Livets uutholdelige letthet

For sikkert 20 år siden siden så jeg filmen ved samme navn, som tok utgangspunkt i romanen av Milan Kundera. Fin film, absolutt, jeg tenkte "Hmmm den boken må jeg lese." Men det ble ikke noe av. Kjøpte den i pocket på en flyplass for mange år siden sammen med en haug av andre bøker og fant den da jeg i sommer hadde en aldri så liten opprydning. For å si det mildt: Filmen var fin, men beveger seg helt i den ytre fortellingen (slik jeg husker den - må jo nesten se den om igjen nå, da), men boken, er en fantastisk opplevelse.

For en bok! Sjelerystende fra første side. "Einmal ist keinmal" - filosofer siteres og diskuteres gjennom fortellingen om en kvinne og en mann mens historien utspiller seg langs fortellingen.

Anbefales!

Stikkord:

9 kommentarer

b

11.08.2010 kl.11:13

Milan Kundera er utrolig dyktig. Husker min søster introduserte meg for filmen. Leste boka litt senere. Veldig fin.

Andre ting: lest denne? Satte i gang noen tanker i mitt hode iallefall. http://www.serendipitycat.no/?p=4203

Nina

11.08.2010 kl.11:53

Helt enig! Utrolig bra bok! Av en eller annen grunn klarte jeg å unngå den da den gikk på kino, men har tenkt på den i alle disse årene. Jeg må nok skaffe meg dvd'en, så kan jeg sammenligne med boka. Det pleier å være artig. Boka vinner nesten alltid... :-)

Kari Jaquesson

12.08.2010 kl.08:45

b:Veldig bra!

Camilla

13.08.2010 kl.21:55

Heisann

Fin blogg du har som jeg føler gir meg motivasjon og gode råd.

Jeg lurer på en ting. Kjøpt meg pulsklokke for å lage meg litt motivasjon, og syntes det er veldig morsomt å se at gåturene jeg gjør virkelig gjør uttelling. Det jeg lurer på er når er pulsen "best" ? Gjennomsnittspulsen min var på 135 og maks på 166. Nå er jeg utrent og litt "lubben". Lenge siden jeg har trent. Er 33 år,174 høy og ca 90 kg.

Håper på svar.

Klem fra camilla

ingvill Måkestad Bovim

16.08.2010 kl.11:09

Hei!

Jeg vil gjerne sende deg en invitasjon til et Bloggforum, men finner ikkje email adresse her...

Ta kontakt ASAP dersom du vil vite mer!

Mvh Ingvill

b

20.08.2010 kl.03:50

håper du leser A-magasinet i dag. er nattevåken og fant det nettopp utenfor dg døra. lang artikkel om mat og ja, forvirringer jeg tror mange kan kjenne seg igjen i. hilsen frøken nå akkurat en måned til termin (iiiik).

The end of life

20.08.2010 kl.14:50

Fin blogg :) Inspirerer meg!

Lene

24.08.2010 kl.19:45

Hei!

jeg er en jente på 16 år, 163 cm høy og veier 58 kg. i fjor sommer begynnte jeg å trene og spise sunt. jeg gikk i løpet av det året ned ca 9 kg. jeg trener fortsatt 5-6 dager i uka, mest kondisjon, litt styrke. Men vekta har stått stille nå i evigheter føles det som. jeg vil så gjærne ned noen kilo til, Men begynner å miste motivasjon siden jeg aldri ser noen enedringer. Jeg får utrulig dårlig selvtillit når jeg ser andre slanke jenter på skolen, som sikkert veier rundt 50 kg, vil så gjærne det jeg også.

Jeg trener minste en halv time hver gang jeg trener, og mitt koshold i løpet av en dag er; 3 knekkebrød til frokost, 2 brødskiver til lunsj, fitness frokostblanding og ett eple til middag, og 2 knekkebrød til kvelds. hender jeg spiser f eks. kylling til middag også. også har jeg en tendens til å småspise litt utover kvelden (huff). men er spesielt fettet rundt magen jeg vil bli kvitt, men det forsvinner ikke. Har du noen forklaring eller tips til hvordan jeg kan gå ned noen kg til? : ) ¨blei ett langt spm, men håper på svar!!

Kari Jaquesson

29.08.2010 kl.22:13

Lene: SLUTT å bekymre deg! Tren og ha det GØY! Men du må puss eopp kostholdet ditt. Den moddagen din var trist. Masse grønnsaker både til middagen og litt til de andre måltidene. Småspising utover kvelden etter at kveldsmaten er inntatt tyder på at du legger def FOR SENT: KOM deg i seng og SOV istedenfor å loke foran skjermen. :-) K

Skriv en ny kommentar

hits