Pomp og prakt eller promp og makt?

Litt glam i hverdagen er bare deilig, men jeg må si at det går en grense for når det blir FOR MYE.
Hvorfor kan ikke bare en pent antrukket person fra Nobelinstituttet ta Icelandair til USA, ta en treff på Det Hvite Hus, bukke pent, overlevere Nobels Fredspris til Barack Obama og si gratulerer?

Det sirkuset som nå er satt i gang er så bortkastet. Det er en hån mot klimamøte i København. " Hei. folkens - vi skal spare miljøet, men for at B.O skal være 12 timer i Oslo må vi flytte hele Pentagon til Norge.Vi trenger bare en 7-8 transportfly sånn i første rekke."
Hva dette arrangementet koster av ressurser - både naturressurser og penger er helt ubegripelig.

Det er noe gammeldags over disse prangende oppleggene. Jeg får akkurat den samme følelsen når jeg ser på åpningsseremonier på OL osv. Ja, jøss, flott, men.... litt passé?
Søren klype, disse mer enn 100 millioner av kroner kunne vi vel brukt til noe bedre?

Ikke misforstå Jeg er Obamafan - dette hjertesukket har ikke noe å gjøre med han som person eller president eller prisvinner. Det er alt opplegget rundt.

Sukk - Jeg ønsker meg heller flere fotballbinger, hender i sykepleien, ungdomsklubber, synlig politi natt til lørdag på Grønland Tbanestasjon, omsorg for rusavhengige, mm, mm - mye man kan få for 100 mill, gitt.

Sukk, igjen.....

barackobamahs
Jeg er sikker på at den unge Obama heller ville brukt slike summer til f eks flere basketbaner inne i bygatene...
Stikkord:

19 kommentarer

Nina ♫

09.12.2009 kl.01:11

HELT enig!! Hva skjedde med å prioritere skoler, eldre og alt det som de sier at skal prioriteres, men som alltid havner bakerst i køen? Er selv også Obamafan, men det blir litt for tåpelig å bruke 100 millioner på et 12 timers besøk . . . Jeg mener... har vi brukt så mye på noen andre prisvinnere??

Nina:)

Thomas

09.12.2009 kl.01:17

Kunne ikke vært mer enig, blir så oppgitt over at alt skal forvandles, VG kan ikke engang ta bilder ut av sitt eget bygg, for det kan oppfattes som skytevåpen =S Obama burde fått den tilsendt i posten!!

synna89

09.12.2009 kl.01:33

Ja, det blir litt overdrevet og "Harry".. Men personlig lurer jeg litt på om de ga prisen til Obama med dette i bakhodet, at de ville ha han hit..! Siden den ble utlevert så tidlig i hans presidentkarriere. Det virker nesten litt "stresset"..

Og ja, er sjukt at våre skattepenger skal gå til dette samtidig som regjeringen sier vi ikke har "råd" til nye sykehus.

Jeg synes det er kult at han kommer hit, men er bare så overdrevet alt sammen. På Alnabru på vei inn til Oslo, så henger det nå en gigaaantisk plakat som det står "Welcome Mr President" på, men Amerikansk og Norsk flagg :S..

:)

09.12.2009 kl.04:53

Helt enig, penger som burde blitt brukt til noe nyttig blir bare kasta bort på unødvendige ting.

En ting som eg synes er litt merkelig er at Obama har valgt å sende flere soldater i krig når han samme måneden fikk fredspris. Mer krig blir ikkje fred.

Anita

09.12.2009 kl.07:02

Helt enig !!!

iselin

09.12.2009 kl.08:57

Hei Kari :) Jeg er ei jente på 21 år som har en unge på 6 måneder, etter at jeg fikk ungen min så har jeg fått en slapp mage om du skjønner? Hva kan jeg gjøre for å få den strammet opp?

trinelise

09.12.2009 kl.09:49

Derfor du skulle vært i politikken :D Helt enig, altfor mye penger på det rundt prisen !

Kunne det ikke da heller vært en veldedighets konsert i stedet for en konsert bare for han.

Brukt styret til noe fornuftig !

Ønsker deg vakre en herlig advendtstid !!! Stor klem

Aida S.

