Fedme provoserer - men ingen grunn til panikk selv om VG har kreativ frihet!

Dessverre klarte ikke VG å motstå fristelsen og laget en forside med noe som skal fremstå som et sitat fra meg. Jeg har vært lenge i gamet - derfor tar jeg alltid sitatsjekk skriftlig. Det gjorde jeg også med artikkelen i VG i dag - og alt som står inne i avisen er godkjent av meg. Det er IKKE forsiden. Jeg har ikke sagt at "feite er late." Har konfrontert VG med dette, men vil noe legge merke til at det blir bekreftet?  Får heller leve med det.

 

Mediafolk skjønner det i alle fall, de vet hvordan ting blir spisset og jeg har fått mye "støtte"mailer fra folk i bransjen på akkurat dette! Men ikke alle "ringrever" tenker før de snakker:  Ifølge Jenny Jenssen har jeg også sagt at tjukke folk er dumme? Hæææææææææ? Hvor har hun fått det fra?

 

Jeg har ikke nubbtjangs til å svare på alle de kommentarene jeg har fått her, på mail, på FB og sms! Dette har jo tatt helt av. Det er mange positive tilbakemeldinger og en del negative. Helt sprøtt hvor mye RASERI endel bærer på! Det er ikke måte på hva enkelte klarer  å lire av seg!

 

FØR du uttaler deg /gir repons - vær så snill og les HELE blogginnlegget mitt og evt den første artikkelen som stod på VG nett -alt som står der er også ordentlige sitater. Jeg har vært i media i mange år - tror de fleste har en viss idé om hva jeg står for. Tror dere som anklager meg for både det ene og det andre at jeg har blitt helt ko-ko?

 

FØR du hiver deg inn i skrikekoret - LES ordentlig og summer for deg selv hva jeg sier.

 

F eks er det mange som skriver "Om du tror det er så lett, osv osv" Hallo? Det er jo nettopp det jeg skriver i bloggen - at det IKKE er lett.

 

I diverse blogger skrives det at jeg setter likhetstegn mellom tjukk og dum. Javel? Det minste man kan forvente er at det man responderer på er faktiske uttalelser.

 

Uansett - ser at dette engasjerer! Men det er merkelig stort behov hos endel å se på alle sine begrensinger istedenfor å fokusere på sine muligheter!  Livet er HERLIG - om du tør!

 

SÅ til alle "hatere" der ute   LES o-r-d-e-n-t-l-i-g!

 

Stikkord:

201 kommentarer

Talie

13.10.2010 kl.01:01

de har vel ikke lov å skrive ting som er usanne?

SSS

13.10.2010 kl.01:03

Kari jeg er ganske så enig med deg :)

Stå på!

13.10.2010 kl.01:08

Nei uff.. Stakars deg. Helt unødvendig av folk å ta helt av. Du er en bra dame det vet du! Det vet de fleste her i norge også.. Vi har fulgt deg såppass lenge at vi kjenner dine treningsverdier! Stå på videre:)

Kari Jaquesson

13.10.2010 kl.01:10

Talie: Jepp - Se hva de svarer meg:

Hei, Kari. Litt utenfor min kontroll. Har etter å ha mottatt din mail nå, pratet med redaksjonssjef som sier at et sitat står i "sitat-form", mens en strek kan sammenfatte flere forhold.

Vi følger opp i morgen, blant annet med en rekke kjente mennesker som støtter deg. Hvis du ønsker en presisering, kan vi legge det inn der?

Vennlig hilsen

Bjørn H

-----Opprinnelig melding-----

Fra: Sendt: 12. oktober 2010 16:05

Til: Bjørn Haugan

Emne: SV: Noen få endringer - fint om du bekrefter at de blir etterkommet.

Ja, Bjørn - dere skrev et "sitat" på forsiden som ikke var et sitat. Forklaring?

paaslanking

13.10.2010 kl.01:13

helt enig med deg Kari :)

som du ser på navnet mitt, så ser du sikkert at eg driver å slanker meg, så eg lurte på om du kunne komme med noen treningsstips for hvordan eg kan gjøre slik at kroppen min blir stram når eg er ferdig?

Blir kjempe glad for den hjelpen eg kan få!

Konfidensielt

13.10.2010 kl.01:16

Vil vel tørre å påstå at dine ord veier tyngre (høhøhø) enn VGs "journalistikk". Det er én ting de er gode på - storm i vannglass.

bixxx ♕

13.10.2010 kl.01:19

Det er bra du kommer fram med sannheten iallfall :D

Merete

13.10.2010 kl.01:21

Det hele ser ut til å ha kommet ut av proporsjoner. Helt utrolig hvor mye pepper det ser ut til at du har fått som resultat av blogginnlegget ditt. Folk leser ofte det de vil lese, og ut fra det er det lett å lage sin egen tolkning til fordel for seg selv.

Lykke til med de turbulente dagene du gjerne får fremover!

Shoaib

13.10.2010 kl.01:21

Sitatene dine er det eneste du egentlig har kontroll på, og det er det eneste man egentlig burde forholde seg til med tanke på hva man mener om hva noen har sagt eller gjort.

Ingrid

13.10.2010 kl.01:25

Heilt enig med deg!

Eg er ein tidligare friidrettsutøver, men trener fortsatt mykje, både ved å springe ut og inne, aerobic og dans. Blir alltid så provosert når dei som har litt ekstra/ er overvektige kommenterer at det er så lett for meg som er tynn. Det er jo motsatt, det er så lett å sitte inne heile dagen og spise, det vanskelige er å presse seg avgårde dei dagane man ikkje har så lyst såvel som dei dagane man er motivert.

Min motivasjon er ein farfar på 80 som fortsatt syklar birkebeinaren.

Ida'Giggles'Adriana

13.10.2010 kl.01:48

Helt enig! Man velger sin egen livsstil! Start i det små - gå turer daglig, korte eller lange - det spiller ingen rolle!

Rose

13.10.2010 kl.02:00

journalister i et nøtteskall.

Leste innlegget under der du skriver om bilkjøring x antall dager o.s.v.

Det er en veldig bra ide, men samtidig støter dette på masse problemer. Hvertfall for meg.

Jeg er 19 år og har kronisk utmattelsesyndrom. Jeg bruker mye medisiner og trenger mye behandling som er langt unna.

Jeg trener styrke og går turer med hunden hver dag, men noen ordentlig kondisjonstrening må jeg holde meg LANGT unna (blir helt utmattet og sengeliggende, energien jeg bruker bare forsvinner helt og bruker mange dager på å komme tilbake). Jeg er tidligere idrettudøver. Skulle i VM i dans. satnset alt men i steden for å bli sprekere og bedre av all trening fikk jeg bare betennelser osv.

Så her går det mest i å spise regelmessig og sunt! Jeg unner meg sjokolade når jeg vil ha det men da tar jeg bare en liten rute å så er jeg faktisk fornøyd med det.

Men uten bil hadde jeg blitt veldig isolert. Det er vanskelig nok som det er å prøve å leve normalt med sykdommen. Det er jo mange som har andre sykdommer, MR, kreft, bensjørhet osv.

Synes det er en god tanke, for hadde jeg vært friks hadde jeg bare syklet og løpt hele dagen. Blir så lei meg når andre som har muligheten ikke gidder å tyr til potetgullposen, jeg kunne ha byttet med dem når som helst!

Lykke til ^^

Rafiq Charania

13.10.2010 kl.04:24

Flink!

tynn

13.10.2010 kl.07:54

Jeg er tynn. Jeg har alltid vært tynn. Og jeg har god forbrenning. Jeg spiser mye og ofte, og legger ikke lett på meg. Så jeg blir kalt heldig. Og det er jeg i og for seg. Men dette gjør at jeg i offentligheten ikke har rett til å ha meninger om egen kropp. Hvis jeg har spist for mye på ferie og kjenner at buksene strammer og er så uheldig å nevne det kommer det strenge pekefingre og formaninger om at jeg ikke har rett til å klage, for jeg er tynn. Men vet dere hva? Jeg er tynn fordi jeg ikke tillater meg å bli tykk. Jeg går minst en time hver dag, jeg trener tre ganger i uken, og når jeg kjenner buksene begynner å stramme, da kutter jeg ut fett og går i salatbollen til buksene sitter som de skal igjen. Selv om jeg er trøtt og har lyst til å slenge på sofaen og spise potetgull så lar jeg være og drar heller på trening Og ikke kom her og fortell meg at det er tyngre for en som er tykk å gå en halvtime om dagen enn det er for meg å løpe en time. Det er tungt å trene for tynne også. Vi blir også slitne og lei og svette og røde i ansiktet. Men vi gjør det. Så om du er tykk og lei deg - ikke for å forenkle alt - men spiser du mindre og rører mer på deg, da går du ned i vekt du også. Det er slitsomt. Men det lønner seg.

...

13.10.2010 kl.08:12

Synes du er kjempetøff Kari ! -Utrolig kult at noen endelig tør å ta lokket av en tabubelagt gryte som har stått å boblet alt for lenge ;-) Jeg er så enig i dine synspunkter i denne saken, og det er så synd måten du har blitt fremstillt på. Det jeg imidlertid synes er enda mer skuffende er folks manglende evne til å sile ut hva som er medieskapt oppspinn og hva som faktisk er dine ord og meninger i saken. Samtidig er det pådfallende mange som ikke "hører etter" det du sier, og som sporadisk trekker frem SINE særegenheter som gjør at de angivelig faller utenfor normen. Klart at bl.a hormoner, medisiner og basalforbrenning spiller inn, men HALLO: dersom man VET dette, så må man ta hensyn til det (!) . Har man lav forbrenning vil man naturlig nok ikke trenge like mange kalorier, og her kommer sjokket: da kan man kutte ned på disse! -eller enda bedre; gå seg en tur/være i aktivitet ;) -Det handler om noe så enkelt som ett pluss/minus-regnestykke, en + en blir ikke fem, sånn er det bare ;-)

Helt på tampen vil jeg gjerne komme med et synspunkt som mange ikke tenker på: hva med oss tynne ?! Selv har jeg hatt spiseforstyrrelser i lang tid, og såpass reflektert er jeg at jeg forstår at min knoklete kropp er et RESULTAT av min livsstil. Dette er noe overvektige synes å se seg enige i, MEN å snu om på krona, dvs. erkjenne at deres ekstra kilo er et resultat av deres livsstil, er uaktuelt. -Snodig hvordan en "naturlov" gjelder bare for en del av oss, mens andre er unntatt ;p

Stå på Kari, jeg digger deg!

Hilsen jente 21.

marianne

13.10.2010 kl.08:39

Synes du er tøff Kari:):) stå

På:):)

oppivekt

13.10.2010 kl.08:58

Når jeg leste det som stod inni avisen skjønte jeg med en gang at det som stod på fremsiden var vridd på og overdramatisert. Synd at folk skal være så forbanna snever altså.Første jeg tenkte når jeg så det,var at dette tviler jeg på hun har sagt,derfor måtte jeg lese mer og finne ut hva dette handlet om.

evaj

13.10.2010 kl.09:23

Du kaller de overvektige feit. er det greit og gå rundt å kalle de feit da?? er ikke det ett mobbe ord?? er det greit å mobbe de overvektige nå??

Petter Sprett

13.10.2010 kl.09:26

Jøss. Så det er VG sin feil at du uttaler deg skråsikkert om noe du ikke har peiling på? Poenget er at du hevder at fedme ikke er en sykdom. Noe medisinske eksperter er helt uenig med deg i. De trenger forøvrig heller ikke diskutere det med deg da du ikke har noen formell medisinsk kompetanse og ergo heller ikke kan stille diagnoser. Såfremt du ikke er en kvakksalver.

Mennesker som samler alt for mye energi i kroppen sin gjennom tvang er syke. Mennesker som samler alt for lilte energi i kroppen sin er syke og mennesker som spiser en masse for så å kaste dette opp er også syke.

Hva snakker jeg om?

Anoreksia, bulemi og sykelig fedme. Sykelige overvektige mennesker behandles med stor suksess. Mye større suksess enn dine hopp og sprett.

Tenk deg om før du snakker. Og ikke skyld VG for dine egne uheldig uttalelser.

Linda

13.10.2010 kl.09:59

Jeg blir temmelig oppgitt over alle disse som går til angrep på deg, Kari. Tror neppe de har satt seg inn i hva du faktisk har sagt og hvilke kunnskaper du er i besittelse av.

Og om vi sier at noen er feite - ja, så er de jo det. Eller oppleves det som bedre å omtales som tykk? Eller overvektig?

Tror ikke det er ord og uttrykk som bør komme i fokus, men den enkeltes ansvar for å holde seg selv i form og med det unngå livsstilsykdommer!

Petter Sprett

13.10.2010 kl.10:11

Linda. Du har definitivt ikke lest hva hun skriver. Og heller ikke fått med deg hva medisinsk fagkompetanse mener om uttalelsene hennes. Følg med litt da.

Feit

13.10.2010 kl.10:14

Å, så du prøver å moderere deg nå?

Ikke prøv, det hersker ingen tvil om at du hater overvektige, og maner på for å senke vår livskvalitet.

Vårt problem er ikke overvekten, det er sånne som deg

Malene

13.10.2010 kl.10:29

Feit: Ærlig talt... nå begynner jeg nesten å tro at feite er dumme! Fullstendig usaklig utsagn.

hestiaverden

13.10.2010 kl.10:30

Endel av dette som er skrevet her - og ellers i media/på nett- tar jo helt av.. Det hele er en stor miks av sammenblandede sitater, meninger og følelser, men enkelte ser ut til å glemme at det skal mye mere til for å faktisk gå NED i vekt enn å holde vekten stabil. Jeg er tykk, men lever faktisk et godt liv likevel - uten å drømme om hva jeg skulle gjort om jeg hadde vært tynn. Jeg liker å være i aktivitet, både fysisk og mentalt. Ikke tror jeg på vidunderkurer heller. For meg virker det nok best å spise riktigere og å bevege seg mer, men jeg er frisk og går sakte men sikkert nedover i vekt. Som sagt tror jeg ikke det gjør meg lykkeligere, men kroppen min får det bedre, og da får jeg mere overskudd til å rekke alt det morsomme man kan gjøre i livet (selv om man er femogførr..)

Håper du, Kari, og alle andre har en riktig GOD dag!

Feit

13.10.2010 kl.10:42

Fuck you Malenebitch

Tatie Danielle

13.10.2010 kl.10:47

Jeg leste ditt første innlegg og lot meg provosere før jeg så forsiden av VG. Prøv å bytte ut "fedme" og "feit" i din egen overskrift med "norsk-algirsk opprinnelse" og "norsk-algirer". Ser du da hvor klønete og meningsløs tittelen din er?

Hanne

13.10.2010 kl.11:14

Vel, jeg leste hele blogginnlegget ditt i går - og jeg leste VG og jeg så på TV - jeg er ikke imponert (fortsatt) og jeg er (fortsatt) indignert og mener at du har noen gode poenger, men at du blir for grunn - og at du ikke har peiling ref. stort forskermiljø! Lykke til med sleivinga!

Ida

13.10.2010 kl.11:50

Jeg tenkte med en gang at du sikkert hadde sagt det i en fleip.

Du virker jo så blid og positiv!

Og du har en kjempe motiverende personlighet!

Stå på :)

Trine Grung

13.10.2010 kl.12:06

Du kan kanskje kommentere min gjesteblogger i dag. Syntes han tar det hele på kornet rett og slett http://www.trinegrung.no/2010/10/13/fedme-eller-uvitenhet/

Marthe

13.10.2010 kl.12:14

Skjønner poengene dine, men måten du kommer frem på er rett og slett unødvendig. Feit er det vanligste mobbeordet man hører på personer som er overvektige, og det at du, som er en person som er godt fremstilt i media, og mange regner deg som Norges fitnessdronning, kan komme og kalle en stor del av befolkningen dette, er forkastelig.

Jeg er en av disse, og jeg ble superprovosert av blogginnlegget ditt i går. Jeg er en av de som av medisinske årsaker har vansker for å komme ned i vekt, noe som er bevist med tester, og lengre oppfølgning av ernæringseksperter og leger. Hvordan våger da du å komme å si at fedme ikke er en sykdom, og at man rett og slett er feit?

