Småsnakk om en pudding og kaldt vær.

Kaldt, ja, men med ull innerst går det helt fint. Jeg setter grensen for bli andpusten utendørs ved minus 10. Det er IKKE sunt for luftveiene & lungene å dra inn superkald luft i dype drag og høyt tempo!
Ta det pent utendørs og dra heller på når du trener inne!

Og husk: ULL! Det er det beste for å holde seg varm!

Nå skal jeg si natta, men må jo legge ut et bilde av min første brødpudding, som egentlig er en brød/julekake/vørterkakepudding. Brukte opp alle julerestene.

Smurte smør på alle skivene, la i ildsfat form lagvis med revet sitronskall, hakkede mandler og fiken. Helte over blanding av 3 egg og 6 dl melk, lot det stå i et par timer og stekte på 200 grader i ca 45 minutter.

Serverte den lun med vaniljesaus. Ikke noen kalorifattig liten sak dette her, men poenget er at den er såpass"rik" at man bare trenger en liten porsjon for å bli fornøyd. Tok en liten porsjon i dag også, men kjørte luksusvarianten med noen dråper Grand Marnierlikør i tillegg til vaniljesausen. M-M-M!

Vidunderet er ikke akkurat estetisk å se på, men smaken var himmelsk! (min yngste på 9 år var IKKE enig) Litt voksen dessert dette!Lekte fotograf etter å ha tatt bilde av den og knipset rundt i huset. Ting man omgir seg med hver dag kan man jo også ta bilde av.

Natta!

11 kommentarer

synna89

06.01.2010 kl.00:05

Sånn pudding spiser kjæresten min. Trodde det nesten bare var engelskmenn som likte sånt, jeg ;).. For det er vel "bread and butter pudding"? Hørtes sånn ut på beskrivelsen i allefall. Jeg liker det ikke, men det er jo hver til sin smak :)..

ajende

06.01.2010 kl.09:10

Hei. Du må da ikke friste med sånne gode gamle desserter nå som vi atter skal være" flinke".Jeg lager denne uten smør, men med rosiner og nøtter.Har vokst opp på gammelt brød på denne måten.Digg.

Kari Jaquesson

06.01.2010 kl.09:20

ajende: He-he - nei , dette er ikke desserten for de periodene man skal krympe beltemålet, MEN selv på en vanlig hverdag er det egentlig helt OK. F eks kan man droppe stivelse som tilbehør til selve middagen, eks en liten salat/suppe først, så hoverett med grønnsaker som tilbehør(droppe børd/potet/pasta) og helle unne seg en liten porsjon av en slik dessert. Det er jo ganske lite sukker i og litt vaniljesaus (2-3 ss) er ikke SÅ kaloririkt.

:-)

Kari Jaquesson

06.01.2010 kl.09:23

synna89: Jepp, det er nok fler engelske som kjenner denne type dessert i dag. Tidligere, før folk begynte å kaste mat slik vi gjør i store mengder i Norge, brukte man brødrester til f eks arme riddere eller brødpudding.:-)

b

06.01.2010 kl.13:32

her i huset spiser vi alltid rester. enkle sånn sett. liker bildene dine. ble litt inspirert, og tok en runde i min egen kåk faktisk :)

Therese79

07.01.2010 kl.10:14

Hei Kari!

vil bare si at du inspirerer meg i hverdagen. syns du har hatt mange spennende prosjekter. er for tiden i gang med og skrive min bacheloroppgave om barn og kosthold. er svært opptatt av dette, bland annet fordi jeg alltid har vært overvektig selv. Går på førskolelærer studiet og mener at barnehagene kunne vært enda flinkere til og ha fokus på barn og kosthold. i denne anledning hadde det vært fantastisk og få et intervju med deg, forstår at du er en tavel dame, men hvis det er jo alltid vært et forsøk.

med vennlig hilsen Therese

Amy

08.01.2010 kl.00:02

Heia hot mamma.. Godt Nytt År!! Ja...så du frister med brødpudding du...hehehe..jaja...jeg klare å stå imot- tross at den er en jævlig bra dessert og som du sier, mektig nok til at en liten stykk er nok.

Var interessant det du sa om at det kan være mer tungpustet å gå i været som er verre enn -10. Har kjente det er tungt å puste de siste dagene..men det er så forfriskende å gå ut i den vakkert natur..er ikke en marathon jeg løper så regner med det går bra tross a jeg prøver å holder pacen godt...går med en som har kjempe lang bein og prøver så godt jeg kan å holder opp med henne uten å ser ut som jeg strever sååå mye mer enn henne..hehehe..litt konkurranse grei der...hehehe..I dag hadde jeg skjerf rundt munnen, men siklet så mye i den at den var frosen når vi kom hjem...hehehehe...men pytt pytt..litt frossen skjerf gjør ingenting..

Håper vi får sjansen å treffes i 2010 min venn...takk for alle fine støtte igjen i 2009...go'klem fra tullejente i skogen...

Kristin

09.01.2010 kl.12:18

Det nest nederste bildet av den dama med blått oppe og grønt nede er het nydelig! hva er det egentlig bilde av?

Kari Jaquesson

13.01.2010 kl.10:27

Amy:Go Amy, Go Amy - vet du har satt deg høye mål for 2010! Jeg heier på deg yeaaah! Håper også vi treffe si 2010 - men fo rmin del må det nok skje i Oslo. Når kommer du?

:-)

Kari Jaquesson

13.01.2010 kl.10:29

Therese79: Hei Therese - Takk for hyggelige ord! Send meg spørsmålene på mail - du kan gå via facebook! :-) Kari

Kari Jaquesson

13.01.2010 kl.10:32

Kristin: Hei Kristin. det er et digert maleri som henger på kjøkkenet mitt. Fikk det i gave for flere år siden. Husker ikke navnet på kunstneren, men hun har hatt utstilling på Evita espressobar i Oslo, det var der jeg så det og falt for det!

Skriv en ny kommentar

hits