Å møte noe som en mann...

Aaaaaargh! I avisen står det "Bjørn Einar Romøren blir neppe bedt om å tale for damene med det første, men kan trøste seg med at han i hvert fall møtte stormen som en mann. Det samme kan dessverre ikke sies om kronprinsen."

Å møte stormen som en mann? I motsetning til hva...en kvinne, en hund, et esel, eller hva???
Språk er viktig. Jeg avskyr uttrykk som "å ta det som en mann", "Å ha baller ( være modig)", osv hvorfor skal alt som er sterkt, tøft, modig osv ha maskuline metaforer. Det finnes faktisk fremdeles journalister som bruker uttrykket "frøkensport" mm
Jeg blogget om dette for tre år siden og det innlegget er like aktuelt, dessverre. Les det HER.

Stikkord:

3 kommentarer

Marianne

06.03.2010 kl.16:57

Jeg leste det du skrev for 3 år siden... Jeg pleier å passe på hva jeg sier. Jeg sier f.eks aldri: "nei nå må jeg manne meg opp" jeg sier : "nei nå må jeg kvinne meg opp" og folke ser da enten rart på meg eller ler og sier at jeg er morsom... Men hallo... Jeg er da en jente... Føler også det er vledig mye holdninger om at alle jenter er avhengige av en mann. Faktisk ikke bare blandt menn, men også blandt jenter. Jeg har venniner som ringer kamerater/kjærester når de trenger hjelp til for eksempel å bære ting. Jeg blir like sinna hver gang. Frem til dags dato har jeg aldri funnet en eneste ting jeg har tenkt at dette får jeg ikke til fordi jeg er jente.

Med det mener jeg ikke å si at jenter er bedre enn gutter, men jeg mener at det er ikke slik at det kun er gutter som kan skifte dekk eller bære de tyngste møblene når vi flytter

b

07.03.2010 kl.00:36

åh. emily <3 og ja, mye av språket vårt har sitt utspring i mannlig dominans. hvordan forandrer man slikt?

Kjersti

28.03.2010 kl.11:28

Jeg la merke til en kommentar på "Mesternes Mester" i går, hvor en av de mannlige deltakerne sa under en kanonballkamp: "Du kaster som ei dame". Den ene kommentatoren sa etter at han som kastet hadde truffet: "Kaster som ei dame? Nei, det gjorde han ikke - han traff!"

Hva er dette da? Kvinner kan ikke treffe eller? Og dette i NRK's beste sendetid... Ikke bra, ikke bra!

Skriv en ny kommentar

hits