Det finnes jo trossalt de som lever sunt, er i aktivitet, men IKKE er tynne, og som bare legger på seg. Dette pga genetiske årsaker, eller medisinske.

Du løper på en tynn tråd, og jeg ser ikke dette blogginnlegget som noe annet enn et tynt forsøk for å få tilbake tiltroen til deg.

Har mistet respekten for deg, og den tror jeg nok ikke kommer tilbake bare etter noe slikt.

Du burde sett Dr- Phil's show ang overvekt, hvor han trakk inn eksperter og personer fra begge sider.

Syns du bringte trekk av Michael Karolchyk, eieren av Anti-Gym, som har mottoet "No chubbies".

Nei, du har drete på draget :)

Hr Johansen

13.10.2010 kl.12:18

Kari, du har min fulle og hele støtte, og jeg skjønner godt at ting kan gå litt over stokk og stein. Er noe som heter at en fjær blir til fem høns! LATTERLIG av vg, men ikke uforventet. Ikke gi deg, og for all del ikke finne på noe så dumt som "en offentlig beklagelse"! Du har ikke gjort noe galt! Keep up the good work ! xx

Hr Johansen

http://hrjohansen.blogspot.com/

ingrid

13.10.2010 kl.13:00

You go, Kari ! :)

Du har også min fulle og heile

støtte.

Fyfabianåteitduer

13.10.2010 kl.13:06

Jeg synes synd på deg, Kari! Tenk å være så mediakåt at du bruker hva som helst for å komme i media. Er det ikke røyking,så er det matinntaket til folk? Kompenserer du for at du er mulatt kanskje?? Det er jo heller ingen sykdom. Jeg har alltid sett opp til deg, men det siste året har du virkelig skuffa skikkelig. Stakkars deg! Jeg er feit- du er mulatt, jeg kan slanke meg!

turntable

13.10.2010 kl.13:59

Det vondeste i verden for folk "in denial" er sannheten. Alle som ikke har sykdomsrelatert overvekt veit at det ligger hos de selv. Takk for at noen orker å si fra!

Cita

13.10.2010 kl.14:47

Til fyfabianåteitduer: hva har mulatt med denne saken å gjøre? Det er det latterligste jeg noen gang har hørt! Hehehehe...Kari har jo aldri rakket ned på folk som er overvektige. Hun gir jo inspirasjon, som hjelper de som vil ned i vekt!!

Synes synd på deg som har fordommer mot mulatter. De er jo det beste av to sider(og nei jeg er ikke mulatt). Uansett, du sier du kan slanke deg, flott for deg. Hvorfor har du ikke gjort det før? En liten anelse om at du kanskje ikke har lykkes. Du får ha lykke til, og vi får håpe du endrer holdningene dine. De kommer du ingen steder med. =)

Stå på Kari!! Du er en inspirasjon for mange mennesker =)

My

13.10.2010 kl.14:48

Oi her tar det visst helt av!

Jeg synes det er merkelig at vi som i perioder kan veie noen kilo for mye vet at det skyldes for mye mat og for lite aktivitet, mens nesten hele den overvektige befolkningen hevder at de er feite pga genetikk.

Ellers lar jeg meg sjokkere over alle ubekvemsordene enkelte lirer ut av seg her!

Du har helt rett Kari, dessverre gjør sannhet ofte vondt for enkelte.

JAVIS

13.10.2010 kl.15:06

Feite folk må ta ansvar for sitt eget liv! Start med å få en "tynn" livsstil slik at dere ikke får sykdommer fordi dere er feite. Det er ikke vanskelig å bli tynn, det er bare å ville det nok. Hilsen en halvfet dame som vil og skal bli tynn!!

Stå på Kari :-)

Sojo

13.10.2010 kl.15:10

Syntes du er kjempeflink og har inspirert mange til å komme i form og gir gode trenings tips. Takk for det

13.10.2010 kl.15:21

stå på Kari !!! har lest forrige innlegget ditt og andre innlegg med tilsvarende innhold. utrolig hvor mye enkelte legger "ord i munnen" på deg. og utrolig at man skal måtte helgradere seg mot de som har en sykdom (svært få) og de som er arvelig belastet (også svært få) og de som har blitt misbrukt etc (heller ikke den generelle mann i gata). istedet for å skrive "hatinnlegg" burde de heller bruke tiden på å sette seg litt inn i kosthold og fått stumpen opp av sofaen og ikke fokusere på hvor vanskelig det er å komme igang med trening og å spise sunt!!! stå på kari, mange tomler opp :-))

13.10.2010 kl.15:42

til marthe:

kari skriver til den generelle mannen i gata - det er kun et fåtall som har sykdommer som gjør at man er tjukk. GENERELT sett er det ikke sykdommer som gjør at man er overvektig, men folk liker ofte å skylde på det ene eller det andre fordi det er lettere enn å faktisk ta tak i ting og begynne å trene eller sette seg inn i hva man bør/ikke bør spise. det er synd du er en av dem som har en sykdom som gjør at du er tjukk, men sykdommen er ikke fedme. og 99% av alle som er overvektige er ikke tjukk pga noe som helst annet enn sykdommen latskap. og hadde du lest innlegget hennes ordentlig, hadde du sett at hun gjør unntak for dem som faktisk (!!) har sykdommer som gjør dem overvektige, psykiske traumer og gener. makan marte!

skjerpings!!!!

gusandfriends

13.10.2010 kl.15:57

Veit hva kari? altså , vi i bandet lider av et stort problem. alle har fylt 30 år i år og vi har alle utviklet pupper. Mannspupper. En av oss har mer enn andre.Er det tilfeldig at alle har fått det samtidig? går det ann å bli feit sammen uten å vite det? Kan det være llivstil som er grunn til fedme?

Sissel M.

13.10.2010 kl.16:04

Jeg skjønner ikke at alle sier at det er få som har en sykdom -de aller fleste er late? Jeg ville trodd det var omvendt. Jeg tror ikke jeg kjenner noen late mennesker engang - enda jeg kjenner mange som er overvektige. Stress legger man jo også på seg av, så mange ganger kan det motsatte av lat gjøre deg overvektig.

Hun kunne like godt sagt; Alle disse late anorektikerne som ikke GIDDER å spise engang. Overspising er også en spiseforstyrrelse - en psykisk sykdom hvor mat er dop. En anorektiker er det ingen som ville kritisert på forsiden av VG, -men d...et er visst greit å stemple alle overvektige som late. Og det rammer ALLE - også de som er syke, fordi vi ikke har stempel i panna som sier; JEG ER IKKE LAT - JEG ER SYK.

PFØY

Og så gir jeg meg :)

13.10.2010 kl.16:35

Lenge lever ytringsfriheten sier bare jeg! Stå på Kari, det er på tide at noen ber nordmennene få ræva i gir! Vi har blitt et av europas feteste land og det er faktisk flaut. Utrolig inspirerende at noen tar på seg oppgaven å informere folket om hva man må gjøre for å oppnå en god helse:)

inger zadig

13.10.2010 kl.17:03

Denne kommentaren postet jeg på bloggen (www.curlylife.com) til en som kritiserte deg:

?Bedrevitere og selvoppnevnte eksperter? <? Er ikke det mobbing da?

Jeg har store problemer med å skjønne nøyaktig hva det er du har lest som får deg til å konkludere med at KJ er en mobber.

Dersom du har basert hele innlegget ditt på feilsiteringen i VG (noe jeg har et inntrykk av), synes jeg du burde ha slettet eller endret innlegget, fremfor å basere det på uriktige fakta, og bare tilføye til slutt at hun faktisk aldri har kalt dem late.

Er det mobbing å si at uansett hva overvekten skyldes, så er det ikke til å komme bort i fra at overskuddsfett til syvende og sist er et resultat av flere kalorier inn enn ut? Det er jo et ubestridelig faktum!

Jeg hører folk si "jeg spiser sunnt og trener, men legger likevel på meg". Vel, formelen gjelder fortsatt..!

Jeg har stor sympati for de overvektige. Jeg har selv hadd noen kg ekstra, og det gjorde noe med selvtilliten min. Min mor har i mange år vært kraftig overvektig (stoffskifteproblem blant annet). Men jeg synes det er på tide at noen tør å ta til orde for at overvekt er noe man kan og bør gjøre noe med, istedet for å si "jaja, det er jo ikke deres skyld"! Folk fraskriver seg ansvar under henvisning til stoffskifteproblem, lav forbrenning, stress osv osv. Dette FORSTERKER problemet. De tror de ikke er herre over sin egen kropp. At overvekten skyldes forhold de ikke rår over.

Man bør få hjelp til å ta tak i disse årsakene, da det kan være vanskelig å gjøre noe med det selv. Synes du det er leit at hun ber det offentlige om drahjelp?! At hun fremhever at det er en vanskelig oppgave for individet?

En diabetiker må passe på hva han spiser, en matallergiker må passe på hva han spiser, en svaksynt må bruke briller.. Og de som _av en eller annen grunn_ har lettere for å legge på seg må OGSÅ ta konsekvensene og være mer bevisste sin livsstil.

Men mange av dem trenger drahjelp, og den ønsker Kari Jaquesson at de skal få. Setter oppriktig pris på om du kan forklare meg hva som er mobbing med det.

Georgine

13.10.2010 kl.17:07

Støtter deg veldig. Tror det er mye sant i det du sier. Selvfølgelig er det mange som legger på seg på grunn av sykdom, men opplever selv mange overvektige som unnskylder seg med at det er så vansklig å gå ned i vekt, og de skjønner ikke at man faktsik må tåle litt ubehag for å holde vekten, det skal likseom ikke koste noe. Klart det er ubehagelig å legge litt om stilen.

Får ofte kommentarer selv som "det er jo ikke noe problem for deg for du er jo så slank" det de faktisk ikke tenker på er at jeg må trene og tenke på hva jeg spiser for å holde meg slank. Hadde jeg spist ubegrenset og ikke beveget meg så hadde jeg faktisk ikke vært slank.

Doktor Alban

13.10.2010 kl.18:32

Hvorfor endret du den opprinnelige blogposten i går? Hva ble fjernet?

ina

13.10.2010 kl.18:35

håper du skal ha det programmet du hadde på tvnorge eller tv2? igjen:D var spennende å følge med på. det med de ungdommene som du hjalp å få ned i vekt med trening og kosthold:D

Lizzy

13.10.2010 kl.19:04

Først og fremst må jeg at jeg er helt enig med Sissel M: Jeg har ikke noe stempel i panna som sier JEG ER SYK IKKE LAT!! Det er faktisk det som er mye av problemet her. Møter mennesker meg på gata, vet de faktisk ikke at jeg er syk. Så på denne måten setter du ALLE overvektige i en bås som er heller mindre smigrende!

Og jeg er lei av folk som sier at ALLE FEITE er late og driver med selvbedrag. Men da får man vel trøste seg med det at det er mennesker som ikke har kunnskap om saken og bare uttaler seg etter utspill som dette. Og på egne erfaringer om hvor late og hvor mye de selv spiser og hvor lett det har vært for DEM å gå ned i vekt.

SÅNN ER DET IKKE FOR ALLE, NEMLIG.

Og forøvrig skjønner jeg ikke hva samfunnet har med en enkeltpersons vekt og helse å gjøre. Det er en privatsak. Og om det skyldes at det koster samfunnet penger pga sykdommene som kan følge med overvekt: Betaler ikke overvektige skatt de da?

Jeg betaler skatt. Mine penger går til skole og barnehager. Jeg har ikke barn. Skal jeg klage på samfunnet da? Fordi mine skattepenger ikke går til noe som har med meg å gjøre?

Og som mange sier; Det er på tide at folk tar ansvar for egen helse... SIN EGEN,JA! SLUTT Å BLANDE DERE INN!

Jeg har også en onkel som har så sterke hjerteproblemer at han nesten ikke kan gå over gulvet og er stadig i operasjoner. Han spiser som en fugl, men er stor. Og selv til ham sier "bedrevitere" at han må slutte å spise så mye og begynne å trene. MEN DET KAN TA LIVET AV HAM!

Hvorfor ikke bare kaste ham i grava med en gang?

Eller enda bedre: Gjør som Hitler. Utrydd alle "feite" mennesker, så kan alle som tror de har kunnskap nok til å rakke ned på "feitinger" starte en ny,ren rase?

13.10.2010 kl.19:29

Jeg er faktisk helt enig med deg Kari! Jeg er såå lei av at man må sy puter under armer på folk som er "feite". Stakkars dem liksom. Hva med oss som er tynne og sliter å legge på oss? Nei vi må bare bite det i oss og gjøre en innsats. Får ikke operert på oss mer vekt, nei.

Feit, "medfødt" eller ikke. Godta den du er og gjør en endring. Du er ikke FØDT MED FETT.

13.10.2010 kl.19:52

Jeg er helt enig med deg, Kari!

Trist at mediene har blitt slik de er i dag..

Camilla

13.10.2010 kl.20:25

Stå på Kari!

Til overvektige - begynn å les bloggen til Kari og følg tipsene, så skal dere nok se at det vil hjelpe på dere også ;)

susanne dagestad

13.10.2010 kl.21:04

På tide folk begynner å ta litt ansvar for sitt eget liv...!

Har på følelsen at flesteparten av menneskene i I-land ikke har noe skyld i sin egen livs situasjon (med tanke på det negative) Fedme, depresjoner, rus problemer osv osv...

Tar litt hardt i her nå, men snakk om ein "stakkars meg"-nasjon...! STØTTER deg Kari, med både det du har og ikke har sagt!:))

Dr Hansen

13.10.2010 kl.21:04

Dere som er "enig" med KJ har absolutt ikke satt dere inn i dette. Hun har kommet med medisinske uttalelser uten noe form for formell kompetanse på området. Hun mener altså å vite bedre enn forskere. Det er problemet. Ikke at man blir fet av å spise for mye.

Arroganse kjenner ingen grenser. Det er utrolig hva man kan få seg til å si etter noen år på et stepbrett.

Fettnerd

13.10.2010 kl.21:06

http://www.5080.no/2010/10/kari-jaquesson-ufordragelig-er-ikke-noe-man-er-man-blir-det-av-a-trene/

WORD!

boffen

13.10.2010 kl.21:13

kari er iferd med å bli ei gammal usympatisk røy.

til susanne dagestad

13.10.2010 kl.23:57

"På tide folk begynner å ta litt ansvar for sitt eget liv...!

Har på følelsen at flesteparten av menneskene i I-land ikke har noe skyld i sin egen livs situasjon (med tanke på det negative) Fedme, depresjoner, rus problemer osv osv..."

Fy faen du provoserer! Vær så snill å ikke uttal deg om noe du tydeligvis ikke har peiling på!!! Der er nok ikke like lett som du antyder.

Hilsen en som jobber i rus omsorgen..

Christine

14.10.2010 kl.00:00

Hei! Vil bare si at alle som tror at du ikke mener godt, kan gå å ta seg en bolle. Eller en gulrot.

Tror nok mange av de som har skrevet stygge kommentarer mye har gjort det fordi de rett og slett for dårlig samvittighet når de leser om slanking/fedme osv, og at denne skyldfølelsen er lettere å bruke som sinne mot deg, enn reel oppfattelse av sin egen virkelighet. For det er jo du som har et problem, ikke dem? (:P)

I tillegg er jeg så fullstendig enig i at fedme ikke er en sykdom. Det er klart at andre faktorer i livet kan gjøre at man spiser mer, men da er det dette som er sykdommen. Fedmen er en bivirkning. Også er det noen som bare ikke har viljen/lysten til å gjøre noe positivt med sin egen livsstil.

Stå på! Du er kul. Ikke bry deg om duster.

Linn

14.10.2010 kl.00:41

Dere som sutrer sånn: Er det ikke litt PÅFALLENDE at forekomsten av overvekt har økt i takt med matforbruket og samtidig som det har blitt helt normalt å benytte seg av biler, kollektivtrafikk, rulletrapper og heiser? Folk VAR IKKE overvektige før i tiden. Overvekt er jo et normalt symptom på en usunn livsstil, så hvorfor leve i benektelse? Tenk alle tingene man ikke fikk lov til som barn (som godteri i hverdagene) - hvor mange er det som er like strenge med seg selv i voksen alder? Alle har et ansvar for seg selv. Likevel skjønner jeg at det finnes mange unntak, noen har rett og slett ikke mulighet til å ta tak i problemene (sykdomm, dårlig psykisk helse, vanskelige livssituasjoner etc.), men først og fremst skyldes forekomsten av økt vekt blant nordmenn dårlig livsstil.