09.12.2009 kl.10:39

Kunne ikke vært mer enig!

Kari Jaquesson

09.12.2009 kl.11:53

synna89: Akkurat det med plakaten er jo hyggelig - det er jo ikke det at han ikke er velkommen - tvert i mot. Mitt poeng er bare at det koster så mye mer enn det smaker. Skjønner selvsagt at verdens mektigste mann må beskyttes. Det er helt sikkert nok av folk som drømmer om å kverke USA president uansett hvem det måtte være, men nettopp derfor ville det være mer anstendig å legge opp arragementet mer nøkternt. Å faktisk kunne si: Nei, dette opplegget vi pleier å ha med årismottager hit til Oslo blir for stort og for dyrt - vi stikker heller over dammen og har en seremoni der borte. 99,9999999% av alle som ser på prisutdelingen ser den jo på TV,så for oss er det seriøst et fett hvor det geografisk skjer.

For egen del er jeg så lei overdådighet generelt i forbindelse med summits, utdelinger, idrettsarrangement osv. Kan man ikke bare klippe over en rød snor og si "let the games begin"?

Kari Jaquesson

09.12.2009 kl.11:54

ninfle:Nei, det koster jo mindre med sikkerthetsopplegget rundt en kenyansk treplanter enn verdens mektigste. Tenk på alle de gærne white supremacyfolka som drømmer om å trykke av. Skrekk og gru.

synna89

09.12.2009 kl.12:20

Det med plakaten var ikke sånn økonomisk tenkt.. Men synes den så harry ut.. Den ble så teit.. Han er velkommen, men vi trenger ingen plakat for det :P

b

10.12.2009 kl.06:14

ja, let the games begin. så du trekningen av fotball-vm eller hva det var? er ikke lenge til det er en giga-seremonie som koster mer enn man våger høre om. hva obama gjelder kan jeg skjønne sikkerhetsstyret, men det føles litt drøyt. vi kunne godt ventet noen år med å gi ham prisen, slik vi gjorde med bill clinton. hadde vært mye koseligere. og billigere. endog: obama-styret gjør at ingen butikker innenfor ring 1 får leveranser i dag eller i morgen, så da blir det mindre morgenstress for oss iallefall ;)

Anki

11.12.2009 kl.14:50

Tenk om den unge, modige afganske Malalai Joya kunne fått prisen! Hun er nok mer i livsfare enn Obama og har langt mindre makt og sannsynligvis et pågangsmot få har sett maken til.

HUN hadde virkelig behøvd all den drahjelpen en fredspris ville gitt.

merita

11.12.2009 kl.19:24

du liker niggere du ikke sant ,har de store køller eller????

Kari Jaquesson

12.12.2009 kl.11:24

merita: Å, det hadde vært fristende å bare slette denne kommentaren. Men den skal få stå her og lyse i sin idioti. Så kan du komme inn på siden her så ofte du vil og se hvor uintelligent du har ytret deg. DU kan nemlig ikke slette det - DET kan bare jeg!

Jeg gidder ikke engang kommentere utsagnet ditt, skal bare kikke på det og tenke på at det finnes virkelig en god del mennesker med mye smerte i hjertet sitt. Du er antagelig en av dem og jeg oversender deg all min sympati.

Livet ditt er kanskje veldig trangt - Free your mind - and the rest will follow.

Vi som er på denne siden har det mye morsommere, æddabædda!

Anne Sundet

12.01.2010 kl.22:18

Kunne virkelig ikke sagt det bedre selv!! Oppdaget ikke at du hadde en blogg før nå, jeg linker den opp på bloggen min så fler kan få gleden av å oppdage den :)

Kari Jaquesson

13.01.2010 kl.10:33

Anne Sundet:Kult! Takk!

Christin

11.02.2010 kl.14:23

Obama fikk nok prisen allerede nå fordi Jagland skulle ut av komiteen. Han kunne jo ikke å glipp av sin aller største mulighet til å treffe Obama, og det kan jeg nesten forstå ;-)

Kari Jaquesson

16.02.2010 kl.12:35

Christin: he-he, ja det er ikke umulig. Menn er jo små gutter i forkledning rett som det er!

Skriv en ny kommentar

hits