Smil litt'a!

På fredag var jeg i butikken for å handle og det slo meg: I Norge går folk og strekker mot helgen hele uken og gleder seg til l"freddan". Hva ser jeg i butikken hver fredag (og mye ellers også). En hel butikk full av hengehoder som ser stivt rett frem og ikke så mye som trekker på smilëbåndet.

Jeg måtte rett og slett utbryte (med et smil, såklart)  "Jøje meg, alle gleder seg til helgen, men her er det ikke mange smil å se - er'ke det rart?". Da begynte både kassadamen og de rundt å storflire og se litt skyldbetynget ut.

Et smil er så vakkert. Det er deilig. Det er gratis. Det kan gjøres hvorsomhelst. Du trenger intet utstyr. Det er sunt for den som utfører det. Det er sunt for de rundt som får gleden av å se det. Det bedrer arbeidsmiljø. Det høyner stemningen i hjemmet. Det reduserer tungsinn og depresjon (ja, selv om du ikke føler at du har noen grunn til å smile, vil det å smile likevel øke de glade hormonene i kroppen!)

Det er det aller, aller beste skjønnhetstipset som finnes!

SMIIIIIIIIIL!

tv2 god morgen norge november 2009 11
Stikkord:

10 kommentarer

b

23.11.2009 kl.09:07

chaplins "smile" opp av dage ;)

23.11.2009 kl.16:58

Helt sant! :)

Andrea

23.11.2009 kl.20:12

Ja, helt enig:)

Smil til verden så vil den smile tilbake:)

Smil:)

:)

23.11.2009 kl.22:27

Haha ikkje akuratt det eg går å tenker på når eg går ute blant folk. Ser aldri folk som smiler når de er i butikken. De fleste er som regel stressa siden de vil komme seg hjem så fort som mulig eller prøver bare å bli ferdig for å rekke bussen. Prøver å smile noen ganger men får bare rare blikk og kommentaren: Ka smile du for da? tilbake. Men klandrer de ikkje, tenker det samme selv når noen smiler til meg helt uforventet. Tenker bare: Hva smiler hu for? Kjenner ikkje hu eg.

b

23.11.2009 kl.23:03

jeg jobber forresten i butikk. klarer ikke smile hele tida, nei. men det er veldig godt å kunne spøke/le med en kunde. de beste dagene er også da vi har en lett spøkefull tone på jobb. det smitter litt over på kundene også. men så jobber jeg ikke i matvarehandel...heldigvis. urk. stress nok i butikk generelt.

anita i nordnorge

24.11.2009 kl.21:48

det er utrolig hva du kan oppnå med et smil,mennesker som ikke kan komunisere på andre måter forstår et smil,det gir signaler om at du er vennligsinnet og har gode hensikter,jeg bruker det hver dag,og det funker garantert.Det går an å bare smile med øynene også,øv foran speilet,det er gøy,

Mori

26.11.2009 kl.21:34

Jeg har aldri opplevd merkelige blikk fra folk jeg har smilt uoppfordret til, bare hyggelige smil tilbake :-) Skulle jeg få et rart blikk noen gang så stopper jeg ikke å smile fordet. Nå går ikke jeg rundt og nigliser til alle og enhver hele tiden, men har selv opplevd å bli "løftet opp" av et uventet smil og det kan faktisk "redde" dagen på et vis :-)

Kari Jaquesson

27.11.2009 kl.15:06

:): Men,man kan vel smile til noen selv om man ikke kjenner vedkommende fra før? Og en kommentar som: Ka smile du for da? vitner vel bare om at vedkommend eikke fant på noe bedre å si. Da kan man jo ha noe festlige svar på lur: "livet er jo bra!" eller "Du fortjener et smil!" eller bare "Hvorfor skulle jeg ikke smile?" Eller bare smmile enda bredere....

Kari Jaquesson

27.11.2009 kl.15:08

b:Ja, det tenker jeg på noen ganger når jeg handler - særlig mat - at de som jobber mye i kassen har skikkelig trøkk på seg hele tiden. I det hele tatt, det å smile og ha en hyggelig tone, ja til og meg litt leken (IKKE sånn evigironisk tone - det er fælt) gjør jo livet enda bedre! Både med kolleger og kunder!

:)

27.11.2009 kl.21:34

Ja selvfølgelig, er bare noe eg ikkje tenker over. Blir overraska hvis noen bryr seg om å smile i det hele tatt. Skulle hatt flere som deg som bryr seg om ting som ikkje er i tankene til andre.

Skriv en ny kommentar

hits