Dette er et samfunnsproblem, men alle har et ansvar...

Elisabeth Holm

14.10.2010 kl.01:20

Jeg har lagt på meg 8kg på 10mnd. Og det er kun takket være at jeg har vært lat!! Rett og slett lat! Men nå har jeg tatt tak i det, FØR de 8 kiloene blir til 20 !! Jeg har nemlig vært der før også! Og dit skal jeg ikke igjen! Jeg er den eneste som er ansvarlig for vektøkninga mi, og jeg er den eneste som kan gjøre noe med det! Men LETT?? NEI, det er det ikke!! Like jævlig vanskelig som det sikkert er å slutte å røyke! Men det er MITT valg! Jeg kan gjerne bli feitere, om jeg ikke gidder å gjøre noe med det! Men jeg trives ikke som feit, og derfor jobber jeg nå med saken! Takker for en flott blogg som gir mengder av inspirasjon, Kari! Hilsen 32 år gammel 4 barnsmamma :o)

Morten

14.10.2010 kl.09:38

Det er rart så mye dette temaet opptar folk idag. Når jeg var liten, tidlig på 70 tallet, var det ikke så veldig mange som var veldig overvektig. Litt senere, da jeg gikk på ungdomsskolen på 80 tallet, var det mange fler. Akkurat i den perioden da fettskrekken tok av. Og siden vi blander fettskrekk med cola og pommes frites og jeg vet ikke hva av godteri, har det eksplodert.

Det jeg vil si, er: Om vi spiser mat som vi er evolusjonært laget for å spise, som fet fisk og fet animalskt mat (akkurat, mettet fett ER sunt). De som ikke har fått det med seg, les dere opp på kostdoktorn.se, der er det hele tiden up to date med nyeste av nye forskningsrapporter.

Spiser man sånn mat, kutter ut brød, ris, pasta, poteter og frukt, lever som Helge Ingstad eller "En vill mann", så forsvinner stort sett alt søtbehov. Jeg vet, jeg har levd sånn i 1 år, min samboer i 5. Fem år i ketose er en naturlig tilstand. Det finnes flere forskningsrapporter på at ketonlegemer er hjertets, nyrene og hjernens fortrukne drivstoff. Glukose trengs bl.a til røde og hvite blodlegemer, noen nervetråder i øyebunnen og nyrene, ellers fungerer kroppen bedre uten glukose. Glukoneogenesen i lever og nyrer leverer det vi trenger av glukose.

Kan nevne at min maxpuls som var helt normal ifjor før jeg begynte å spise nesten bare kjøtt og fett var 191. Nå er den 246. Dette vet jeg da jeg trener ganske hardt for å løpe halvmaraton, og løper mye med pulsbelte.

Du som trener mye, Kari, burde kjøpe en bok på Tanum.

Den heter "istedet for doping" av Frank Nilsson.

Jeg kan nevne at små betennelser, forkjølelser, kramper, osv forsvant litt etter litt etter at jeg la om kosten. En 25 år gammel kronisk betennelse i skulderen ble borte. Når jeg trener, trenger jeg kun vann, da kroppen går på fett. Dette har også ført til at jeg løper lengre, og er blitt langt mer eksplosiv over korte strekninger. Dette med at kroppen trenger karbohydrater.....det er visvas. Etter 6 ukers overganstrening, der kroppen omstiller seg til fettforbrenning, oppdager over 95 % en ekstrem utholdenhetsopplevelse om de driver med en eller annen formm for kondisjonstrening.

Bjørn Ferry viste jo at det gikk an å vinne gull i OL på denne type kost.

14.10.2010 kl.10:04

Petter Sprett: Ganske sikker på at Kari vet MYE mer enn deg. Klovn.

Petter Sprett

14.10.2010 kl.10:35

Jeg kan dokumentere min fagkompetanse. Kan Kari? Kan DU?

Overvekt kommer av at man lagrer mer energi enn man forbruker. Resultatet er fedme. Diagnosen kan bli sykelig overvekt.

Undervekt kommer av at man lagrer mindre energi enn man forbruker. Resultatet er at man blir for tynn. Diagnosen kan bli anoreksia.

Kari påstod at fedme ikke er en sykdom. Det er direkte feil. Fedme kan være en sykdom og må behandles deretter. I mange tilfeller har Karis resept på mer trening og mindre mat den ønskede effekt men ikke alltid. Sykelig fedme kan skyldes medisinske eller psykologiske forhold.

Uttalelsen til Kari (som hun har moderert KRAFTIG etter at medisinsk fagkompetanse satte henne på plass) gikk på at fedme ikke er en sykdom. Det er feil.

Elisabeth Holm

14.10.2010 kl.10:58

Jeg kan forsåvidt også dokumentere at Morten har rett. Selv om jeg er veldig enig med Kari i at de fleste mennesker selv er skyld i at de er feite, så er ikke kostholdsfilosofien min helt den samme som hennes. Jeg gikk ned 28kg for 5 år siden ved å følge Atkins/Ketolyse, så jeg VET hva Morten snakker om her... Jeg fulgte opp legetimer og var under full kontroll hele tiden. Har aldri følt meg bedre. Men folk må følge den "trenden" de har lyst til, og som passer for dem. Karis kosthold passer veldig godt i familier. For det er søren ikke lett å leve med steinalderkost altså. Spesielt ikke for meg som har 4 barn. Det har vært en kamp, jeg ga opp å få andre til å forstå og godtok at jeg fikk gjøre det som var best for meg selv og holde kjeft. Jeg klarte det :o)

Emilie

14.10.2010 kl.11:32

du har helt rett, fedme er ikke en sykdom, men kan bli syk av fedme!! er ikke en lett måte å gå ned vekt - men en gang må man starte!! stå på!!!

siri

14.10.2010 kl.12:10

er tjukk selv jeg...110kilo..og ja TYKKE MENSKER ER LATE!!!!

støtter deg

Laila Degermann

14.10.2010 kl.12:19

Hei Kari.

Jeg må ærlig inrømme at jeg synes du var ei skikkelig dritt kjerring når jeg leste forsiden på VG. Og siden så har debattene blusset opp på nasjonale bloggsider. Jeg har vært skikkelig sinna de siste dagene , så tenkte jeg at jeg skulle lese det du faktisk hadde skrevet selv, og jeg tror mange mennesker har misforstått. kanskje spessielt siden VG tydeligvis trykker det de føler for.

Jeg har alltid vært kraftig, men i god form... Men jeg er ikke naturlig en størrelse 36, men 42 :) Noe som har vært egentlig en bra ting, siden jeg har drevet med håndball og den slags. Men så traff jeg veggen psykisk, og plutselig så satt jeg der og stappa i meg kokkosboller som om det ikke var noen morgendag. Idag så skjønner jeg faktisk ikke hva som skjedde. jeg brukte mange år på å komme meg utav det. en jobb som faktisk ikke begynte på tredemølla, men hos pskriateren. Idag så har jeg gått ned 25 kilo, på egenhånd. Jeg er veldig stolt. Og jeg vet at det er mulig. Men jeg er ikke tynn, jeg hadde enn InBody analyse på elixia i går og da viste det seg at jeg er bare 10 kilo fra en sunn vekt, mitt mål er femten kilo til :) Det klarer jeg! Men da er jeg fremdeles nesten 90 kilo, men jeg kler ikke å være tynn, jeg liker å ha former. Men jeg vil få god helse. Kunne leke med datteren min, noe jeg ikke klarte selv, fordi jeg var for stor og klarte ikke løpe. Noe som igjen førte til at jeg stappet i meg disse berømte kokkosbollene. Det er en ond sirkel. Når jeg var liten så pleide alltid mamma å gi meg mat når jeg var lei meg, eller penger. det eneste gode det har ført med seg er at jeg endte opp som tjukk og blakk :P hehe. Men når jeg ser tilbake på hvordan omverdenen behandlet meg så blir jeg trist, og jeg ser det idag også. Hvor tjukke mennesker blir kalt patetiske osv. Og jeg har lest verre ting enn det! Det er ingen som har noe øsnke om å være tjukke, men når man først har kommet dit, så er det ufattelig vanskelig å komme ut igjen. Og om man ble møtt med en smule forståelse, og mindre stygge blikk så hadde det nok vært enklere for folk. Ikke alle er like tøffhudede.

Også er jeg enig i at man må gjøre noe med skolen og gymmen. gjerne aktivitet hver dag :)

Også vil jeg legge til at grunnen til at jeg var så stor var at jeg kunn spiste når jeg hadde spisekick, utenom dette så spiste jeg nesten ikke. Og så fort jeg begynte å spsie regelmessig fire-fem ganger om dagen, så raste vekten av...Mine 10 første kilo gikk av kunn ved å forandre spisevanene mine, spise sunt og regelmessig. Men jeg unner meg å ha det godt. for man må trives i livet. Alt handler ikke om vekt, men om lykke. Og jeg tror at om man finner lykken , så går mye automatisk. da mange bruker mat for å erstatte følelser som er kjipe. Som en narkoman gjør med dopen sin. Idag så smiler jeg oftere, og jeg tørr å utfordre meg selv. Før så var jeg bare redd og skamfull og turte ikke noe.når jeg begynte å trene, så begynte jeg å løpe i skogen klokka seks om morgenen, for jeg ville ikke at noen skulle se meg :) Idag så går jeg på treningssenteret i byen, og er ikke skamfull eller redd i det hele tatt, jeg tror vien blir til mens man går den, men alle trenger litt positiv energi fra andre på veien dit :)

Nayab

14.10.2010 kl.12:37

Jeg har faktisk ikke tid til å lese alt,slik du ber om. Men siden du skriver at du står for alt som sto inne i VG,og det har jeg lest, så tillater jeg meg å kommentere.

Jeg synes det er hårreisende hvordan en aerobicinstuktør kan ta seg til rette og si slike ting. Du er verken forsker eller lege, og WHO har definert fedme som en sykdom. Kan du da allikevel med ren samvittighet stå innenfor det du har sagt? At feite er late, ikke syke. Tror du alle som er feite spiser på bislett, jobber på kontorer og går hjem og legger seg ?

Kari, dette blir for enkelt. Ser du det? 5-6 kg kan håndteres ved å si "ta deg sammen", men ikke 30-80 kg. Kjenner flere som har brukt hunde tusen kr på slankeoperasjoner. Penger som de har spart i årevis. Om det bare hadde vært så lett å "ta seg sammen"....

Min mening er at du skylder, ikke alle, men MANGE der ute en unnskyldning. For når du er Kari Jaquesson, så tenker du over hva du skriver og sier. Min venn forteller at hans brors datter ikke gikk på skole i 2 dager etter dette utspillet. Hun blir allerede mobbet, sliter ikke vi nok med mobbing fra før?

Du har et ansvar med den posisjonen du har, håper du ser den.

Marie

14.10.2010 kl.12:58

Greia er nok rett og slett at emnet er sårt. Det er ubehagelig for folk å høre at de er selv ansvarlig for god helse når man er usunn og avhengig av sukker og junk.

Det treffer folk fordi det er noe de selv strever med, og da er det fint å ha noen andre enn seg selv å skylde på.

Det du forteller Kari kan få folk til å begynne å tenke og ta ansvar for egen lykke. Stå på.

Linda-Crossfrua

14.10.2010 kl.13:01

Postet av: evaj

"Du kaller de overvektige feit. er det greit og gå rundt å kalle de feit da?? er ikke det ett mobbe ord?? er det greit å mobbe de overvektige nå??"

Er lei av at folk skal være så jævla sårbare! Om noen år kan vi jo nesten ikke prate med hverandre uten å måtte tenke oss godt om, i tilfelle vi skal si utlendig, feit osv... Jeg er tynn, men det er grunnet sunn oppvekst med mye mosjon og riktig mat, og i voksent liv har jeg stått på som faen for å ikke "forfalle". Og ja, jeg er nok heldig som har høy forbrenning, men uten trening og riktig kosthold legger jeg på meg jeg også.

Men det jeg er lei, er at folk sa til meg før; Å så tynn du er blitt.. Eller: Du er så heldig du som er så tynn... -Er jeg heldig? Når jeg var yngre la jeg aldri på meg, men jeg ville det for jeg syntes ikke det var noe ålreit å være så tynn. Jeg spiste så mye jeg orka å litt til for å legge på meg uten resultat. Og da er det ikke noe moro å bli kalt tynn osv.. Men det skal visst være greit å rakke ned på folk som er tynne, men hvis jeg finner på å si til noen at; nå har du kanskje begynt å bli litt feit?, så er jo helvete løs!! Hvorfor skal det være sånn?

Og til dere som er så opptatt av hva forskere sier; Du trenger ikke være utdannet forsker for å skjønne at mange av de som er overvektige er det pga, latskap og dårlige matvaner.

Og til dere som er så "voksne" å skriver bare piss; Get a life!

Heidi

14.10.2010 kl.13:35

Vel, nå er det kanskje ikke et sjakktrekk å snakke om "daff livsstil" og feit i samme setning - og deretter bli himmelfallen av at VG trekker sammen til "LAT"? Nok om det!

Det som er synd er at det siste du nevner i forrige bloggpost, kanskje går inn i kjernen av hva diskusjonen bør være uten at det bør bli oppfattet som mobbing: "...[70tall menneskene] spiste brød og poteter hver eneste dag - men gikk og syklet dit de skulle. Og kioskene åpnet ikke før etter kirketid på søndager og bensinstasjoner solgte bensin og spylevæske og tiden kan ikke skrues tilbake".

Mennesket er ikke kropp alene. Vi er vel også sanser, følelser og intellekt. Livet er herlig, ikke nødvendigvis fordi vi "tør" som du sier - men fordi vi lever i et land med skoler, kunnskap, mat, vann, frihet og mulighet til utfoldelse, ikke bare fysisk.

Du kan mye om kropp, Kari - men akkurat her ble det for lite. Iveret ditt ble kjørt ut på feil publikum - mens de du egentlig kunne ha henvendt deg til nettopp er de som kan gjøre noe med saken. Sett deg ned sammen med spesialistene - en sosialmedisiner, en psykiater - snakk sammen om hvordan målet kan nås - og hva dere kan gjøre. Da får du balansert ut "feit" og "daff".

Petter Soleng Skinstad

14.10.2010 kl.14:32

Stötter deg 110%!

Mvh. Petter S. Skinstad, som ogsaa elsker trening!

Elisabeth Holm

14.10.2010 kl.14:33

Det er totalt feil av forskere å si at Fedme ER en sykdom!! Ja, man blir syk av å være feit, men det er ikke fettet som er sykt! Kari har HELT rett her!

Silje

14.10.2010 kl.17:19

Jeg digger deg Kari! Det er ikke noe tull med deg, og du er alltid "rett fram" og likevel misforstår folk. Jeg er litt lubben selv, og prøver så godt jeg kan å få vekk noen kilo, og jeg er innom bloggen din ofte. Får masse inspirasjon!

Menneskeverd

14.10.2010 kl.18:57

Jeg synes at det er helt ufattelig at enkelte mennesker kan ha den forakten for andre mennesker.. Enkelte kommentarer jeg har lest ang. tema har vært ufyselige. Skammerlige!

Mange av forfatterene av kommentarene her burde gå inn i seg selv og skamme seg for hvilke ord de har tatt i bruk.. En ting er å være delaktig i en debatt, men det er ikke det samme som å ha lov til å diskriminere andre mennesker og se ned på dem! Virker som om mange her gjør nettopp det!

Uansett vekt, og kroppstype så er vi alle like mye verdt!

Men mange av de som sier at de har en ?normalvekt? er visst ikke enige i det, det får vi se her i kommentarene. ?Bedrevitere? som mange kaller dem..

Det finnes ikke et enkelt fasitvar som passer alle.. La legene og vitenskapsmenn nå ta og avgjøre om fedme er en sykdom eller ei, ikke selverklærte "helseeksperter" som Kari.

