Hva betyr helg for deg? Godis, godteri, og enda mere snop?

Ja, ja - vet det er lenge til helgen, selv om den faktisk begynner torsdag kveld for ganske mange! Greit, man gleder seg til helgen - å ikke måtte stå opp til vekkerklokke, ha litt ekstra tid til egenpleie, mm
Men for veldig mange betyr helg hele 3 dager til ende med snop, alkohol, snacks, brus, fete sauser og mest mulig TV. Greit nok, om man unner seg litt ekstra i helgene, men det er faktisk helg hver fjerde dag! 52 ganger i året er det helg. Gang det med 3 så får vi altså 156 helgedager i året. Pluss Jul, Nyttår, Påske, 17.mai,  Pinse, sommerferie, konfirmasjon, bryllup, bursdager, avslutninger osv osv...
Hver gang jeg er på kino må jeg prøve å ikke stirre for mye, men ganske mange kjøper syyyykt mye snacks og gotteri.

Mange er overvektige. Er det så rart'a?

Vi pumpes med inntrykk hele tiden - se opp for "hjernevaskingen":

(foto: Linda Stokkeland)

På hvilke andre måter kan man markere at det helg?  Sexy undertøy, lang tur i skogen, ekstra god tid på badet til å stelle & pleie seg selv, gi/få massasje, bedre tid til langsom sex, kos og klem?  Hmmmm... mange muligheter!
Noen tips/ erfaringer?

21 kommentarer

13.01.2010 kl.10:58

oj..du greide å skrive GODTERI feil TRE ganger..

LilleHege

13.01.2010 kl.11:00

Jeg har heldigvis begynnt å gå litt mer på tur nå. I helgene går vi i fjellet, for da er vi hjemme når det er lyst. Rett og slett fordi jeg gjorde den utrolig lure invisteringen og skaffet meg en hund.

Lottetequila

13.01.2010 kl.11:00

elsker godteri :-))

Heidi Jeanette

13.01.2010 kl.11:07

Det er så sant det du skriver ! Jeg har vært kjempe flink til å proppe meg selv full av godteri i helger osv. men har begynt å tenke litt mer langsiktig. Iogmed at jeg skal satse på ishockey'n fremover lønner deg seg ikke å bare sitte inne i helger og ferier og slappe av og proppe seg full av godteri og "feitende" mat. Selv har jeg begynt å trene ekstra i helgene og bruke mer tid på meg selv. Og jeg elsker det ! Men det går selvfølgelig ann å spise littegranne sjokolade og sånt en gang i mellom.. hadde nok ikke greid meg uten.

Helene, mitt liv, min blogg.

13.01.2010 kl.11:12

Det er faktisk utrolig sant det du skriver. Har aldri tenkt over det, at det faktisk er så mange "helgdager" i året om man spiser godteri fredag, lørdag, søndag pluss alle ferier osv.

Jeg er veldig glad i godteri, og må unne meg noe på fredags eller lørdagskvelden, men det er skummelt å tenke på hvor mye dritt man putter i seg.

Fra nå av skal jeg kun spise godteri en dag i uka! :)

Pernille

13.01.2010 kl.11:24

Jeg spiser kun godteri på lørdager, og resten av uke holder jeg meg helt i skinnet. For meg er det viktigere å gjøre det jeg vil i helgene. Som å handle, være med venner og kunne sove så lenge jeg vil osv. :)

Kari Jaquesson

13.01.2010 kl.11:51

Anonym: Hi, hei - ja, hi-hi vet det, men er det ikke litt lov å skrive det sånn? OK, da - jeg endrer det - like rikke skrive"leifer" selv. Takk, takk :-)

synna89

13.01.2010 kl.12:10

Jeg spiser alt for mye godteri selv, men prøver å kutte ned. Når jeg skal på kino kjøper jeg nå bare én ting f.eks. Det er ikke perfekt, men det er bedre :).. Skulle ønske noen kunne lage sunnere godteri også.. Jeg er svært glad i gulrøtter med dip, men det er ikke akkurat noe man kan kjøpe i kiosken for å si det sånn.

Linn

13.01.2010 kl.12:56

Spiste mye mer godteri da jeg var yngre, nå som jeg vet mer om hva det faktisk ER for noe (det har selvfølgelig alltid vært obvious, men jeg vet mer om hva det gjør med kroppen nå), blir det automatisk slik at jeg spiser mye mindre. Kanskje en liten melkesjokolade i helgen. Også unner jeg meg litt mørk sjokolade (86 % kakao, hvor mye sukker er det plass til da? Nettopp) + cashewnøtter i ukedagene som snacks :) Funker utmerket.

Cathrine

13.01.2010 kl.14:04

sjokolade i ørsmå mengder kan jo være sunt da!

synes man må ha en/ to dager i uken hvor man koser seg litt ekstra, men man trenger jo ikke akkurat stappe i seg e-stoff godteri. å spise sunne bananmuffins, gulrotkake eller nøttedessert på en lørdagskveld eller søndag formiddag er vel ikke å forakte? :)

Anne Sundet

13.01.2010 kl.15:06

Åh, ja, sant sant! Men helgene for meg om vinteren er det satt av minst en langrennstur, og om sommeren er det sykkelturer til stranda for å bade. Sover gjerne ekstra lenge, hvis ikke jeg skal jobbe. Har kuttet grovt ned på alkoholen, sikkert fordi jeg har blitt eldre (det tar lenger tid å komme seg igjen), er i et samboerforhold og har ikke det samme behovet for å farte på byen som tidligere.

