Hagen min - produserer tross omsorgssvikt.

Hagen min heter bare "stakkars". Den får ikke mye stell, stakkars liten. Naturtomt er et mildt uttrykk for hvordan den har utviklet seg. Løvetannen har fått overta på gårdsplassen. Bringebærbuskene trives veldig godt  her. Bringebær MÅ da være en slags ugress slik det sprer seg! Bare se hva jeg fikk ut av en bitteliten plukketur ut i min hage! Fikk litt halvhjertet hjelp fra Yngste Prince Charming og et par av kompisene. Solbærbusken har hengt med hodet i år, men nå skjønner jeg hvorfor! Det er fordi de ikke har fått noen støtte! Tror kanskje slike må bindes opp? De har rett og slett blitt for tunge. Jeg trodde de var døde, jeg, for det er veldig lite blader på dem og det så ikke ut som det var noe særlig bær på. Men da jeg løftet opp grenene som lå langs bakken var det jo en del.

Et ord: SUPERGODT!

Hagetips for late hageeiere mottas med takk!

Stikkord:

7 kommentarer

IdaC

07.08.2010 kl.10:52

Jeg anbefaler å ta en tur til skogs, MASSE blåbær i år ! Har plukket over 8 kg iløpet av et par dager. Da får du både bevegd deg, nyte naturen og frisk luft OG noe godt etterpå som du kan bare fryse ned og kose deg med utover høst/vinter :)

Jeg bruker blåbæra til frokost med kefir og havregryn og litt solsikkefrø og linfrø. Godt for magen :)

Når det gjelder solbær har jeg hørt at man skal skjære ned de elsdte greinene slik at nye friske kommer opp, de bærer mere bær enn gamle. Og hjemmelaget solbærsaft er det beste jeg vet ! Bra for sår hals :)

fruafrua

08.08.2010 kl.14:00

Kunsten er å hage seg ned. Bort med busker og kratt. Det er morsomt å produsere egen bær, men de er også å få kjøpt.

Vi har haget oss kraftig ned så nå tar hagestellet to tre timer en søndag formiddag. Det kan vi leve med.

Hilsen Lat hageeier.

Hilde

08.08.2010 kl.23:51

Syns naturtomter er fint jeg.

Har en selv ;)

Men desverre ikke bringebær i min, så heldig du. Bær er jo bare så sinnsykt godt.

Kos deg og nyt naturen

Kari Jaquesson

10.08.2010 kl.07:17

Ja, naturtomt er fint, enig, er ikke s åopptatt av blomster osv - de kan jeg kanskje få til i krukker en gang? I dag tidlig tittet jeg ut av vinduet og hva ser jeg? En pinnsvinmamma med to barn ! De var så søte! Barna gikk tett inntil mammaen sin hele tiden og de snuste rundt i hagen min! Lykke! Jeg blir alltid helt fra meg av glede når jeg ser frie dyr! Her om dagen var jeg uta på Brønnøya og tittei - der var det to rådyr som spaserte forbi!Å, jeg ble helt overlykkelig! Håper det går bra med den lille pinnsvinfamilien og at jeg kanskje får se dem igjen!

b

10.08.2010 kl.14:50

Åh, så søtt! Tipper de ikke hadde kommet om de ikke hadde visst det var en vill-hage. Jeg er helg enig Hilde: slike hager er best. Det er noe litt gysnings-verdig over veltrimmede plener og bukser. Det skal være litt villt og fint. Hilsen hu som alltid ble lei seg når hennes far klippet bort alle blomstene på plenen....;)

Jeanette

10.08.2010 kl.15:33

Hei Kari:)

Fikk boken din til jul.(Ketsjup er ålreit)

Klarte å rote den vekk,men fant den igjen i helgen når jeg hadde en skikkelig opprydning her hjemme:)

For en bra bok! Jeg har prøvd meg på de sunne vafflene,men bruker bjørkesøt til å søte med istede for sukker.Der jeg aller helst ville brukt sukker,bruker jeg bjørkesøt.Det er ikke kunstig og det styrker tennene!

Synes også at det smaker bedre enn sukker! Jeg bruker det i baking,i smoothies (om bærene ikke er søte nok) og på havregrøten jeg spiser til frokost:)

Slet veldig med dette typiske søtsuget mange får etter middagen.Men det har gitt seg etter at jeg begynte med sunne desserter etter middagen.

Spiser ofte en frukt med litt vaniljesaus på,en youghurt naturell med kiwi-terninger og et dryss kanel,en smoothie,eller et vaffelhjerte med hjemmelaget jorbærsyltetøy på.Dette gjør at jeg ikke blir sulten eller får søtsug mellom måltidene.

Jobber i barnehage,og vi har veldig fokus på sunn mat.Det er aldri ¨kaker i barnehagen,heller ikke når noen har bursdag.Skulle vi hatt det hadde det blitt veldig mye kaker.

Vi bruker bare sunn mat,og har blant annet hotdogs brød med fullkorn.Disse smaker bare helt fantastisk,de er luftige og gode.Mye bedre enn de lyse.

Blomsterstjernen

03.09.2010 kl.10:48

Hei Kari.

Du har helt rett, bringebær må være verdens beste ugress... Les bare mitt innlegg "Bringebesværbær" på:

http://blomsterstjernen.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar

hits