Jeg finner det skammerlig å bo i et land hvor så stor andel av befolkningen stigmatiserer andre mennesker grunnet vekta!Uansett om vekta er høy eller lav..

Jeg blir direkte flau av å vite at i 2010, at det finnes så mange som er delaktige i diskriminering..

Maren Melstveit

14.10.2010 kl.20:25

Stå på Kari! =)

Helene

14.10.2010 kl.20:47

Jeg merker at jeg blir kraftig provosert over en del mennesker som helt tydelig er helt fullstendig på blåbær-tur, og antageligvis kommer til å være der en stund. Vi skriker og roper om ytringsfrihet til å tegne og skrive det vi vil, men noen noen stikker frem halsen og bare NEVNER noe som har stor betydning for samfunnet vårt, for helsetilstanden vår, for skattepengene våre, for menneskeverd og for velferd, er det ikke måte på hva slags hat og frustrasjon folk lirer av seg fra alle landets jantehjørner.

Det ER en grunn til at vi er såpass mye mer overvektige, fyldigere, feite, formfulle- kall det hva du vil, i dag enn for 30,40,50,60 år siden. Dette skyldes selvfølgelig ikke bare sykdom, det skyldes livsstil, uten tvil. Det er, uten tvil, mennesker som sliter med stoffskifte, som legger på seg etter bruk av medisiner osv, men i det store og hele, de fleste, overvektige skyldes livsstil. Poenget til Kari drukner i kommentarer fra sinte, frustrerte og antageligvis overvektige mennesker som føler seg støtt. Vi dør av fedme her i vesten. Det er fakta. Så lenge vi har hatt en sivilasjon med rike og fattige, har vi dødd av underernæring og feillernæring. Det er en ÅRSAK til at vi nå dør av overvekt, og ikke kom og si at dette kun skyldes sykdom. Man kan jo spørre seg hva som kom først av høna og egget, sykdommen som gjør deg overvektig, eller overvektigheten som gjør deg syk? Jeg har selv en bred benbygning og store pupper, jeg kunne sikkert gått ned både fem og ti kilo, men jeg vet at dette er fullstendig opp til meg. Jeg kunne sikkert veid 20 kilo mer også, hvis jeg ikke bevisst gikk mye, og prøvde å begrense inntaket av usunn mat. Jeg er ikke for et samfunn hvor alle skal ligne KJ, eller hvor alle skal være slanke, jeg er for variasjon. Det viktigste er at man er fornøyd med seg selv. Det er det eneste som betyr noe, at man kan våkne og møte seg selv i speilet og SMILE, vite at du gjør ditt beste og at det duger i massevis. Men slutt med all sytinga, seriøst. Vi har det så godt her i Norge, vi er så blessed og heldige at det er ikke vits i å begynne å argumentere for det engang. Lenge leve ytringsfriheten, som vi er så heldige å ha. I lys av fredsprisvinneren, I'm just sayin'. Vi trodde at janteloven var utdøende? Den lever i beste velgående bak ethvert tastatur i dette langstrakte land.

Heidi

14.10.2010 kl.21:52

Jeg har ikke noe annet å si en at jeg er 100% enig med deg!

Jeg kjenner jeg blir provosert inn til beinet av å lese kommentarene her, artiklene om saken, og debatt-programet på NRK nå.

DE ALLER FLESTE ER OVERVEKTIGE FORDI DE SPIER MER ENN DE FORBRUKER. Og det burde de være glad for! For da er det faktisk noe de kan gjøre noe med selv. Uten medikamenter.

Nå skal jeg avsløre en eldgammel mirakelkur. Den fungerer. Jeg lover.

SPIS MINDRE, BEVEG DEG MER.

Denne kuren er 100% effektiv. Kjedelig, men sant.

LL

14.10.2010 kl.22:01

Innlegget ditt er godt, Kari. Takk for at du tør.

Som helsepersonell der har mange tette møter med overvektige vil jeg skrive noe:

-Alle kan bli overvektige. Dette skjer ved at man spiser mer energi enn det man forbruker, og slik gradvis legger på seg. Dette uavhengig av hva man spiser. Det er antall kcal som betyr noe.

-2 treningsøkter i uka er ikke tilstrekkelig hvis resten av tiden er inaktiv. Når man først er blitt overvektig, er intensiteten på treningen og mengden aktivitet ofte mindre.

-Overvekt gir økt risiko for mange sykdommer, sykdommene kommer altså sekundært til overvekten. F.ex diabetes type II, hypertensjon, muskelskjelettplager.

-Noen har en sykdom primært, altså før overvekten inntrer, og som kan gi økt risiko for overvekt. For eksempel leddsykdom, stoffskiftesykdom eller genfeil (fx Prader Willie Syndrom som mangler metthetsfølelse). Noen medisiner gir også endret metthet/sultfølelse og kan slik gi overvekt, eller gjennom økt vannansamling i kroppen.

Overvekt er ingen sykdom. Da det er i ferd med å bli svært omfattende, er samfunnet nødt til å ta ansvar, for å fremme god helse. Men det betyr ikke at ansvaret fraskrives den enkelte.

Den eneste som kan styre hva som svelges og hvor mange skritt som gås er en selv.

Sophi

14.10.2010 kl.22:11

Så på programm på tv med deg i og fant bloggen din :D

Ewa

14.10.2010 kl.22:16

fantastisk flott Kari at du fronter denne debatten om fedme - stå på!

Hanne

14.10.2010 kl.22:17

Flott at du starter denne debatten, Kari! sitter og følger med på NRK nå, og heier på deg!

Ing

14.10.2010 kl.22:23

Jeg er til dels enig i noe av det du sier i blogg innlegget ditt, men jeg syns du forenkler et komplekst problem alt for mye. Du har helt rett i at for mange som har noen kilo for mye, så er det å bevege seg mer og spise sunnere det beste alternativet for å gå ned i vekt.

Men måten du ordlegger deg på gjør at du bare gir enda mer legitimitet til den holdningen mange av oss overvektige møter i samfunnet generelt: At alle overvektige er en gruppe med helt like mennesker som alle bare må gjøre sånn og sånn for å være tynne, og at den egentlige grunnen til at vi alle er tykke er at vi enten er for kunnskapsløse eller for late til å gjøre noe med det.

Jeg møter så mange mennesker som mener de har rett til å belære meg om min livvstil og kroppen min og som automatisk går ut fra at jeg bare er lat. At man aktivt går ut og sier at 'overvektige må bare gjøre sånn og sånn' styrker inntrykket mange har om at alle overvektige er like og bare ikke gidder å ta tak i det. Og dette er en vanskelig holdning å møte for oss som faktisk har underliggende medisinske årsaker som til dels er skyld i den overvekten vi har. For eksempel er det mange kvinner i Norge og ellers som lider av PCOS, hvor et av symptomene er sykelig fedme.

Og selv om du sikkert mener å snakke om dem som ikke har medisinske årsaker som ligger til grunn, så hjelper de utspillene du har kommet med (og spesielt da måten du har ordlagt deg på) ytterlig til med å definere alle overvektige som en homogen gruppe mennesker som bare ikke gidder.

Ivar

14.10.2010 kl.22:29

Har en kommentar Fedmeuttalelsen. Er i noen tilfeller noen lettvint å komme med slike uttaleleser. Har kjennskap til mange som forblir tynne etter at de har dytta iseg mye cola, skolebrød osv.Skal de f,eks slippe unna ved sykdom som f,eks ved sukkersyke i ett forsikringsforhold. Visst de blir syke får de hjelp, men ikke de som er overvektig.Har også jobbet med folk som ikke spiser nesten noe, men er masse overvektig.Trener mye selv for holde vekta nede(80kg/1,70 høy)Koser jeg meg med kos på lørdag,kan jeg gå opp 3kg,men går ned etter å ha trent(jogget). Håper inderlig ikke anoreksia sykdommen stiger til værs nå da.

Hanna

14.10.2010 kl.22:48

Du var helt genial og utrolig flink på debattprogrammet. Du er en tøff dame med bein i nesa som tar opp denne debatten! Det er et svært tabulagt tema, og jeg beundrer deg virkelig som tør å være fjeset som står frem. Jeg og min mor (legen) satt og hadde nikkekonkurranse mens du snakket. Du har mange gode argumenter, og vi digger deg her i huset. Stå på, virkelig.

GB

14.10.2010 kl.22:49

Michael Karolchyk er en trener etter ditt hode tenker jeg, følg denne linken så ser du hva han mener, og tydeligvis du også, fra å se på deg som en sypatisk person har jeg skiftet mening etter å sett din opptreden på debatten i NRK 1 i kveld, en slik ovenfra og nedlatende holdning ovenfor folk med slike sammensatte problemer skal man lete lenge etter. men se denne linken så ser du nivået som du også ligger på. http://www.drphil.com/shows/show/1438

PS. jeg har lest hva du har skrevet, og selv med slike ord lyser det igjennom hvilke tanker og holdninger du har. Fra og se deg på TV, nå skifter jeg kanal

Øivind Berntsen

14.10.2010 kl.22:52

Takk, Kari, for at du våger å stikke nesa fram og mene noe om det store fedme-problemet.Du har kunnskap, og formulerer deg på en herlig og lett forståelig måte.Selv er jeg bekymret over den negative utvikling, folks lettsindige inntak av mat, og manglende trim.Stå på! Du er en flott representant for sunne mennesker. Mvh Øivind B

Thomas

14.10.2010 kl.23:15

Heisann Kari:)

Fantastisk at du tar det opp, og sier det som det er. Satt senest i kveld og så debatten på Nrk, og må si at jeg ble utrolig provosert av måten du ble avbrutt på støtt og stadig, og ikke fikk si deg ferdig så meningen og sammenhengen i det du skulle si gikk bort.. kjempetrist av nrk rett og slett

STÅ PÅ!!

Nå må vi slutte og unnskylde oss selv på hvorfor vi blir mer og mer feit, og heller ta i det taket som trengs.

Det er altfor lett og skylde på andre, på ens egne feil.

Thomas

Benedikte

14.10.2010 kl.23:32

Hurra Kari, for klar og entydig tale! Det norske folk blir stadig tyngre og stadig flere av oss pådrar oss livsstilsykdommer. Det behøves ikke annet enn sunt folkevett for å forstå at hovedårsaken er at vi beveger oss mindre og spiser mer. Vi må slutte å bortforklare overvekten med sykdom og arv. Den enkelte må gå i seg selv og tørre å innrømme at de få timene i uka på treningsstudio betyr lite for vektreduksjon mot det å gå eller sykle til skole, jobb, butikken, fritidsaktiviteter osv. La oss være ærlige. Vi må opp av sofaen.

Beate (17)

14.10.2010 kl.23:48

For en debatt!

Mennesker i dag er ganske trangsynte. De klarer ikke innrømme at de har et problem og lar det gå utover andre. I dette tilfelle så kom all raseriet på deg i forrige innlegg. Støtter deg fullt! :)

Det er få som tør å si det ut i offentligheten og jeg synes du fikk sagt det på en bra måte i forrige innlegg. Desverre er det altfor mange som skriver det første de tenker når de har lest noe og da blir det ofte det negative som kommer først!

Kunne du skrivd et innlegg om hva du synes om de unge nå fortiden. Er du ikke enig i at alle stresser voldsomt med å bli voksne, få seg familie, og prøve ut alt slags mulig ting med aldersgrense? Selv er jeg 17 år. Jeg føler det er så mange på min alder som stresser så med livet... hvis du ser deg litt rundt så ser du hvordan dagens ungdom er!

Gunnhild

14.10.2010 kl.23:50

Ein av dei verkeleg store grunnane til vektproblemet i samfunnet er at vi har gløymt kva som er grunnen til at vi skal ha mat.. Mat er drivstoff for kroppen, hovedsakleg, og vi skal verken ha for mykje eller for lite! Mange av oss har gløymt dette og brukar mat til belønning, trøst, tidsfordriv, underholdning, kos -

Ja - måltidet skal vere ei samlande hyggestund, men det er det sosiale rundt som er det koselege, ikkje nødvendigvis eit høgt kalori-innholdet!

Oppfordrar alle til å besøke www.somebody.no, Norges mest effektive vektreduksjons-opplegg. (Nei, eg har ikkje økonomiske interesser, har berre løyst overvektsproblemet mitt der).

ELSE

14.10.2010 kl.23:57

DET ER SÅ HERLIG MED ET MENNESKE SOM DEG, DU HAR VIRKELIG SATT HELSE PÅ DAGSORDEN.

ET HVERT MENNESKE ER ANSVARLIG FOR EGEN KROPPOG HELSE.

STÅ PÅ KARI !!!! DU ER FANTASTISK

Estelion

15.10.2010 kl.09:49

Det e vel folk sin egen feil ?? at de er feite :O) Det gjelder vel de fleste problemer i samfunnet, da tenker jeg på, narko, fedme, kaste i seg feil produkter, overslanking osv. Ingen kan jo endre ditt eget utseende, eller følelsen av å være vel. Uten om DEG selv :O) Eg veide 14o kilo for 18 måner siden, no e eg nede i 75. Og har blitt bevisst på hva jeg spiser, og kontrollerer mat inntaket. For å klare å vende kroppen til å holde seg. Så blir dumt at folk kritiserer kari J. For hun har rett, folk må løfte opp rumpen, og begynne å tenke, at å spise burger hver dag, kanskje e en dårlig idee? :O)

kathrinee93

15.10.2010 kl.09:57

Folk som rakker ned på andre (deg), er vell bare missunnelige?..

De fleste er nok også klar over at man kan ikke tro ALT man leser på vg;)

Stå på videre :-)

hege olstad

15.10.2010 kl.10:23

jeg er bare sååå enig med deg. jeg er selv feit,og det er jo min egen skyld. kan ikke skylde på hverken det ene eller det andre. å skylde på at man lider av fedme,blir en ansvars-fraskrivelse mener jeg...

når dette er sagt så er jeg glad for at du ikke sier at feite er late. jeg selv trener 4-5ganger i uka,og fullførte min første halvmaraton i oslo under oslo maraton. selv om jeg brukte lang tid,så vet jeg at jeg hadde ikke klart å fullført da jeg var langt tynnere. så formen min er langt bedre nå selv om jeg er feit...

stå på kari,jeg digger deg...

hege

Dmitry

15.10.2010 kl.11:01

Problemet med ditt innlegg Kari, at folk som har 5-10 ekstra kilo og trives stort med det blir usikker etter ditt innlegg og går på slankekur. Enn hver slankekur er belastning for kropp og sjel - noen som igjen fører til mindre livsglede.

Det er noen som er sykelig overvektig - og det blir i mine øyer medisinsk problem. Men ditt innlegg treffer først og fremst folk som har noen ekstra kilo - som har det helt topp med seg selv i utgangspunktet.

Og da er spørsmålet mitt - hva er poenget med ditt innlegg når det kun fører til at folk blir usikker og får mindre livsglede?...

Negerknuller

15.10.2010 kl.11:04

Ta klapp igjen den forpulte kjeften din a .. Og sug den ape negerkølla til mannen din du.! Du sier så jævla mye piss. Knull en neger igjen.!

Inger

15.10.2010 kl.11:05

Jeg så debatten på TV igår. Mange innlegg som jeg kunne være enig i, men det må være mulig (for en treningsinstruktør)å vinkle ting mer positivt - hvor er empatien? Det er så mange som sliter med overvekt og fedme, de trenger ikke mange "besserwissere" de trenger positivt fokus!!

Negerknuller

15.10.2010 kl.11:07

Klapp igjen den forpulte kjeften din.....!!sug den jævla apekukken til han negern din. . Slutt å snakk så mye piss.

Nina

15.10.2010 kl.11:09

Ville bare si: Hurra for at du er tøff og skriver et innleggs om ja, provoserer sikkert mange men er åh så sant, så sant!

Selv har vi forsøkt si dette mange ganger også i behandlingen av rusmisbrukere: Om du sier til en rusmisbruker at han er offer for omstendighetene og åh så uskyldig i egen tilværelse tar du også fra ham verktøyene til åå bli rusfri. For hvor finner man styrken til å komme ut av rusen, når man hele livet er blitt fortalt at man ikke var skyld i hvordan man kom inn i uføret.

