Slik kan også en terrorist se ut . (ganske ofte, faktisk)HUSK ordtaket "Du skal ikke skue hunden på hårene"
.
Pat Robertsom ser jo nesten ut som en koselig bestefar. Det er han IKKE. Han er mannen som nå påstår at
" Haiti har gjort en pakt med djevelen og derfor selv har skyld i jordskjelvkatastrofen."


Nå prøver pressetalsmannen hans å ro vekk fra dette så årene sprekker, men predikanter som Pat Robertson er det flust av i USA og de eksporterer sine sinnsyke holdninger også til mange land i Europa og ikke minst til Afrika. Evangelismen er en ekstremistisk ideologi. Jeg vil ikke si religion for dette handler ikke om å tro på Gud eller ikke, men makt, makt, makt! Mest av alt til å undertrykke alle som ikke er mann og hetero og kaller seg "kristen". Det foregår mye grusomt mot homofile verden rundt og det er i stor grad takket være folk som mannen på bildet her.

De kaller seg også Pro-Life. Jeg kaller dem Anti-Choice. De legger seg ned og skriker og hyler for å "beskytte ufødte barn", men går ikke av veien for å drepe leger som utfører abortinngrep. Med andre ord: Kvinner skal tvinges til å føde, enten de vil eller ikke. Når la disse folka seg ned for å hyle og skrike for å beskytte alle de millioner av barn som lever med vold, misbruk, utnyttelse, neglisjering og omsorgssvikt? Paradoksalt nok er de også helt imot seksualundervisning og sponsing av prevensjonsmidler - noe som kunne redusert antallet uønskede svangerskap.

USA er et land med veldig mange tenåringsmødre. Dette er først og fremst fattige jenter. Sjansen for å komme ut av fattigdommen er vesentlig redusert for en ung alenemor. Gode nyheter for de som tjener milliarder på å drive private fengsler i USA - de har en jevn strøm av innsatte. Unge, fattige svarte menn som får livstid for 3 "strikes" selv om det handler om f eks småforseelser. " 3 strikes - you're out " - lurer på om ikke det er kumpaner av ovenevnte & de andre haukene som lobbet fælt for å få til dette - det er jo viktig å beholde kundegrunnlaget.


Amerikanske fengsler er mer overfylte enn noen gang.  I noen stater sitter minst en prosent av den mannlige befolkningen til enhver tid i fengsel. For afro-amerikanere er andelen innsatte betraktelig høyere. Av svarte amerikanske menn er det flere som sitter i fengsel, enn det er som tar videregående eller høyere utdanning. Mer enn 10% av afroamerikanske menn er i fengsel. USA er en av de få land i verden som praktiserer dødstraff i fredstid. Gjett om folk som Pat Robertson og hans konservative meningsfeller er for eller imot. Og gjett om de synes at alle har rett til å bære våpen.

Den gjengen som kaller seg forsvarere av "family values" opplever rett som det er at deres "trosfeller" blit tatt med buksene nede både med elskerinner, elskere og prostituerte. "Family values" er altså noe andre skal følge. De som er abortmotstandere blir liksom litt mindre mot når de selv har blitt uplanlagt gravide. Det opplever også de som tar imot jenter som skal ta abort her i Norge: "Ja, egentlig er jeg helt imot abort, men...." Ja, ja - når det gjelder en selv og man står i vanskeligheter er det man ser om prinsipper har relevans til LIVET vi alle lever.

Og for de "hardbarka" som er mot prevensjon og som får sine direktiver fra den katolske Kirke, men likevel har "bare 1,2,3 barn: Enten er det forferdelig lite pulings ellers er det kanskje endel fruer som tar p-piller i smug eller noen gjemte kondompakker ute og går? Ja, for de som er mot familieplanlegging driver vel ikke og hopper av i svingen? Dét er jo også prevensjon - og tenk på hvor skuffet Paven ville blitt da! I Europa gir de fleste blaffen i slike tåpelige påbud, men dessverre, i Afrika dør det titusenvis av folk som direkte resultat av "abstinens-only" politikken. (OK; det var en digresjon fra Pat Robertson & Co; men det er i samme liga).


Det verste er at de kaller seg kristne. Hadde Jesus sett og hørt det de holder på med hadde han gått bananas! 

