Å redde et liv- det kan være deg neste gang!

Ikke helt høyfrekvens på bloggingen, men det har vært en vedlig innholdsrik uke. PÅ mandag filmet jeg ZUMBA på Gold's Gym og resultatet ser du imorgen på TV2 08.15 og reprise 11.15 (ca.) På tirsdag var det lunsj og presentasjon av reisene på mine ombord på Stena Saga der Jomfrureiser hadde opplegg. Du får sjansen igjen på ÅPen bar i Oslo 9.februar kl 19.00. Påmelding jomfru@jomfrureiser.no. Det er presentasjon av alle reisene de har - jeg forteller om mine + utlodning av premier mm. En drikke (vin/brus, mm) til alle.

På kvelden på tirsdag var det fakkeltog til støtte for byantikvarens innsigelser i Bjørvika. VIKTIG!På onsdag var det hjertestarterkurs i regi Elixia. Hver dag får mer enn 10 mennesker hjertestans i Norge. Det e bare på Baywatch at 3-4 kompresjoner på hjertet får folk til å våkne igjen. Hvert ubrukte minutt uten hjerte& lungeredning (HLR) reduseres sjansen til å overleve med 5-10% (pluss at hjerneskaden ved overlevelse er større jo lenger tid det går).
LÆR DEG HJERTE & LUNGEREDNING. Og sjekk om ditt arbeidssted har en hjertestarter. Om ikke - krev at dette blir kjøpt inn og at dere kurses. Med en hjertestarter øker overlevelsessjansen dramatisk!

På torsdag var det frokostmøte hos NORAD  (jeg er styreleder i Sex og Politikk). Veldig bra møte med mange NGO'er! Flott! Etterpå var det opplæring i hvordan vi kan legge inn saker på nettsiden vår (www.sexogpolitikk.no) Den er helt ny, så vi skal legge inn masse stoff etterhvert.

Har vært på kin oogså: Har du sett filmen Moderne slaveri? En MÅ-SE!

På fredag var det en tur til tannlegen (jeg er hennes lydigste kunde- tanntråd hver kveld og elektisk tannbørste - ingen hull her, nei)  innspilling til God Morgen Norge også: Denn gangen linedance. Innslaget kommer 15/2. Lyst til å lære linedance hjemme? sjekk HER.

Nå sitter jeg og venter på min venninne Siri og vi skulle egentlig på ski, men brrr 13 grader og snø + surt ute - vi drar bort på Elixia og tar en Powertime og en Zumbatime og så skal vi ta det litt luksus i velværeavdelingen etterpå. MMMMM
Det blir digg - har blitt mange timer foran PC'en denne uken og bare et par styrkeøkter og turer -+ step & coretimen min såklart. (onsdager Elixia lamb)

Kommer snart som medhjelper på Vil Du Bli Millionær- vet ikke sendedatoen helt ennå, men det er snart tror jeg!


12 kommentarer

julia

31.01.2010 kl.11:50

så kjempe bra ut, utrolig fin blogg ! :D

legg gjerne igjen en kommentar til meg :)

frognerfrue

31.01.2010 kl.11:58

Kjempefin blogg Kari! Digger deg! Skal se på GMN i morgen=)

sandra angelica

31.01.2010 kl.11:58

Jeg har vært aktiv i noirsk folkehjelp i mange mange år . Å har reddet lit ,

Jeg hadde en ekkel episode:

En mann som jobbet på skolen vår på sfo kom på skolen litt sent å han så helt forskrekket ut , Han gråt litt fordi det var en gammel mann som hadde krasjet å fått hjerteinfarkt damen som var sykepleieier kunne ikke livredningen så han måtte trå til . Han klarte og redde livet til den eldre mannen , Men senere på kvelden i løpet av helgen tok han som reddet livet til eldre mannen . Siste han sa til oss: Det er veldig viktig med førstehjelp begynn med det Han tok livet sitt p..ga sjokk å han angret på at han ikke har vært med i noe førstehjelp . Han klarte det ikke . Tanken på det : (

Hvil i fred

Andrea <3

31.01.2010 kl.11:58

Har lært meg hjerte og lungeredning på skolen. Har til og med noe som ligner på den dukka. Det kjennes bra å kunne det i tilfelle

synna89

31.01.2010 kl.15:45

Kanskje du kunne skrevet litt om hvordan man gjør ordentlig hjertestarting :)? Sånn før jeg får lært det fysisk på kurs.. Aporopo, HVOR kan man ta sånn kurs :)?

Kari Jaquesson

31.01.2010 kl.16:39

synna89: Hei, ja - det som vises på bildet er jo Hjerte & Lungeredning - det skal man kunne først - vi hadde repetisjon. Men å drive med det er egentlig å kjøpe seg tid til helsepersoell kommer. En hjertestarter er et apparat som kan "nullstille" hjertet slik at det finner tilbake det som kalles sinusrytmen sin. Et hjerte uten noe elektrsik ladning vil man ikke få brukt en hjertestarter på, men man skal ha den koblet på til medisinsk personell kommer og utføre HLR - slik at oksyskgentilførsel til hjernen og hjertet opprettholdes.Hjertestarteren forteller hele tiden hva man skal gjøre og vil analysere hjertets tilstand og gi beskjed om støt skal gis.

Kurset vi hadde var ved Norsk resucitasjonsråd i samarbeid med Norsk førstehjelpsråd.

Åsmund S.Lærdal as selger hjertestarterene vi brukte på kurset.

Kari Jaquesson

31.01.2010 kl.16:40

julia:Hei Julia! Takk for hyggelig melding!

Tonje

31.01.2010 kl.22:21

Ser ut som du har hatt en innholdsrik og spennende uke!

3. klassen min hadde besøk av Røde kors i forrige uke, og er allerede på vei til å bli gode hjelpere! Varsling og stabilt sideleie er i alle fall på plass. HLR får vente litt.. men ikke så lenge. Viktig!

Vi har også gjennomført frokostuke med fokus på "Næring gir læring!" og kost oss masse med flere skøyte-, ski- og akedager nå i januar. Bare si i fra hvis du kjeder deg en formiddag, Kari! ;) Du er hjertelig velkommen til å leke med oss! Eller fortelle hva du vet om mat! Her trengs maaange repetisjoner!

Zumba ser moro ut! Har ikke forsøkt ennå. Håper forøvrig gradestokken vil være på samme skilag som deg i uka som kommer!

Smil og natta :)

:)

01.02.2010 kl.00:05

hjelp dette hoeres ut som en travell uke.. aldri om eg hadde hatt energi og ork til det men saa er jo eg en skikkelig slabbedask som soennen din sa paa ett av klippene og daa. :)

Du er flink Kari. Hadde vaert morsomt og moett deg en gang.

Kari Jaquesson

01.02.2010 kl.22:41

Tonje:brrr - det er meldt mer kulde- Flott at dere lærer ungene dette! :-)

Anders

01.03.2010 kl.18:28

Takk for hjelpen på vil du bli millionær Kari!

Anders

Kari Jaquesson

04.03.2010 kl.21:30

Anders:Bare hyggelig, Anders! :-)

Skriv en ny kommentar

hits