Er forresten selv overvektig, altfor glad i mat og alfor lat - dog jeg skylder på tidsklemma. "jeg begynner på mandag" sier jeg bestandig. Men er lykkelig og forsåvidt fornøyd med utseende så det er ikke så farlig. :)

GOD HELG!

Ninian

15.10.2010 kl.11:14

Gratulerer Kari! Du regjerte Nrk-debatten noe helt sinnsykt igår, herregud som du kan snakke for deg! Skjønner ikke at noen av de andre turde å si noe i det hele tatt, slik som du knuste argumentene dems. ;D Stå på! =D

Kenneth

15.10.2010 kl.11:20

Hei Kari! Jeg ser det du skriver om at du er feilsitert på fremsiden - det regnet jeg med. Men uavhengig av dette - jeg kjente at jeg ble flyforbanna da jeg leste saken, så forbanna at jeg umiddelbart tenkte at hvis Kari eller noen andre "bedrevitere" vil, så stiller jeg mine 200 kg til disposisjon - jeg er lat, men bare fordi jeg ikke klarer å motivere meg selv - men jeg sier ALDRI nei takk til en time med trening tilpasset meg....så har du lyst på et prosjekt, så er det bare å si i fra.

Hilsen Kenneth

Hilde

15.10.2010 kl.11:28

Så debattprogrammet i går, og la merke til at du prøvde å få ordet flere ganger, men ikke fikk det. Det var dumt! For det som du, han som hadde gått ned 60 kilo og han Drevon sa, var noe av det fornuftigste som ble sagt. Type: spis mindre, beveg deg mer.

Jeg er så lei av de ymse diettene som finnes! Type lavkarbo og slikt tull. At folk kan hevde at gjennomsnittsvekta øker på grunn av brød og poteter! Det er vel kanskje ikke _der_ problemet ligger... Som Kari sa på debatten: bla fram et fotoalbum fra 70-tallet, da det gikk mye i brød og poteter, og sjekk hvor "feite" de var.

Mener å ha lest at ingen undersøkelser viser at lavkarbo funker. (Eller, kanskje én, men når undersøkelsen er forsøkt gjenopptatt av et annet forskningsteam, så har det ikke gitt samme resultat. God forskning vil si at forsøket kan gjentas av andre forskere og gi samme resultat, det er _ikke_ tilfelle med lavkarbo.)

Han på debattprogrammet som hadde gått ned mye ved hjelp av lavkarbo, nevnte at han hadde gått rundt mye sulten da han prøvde andre opplegg, type spise mindre-opplegg. Vil bare påpeke at når man går rundt sulten er man mer tilbøyelige til å småspise, og det er sjeldent noe man tar med i beregninga av den gode gamle formelen kalorier inn mot kalorier ut.

Noen har sikkert anlegg som gjør det vanskelig å holde vekta, men man må dessverre fortsatt ta ansvar selv! Det er mye forebyggende arbeid man kan gjøre på egenhånd, selv om det er slit, selv om det krever mye, selv om det er frustrerende at den hyperslanke venninna di trykker nedpå ferdigmat og brus uten å legge på seg. Det hjelper deg ikke å klage over at det er vanskelig for deg! Ta ansvar for ditt eget liv! Den følelsen du får av å være herre over seg selv, den er ubeskrivelig deilig og bidrar til et godt selvbilde -- selv om vekta viser mange kilo for mye. Umyndiggjøring er farlig!

Ble provosert da representanten fra Foreningen for overvektige mente at nå måtte alle andre ta tak i problemet! At det ble for mye snakk! Jammen, så gjør noe selv da! Man kan komme langt på egenhånd, man trenger ikke å skylde på mangelen av gratis treningssentre eller svømmehaller. Hvis det virkelig var årsaken, hvorfor er ikke jeg sterkt overvektig da? Og gratis medlemskap i et treningssenter løser fint lite: tenk på alle dem som har medlemsskap på f eks SATS gjennom jobben... Det er langt fra alle som benytter seg av det selv om det er aldri så gratis.

Å gjøre treningssentre litt mer tilrettelagt for sterkt overvektige, trur jeg heller har noe for seg. Alle de som går på de aerobictimene jeg sverger til, er normalvektige, så en sterkt overvektig person som sliter med eget selvbilde og trur alle er ute etter å "ta" vedkommende, vil kvie seg for å hive seg med.

Men i bunn og grunn: egen motivasjon og innsats er det største hinderet på veien til eventuelt en sunnere og lettere livsstil. Ta ansvar.

Litt for hverdagstjukk....

15.10.2010 kl.11:37

Du har helt rett Kari Jaquesson i det du sier. Men det er uttalt veldig direkte, og støter kanskje endel mennesker.

Men saken er at vi har altfor god råd, altfor god tilgang på alt vi vil spise - og ungene skal kjøres til skolen, ikke gå. På fritiden skal de sitte på rumpa og spille dataspill. Og i en tavel hverdag tyr nok mange til halvfabrikata eller ferdigmat - noe som hverken er sunt eller slankende. Og for å holde seg slank, er det for de aller fleste snakk om egen viljestyrke til ikke å spise for mye... Norge har et velstandsproblem, på mange måter.. Og vi må røre på oss!!

Men - det kan tas politiske grep, ved å gjøre sunn mat billigere. Og hva med matprogram på TV som lærer bort å lage sunn og slankende mat like fort og enkelt som å bruke ferdigprodukter?? Er selv helsearbeider, og vet godt hva og hvor mye jeg bør spise, men det er så vanskelig å ta seg selv i nakken og ikke spise alt man har lyst på av mat og godis... og resultatet er litt for hverdagstjukk.. Noen som kjenner seg igjen i dette??

Alina

15.10.2010 kl.11:38

Kari, du var suverent best under debatten igår.

Gledet meg stort over å høre på deg! Håper mange rundt om i Norge høret det fornuftige du fikk sagt (du skulle selvsagt fått ordet mange fler ganger).

Stå på!!!!! Kommer til å følge deg videre :)

Hilde

15.10.2010 kl.11:44

Så deg på debatten til NRK i går, syns du klarte deg kjempefint. Forstår godt hva du mener og er helt enig. De aller fleste overvektige er det pga livsstil og kosthold. Det er enkel matte :)

Stå på videre, jeg heier på deg!

T_J

15.10.2010 kl.11:45

Det slår meg at å lede en forening for overvektige, neppe er noen god motivasjon til å gå ned i vekt!

Jeg mener; vil denne personen få like mye respekt hvis han/henne går ned i vekt? Vil han/henne miste jobben?

EH

15.10.2010 kl.12:00

Helt enig i at mange kan klare å gjøre noe med fedmen sin. Vi skal være forsiktige med å skjemme alle over en kam, men det føler jeg ikke at du gjør i denne bloggen. Om det er noen som trenger et treningstips, eller kanskje en gratis blogg kan være en inspirasjonskilde, så kan oppogfrem.no være et godt utgangspunkt.

Stå på!

Petter Sprett

15.10.2010 kl.12:24

Ser på vgnett at KJ nok an gang snakker fagkompetansen midt i mot. Det er vel ikke spesielt intelligent. Hvilken fagkompetanse er det du bringer til bordet KJ?

Hvordan har det seg at du vet bedre enn forskere og fagpersonell?

Anne

15.10.2010 kl.12:32

Jeg har lest alt... Man kommer likevel ikke unna at du med dine uttalelser skaper et negativt bilde av mennesker som er overvektige.. Livet blir faktisk ikke så herlig av at profilerte mennesker som deg står frem og kritiserer andre menneskers kropp og fasong. Jeg kan ikke med min beste vilje forstå at du skal ha bidratt til at andre skal bli glad i seg selv - uansett størrelse og fasong.. Idealet er likevel strømlinjeformet.. Og du bidrar til å opprettholde det idealet...

Stein

15.10.2010 kl.13:04

Til Anne:

Poenget med innlegget til Kari er jo ikke å kritisere menneskers kropp og fasong på individnivå, men å sette fokus på noe som faktisk er blitt et samfunnsproblem (for at ingen skal missforstå så tenker jeg da på det helsemessige for hver enkelt og ikke at de overvektige er et problem). Uansett hva folk / leger / forstå-seg-på'ere og andre skulle mene så går det faktisk ann å slanke seg. Ja noen legger på seg raskere enn andre, men da må de jo spise mindre for da har de ikke behov for mer. Å tro at alle skal spise akkurat like mye i alle situasjoner og tro at det er normalen så har noen missforstått kraftig. Kroppen har mange ting som fungere forskjellig fra person til person, men veldig mye fungerer og likt på hele fjøla.

Når man "godtar" at fedme er en sykdom setter man begrensninger på hva man tror er mulig. Den barieren må jo bort skal man klare det. Og det er IKKE enkelt å slanke seg, men alle kan gjøre det!

P.S. VG's forside understreker igjen deres totalt fravær av objektiv journalistikk. En søppelavis uten sidestykke!

stutt-tjukken

15.10.2010 kl.13:34

Hei Kari! Er så enig med deg. er selv i den kategorien som har litt for mange kilo på kroppen, og det er helt egen feil. For høyt inntak i forhold til forbruk. Ingen har presset sjokolade, brus og annen mat i meg, samt det er kun opp til meg om jeg vil redusere inntak og starte med mosjon.. Stå på Kari (PS! Hyggelig at kompis Tommy støttet deg, noen de fleste gjorde på TV debatten i går)

Helge

15.10.2010 kl.13:48

Hei!

Ville bare si at du gjorde fin figur på debatten. Synes det er deilig at noen snakker sin ærlige mening. En mening jeg også er helt enige i! Stå på, Kari!

electro

15.10.2010 kl.14:15

Hi Kari,

Jeg er helt enig med det du sier. Det er ikke bare mennesker som lyder av fedme. Hunder og katter plages av overvekt/fedme. Ifølge www.hundesonen.no ? I dag lider 20-30 % av norske hunder av overvekt og fedme." I likhet med oss mennesker så er det som oftest to ting som fører til overvekt; for mye mat og for lite aktivitet.

Det er også et kjent problem at mennesker som flyttet fra Afrika til vesten, kan ha vektproblem. Det er storsett livsstil som har skylda!

Emma

15.10.2010 kl.18:48

Hei Kari!

Ettersom det allerede er kommet mange bra innlegg, og det meste jeg ville skrevet allerede er skrevet, så korter jeg ned litt;

Du er kjempetøff! Jeg digger deg! Stå på! =D

15.10.2010 kl.18:51

Jeg skjønner ikke helt poenget med å legge seg oppi andre menneskers utseende.

Det være seg om de er feite, magre,har store neser osv.

Dessuten kan vi ikke komme unna at mange mennesker er tynne pga røyking. Er det bedre at pengene skal gå til behandling av kols og lungekreft til personer som med viten og vilje har levd på giftpinner hele livet? Enn diabetesmedisiner til en som har spist en sjokolade for mye?

Ramona

15.10.2010 kl.18:53

synns ikke synn i deg ....... når du kommer med uttalelser som sårer andre må du regne med og få kritikk..

kristin

15.10.2010 kl.21:22

støtter deg 100 %, helt enig med deg!! synd at media vrir så på det du sier og står for, det gjør alt så mye vanskeligere!

Lisbeth

15.10.2010 kl.21:27

Hvordan vil du forklare dette:

Jeg: spiser normal kost, trener volleyball + er normalt aktiv = er det man vil kalle overvektig.

Min søster: spiser samme mat, men større mengder, har aldri trent og sitter stort sett i sofaen = normalvektig.

????

Det MÅ også være individuelle forskjeller. Ellers skjønner jeg ingenting!!

Det som er synd med dine uttalelser, er at fordommene mot de overvektige bare eskalerer. Selvfølgelig har overvektige ofte skyld i sitt eget problem, men det er mye mer sammensatt enn som så.

MettogGod

15.10.2010 kl.21:36

Hørte deg på "Fredag" i kveld si at lavkarbo er en sekt. Skjønner ikke hvorfor du har så nedlatende holdning til det?

Jeg har slanket meg på alt som finnes i nærmere 20 år. Felles for alle kurer er at jeg er fryktelig sulten. Jeg har brukt GR og VK og tellt kalorier. Jeg har trent jevnlig. Jeg går ned i vekt, men er konstant sulten. Akkurat den ulvehungeren er knalltøff å stå i mot over tid.

Jeg begynte med lavkarbo for 5 måneder siden, og for første gang i mitt liv er jeg ikke et matvrak lenger. Jeg spiser ubearbeidet mat som kylling, fisk og kjøtt, masse grønnsaker, samt meieriprodukter som smør og rømme.

Jeg går tur hver dag, og jeg er endelig kvitt den grusomme sulten og søtsuget. Jeg er akkurat passe mett og god. 15 kilo er forsvunnet på denne tiden, det er masse igjen, men jeg har god tid. Dette er en kost til å leve med - ikke en kur for meg.

Så for meg er ikke en kalori en kalori. Spiser jeg litt sjokolade, litt pasta, litt brød - så trigger det en voldsom sult i meg. Har høy insulinresistens. Velger jeg kaloriene mine fra lavkarbokostholdet så holder jeg meg god og mett.

Det er rett og slett dumt å ha en nedlatende holdning overfor noe som for meg har blitt redningen ut av fedme-helvete.

Elisabeth Alten

15.10.2010 kl.22:06

........".Man blir hva man spiser". Ja, det er sant.Overvekt er ingen sykdom men overvekt kan "gi" sykdom. Noen få mennesker er syke og har svakheter i sitt "maskineri" som gjør at fettet samler seg lettere på dem. De må begrense inntaket og øke naktiviteten. Insulinresitens kommer som oftest av noe dårlig kosthold. Etterhvert utvikles type 2 diabetes. Diiabetes som igjen kan gi mange alvorlige sykdommer. Alle kan øke aktiviteten så fremt de kan gå på do selv. De må da øke bevegelsesmengden fra uke til uke, om så bare med noen skritt, men det er skrit i riktig retning.

Det hjelper heller ikke med mer bevegelse om matinntaket er det saqmme og med samme type mat. Regelmessige måltider og varierte med frukt, grønt, fiberrikt brød, magre påleggsorter. dette er sunn og næringsrik mat man kan leve på i årevis uten å gå lei, slik "kurer" er. Regner med at det er annerledes enn hva en del overvektige inntar i dag. De som er overvektige eller sliter med nnoen kilo kan ikke vente på at noen skal forske frem resultater. De må selv gjøre en endring NÅ.

Her må hvert enkelt menneske ta initiativ selv. klarer man ikke det, må man søke hjelp for å komme med i evt. overvektsgrupper som har både aktivitet og psykologhjelp, eller annen seriøs hjelp.

Det er jo kjent at mange mad ekstrem overvekt også har dyptliggende problemer som evt. traumer fra barndom/Ungdom

Personlig synes jeg ikke man skal skylde på dårlig politisk gjennomføring mht. skolefrokost og uteblitt fruktordning i skolen. Man jo selv sørge for at en selv har riktig mat i huset til både seg selv, og eventuelle barn. Det er i hjemmet vi skal lære våre barn gode matvaner, ja det er et viktig ansvar for barna og oss selv. Ikke la mat bli en kollektiv sak i skolen.

Jeg er enig med deg Kari, men noen som føler seg truffet og ikke kommer seg ut av den onde situasjonen takler ikke å høre det.

Du er en motivator og bringer frem et viktig budskap, men med litt annen og åpen ordlyd :O)

Hilsen

Elisabeth

ELSE

15.10.2010 kl.22:51

du som snakker om mulatt og neger knuller 11111111

ER DET DET DU ER RASIST+ skam deg ! virker som du er tilbake stående 11111 DU HAR KANSJE KOMMET TIL NORGE OG BLITT TATT VARE PÅ SÅ VÆR LITT YDMYK HOLD DEG TIL DET DET GJELDER 111 din mobber jeg forakter sånne som deg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

terje

15.10.2010 kl.23:38

enig med eg på en måte. folk som småspiser og ikke beverger seg. er late og kan bli feite. den er jeg med på. men folk som er syke kansje pga medisiner som gjør dem feite. og trener får og blli mindre feite. Får høre at dem er late dem synes jeg synd på med den komentaren du har kommet med.

hestiaverden

16.10.2010 kl.01:45

Om man sier at overvektige mennesker er late, sier man dermed at normalvektige IKKE er late?

