Ta Påsken på kjøkkenet!

Om du ikke skal på hytte på fjellet, men er som mange andre rett og slett hjemme i Påsken har du en megasjanse til å gjøre Post-Påske tiden destod enklere for deg selv.

Det er så mange som klager over at de vil så gjerne spise sunt, men har så liten tid til å lage sunn mat at Deli de Luca og / eleven er unnværlige "cateringselskaper" i hverdagen. For ikke å snakke om Toro, Fjordland og diverse andre aktører.


OK! Gjør noe med det! Det tar faktisk ikke lengre tid å lage sunn mat enn å gå ut og kjøpe usunne oversalte fete saker fulle av aromastoffer og mye andre rare greier som f eks xantangummi.

- Kok opp masse naturris, frys det ned i porsjonspakker. Når du trenger ris i en fei neste gang tømmer du risen i litt kokende vann, et minutt, over i dørslag og voila - supersunn hurtigris! (og billig)

- Legg en haug med bønner i bløt og kok. Legg i porsjonsbokser.
- Grill 10 kyllinger , del opp i serveringsbiter og legg i fryseren.
- Bruk en dag til å bake müsliboller, brød, egne grove baguetter og rundstykker, halvgrover pizzabunner med tomatsaus på, mm
- Lag gigaporsjon EKTE bolognaisesaus og frys ned. Da har du basis til pasta, suppe, det kan serveres med ris (bare å la en pose lange grønne bønner trekke med siste 10 minuttene)
- Lag gigaporsjon grønnsakssuppe.

- Og ikke minst: Sett deg ned og planlegg noen uker kostmessig (ikke bare slankere som trenger det  - tenk sunnhet og KVALITET)

Tror du at du vil angre?
Det å spise sunt og regelmessig krever ikke så mye, men planlegging er viktig pluss å handle inn nok slik at du har det du trenger i hus.

Lykke til! :-) Jeg skal faktisk bake imorgen og gleder meg som en unge. Har masse sesamfrø, linfrø mm som skal bli knas i brødene. Skal også bake müsliboller med valnøtter og hakkede aprikoser. YUMMM!

I dag har jeg lekt huslig og hengt påskeegg i noen flotte grener fra kastanjetre som jeg fikk av Finn Schjøll. De har såvidt begynt å blomstre, så kanskje de står i full blomst på bursdagen min på lørdag?

Her er jeg på kjøkkenet til mamsen min. Jeg hengte alltid ved grytene når hun laget mat da vi var små. Pappa var mesterkokk - så det er kanskje ikke så rart at alle søstrene mine & jeg liker å lage mat? (og spise den jippijaja!)
kjkkenbilde norsk ukeblad beskjrt


Det er gøy å lage mat - utnytt ekstra fridager til å lage masse digg til Påsken - og ukene etter!
 

Stikkord:

6 kommentarer

Jen

08.04.2009 kl.15:18

Hej! :) Liker bloggen din :D

trine lise

09.04.2009 kl.19:24

Å så søt du er ... (mamma er enig ;) tusen takk!!! Ha fortsatt en fantastisk påske :)

Amy

10.04.2009 kl.08:14

Bake sunt!!! YES WE CAN!!! Bra ide!! Skal prøve å får til litt grov bakst i dag jeg også....også en laaaaaaaaaang tur med vovvsene mine...Bursdag i morgen??? Uff...skal gjør mitt beste å syng gratulere med dagen gjennom kommetar felten...lover meg at du ikke skal ler av meg ok?? Stemmen er ikke like bra her som den er i dusjen...hihihihihi....GOD FREDAG og GOD PÅSKE vennen!! :-)) Blir alltid så glad når jeg ser din smil.....

Amy

10.04.2009 kl.10:24

Foressten, hva med oppskriften på din musliboller please??? ;-))

Anita

13.04.2009 kl.16:29

Fin blogg du har og veldig inspirererende:-).

Anne Z Hurv

14.04.2009 kl.01:38

Hei, Kari! I magasinet Mamma nr 2 2008 er du avbildet i en vidunderlig kjole som jeg ikke får ut av mitt hode og hjerte. Tør jeg spørre om hvor du har kjøpt den? Forhåpentligvis ikke i Gambia:)

Skriv en ny kommentar

hits