07.04.2009 kl.08:42

Hmm... Den salaten hørtes god ut. en variant jeg ikke har prøvd enda.. og jeg spiser MYE salat! Salat er så godt!! Og det fine med salater er at det finnes jo et HAV av varianter å lage!! Mange sier at salat er kjedelig, men da er det jammen de som er kjedelige - bruk fantasien!! Man kan spise salat til lunsj hver dag i flere uker, og ikke spise en av samme slaget. Lenge leve knasende god mat sier jeg bare :D Takk for at du delte oppskriften Amy

Skriv en ny kommentar

hits