Ole K Pedersen

16.10.2010 kl.09:34

det er sant det du sa på nyhetsfrokost, "overvektige" bruker fedme som unskyldening og det er demers egen feil, når dem ser at dem begynner eller er overvektige og vil gå ned i vekt, slutt og syte og løft på rompa og gjør noe med det.

mange overvektige mener at dem skal få særbehandeling kun på grunn av vekten, det er andre som blir mobbet og rakket ned på, stort sett er det utsene, ingen hører at vi syter og klager, jeg sier bare til dem overvektige, dere for ikke bedere behandeling enn oss andre, slutt og syte og bruke vekta som en unskyldening, løft på rompa og gjør noe med det!

FAIL

16.10.2010 kl.14:21

Du sit å seier at feite folk er LATE, deretter nektar du på det du sjølv har sagt, og påstår at du ikkje meiner dei er late. Du kan ikkje gå imot deg sjølv på den måten der. Du får ta å bestemme deg for kva du meiner. Dessutan - korleis kan du påstå at ein person som er FØDT med fedme har skuld i at han sjølv er overvektig ? (Ja, kanskje han kunne ha gjort noko annaleis, for å prøve å gå ned i vekt, dess eldre han blei, men det er ikkje like lett for alle. Så mykje dårlege tilbakemeldingar som du har fått, bør du tenkje over kva du sjølv seier.

Fedme er ingen sykdom

16.10.2010 kl.15:20

Hei Kari

Ønsker å gi deg ros ifm. til dine nylige uttalelser, da jeg er fullstendig enig med deg. Det var på tide at noen hadde "baller" til å si dette offentlig. Forsett med dette og vi kanskje får den samfunns endringen du ønsker..

Gurli

16.10.2010 kl.16:22

Gurimalla ass, er det mulig og være så nedverdigende og snakke slik til en overvektig??? Jeg så nettopp på tvn og jeg ble SJOKKERT!!! Du skulle holdt det FORGOD til og snakke slik KARI ærligtalt!!!! Mange andre ord man kan si om di som er overvektige - ting kan være mere komplekst enn så da det gjelder dette, så dette synes jeg var helt overmål.!!!!

CandyBar

16.10.2010 kl.16:45

Kari setter fingeren på et vanskelig tema, men hun har etter mitt vett helt rett og det er viktig at noen sier dette høyt og tydelig. Fedme er i all hovedsak selvforskyldt! Det har jeg selv erfart. Altfor bedagelig livsstil + for lite trim = min egen overvekt. Det er enkel matematikk. Og for å bevise dette skal jeg ta tak i meg selv - via min egen, nyopprettede blogg og dele med alle dere der ute.

Jeg har vært for tung i ca 20 år, ene og alene pga valget av livsstil. Jeg har rett og slett hatt det for godt, og hatt nok penger i omløp til å spise og drikke det jeg vil når jeg ville. Jeg sitter nå med det som Kari kaller hverdagsfedme. Dvs. ca. 12 kilo for mye. Jeg er overvektig ifølge min fysioterapeut. Og jeg vil IKKE bli FEIT!

Samtidig som jeg nå har en ulidelig vond senebetennelse i ene skulderen og stiv i resten av nakkepartiet så vil jeg bevise både for meg selv og andre at Kari har HELT RETT. Dette kan jeg gjøre noe med selv. Jeg vil IKKE legge på meg ytterligere 10-12 kg de neste årene og være 25 kg overvektig når jeg er 65. Dette kan jeg styre selv!

Det blir ikke lett. Såpass vet jeg. Men klarer jeg dette? Selvfølgelig ? med nok vilje og kunnskap! Vi sees 1. mars 2011. Da skal overvektskiloene mine være borte og jeg skal veie 63 kg eller mindre. De av dere som vil følge veien min mot mål, kan sjekke den nyopprettede bloggen min som følger meg slavisk gjennom med- og motgang frem mot mål:

http://thecandyexperiment.blogspot.com/

Jonas

16.10.2010 kl.18:01

Alle som er 'feit' har ikke fedme, men alle med fedme er feit. Det er fra 40 til 70% gen som sier vekten, så jo, fedme er en sykdom.

Btw, du skriver bra.

Ståle

16.10.2010 kl.18:24

Herlig at du kaller en spade for en spade! Sprudlende livsglade mennesker som deg i media inspirerer! De som er raser er mest sinte på seg selv. har selv snudd en farlig trend mot overvekt og både trimmer og spiser sunnere takket være slike som deg :)

solvår

16.10.2010 kl.18:29

Dette innspillet trengte vi nå, BRA :-) Jobber som kroppsøvingslærer og har de senere årene fått mange overvektige elever som ikke kan delta i timene pga vonde knær, rygg osv. Det har vært vanskelig men nødvendig å konfrontere elever og foreldre med det "egentlige" problemet. I ettertid er de takknemlige.

Knut

16.10.2010 kl.20:45

Hei

Så deg på tv2 med han tykksaken som var veldig sint på deg. Jeg mener at han har veldig lav viljestyrke og lar det gå ut over deg. Han er dessverre bare en tjukk stakkarslig mann og du er en fantastisk kvinne

Morten

16.10.2010 kl.21:23

Det er rart at så få forstår at fedme I DET STORE OG HELE er at man spiser feil mat. Jeg kan spise 3 000 kcal uten å bli mett om jeg spiser grovt brød, potet og ris og grønt og frukt. Men spiser jeg biff og bernaise uten noe annet ved siden av (glad for å slippe kaninfor) så blir jeg mett på 2000 kcal. Og frisk.

Dette er dokumentert i 1000 vis av undersøkelser. Det er reinspikka tull at vektnedgang er det samme som mindre inntak enn forbruk. Den som tror av mennesker er forbrenningsovner er tullinger. Vet de fleste at et gram fett har en kcal på 9 som lagret, men som 7 kcal i forbruk?

littovervektig

16.10.2010 kl.23:03

Jeg har alltid trent mye, fikk problemer med føttenene mine, noe som medførte at jeg ikke klarte å bevege meg like mye..noe som medførte at jeg har lagt på meg. Ikke tvil om at det å bevege seg står i samsvar med å legge på seg. Jeg har blitt bedre, men nå er det heller "dørstokkmila" som er problemet. Vet at bare jeg trimmer mer så går kiloene ned. Tror ikke på at de som sliter trimmer, hvis man beveger seg så skjer det noe...:)

Ambassador for Jesus Christ

16.10.2010 kl.23:20

Hei!

Har gode nyheter til deg!

"25 Lovet være Gud, han som har makt til å styrke dere med mitt (Paulus; vår Apostel) evangelium, og Jesu Kristi forkynnelse, ut fra åpenbaringen av det MYSTERIUM som har vært skjult fra evige tider, 26 men som nå er kommet for dagen." Paulus brev til romerne 16 (Bibelen; Guds ord)

"11 For jeg kunngjør for dere, søsken: Det evangeliet jeg har forkynt, er ikke menneskeverk. 12 Jeg har heller ikke mottatt eller lært det av noe menneske; nei, det var Jesus Kristus som åpenbarte seg for meg." Paulus brev til Galaterne 1

"13 Jeg sier dette til dere som tilhører hedningfolkene. Så sant som jeg er hedningenes apostel, setter jeg min tjeneste høyt," Paulus brev til romerne 11

The Gospel (good news) of the grace of God/Paulus nådeevangelium:

"1 Jeg kunngjør for dere, søsken, det evangelium jeg forkynte dere, det dere har mottatt og står på. 2 Gjennom det blir dere også frelst, når dere holder fast på ordet slik jeg forkynte det, ellers blir det forgjeves at dere kom til tro. 3 For først og fremst overga jeg til dere det jeg selv har tatt imot, at KRISTUS DØDE FOR VÅRE SYNDER som skriftene har sagt, 4 at han ble BEGRAVET, at han STOD OPP DEN TREDJE DAGEN som skriftene har sagt," Paulus første brev til korinterne 15

"19 FOR DET VAR GUD SOM I KRISTUS FORSONTE VERDEN MED SEG SELV, SLIK AT HAN IKKE STILLER DEM TIL REGNSKAP FOR DERES MISGJERNINGER, OG AT HAN BETRODDE BUDSKAPET OM FORSONINGEN TIL OSS. 20 Så er vi da utsendinger for Kristus, og det er Gud selv som formaner gjennom oss. Vi ber dere på Kristi vegne: La dere forsone med Gud! 21 Han (Guds enbårne sønn, Gud i kjøtt og blod: Jesus Kristus) som ikke visste av synd, har han (Gud: Faren) gjort til synd for oss, for at vi i ham skulle få Guds rettferdighet." Paulus andre brev til korinterne 5

"8 For av NÅDE er dere frelst, ved TRO. Det er ikke deres eget verk, men Guds GAVE. 9 Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv." Paulus brev til efeserne 2

Once saved...always saved! God helg! :)

I :)

17.10.2010 kl.03:21

Jeg er helt enig med deg. Men dette er et sårt punkt for mange, og jeg kan forstå at de reagerer. For det er som du sier nemlig ikke lett, og det er nok noe de som sliter med fedme har merket svært godt. De tar seg nær av det fordi de ikke får til å gjøre noe med livsstilen sin, og da blir det fort mye enklere og mer komfortabelt for dem å skylde på at fedme er en sykdom - noe det slettes ikke er.

Treningsekspert

17.10.2010 kl.03:32

Dette har jeg sagt i en årrekke; fedme er et resultat av et for høyt energiinntak i forhold til energiforbruk. Det er et uhyre enkelt fenomen, og jeg synes det er leit at folk prøver å gjøre dette til noe mer komplisert.
Flott at en som Kari kan si dette klinkende klart. Det er på tide at de som er overvektige innser at det ligger i deres makt om de ønsker å gå ned i vekt.
Nå er det flere grunner til at folk er overvektige, og det er nok et fåtall som har en særegen fysiologi med tanke på forbrenning, utmattelsesrelaterte sykdommer og slikt. Med andre ord, det er sannsynlig at noen lettere legger på seg, og vanskeligere tar av seg fett. Man skal ikke undergrave dette og ta alle under en kam. Man må vise en forståelse for at fedme er nyansert. Men, når det er sagt, fedme var mye sjeldere før. Er dette fordi genetikken har forandret seg på 50 år? Absolutt ikke! Dagens fedmeproblematikk er direkte knyttet til livsstil.
At noen har problemer med vektkontroll skyldes også triste hendelser, depresjoner og liknende. Folk som er overvektige på grunn av dette har min sympati og forståelse. Det er ikke nødvendigvis lett å møte utfordringer i livet.
På den annen side har man dem som er late, som er glade i mat og er altfor mye i ro. Disse må slutte å skylde på at de har lidelser som gjør at de legger på seg. Dette er bare tull! Så fremt latskap og kjærlighet for mat ikke er lidelser er dette konstruerte unnskyldninger for manglende viljestyrke og initiativ. Hvorfor ikke innse sannheten og innrømme at man kanskje er litt for glad i usunn mat og ikke flink nok til å mosjonere, istedenfor å bedra seg selv!?
Hvis folk vil spise seg runde og ligge på sofaen 24/7 er dette opp til dem. Hver enkelt må ta stilling til dette, men kom ikke i etterkant og syt over imaginære lidelser som har resultert i overvekt!
At det har blitt så mye rabalder i etterkant av Karis utsagn er ikke så merkelig. Å innse sannheter er ofte mye vanskeligere enn å lage unnskyldninger.

Line

17.10.2010 kl.09:20

Jeg er enig, fedme er ikke noe du er født med...

Det handler om å ta saken i egne hender å gjøre noe med edt, det kalles viljestyrke noe jeg tror de færreste gidder å hente frem. Dette blir for enkelt...

Selv gikk jeg ned 20 kg for 3 år siden, gikk fra å veie 80 til nå å være 60 kg, kun ved bruk av trening og omlagt kosthold helt alene og på egenhånd :) Nå er treningen min livet og jeg har det supert.... =)

Stå på du Kari, du er en inspirrasjonskilde av de få :)

Line

17.10.2010 kl.09:21

Jeg er enig, fedme er ikke noe du er født med...

Det handler om å ta saken i egne hender å gjøre noe med edt, det kalles viljestyrke noe jeg tror de færreste gidder å hente frem. Dette blir for enkelt...

Selv gikk jeg ned 20 kg for 3 år siden, gikk fra å veie 80 til nå å være 60 kg, kun ved bruk av trening og omlagt kosthold helt alene og på egenhånd :) Nå er treningen min livet og jeg har det supert.... =)

Stå på du Kari, du er en inspirrasjonskilde av de få :) Line 24

Morten

17.10.2010 kl.10:51

Men når jeg spiser 2200 kcal om dagen, løper 2.5 timer, pulsklokka regner ut at jeg har forbrukt 1900 kcal under turen, og likevel ikke går ned. Hvorfor? (snitt under 2 mnd).

John Logan

17.10.2010 kl.13:53

Dette visste du kanskje ikke?

http://obesityvirus.com/

Kristin

17.10.2010 kl.14:10

Heia Kari :)

Yvonne

17.10.2010 kl.15:30

Hei Kari.
Nå har jeg lest igjennom alt og media tar jeg alltid med en klype salt. Men noen av dine kommentarer treffer meg føler jeg. Fordi jeg har ett syndrom (spesifiserer syndrom!) som gjør at jeg har veldig vanskelig for å gå ned i vekt.
Jeg går 2 mil hver eneste dag med hunden, vi trener agility 2 ganger i uka og foruten det så trener jeg Zumba 2 ganger i uka og trener 2 ganger i uka på cirkeltrening.
Kostholdet mitt er satt opp sunt, fiber og proteinrikt med langsomme kulhydrater. Dette høres bra ut ikke sant?
Så når jeg plutselig ikke fikk på meg buksa, vekta stod 12kg over enn hva det gjorde når jeg begynte for 2mnd siden og livvidden min var blevet 3cm større så kan du jo si jeg står å lurer på hva jeg gjør galt.
Jeg sier ikke jeg har fedme, men overvektig er jeg og jeg har jobbet hardt, effektivt og virkelig holdt ting stramt også går jeg opp i vekt og livvidde? Jeg vet godt at man kan gå opp i vekt pga muskler, men 12kg i muskler og 3 cm i livvidden på muskler? Nei, det stemmer bare ikke.
Vet du noe annet? Det er faktisk en del medikamenter for psykisk syke og noen syndromer, sykdommer og eller fysiske plager kan føre til overvekt og/eller vanskeliggjøre det å gå ned i vekt veldig mye.
For ved siden av mine problemer med mitt syndrom, har jeg også psykiske plager som jeg får medikamenter hvor bivirkningen på de 3 er: Vektøkning. (!)
Og det er ikke bare å slutte på dem så taper du deg..
Tenk over litt hva som eksisterer her i verden før du uttaler deg, du har en stor stemme i Norge ihnt. sunnhet og fitness. Vær så snill. Det er mere enn det du har satt deg inn i.

Mari

17.10.2010 kl.16:05

Hei, Kari. Etter den siste uken's storm i media måtte jeg sette meg ned og lese bloggen din, og jeg er fullstendig enig med deg i det du skriver.

Stå på :)

Tulla

17.10.2010 kl.18:08

Jeg tror dere glemmer noe her når dere stadig snakker om det som går inn og den energi som blir brukt. Noen mennesker elsker å trene, bruke seg, være ute i naturen etc. Andre mennesker elsker å lese bøker, se filmer etc. De mennesker som elsker å trene og være ute i naturen, de går ikke glipp av noe. De som elsker å lese bøker, se filmer etc - får mindre tid til å utfolde sine interesser. Noen liker å sitte i timesvis å skrive for eksempel.

Dette er helt naturlige forskjeller mellom mennesker. Hva om de som har et godt hode sier "dere som ikke hadde beste karakter i alle fag er bare late, dere får karakter etter hvor mye dere gidder lese. Det er så enkelt" - Hvor mange ganger tror dere vi får høre "du kan gjøre det, for du er så intelligent" - "det er så lett for deg" - vi har masse forventninger til å prestere på mentale områder, i tillegg skal vi ha en time til dagen for trening + alle andre saker som livet bringer.

