Müsliboller og Påsketre.

Siden Amy ba om oppskriften på müsliboller tenkte jeg at det kanskje var noen andre som kunne være interessert. Problemet er at jeg bruker aldri oppskrift når jeg lager noe. Men nå har jeg satt sammen målene (sånn ca) . De ble kjempegode! Grunnen til at jeg kom på å bake nettopp müsliboller var at jeg hadde halvannen pose med God Dag med blåbær som ingen her liker. Jeg kaster ikke mat så da ble det ... müsliboller:

kari har bakt musliboller


6 dl Cultura Naturell
2 ss kaldpresset rapsolje
300 gr God Dag med Blåbær (men bruk den müslien du har)
1 pakke gjær
4 toppede ss linfrø
5 ss sesamfrø med skall (de lysebrune)
150 gr valnøtter
150 gr tørkede aprikoser
80 gram tørkede tranebær
1 ts salt (jeg bruker Maldon - smaker best)
hvetemel (vet ikke helt hvor mye - sikkert 200 gr - du kjenner det på kosistensen)

Varm opp Culturaen så den er lunken, løs opp gjæret. Hakk aprikosene og bland alle ingrediensene sammen (unntatt hvetemel). Kna inn hvetemel til deigen er passe fast. I starten detter aprikoser og nøtter ut i et sett, men bare kna i vei og tilsett hvetemel.

La deigen heve i ca 30 minutter, kna igjen og forme til små boller (ca 70 gr). Dekk over, la heve i ca 45 minutter og stek i ca 20 minutter. Jeg brukte 220 grader med varmluft.

Om du prøver oppskriften vil jeg gjerne ha tilbakemelding på om du likte dem. Jeg spiste et par stykker til frokost bare med litt lettmargarin på. Nam!
visual arts bilder 001Nå skal jeg gjemme påskeegget for minste sønnen min. Vi har alltid rebusløp gjennom huset så han må jobbe litt for å finne det. I morgen er det bursdagen min, men kastanjepåsketreet mitt har ikke blomstret ennå. det kommer, det kommer , men saaaakte! Ha en kos dag!


psketre
Stikkord:

10 kommentarer

anita i nordnorge

11.04.2009 kl.10:13

gratulere med dagen kari,og lykke til med kokeboka.Gleder meg til kroatiatur i sept og tidlig kaffe på terrassen på herlige miramar.Det er noe å se frem til det !

Amy

11.04.2009 kl.10:20

Vet du, vi har den god dag musli også med blåbær og ingen likte den noe særlig heller..så den har bare satt i skapet. Så dette var bra å ha noe å bruk den med! Jeg baker sånn også, litt sånn uten oppskrift, bare ha oppi litt her og der..gleder meg å prøve disse boller..hva vil du kalle "Bran" på Norsk? Vi brukt å spise bran muffins i USA for frokost men vet ikke hvordan mann skulle oversett Bran. Vet du?? Smart det med rebus og påskeegg. Barna min skulle jobbe litt de også..spesielt minste mann som er altfor bortskjemt for sin egen gode.. hihihi... I'll be back to sing to you tomorrow my dear.(den på FB var bare øvelse)..ha en super duper Lørdag :-))

Anita

11.04.2009 kl.13:38

Grattis med dagen Kari:) Hvor ung er du blitt nå da?De bollene så veldi gode ut, må prøve de en gang jeg og:) Ser fram til boka di som snart kommer ut. Go påske ;)

Jeanette

11.04.2009 kl.13:44

Gratulerer med dagen;) Har akkurat bestilt dvd`en din,så gleder meg til å sette i gang med treningen!

Kari Jaquesson

11.04.2009 kl.19:13

Takk, takk for gratulasjoner!:-) Koselig!Anita i NordNorge: Gjett om jeg også gleder meg til terrassen på Miramar - utsikten der er balsam for øynene - og sjelen. mmmm

Amy

12.04.2009 kl.07:48

Ok, I'm back...Først og fremst- Gratulere så mye med din ordentlig bursdag!!! Eh hem....Happy Birthday to you!!! I said...Happy Birthday to you!!! Happy Birthday dearest Kari....Happy Birthday tooooooooooo youuuuuuuuuuu!!!! (Jeg har også danset gjennom den sangen...bare for deg...)Make it a great day!!!! :-))

Kari Jaquesson

13.04.2009 kl.11:43

Tusen takk! :-)

Anette Isaksen

13.04.2009 kl.14:39

takk for oppskriften kari. Den skal jammen prøves, det så jo nydelig ut! Ingenting slår hjemmelagd bakst! Skal gi deg tilbakemelding. Ha en fin dag :)

frøken feel-good

19.04.2009 kl.14:38

De müslibollene var et kjempe godt tips! Den oppskriften skal jeg teste ut! Jeg lurer på en ting som jeg håper du kan hjelpe meg med, Kari! Jeg prøver å kutte ned på brødspisingen og ønsker å gå over til en slags form for frukostblanding som det ikke er så mye sukker i. Det er så mye å velge mellom i butikkene!! Jeg må innrømme at jeg liker Fitness fiber og frukt blanding, men har en anelse om at det er endel sukker i den. Har du et tips om hvilken som er sunnest? Jeg liker å ha tørket frukt, nøtter og frisk frukt oppi, så om jeg kan lage min egen blanding, hvilke korn skal jeg velge som er rikt på fiber og som metter lengst? Liker bloggen din veldig godt!

Sofie

06.05.2009 kl.15:37

Hei hei, fann din side på nettet når jeg sökte etter müli boller. bakede etter din oppskrift igår og de blev supergoda!! =) Kjöpte en pose blandet med nötter og frukt och frön. Perfekt! Takk for tipsMvhSofie

Skriv en ny kommentar

hits