Vi må beholde Oslo Hospital - skriv under oppropet!

Jeg skriver til deg fordi jeg har engasjert meg i en kamp mot nedleggelsen av Oslo Hospital.  Det haster, det blir banket fast i løpet av kort tid. (opprop skriver du på her: http://underskrift.no/underskrifter.asp?Kampanje=3095

 Oslo Hospital er et høyt spesialisert behandlingssted for voldelige, alvorlig syke psykiatriske pasienter.  Der er det 31 plasser og personalet har utviklet en helt spesiell og vellykket modell for behandling.  Helse Sør-Øst vil legge det hele ned og spre pasienten litt her og litt der, og tilintetgjøre et personell med helt enestående høyt spesialisert kompetanse.  Der har de psykotiske personene , selvskadende, suicidale ungjenter, folk som har opplevd grusomme barndomstraumer.

 

Du kan lese mer på nettstedet til Oslo Hospital som ligger i Gamlebyen der det har ligget i 700 år, grunnlagt av fransiskanermunker.

 

Min informant er presten - Susanne Engell - og hun er en av aksjonsgruppa som trenger kjente navn på et opprop som skal stå i Dagsavisen innen en uke.  Her  kan du koble deg på nettstedet :
http://underskrift.no/underskrifter.asp?Kampanje=3095

 

Jeg hisser meg opp - fordi dette er igjen en smadring av et lite, kompetent miljø som skal offres på sammenslåingens alter.  Fordi det er byråkrater som har "tenkt" og ikke lytter.  Fordi det nettopp er korttenkt og umenneskelig.

 

Her er oppropet:

"Helseminister - grip inn !
Stopp nedleggelsen av Oslo Hospital, Norges eldste psykiatriske sykehus.

 

700 år i nestekjærlighetens tjeneste tar slutt.

 

Helsebyråkrater legger ned et av de mest spesialiserte tilbudene til mennesker i alvorlig krise.  31 døgnplasser forsvinner og erstattes ikke. Det er helt uanstendig.

 

Dette er et ledd i en omfattende nedbygging av psykisk helsevern.

 

Det foregår nå !

 

Hvor lenge skal politikerne la seg overstyre av helseforetakene ?

-------------------------------------------------------------

Dette er kopi av  en mail jeg har fått via venner.

Hva kommer det av at man på død og liv skal bruke milliarder på praktbygg som en brøkdel av befolkningen vil benytte, men finner det greit å nedlegge viktige tilbud som gir mennesker i svært vanskelige situasjoner et halmstrå med økonomi som unnskyldning.

SKRIV UNDER!

Førstkommende torsdag 9 desember kl 13:00 skal vi ha en aksjon foran stortinget:

Vi skal da overlevere underskriftskampanjen til Bent Høye, leder i helse og omsorgskomiteen.
Tusen takk til alle som har signert. Psykiater og forfatter Finn Skårderud har også sagt ja til å holde en appell.

Vi håper så mange som mulig vil stille opp på dette og støtte oss i kampen mot nedleggelse av Oslo hospital.

Stikkord:

5 kommentarer

Bjørn Tore

07.12.2010 kl.21:46

Bra initiativ Kari! Linken over oppropet funket ikke...

Bjørn E Thorsteinsen

07.12.2010 kl.21:51

Dette er jo ren skjær galskap....igjen. Man klager på den ene siden at de mangler plasser i psykiatrien også legger man ned de potensielle plassene som fins?????

Man må nok være politiker for å skjønne logikken i dette...

Kari Jaquesson

07.12.2010 kl.22:50

Bjørn Tore: Nå er linken rettet opp - husk å videresende til venner!

b

09.12.2010 kl.16:35

Så bra at du engasjerer deg i dette! Skrev under oppropet for en liten stund siden. Det er tragisk at behandlingsteder blir lagt ned. Vi trenger opptrapping, ikke nedtrapping.Det er så utrolig mange som trenger hjelp. Jeg er ufattelig glad for å ha fått hjelp selv (dog ikke på Oslo Hospital spesifikt), og dermed kan bidra i samfunnet. Skjønner ikke at politikerne ikke ser gevinsten på å beholde Oslo Hospital, om de da ikke hadde et nytt, større og bedre tilbud stående klart for brukerne (man kan jo drømme...)

Kim Johnsen

10.12.2010 kl.00:41

Mer biceps, mindre politikk takk. :-)

Btw Kari, hva synes du om serien Biggest Loser?

Skriv en ny kommentar

hits