Dere kan godt si at det handler om hvor mye man trener opp mot hvor mye man spiser. Men livet er forskjellig. Dersom man har kombinasjon mental interesse med lett for å legge på seg og kanskje endatil litt vanskelig for å strukturere seg. Da blir livet ofte fyllt med at man glemmer å spise, fordyper seg i det som er mentalt krevende og virkelig må rive seg løs for å gjøre den timelange trimmen.

Mens for andre så gleder de seg til å gå på trimmen, de kjeder seg av mentale utfordringer for det er de kroppslige utfordringene som gir noe - og da er det en helt annen verden.

Akkurat som det er lettere for meg å ta studie, så er det lettere for deg å holde kroppen veltrent.

Dette er en helt naturlig greie fordi at mennesker er forskjellige.

Det er helt klart at også de som har lett for å legge på seg i tillegg til å ha behov for mentale utfordringer, kan trene mer. Men dere får sørenmeg respektere at dette er mennesker som brenne for andre ting. Det er svært nedlatende og lese hvordan dere uttaler dere, med totalt manglende forståelse for livskvalitet og gleder i livet.

Jeg kan godt fortelle at når jeg skal slanke meg så bruker jeg absolutt all fritid på kun det - trening, mat og motivering. Jeg får ikke utfordre meg på de tingene jeg liker å gjøre, alt det som gjør meg lykkelig, det som faller lett for meg - det jeg trives med og som gjør at jeg føler ekte glede og selvtilfredsstillelse, det får jeg ikke tid til. Og om jeg får tid til det så er det ytterst lite tid hver dag.

Så ikke kom her og kom her, for det er nemlig slik at selv om jeg bruker dobbelt så lang tid på å ta av som deg - så er det forventet at jeg skal holde mine talenter på samme nivå hele tiden. Så jeg må faktisk gjøre dobbelt så mye. Du som har fritidsinteressen som din interesse, du kan bare forsette med det du gjorde hele tiden, og i perioder må du gjøre litt mer av det. Det er faktisk ingen som forventer at du i tillegg skal bruke et par timer hver dag til å gjøre ting du faktisk ikke liker.

Å trene er sunt, det er det ikke tvil om. Men tenk litt etter før dere sammenligner andre med dere selv.

Jeg er en av dem som spiser alt for sjelden. Jeg trener heller ikke mye, men går nå ca 20 min hver dag. Jeg prøver å trene utenom men har i perioder vanskelig for å gjøre det. Jeg har ikke problemer med at jeg spiser sjokolade hele dagen, men mitt problem er at jeg glemmer meg ut, glemmer å spise. Rekker ikke frokosten, glemmer lunchen på jobb - spiser kanskje litt lunch noen ganger, rekker kanskje frokost en gang i mellom - jeg spiser middag hver dag - noen ganger sunt, andre ganger mindre sunt. Men da har jeg gått hele dagen, uten å forbrenne kalorier. Jeg går de 20 minuttene mine hver dag, men det hjelper ikke en prikk.

Jeg må gjøre om på alt og fokusere hele 24 timer i døgnet for å få til det som for mange andre er en selvfølge, går automatisk. Dessuten kan jeg ikke tillate meg å ta en kjapp pølse når jeg har dårlig tid, for det blir jeg rett og slett dårlig av. Jeg kan ikke hive i meg en bolle i en fart, jeg kan heller ikke spise en kjapp brødskive. Jeg må steke, koke eller bake alt jeg skal spise - og hvis jeg ikke gjør det hovner jeg opp en 5 kilo i løpet av et par dager.

Neida, mener ikke å klage. Men jeg syns dere skal tenke litt over at dere ikke er verdens navle. At alle ikke er som dere og det er på tide å respektere andre mennesker bittelitt mer. For ja - jeg hadde virkelig syns det var storartet om jeg fikk et kick av selvtilfredsstillelse av å trene. Jeg har trent i mange mange år, og har egentlig aldri syns det var noe moro. Jeg syns bare det er stress. Jeg kan trene dans eller aerobic og det gir en viss selvtilfredsstillelse da det ikke er pyton, og det er godt å ha brukt seg. Men moro - kjekt? Nope - jeg syns ikke det. Det gir meg ingen glede - det kommer aldri til å bli min hobby. Det vil alltid være noe jeg må gjøre fordi jeg skal være sunn

Tulla igjen

17.10.2010 kl.18:55

Jeg leser flere uttalelser her om at feite folk nok blir såret av uttalelsene og ikke orker ta inn over seg at de ikke orker å trene. "Vi må være snille med de feite, for de blir såret av sannheten" kunne dere like godt sagt. Hva med å prøve å ha litt respekt, se feite som likeverdige mennesker, prøv å høre på det som blir formidlet. Tenk om det var slik at det feite mennesker forteller, virkelig er sant?

En gang var jeg ute med en venninne. Det var fint vær, sommer, jeg hadde lyst på en softis. Jeg foreslo at vi skulle kjøpe det, og vi gjorde det. Noen måneder senere hadde vi en diskusjon om fedme, jeg var frustrert fordi jeg trengte å slanke meg. Hun sier så "ja men du må bare slutte å spise softis hele tiden"

Så alle andre kan spise softis når det er varmt, men vi feite vi skal ikke gjøre det vi. Vi skal liksom bare trene, helst to timer til dagen, spise kun bønner og salat. Vi må jo ikke forvente å kunne gjøre noe som er hyggelig eller spise noe litt sånn spontant, vi er jo feite og må vel forstå at den retten tilfaller ikke oss. Ikke sant?

17.10.2010 kl.20:29

Sug negerapekukken du kari... Jævla transe

Feit

17.10.2010 kl.21:50

Du er ei bitch Kari, ei skikkelig ufordragelig bitch. Tror du er noe fordi du er så slank og veltrimmet. Du er fanken ikke noe mer verd enn andre av den grunn, selv om du tror du er det

Meg selv

17.10.2010 kl.22:10

Tror dere virkelig at mennesker som er overvektige blir det fordi de er uvitende om kosthold og trening? Tror dere virkelig at de har så liten viljestyrke at de bare må proppe i seg? Mens normalvektige er har normal vekt pga av den enorme viljestyrken de innehar? Det er det som sjokkerer meg i denne debatten. Og til de som heier på Kari og sier at endelig er det noen som tør si det rett ut: les bloggen til Trine Grung og hopp ned fra hesten.

Og til Kari: Kanskje starte programmet: Kari J uttaler seg om ting hun ikke kan.

Knut F

18.10.2010 kl.00:16

Til min kjæreste Kristin E. Tusen takk for at du ikke ser ut som KJ. Jeg er uendelig takknemlig for at du har myke og kvinnelige former. Deilig er du! Akkurat slik som en kvinne skal se ut. Og til alle andre som har noen kg flere enn KJ vil at dere skal ha må jeg bare få si at ikke la dere bli indoktrinert! Vær stolt av den kroppen du har! Skjønner ikke at ikke flere gutter protesterer på dette skjønnhetsidealet til KJ. KJ er alt annet enn mitt skjønnhetsideal.

Eli

18.10.2010 kl.03:40

Til den siste posten- Knut F. Det er flott at du er fornøyd med dama di! Men nå er det en gang slik at de aller fleste tenker mer på-eller burde iallfall gjøre det, at de tar vare på kroppen sin og SIN EGEN HELSE istedenfor å bestrebe å etterkomme et skjønnhetsideal som mannen sin tilfeldigvis har. Så hvis du er en sånn mann som helst vil at dama du skal sitte inne og spise masse istedenfor å trene og være sunn i både kropp og sjel . så er du rimelig egoistisk faktisk! Dette ødelegger mye på sikt, og uten å trene regelmessig og spise sunt, så ødelegger du kroppen din over tid.

jeg jobber på hjertemedisinsk avdeling og ser at en klar overvekt av de som blir lagt inn med hjerteinfarkt og andre hjertesykdommer er overvektige og/eller har en usunn livsstil og kosthold, selfølgelig også mange p.g.a. røyking. Det er nesten så jeg mener at alle ovevektige burde få tatt en omvisning på en slik avdeling slik at de skjønner alvoret av den livsstilen de innehar.

Så hvis du ønsker å ha kona di her i livet sammen med deg i mange år til-så anbefaler jeg at du heller får henne motivert til å begynne å ta våre på kroppen sin ved regelmessig trening og et godt kosthold!:) Selv om kanskje noen av formene hennes da blir litt mindre fremtredende, men det er vel tross alt ikke det viktigste når det gjelder hennes liv og helse?

Ellers må jeg si til deg kari, du er en utrolig sterk kvinne som det står respekt av! Du tør å si ting som de fleste ikke tør-og det er utrolig modig gjort å kunne gå imot strømmen på den måten! Og i alle debatter står du med strak rygg og klarer å utargumentere de fleste! Stå på videre! :)

Feit

18.10.2010 kl.11:18

Eli er ei like stor bitch som KJ, jævla fitter begge to

Tulla

18.10.2010 kl.11:42

Til Feit

Du hjelper ikke akkurat. Kunne du kanskje tenke deg å ta deg sammen? Din oppførsel er en skam.

Hvis du syns noen er urettferdige så fortell hva du syns er urettferdig, navnekalling er bare barnslig, lite intelligent og veldig umodent. Pinlig, jeg blir flau på dine vegne.

Tore Dahl

18.10.2010 kl.12:44

Jeg må si jeg er rystet over din avfeining av fettbasert kosthold, som helsemagasin-skribenten fortalte at han sverget til. Ikke for det, det ER kjedelig, og man risikerer å gå matlei, men det er også en løsning, for dem som sliter og som ikke får til å trene nok, til å gå ned i vekt. De synes det å trene nok er skikkelig kjedelig, og her er det altså et alternativ, men det var ikke så interessant for deg.

Feit

18.10.2010 kl.13:13

Fuck you tullabitch

Tirill

18.10.2010 kl.13:49

Hei ;)

Jeg synes ikke det er noe galt i å kalle en spade en spade. . Og jeg har heller aldri vært i tvil om at det du gjør er veldig bra og at du setter RIKTIG fokus på helse! Stå på videre! Jeg er selv Personlig trener og du inspirerer meg mye!

Takk;)

Karina

18.10.2010 kl.14:18

Heia Kari!!!!!
Jeg må ærlig si at jeg har vært ganske irritert over det jeg har lest fra deg. Heldgivis fant jeg bloggen din nå og fikk et helt annet syn på saken. Om VG har blåst dette opp og du aldri har sagt noe av dette, vel, da er det greit :-)

Jeg kommer fra en ganske overvektig familie og er i hermetegn overvektig selv, i følge bmien min. I familien min er det ganske mange som rett ikke KLARER å gå ned i vekt. Det går ikke, uansett hvor mye de trener og hvor sunt de spiser. Spesielt kvinnene, etter at de har fått barn. Det er synd, rett og slett. Derfor ble jeg noe forbannet når jeg las det du sa om at "feite folk er late", for det er det ikke alle som er. Absolutt!

Frk.Ur

18.10.2010 kl.18:15

Synes det er flott du tar denne debatten! En ting er sikkert; forebyggende arbeid er en sentral faktor i kampen mot den økende prosenten av overvekt og fedme. Det er bare så synd at myndighetene ikke tar nok grep. Jeg er en av flere ferdig utdannede ernæringsfysiologer (bachelor i samfunnsernæring, med fokus på forebyggende helsearbeid), som står uten jobbtilbud. Tragisk!

Silja

18.10.2010 kl.18:50

Blir så utrolig irritert på folk som alltid uttaler seg før de vet noe som helst om saken!!! Virker som om de bare hører hva de vil høre. Skamfullt spør du meg. Du har gode verdier Kari, og de som kritiserer deg vet søren meg ikke hva de snakker om, for de har IKKE lest alt du skrev. Hørte deg på et radiointervju på P4. ALLE burde høre det intervjuet, der blir mye oppklaret. Du vil jo bare det beste for folk- men i denne egoistiske tilværelsen vi lever i ... så klarer ikke folk å forstå det!

Anton

18.10.2010 kl.19:09

HVIS noen blir tynnere av å spise lavkarbo, hva er egentlig gærnt med det?? Skal man ikke bare være glad for at det er mange veier til Rom istedet for å fordømme veien dit???

18.10.2010 kl.21:35

Jeg må si at jeg er enig med deg! Selv sliter jeg med noen ekstra kilo, men det er min egen feil. Jeg er lat. Spiser omtrent det jeg vil når jeg vil. Begever meg heller ikke så mye. Men som du sagt det er min feil. Man er feit, man har ikke fedme : )

Helen

19.10.2010 kl.07:41

Stå på! Du får i hvert fall oppmerksomhet med en sånn forside (det syns jg er positivt) og det blir satt fokus på noe veldig viktig! Har akkurat lest en bok av deg ("Ketchup er ok", het den det tro..?), og ble veldig inspirert! Liker tanken din om forrett og dessert hver dag... Akkurat nå skal jeg til på et (eller flere) Grete Roede kurs for å få bukt med 10 kg som kom på da jeg var gravid. Skulle ønske flere var så modige som deg! Hvorfor feks fikk jeg ikke litt kjeft av legen min da hun så jeg begynte å legge på meg mer enn nødvendig mens jeg var gravid?? Flere burde si i fra - men først og fremst ens egen ansvar selfølgelig.. ! Lykke til videre i medieverdenen. :) Stor klem fra Sørlandet!

Marianne

19.10.2010 kl.08:27

Vg i dag; Du vil ha "fettavgift" på matvarene?!??!

WTF!!!

Seriøst, vet du hvor mange som går NED I VEKT av fett? Med tanke på fedon-kuren.. Du bør holde meningene for deg selv. Det siste jeg vil er å bli fornermet klokken 8 om morgenen uten å ha bedd om det

Frode

19.10.2010 kl.10:38

Etter å ha lest innlegget ditt, og sett debattene på TV, er konklusjonen min følgende:

Dersom alle spiste på grammet like mye, og trente akkurat like mye, ville det kun vært behov for en størrelse i kler, (med kun variasjon i alder og kjønn).

Dette er rent vås.

?Det er trass alt bedre å være tjukk under snippen enn over? slik som du.

Hilsen

Anton

19.10.2010 kl.15:09

Er Kari uenig eller enig i at lavkarbo er velegnet for dem som har pcos?? Lavkarbo har gitt mange par barn da det har ryddet opp i hormoner.

Er Kari uenig eller enig i de råd som har vært gitt til foreldre med barn som har epilepsi?? Lavkarbo og ketose især har bidratt til færre samt mindre heftige anfall.

Er Kari uenig eller enig i det som hevdes at diabetikere får et bedre liv med lavkarbo da mange av dem slipper medisiner??

Er Kari uenig eller enig i det som hevdes at allergikere får et bedre liv med lavkarbo??

Hva med de som har ADHD?? Vet mange som har kunnet kutte ut medisin etter at de begynte med lavkarbo.

Jeg kunne ha forsatt denne listen, leeenge.

HVA hvis lavkarbo er enkelt og greitt det samme som å sette kroppen til fabrikkmodus akkurat slik som du gjør med blant annet en pc??

Hvis Kari er uenig, vil jeg vite hvorfor.. Og ikke bare komme med hånlig latter og fårete smil.

NÅR så mange har opplevd at lavkarbo hjelper mot de få plagene som er nevnt, hvorfor er det da utenkelig at lavkarbo skal hjelpe mot fedme??

Kari?? Når du ser at det hjelper såååå mange, hvorfor må du absolutt ha på deg skyggelappene istedet for å se at det kanskje kan være noe I det folk hevder??

Det er DER du kunne ha gjort ditt markede! Vær fremtidsrettet! Lavkarbo er kommet for å bli. Flere og flere finner helbred ved lavkarbo og flere land har jo allerede innført lavkarbo som det som er mest gunstig ernæringsmessig. Trenger ikke gå lengere enn til over grensen.. Til og med her i Norge er poteten nå kuttet ut av listen over disse 5 om dagen. DET er et LITE fremskritt, men likavel et fremskritt!!!!

Kari?? Du er flink, men du mangler innsikt i HELE spekteret av kosthold og helse!

19.10.2010 kl.16:48

Ja, det er deg det er synd i.