Siden jeg har travle uker med studie, spanskkurs, to små jobber, må jeg ofte legge et par av treningsøktene mine til helga, og på den måten blir det en sporty helg allikevel. Personlig elsker jeg å spise salat, man kan jo lage så mange gode salater, så det er like snacks for meg som fete sauser er for andre. Grønnsaker med dip er også en favoritt :) eller smudi uten yoghurt! Noen ganger kan jeg være ekstra snill mot meg selv og kjøpe inn ferske bær og spennende frukter som snacks, det er litt dyrere enn snop, men mye mye bedre! :D

13.01.2010 kl.16:49

helgen for meg, er å få til noe jeg ellers ikke gjør i uka, dvs kose meg med ekstra god mat vin og gotterier, men prøver også å få til litt anderledels trening som f,eks ta en ski tur, ellers prøver jeg å være flink til å trene på Family sport, to til tre ganger i uka. ved siden av å jobbe turnus, prøver å få til å spise fem måltider i døgnet slik at ikke søtsuge sniker seg på, nøtter og tørket frukt et mettende som jeg prøver å ta til mellom måltidene, alfa omega er planleging allså

Ida

13.01.2010 kl.19:01

Helg er å lage noe ekstra til middag som tar litt lengre tid og som må kose seg inni gryta i ovnen ( til helga blir det coq au vin :)

Det å lage ordentlig middag er viktig, og mange blir overraska når de hører at jeg lager middag hver dag, selv om jeg bor alene. En god middag har jeg fortjent, og gjerne en dessert etterpå ;) Det er jo så mange spennende smaker der ute og da er helga god å ha for å prøve ut de mer innvikla oppskriftene :)

Mimmi

13.01.2010 kl.22:29

Det er ikke helge-godteriet som er problemet. Problemet er stillesittingen og inaktiviteten! Jeg er ei jente på 28 år som spiser normalt i hverdagene, men i helgene (fredag og lørdag) blir det gjerne litt godteri, og noen ganger mye. Men jeg beveger meg mye, trener mye, og da er det ikke noe problem!

Hmm..

14.01.2010 kl.01:31

De få gangene eg går på kino (1-5 ganger i året ca), pleier eg å ta en stor med bacon og en brus, men synes ikkje det er spesiellt mye siden det er så sjelden eg går på kino. Det kan lett bli for mye i helgene men heldigvis blir eg fort kvalm av godteri så eg orker ikkje for mye sukker på en gang.

b

16.01.2010 kl.09:55

jeg spiser heldigvis mindre godteri enn jeg pleide å gjøre. det er ikke bare helger som er farlige dog, men venninne-kvelder også. en ting jeg merket meg på venninne-kvelden jeg hadde nå onsdag var at når folket dro sto over halvparten av sjokoladen og ostepopen igjen. sjokoladen presterte jeg å trøstespise opp en dag humøret var kjipt, men ostepopen står fremdeles urørt.

helg for meg er ikke lenger ensbetydende med snop. ei heller kino. kanskje fordi jeg unner meg bittelitt, men bare litt, nå og da. da blir ikke suget helt det samme. det jeg eventuelt kanskje må ha på kino er lakristingene som de bare selger der. men det er ikke så fryktelig ofte. som regel går det i en imsdal, og kanskje en cuba.

CC

17.01.2010 kl.22:25

synna89: Sant det der med få sunne alternativer på kiosker. Men hvis man vet man skal på kino kan man jo lage seg en liten pose med oppskjært frukt eller grønnsaker for å kose seg med:)

(Jeg har mange gode sunne ideer men ender som regel opp med sjokolade allikevel:p )

monicas blogg ;O)

19.01.2010 kl.15:00

Sunn mat er godt,MEN godis er da ennå bedre.Det er jo ikke noe å stikke under en stol!

Kristina89

23.01.2010 kl.16:38

Det er jo så mye annet godt man kan lage enn bare usunn mat :)
Vi pleier lage denne på lørdagene : http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=561
Sunt OG godt :D

Theri

09.02.2010 kl.16:21

Helg er for meg nå to dager i uka. Lørdag og søndag. Prøver å ikke fråtse i godteri på fredagene, for fredag er en ukedag. Med et nytt sunnere kosthold er to dager i uka med brus og godteri nok.

The blue Rose

15.02.2010 kl.22:22

Helg får meg er på lørdagen..!

men har det og ikke gidde og kjøpe noe godteri..kjøper meg noe iste og det holder får meg=) er iikke så vanvittig glad i gidteri at de gjør noe..! men Helg da er de vere med venner, gjør ting en ikke har tid til i uke dagen=) og bare slappe av=)

Skriv en ny kommentar

hits