Endelig ble de dømt.

Krig er forjævlig. All krig. All krig er utnyttelse av de små menneskene. Jævelskap følger med krig. Jeg er på ingen måte upåvirket, men lever trygt i verdens stille hjørne. Invasjonen av Irak er noe av det som har gått meget sterkt inn på meg. Jeg har møtte folk som har forsvart invasjonen og ødeleggelsen av Irak med at "Saddam Hussein var jo fæl, da, de må jo være glade for å bli kvitt han." Irak under Saddam Hussein var sikkert ikke noen dans på roser for de som var politisk engasjert.

Jeg synes på ingen måte han var noen gullgutt. Men all den ødeleggelsen, all volden, et helt velfungerende land der innbyggerne tross alt (i alle fall før blokaden) hadde tilgang på gratis helsetjenester, gratis utdanning opp til universitetsnivå, gode rettigheter for kvinner, mm har blitt knust og ødelagt - ikke av medfølelse for det irakiske folk, men av grådighet, korrupsjon og en imperialistisk tankegang. Hadde man villet "befri" irakerne, hadde det vært bedre og billigere å hjelpe de demokratiske kreftene i fred. Det er BS at det var et ønske om demokrati som har vært motivasjonen. It's all about business.

Spør alle de gråtende kvinnene om de synes at alle disse årene med vold, drap, voldtekter, sult, nedverdigelse er OK, om de synes det er en "grei" pris å betale. Ba irakerne om at noen skulle komme og "befri" dem?  Hadde Irak med SH i spissen krenket angripernes (USA's) territorie på noen måte? Svaret er nei. Svindelen ble gjennomført etter planer som ingen skulle stå i veien for. Og utrolig mange gikk på limpinnen.

En av de som ikke vil få "gleden" av det "nye" Irak er den 14 år gamle jenta som ble voldtatt og drept i sitt eget hjem av en gjeng amerikanske soldater. Først voldtatt av flere, så skutt i hodet, ikke én, men tre ganger før kroppen ble satt fyr på. Jeg har grått mange tårer for denne jenta siden jeg leste om henne for noen år siden. For hennes redsel og smerte, og for moren, faren og søsteren som måtte høre hennes rop om hjelp før soldatene drepte dem også. En planlagt voldtekt av en 14 år gammel jente. Én overlevde: broren hennes var ikke hjemme denne dagen. Hva drømmer han om natten, mon tro?

Én - av mange. I Irak, Kongo, Sudan, Kosovo, hvor det enn er krig. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=573567


pic
Resten av livet skal jeg hedre denne jenta - og alle mine medsøstre som har falt for krigens - og mennenes jævelskap.
En penis som våpen..... Hva er det med menn? Og hvorfor står ikke også menn opp i raseri over all denne nedrigheten? Kan ikke si jeg har sett mange artikler om det i mannebladene.

Taushet...er det gull?

10 kommentarer

julie

05.09.2009 kl.17:01

første man til 1000 + premie på bloggen min

Pinkangel

05.09.2009 kl.17:19

Helt utrolig og rystende at man kan gjøre slike ting mot et lit barn. Ja får de sove om natten eller er de helt følesesløse?Bra inlegg.

Kari Jaquesson

05.09.2009 kl.19:26

Hei Julie! Du har lagt igjen reklame for en konkurranse, pussig nok under et innlegg om en jente som da hun var like gammel som deg ble voldtatt og drept av en gjeng soldater. Jeg er nysgjerrig: Gjorde dette noe inntrykk overhodet eller leste du ikke innlegget i det hele tatt?

Er 14 år gamle jenter bare opptatt av parfyme eller engasjert i noe utenfor seg selv? Jeg skriver ikke dette ironisk, lurer oppriktig på det. Håper å høre fra deg og evt andre på din alder som leser dette

Supermuminheels: LINDA JOHNSEN

05.09.2009 kl.19:33

helt forferdelig historie! han burde ha fått strengere straff!

emilie

05.09.2009 kl.20:24

En rørende historie, forferdelig at slikt skjer ! fatter ikke at folk klarer å gjøre ting som det.

Antemor

05.09.2009 kl.21:43

Får helt vondt inni meg når jeg leser sånne grusomme historier... Viktig og bra innlegg!

julie

05.09.2009 kl.23:15

Sv: det var bra du sa ifra , jeg leste ikke innlegget jeg hadde bare en reklame runde får konken på bloggen : ))

Kristin

08.09.2009 kl.09:05

Virkelig bra innlegg! Man klarer ikke oppdatere seg på alt som skjer, og noen av di viktigste historiene og sakene går tapt. Det er bra at man får det gjennom blogglesing også.

Katrine

10.09.2009 kl.04:30

Fy f. så jævli!! Utrolig bra innlegg

jan erik sørheim

24.09.2009 kl.10:54

virker som om dere dømmer en hel nasion og hele manneverdnen på grunn av noen soldater som ikke er helt med og må ta sin straff, ellers er det også mange kviner som er helt på jorde med de samme tingene, hva med dem. jeg er også i mot at menn oppfører seg som noen bøller, hver du sikker.

Skriv en ny kommentar

hits