Fyfaen. Overvektige har rett og slett fått så JÆVLI stygge kommentarer etter denne saken. Det er faenmeg rasisme mot overvektige. TENKE før du snakker fittetryne.

Siv

19.10.2010 kl.18:31

Hei Kari

Jeg er helt enig med deg Kari. Stå på videre, du gjør en kjempejobb!!!

19.10.2010 kl.19:26

Heier på deg! Alle oppegående mennesker vet da hvordan media kan fremstille ting! Kjøper ingen av historiene lenger... :)

Sissel M.

20.10.2010 kl.00:42

Hurra for Tulla - signerer glatt alt du har skrevet her.

Elisabeth

20.10.2010 kl.09:13

Jeg sier bare STÅ PÅ!!! Du kan det du driver med og du er ærlig! Jeg har iallefall høy respekt for deg og yrket ditt!

Morten

20.10.2010 kl.11:32

Kari: Hva med et samarbeid mellom deg, Drevon, Sofie og Dag Viljen? Tenk for et team av energi og kunnskap. Jeg vet at barn ikke klarer å legge uenigheter til side, men dere er ikke barn...? Det her gjelder ikke meninger, det her gjelder folks helse. Ingen av dere har helt rett, og ingen har helt feil. tilsammen kan dere blir ganske gode :)

Aleksander

20.10.2010 kl.16:12

Provoserende at legemddelindustrien nok en gang vil tjene penger på "medisiner" til en "sykdom".

Syntes bloggen din er fin lesning, og det syntes tydeligvis VG og :)

Vi mennesker har vel fra tidenes morgen holdt oss friske og raske ved hjelp av mosjon og ett balansert kosthold. Hvorfor er dette forandret nå?

kristin

20.10.2010 kl.17:18

Jeg må nok si at jeg begynner å bli drittlei din bedreviten innen helse og kosthold. Hvorfor har akkurat du rett, mens alle andre tar feil? "Fedon Lindberg fungerer ikke?"..visst sørn gjør'n det, og det er jeg og mange andre nordmenn et godt bevis på..og jaa..fortsatt slank etter 2 år!!

Han er mest opptatt av å hjelpe vanlige folk med å endre kosthold, mens du er mest opptatt av å slanke kjendiser i Se og Hør. Hva med de syke Kari, som ikke har mulighet til å trene, men likevel spiser sunt? Ligger også det i viljestyrken? Min mor har MS ,hun hade, ingen mulighet til å trene,da ble hun sengeliggende i flere dager etterpå. Etter 6 mnd på Fedon er 15 kg borte, (ja...fortsatt slank etter 2 år) og hun har fått en helt ny energi. Hva hadde dine tips vært til henne tro? Litt trening med Fatburner, eller hvorfor ikke en runde med Mammatrim?

Du er helt usakelig, men selv om du kanskje ikke tror det nå, vil dette bare falle tilbake på deg selv. Lykke til med å slanke flere kjendiser i Se og Hør, det er jo de som trenger det mest, ikke sant? :)

Tove

20.10.2010 kl.18:23

Hei Kari,

da jeg endret livsstil og stoppet en stadig økende vekt for ca. 8 år siden oppdaget jeg at det å være slank er ikke noe jeg ER, det er noe jeg GJØR. Det er valg jeg tar hver dag. Når jeg går opp i vekt vet jeg nøyaktig hvorfor, samme når jeg går ned. Så litt motsatt av hva du sier, men samme tanke!

Jeg har venner som ikke tok det valget, og som nå har problemer med overvekt. Og jeg har andre venner som fulgte en lavkarbo-diett, og den holdt bare ikke i lengden. Selv hadde jeg flaks som valgte å følge Grete Roede og har spist vanlig mat hele veien. Det gjør det så mye enklere å vurdere hvor mye man spiser, enten man er borte eller hjemme.

Jeg elsker alt som er godt og søtt, og for meg er det uaktuelt å leve som en fanatisk asket. Så det å holde vekta er ingen selvfølge, men jeg klarer det. Jeg har trent (u)jevnlig i flere år nå, men i sommer begynte jeg å løpe for første gang i mitt liv (jeg er 40), og i september løp jeg 10-kilometeren i Oslo marathon. Herlig! Jeg er ingen superatlet, men fantastisk å erfare at man KAN forandre livsstil dersom man vil!

Tenkte du ville sette pris på disse bildene av hva familier fra forskjellige deler av verden spiser i løpet av en uke. Det er en skikkelig øyenåpner! http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,1626519,00.html. Hvordan ser ukesdietten til en typisk norsk familie ut, tror du?

Takk til deg Kari for at du våger å være litt provoserende, og for at du inspirerer til en sunnere livsstil og ikke minst sunn fornuft!:-)

tøffen :D

20.10.2010 kl.20:01

Du er ikke akuratt noen miss perfect du heller. Personelig liker jeg best kvinner med litt mindre muskler og litt mer former ;)

Olle

20.10.2010 kl.23:50

Kari.

Dette kunne du spart deg for.

Som overvektig vet jeg mye om temaet, mye mer enn deg.

Du har sunket til det absolutte lavmål for meg og jeg håper du snart holder munnen lukket.

Sorry, men du vil for alltid fremstå som en idiot for meg.

Lykke til med treningen og kroppen, du som bruker hele livet ditt på det.

Anne-Mari

21.10.2010 kl.09:34

HEIA KARI!!!!

iselin

21.10.2010 kl.11:34

hei ville bare si at ut av sammenhenh at jeg ble skuffet over at du tok grethe roede med i alle dietter som finnes der ute,kanskje greit å faktisk skjekke hva de gjør før du sammenlingner med shaker osvhar nå gått på grethe roede i 6mnd og vet du hva jeg lærere der sunt og variert kosthold og trim enkelt å greit og noe som skal vare livet ut.hilsen iselin

Beate Kjæreng

21.10.2010 kl.19:53

Jeg er ikke veldig enig med deg Kari, men det jeg synes er flott, er at det nå fokuseres mer på det norske folks helse enn tidligere.

Du må gjerne mene og synse så mye du vil, men jeg synes det blir for grunt å gå ut og være så bastant som du er i noen av dine utsagn når du ikke faglig begrunnelser å komme med en gang.

Og helt ærlig, forventer du å bli tatt seriøst når du bastant mener at DIN måte å gå ned i vekt på er den beste og den eneste for og lykkes?

Cathrine

22.10.2010 kl.10:37

Heisann Kari!

Er selv ernæringsfysiolog og stor tilhenger av de sunne holdningene du står for. Har brukt mye tid og krefter i det siste på å forklare mannen i gaten det jeg tror du egentlig mener, og folk endrer stort sett mening etter å ha fått med seg mer enn de stor overskriftene. Vi får prøve å se det positive i det, at all debatt om fedme som kan få satt det på den politiske dagsorden er kjærkomment!

Stå på videre, vi trenger en som deg som tør å kalle en spade for en spade og som presenterer sunne holdninger (imotsetning til de fleste andre ernærings"eksperter" i mediene)!

Beate Kjæreng

22.10.2010 kl.11:28

Opprinnelig lagt inn av Cathrine:

Stå på videre, vi trenger en som deg som tør å kalle en spade for en spade og som presenterer sunne holdninger (imotsetning til de fleste andre ernærings"eksperter" i mediene)!

Kan du presisere hvem du mener disse "ekspertene" er?

Cathrine

22.10.2010 kl.14:50

Beate Kjæreng:

Jeg ønsker ikke å gå til personangrep på konkrete personer men mener på generelt grunnlag at det blir for lett å kalle seg ernæringsekspert og så uttale seg i både lokale og nasjonale medier. Mange av disse har ikke hverken formell medisinsk utdannelse eller tilstrekkelig erfaring til egentlig å kunne uttale seg på generelt grunnlag. Dette fører til at det blir mange sprikende uttalelser og gjennomsnittsbefolkningen uten særlig ernæringsfaglig kompetanse blir forvirret.

Jeg mener også at mange av de ernæringsekspertene som får mest oppmerksomhet i media presenterer usunne og ekstreme dietter som er lite vitenskapelig fundamentert og som kan føre til ensidige og ekstreme kosthold.

-Cathrine
Du er herlig Kari! Stå på videre : )

Jeanette

22.10.2010 kl.23:27

Savner veldig morgentrimmen på God morgen norge! Synes tv2 kan spandere 10 min hver morgen med trim arrangert av deg. Fikk skikkelig god start på dagen av det, spratt opp av sofakroken og fikk energi for resten av dagen. DETTE HADDE FÅTT EN STOR DEL AV DET NORSKE FOLK INSPIRERT OG GJORT MANGE AV OSS GODT!

Feit

23.10.2010 kl.00:28

Håper du får en kjlp helg, Kari-bitch

Beate Kjæreng

23.10.2010 kl.09:38

Cathrine: Siden du ikke vil "henge" ut noen, kan du i alle fall fortelle hvilke dietter du mener er usunne og ekstreme?

Lykketrollet

23.10.2010 kl.14:33

Det er mye kjærlighet i å være direkte. Det motsatte vil vel være å ikke gidde å bry seg.

Jeg var på tur med Kari i år og opplevde henne som en veldig varm person med respekt for andre. Direkte og tydelig, ja - på en omsorgsfull måte. Men når man skriver kan jo ting virke mye sterkere. Man får ikke frem tonefallet i det som blir "sagt".

Og det er jo faktisk sånn at hvis man ØNSKER å gå ned i vekt, så må man gjøre det som trengst for at ens egen kropp skal kvitte seg med fettet. Har man sykdommer som fører til at man lettere legger på seg, så må man ta det med i beregningen.

Softis blir ikke kalorifritt fordi det er sommer eller fordi "alle andre" spiser det.

Feit

24.10.2010 kl.19:35

Kari er ei ufordragelig merr, hun har vist seg frem som den bitch hun er

endelig lavkarbo

25.10.2010 kl.15:13

Hva er egentlig forskjellen på Grete Roede-metoden og Karis sunne kosthod med masse trening??? Er ikke begge et magert lavkalorikosthold med mye trening? Håper noen vil gi meg et utfyllende svar!

Ine Kummernes

27.10.2010 kl.13:24

Hei Kari :)

Jeg er nettopp ferdig med et år i militæret. Og tenker å søke politiskolen til neste år. Derfor har jeg et år til å trene meg opp på.

Jeg bor i Trondheim, der jeg sykler til og fra jobb. Jobber som sivil vekter, som gjør at jeg går veldig mye rundt i butikker.

Samtidig vil jeg holde meg i form, slik at jeg klarer de fysiske kravene til politiskolen.

Etter endt arbeidsdag, er jeg sliten, og det frister lite å trene. Jeg trøster meg med at jeg har syklet til og fra jobb, og at jeg har gått i butikker i 5 - 6 timer.

Spørsmålet mitt er da: Hvis jeg skal trene regelmessig og unngå belastningsskader, skal jeg regne med syklingen og jobb som trening. Eller bør jeg trene regelmessig utenom dette.

Litt vanskelig å formulere spørsmålet, men jeg håper du skjønner hva jeg mener. Håper også at jeg helst kan få svar på mail.

Ine.

Rune Moen

28.10.2010 kl.00:19

Heisann Kari. Jeg lurte på om du har noen bra tips til hvordan en kan trene opp lungekapasiteten, og kondisen.

Og så lurte jeg på om du kunne fortelle meg hva slags mat typer en skal spise, og hva en ikke skal spise. Har gått på Lykkepiller i litt over 1 år, og klarer ikke komme tilbake til min normal vekt som låg på 62 kg. ( Nå: 73 kg ) Går tur hver dag, og oftest ganske langt. Takk =) Stå på Kari, youre the best!

Helena

30.10.2010 kl.17:37

Full støtte herfra! Det er ikke lett å gå ned i vekt, men om man starter slankekuren med negativ innstilling blir det vanskelig. Det er jo å gi opp før man har begynt! Å at fedme skal være en sykdom...helt utrolig! Det er visst populært med sykdommer nå, og tar ansvaret bort fra folk. Stå på videre Kari! Du er til stor inspirasjon!

Feit

30.10.2010 kl.17:58

Håper du har en kjip helg Kari

endelig lavkarbo

31.10.2010 kl.07:42

Siden Kari ikke svarer oss her, så kan jeg etter å ha nilest innleggene hennes de siste ukene, prøve å oppsummere hva hun vil at vi skal gjøre: Hun vil at vi skal leve som de gjorde på 1970-tallet dengang ALLE så ut som anorektikere, dvs spise mye brød og poteter og gå og sykle dit vi skal. I tillegg kan jeg som selv husker 1970-tallet tilføre at folk drakk helmelk til Brødmåltider med kneipbrød, smør/margarin og med tynt lag pålegg(sparte på pålegget) som helfet ost og salami og leverpostei og syltetøy, eventuelt byggrøt/havregrøt til kvelds. Frukt og grønnsaker var luksus i mange familier. Til middag spiste man fett kjøtt som røkte kjøttpølser og fett saltkjøtt med stappe og kjøttkaker i brun saus med poteter til. Samt fiskeboller i hvit saus med flesk. Karbonadedeig, kyllingfileter og svinefileter så jeg aldri noe til. Da er det bare å sette igang folkens med 1970-tallets sunne kosthold så blir vi alle i følge Kari anorektisk tynne, slik menneskene egentlig skal se ut !!!! PS: Hvorfor følger ikke Kari sine egne anbefalinger???? Hun ser jo ikke anorektisk ut som hun vil at alle vi andre skal se ut!!!!

Kristine

31.10.2010 kl.11:59

Kjære Kari! Jeg trenger din hjelp. Jeg MÅ ned 8-10 kg, dette er noe jeg SKAL klare. Det er sunt for meg å gå ned, jeg vil ikke bli sykelig tynn ved å gå ned 10 kg, men jeg vil se sunnere ut. Har du noen gode råd? Dette er veldig viktig for meg. Jeg trener hver dag nå, spiser aldri godterier utenom lørdag. Og har kuttet ut all brus(f.o.m) igår. Jeg spiser alltid grovt brød, men ingenting hjelper. Råd? Vær så snill? Mvh Kristine.

endelig lavkarbo

31.10.2010 kl.15:25

For å bli like anorektisk tynne og fine som ALLE var på 1970-tallet mener Kari altså ifølge innleggene hennes her på denne bloggen at vi skal gå og sykle dit vi skal og ellers spise som de gjorde på 1970-tallet, dvs kort fortalt Kneipbrød med margarin og salami og syltetøy og drikke helmelk til, eventuelt graut, til middag fett kjøtt med saus og poteter og fiskeboller i hvit saus med stekt flesk. SFrukt og grønnsaker var luksus i mange hjem. Vafler og formkaker som kaffemat. Hvis man ikke går ned i vekt på denne maten , så må man spise mindre av den og gå lengre turer!

Åsmund

31.10.2010 kl.15:41

Endelig noen som tørr og kalle en spade for en spade!

Folk klager på at man går opp i vekt etter en diet, men det er vel ikke så rart vis man går rett tilbake til brus og potetgull?

De som mener at Kari Jaquesson har feil har garantert ikke fulgt hennes råd og prøvd det.... For mye latskap og syting i detta landet!

Roar

31.10.2010 kl.16:32

Petter Sprett:

Fedme er ansett å være forårsaket av et stort kaloriinntak og mindre kaloriforbruk. Selvfølgelig kan det også være andre faktorer som spiller en rolle, men en energibegrenset diett og økt trening er "hoved" løsningen. Høres dette ut som en sykdom? Utifra det jeg kan finne informasjon på så høres det ut som at det nærmeste fedme kan komme en sykdom er at man indirekte blir feit p.g.a annen sykdom.

Finner du f.eks noe forskningsmateriell som skulle tillsi at man ikke blir mindre overvektig av å spise mindre og trene mer?

endelig lavkarbo

31.10.2010 kl.16:53

Til Roar : Du skriver at en energibegrenset diett og økt trening er hovedløsningen på fedmeproblemet. For meg høres jo dette ut som Grete Roede-metoden som jo også er et magert lavkalori-kosthold med trening. MEN Kari Jaquesson har jo uttalt at Grete Roede- metoden (samt Fedon/lavkarbo) IKKE fungerer!! Så HVA er da forskjellen på Karis sunne kosthold og Grete Roede-dietten?????

Skriv en ny kommentar

hits