Stikkord:

14 kommentarer

Caroline

14.01.2010 kl.10:52

Folk har glemt betingelsesløs kjærlighet. Jeg trodde det var DET Gud handlet om, men endel ekstremister er mer opptatt av rett og galt, og da feier de ikke først for sin egen dør, de ser bare rett og galt hos alle andre.

bodylove

14.01.2010 kl.10:56

Det verste er også at han ligner litt på George Bush!

Hvordan blir man din bloggvenn? Finner ikke ut av det, hadde vært greit å ha oversikt på siden min når det kommer nye innlegg fra deg. Liker bloggen din godt. Klem!

trinelise

14.01.2010 kl.11:55

Ja det er helt sykt...fordømmende mennesker som bruker religionen som maktmiddel...Jesus hadde nok ikke likt det nei !!!

Birgitte

14.01.2010 kl.12:20

Hykleri i topp-klasse.

Mye spor av nestekjærlighet og barmhjertighet er det i allefall ikke

pål holden

14.01.2010 kl.13:59

Joda,helt klart sinnsyke mennesker disse som Robertson omgir seg med. Men terrorist ? Hmmmm!

Sigrid

14.01.2010 kl.15:59

Jeg så på God Morning America nettopp et innslag om Robertson. Det har vekket enorm oppsikt her i USA om hva han sa om Haiti i går. De viste t.o.m. gamle innslag hva han har sagt om andre katastrofer i verden og meningen var å vise folk hvor "crazy" hans meninger er! Ang. fengsels politikken her i USA så skal jeg ikke påstå at jeg har så veldig mye greie på den. Men jeg synes ikke at innbrudd i hjem til folk f.eks. skal bli kalt småforselser. Man kan ikke klappe folk på skuldrene slik man gjør i Norge, vanlige folk må kunne faktisk føle seg trygge i hverdagen. Jeg er glad for måten de slår ned på kriminalitet på her i USA, det går ikke ann å gi folk nye sjangser hele tiden. Det går bare utover folk som lever på rett side av loven.

IdaC

14.01.2010 kl.20:04

"Love is the only God" og sånn føler jeg det :)

Jeg vet dette blir litt utafor det du skriver, men jeg er så sikker på at du ( Kari ) hadde skrevet et lite sykkel/spinning program, men nå klarer jeg ikke å finne det. Kan du gi meg et hint ? Har nettopp kjøpt meg spinningsykkel :)

Klemz

:)

14.01.2010 kl.21:04

Du Kari, hvor er det blitt av de klippene fra god morgen norge når du holdt på med gåstaver? Leiter innpå god morgen norge sin hjemmeside men finner de ikke. Har du link til de?

Anne Sundet

14.01.2010 kl.22:19

Det er så sant så sant det du skriver. Så et program fra USA om tenåringer som satt inne for livstid. Her er det snakk om at de ble satt inn når de var 11-13 år gamle for å ha vært delaktige i en kriminell handling som de sikkert ikke visste hva var i den alderen.

En av historiene gikk ut på at moren til en gutt på 12år skylte en langer doppenger. For at hun skulle være gjeldsfri måtte gutten bli med langeren å rane et par kiosker, i et av ransforsøkene drepte denne doplangeren en kioskansatt. Og siden denne tenåringsgutten hadde blitt med på dette (for å hjelpe sin egen mor, som hadde ufrivillig født han inn i dette) er han nå fengslet for livet. Han får kanskje en sjanse til å vise at han har oppført seg bra om så og så mange år, men sjansene er små. Det er da jeg er lykkelig for at vi lever i Norge og at vi har et barnevern.

Tenk på det sitte i fengsel fra du er 12år og livet ut, hva er livet verdt da?

Håkon

15.01.2010 kl.00:10

Dette innlegget likte jeg veldig godt! Bra skrevet og stort sett enig i det du skriver.

Kari Jaquesson

22.01.2010 kl.12:57

:): hei! Videoklippene blir bare liggende ute en viss tid, dessverre!

Kari Jaquesson

22.01.2010 kl.12:58

bodylove: hei - om du er på blogg.no kan du bli min bloggvenn! :-)

:)

22.01.2010 kl.15:54

ok kjipt.. kult da.. kan så lite om blogg eg men eg har en.. lyst å legge meg til som venn kari? methastrangeweirdo.blogg.no e min :P

Kari Jaquesson

24.01.2010 kl.20:44

:):Du kan bare legge meg til som bloggvenn.

Skriv en ny kommentar

hits