Å lide for skjønnheten - går du rundt på tå?

En god del jenter bruker mye høyhælte sko. Særlig har serien Sex og Singelliv (som jeg elsker) satt et enormt fokus på dette med "skogale" jenter som hovedrolleinnehavere. Dessverre er det veldig mange som ødelegger føtter, hofter og rygg på grunn av mye bruk av høyhælte sko. Jeg ser jo at visse bloggere liker å vise bilder av seg selv på tur med hunden eller ungen i kjempehøye hæler og da får jeg litt lyst til å si: "Du er søt, du er pen, ikke prøv så hardt hele tiden!"  Er det nye at man liksom skal være så glam til enhver tid?  Slapp av litt, davel, jentene.

 

Jeg har akkurat vært og tatt fotpleie (mmmmm, deilig!) og snakket en del med fotterapeuten om dette med høye sko. Fotpleiere ser jo resultatet av hva jenter driver med på skofronten! De kan fortelle noen grøssere på hvordan føttene til selv unge piker ser ut fordi de går i trange høyhælte sko! Selv de "moderate" hælene flyvertinner går med gir mye problemer. Hvorfor går egentlig kvinnelig cabinpersonale med skjørt og pumps? Hvor praktisk er det i en nødsituasjon?

 

Jeg må innrømme at jeg sjelden gidder å ta på meg høye hæler - da skal det i så fall være i et stående party i maks et par timer. Dessuten er en viktig del av et realt party å danse og det er diggest uten stolper under føttene.

 

Begynner mer og mer å synes det ser komisk ut, faktisk. Når jenter påstår at skoene med de 12 cm hælene er gode å gå på da må jeg smile overbærende, for det er de IKKE!  Men, la gå, noen ganger kan man jo være grei og gå med ubehagelig blondeundertøy, høyhælte sko og annet for å sexe opp det hele en smule, men da skal begge deler av i en fart!

 

Skjønnhet?

For sent, Oprah - skulle begynt med flate sko for lengst...

Tilda Swinton kapitulerte og dro også  frem flipflopsene..

 

Victoria Beckham må ha sykt vondt i føttene! Det som skjer når man går mye på høye sko er at trykket på stortåleddet gjør at det "glir ut" på en måte! Smerte!

(ser det ikke egentlig litt teit ut å gå rundt på tå...?)Imans vakre ansikt matcher ikke helt føttene! AU!

Vakker kjole, men en smertestillende på vorspielet hører nok med...?

 

"joda, de er kjempe gode å gå i!"  Nei, Tara det tror jeg ikke noe på!


Jeg skal på fest i kveld. Skal jeg ta på hæler....Hmmmmm....vi får nok se på det...

Stikkord:

22 kommentarer

Fotballmajaa

16.12.2010 kl.17:24

Fin blogg!:D

Enig med det der!
Jeg mener man skal pynte seg når man trenger det !

Niina

16.12.2010 kl.17:37

Hehe, er enig med deg men synes hæler er veldig fint så bruker å pynte meg med det. Eller ta på meg et par når jeg tror været og formen tillater det.. Er ikke akkurat enkelt å gå med noe over 7 cm synes jeg ikke. Wedges går, men får i grunnen vondt av alt over 11 cm.

nina

16.12.2010 kl.17:45

Jeg eelsker å gå i hæler på fest, men bruker det sjelden ellers. Dessuten pleier jeg å bruke høyhælte som ikke er så vonde..

Nina ~ tar designbestillinger igjen!!

Pixie Phoenix

16.12.2010 kl.17:51

bra innlegg, har sett en del "klør" i sommer som var og det blir nok enda flere neste år.

vill bare presisere at som del av flyvertinne unformen så skal du ha på svarte sko med hel på, men disse skal du kun bruke noen sammenhenger. på flyet går de med vanlige sko pga sikkerhet

kristine

16.12.2010 kl.21:45

Oi! Får man virkelig sånn kul på foten?!

Jeg har lyst til å gå mye med høye heler, for å føle meg bedre. Men da jeg føler at jeg er en person som "ikke er ment for å gå med det, du ser bare dum ut", skjer det sjeldent. (henger igjen fra mobbing osv ) Men gud som jeg ønsker å bruke det oftere noen ganger! For å bli litt høyere. Hadde vært flott å runde 160 noen ganger.

Men om det der en slik føttene mine vil bli seendes ut, så farvel sko!

kristine

17.12.2010 kl.00:27

Gjelder det der for støveletter også forresten?

Andreas

17.12.2010 kl.15:41

Jenter går jo med høyhælede sko for at leggene skal synes ekstra godt. Det går jo på de kulturene vi har, menn skal være macho-menn (i hvert fall hvis de er heterofile) og kvinner skal være skjøre små vakre skapninger.
.
På 80-tallet var det ikke slik... Så et eller annet sted på begynnelsen av 90-tallet gikk det galt, kapitalismen skeiet helt ut og nå skal homofile være på en viss måte, heterofile gutter på en annen måte, lesbiske på en måte, heterofile jenter på en annen måte igjen, og de fleste forsøker på "passe inn" heller enn å være seg selv.
.
So... Anyways. Kort sagt: jenter tror de må være vakre og skjønne for å oppnå suksess, for å være noen her i livet. Og gutter tror de må være tøffe, harde, macho, for å oppnå suksess. Om man så skader kroppen sin...
.
Men det mest sexy, i mine øyne, er de som kan noe, de som virkelig brenner for noe, de som utdanner seg innenfor noe fordi det er noe som interesserer dem, de som man kan prate i timesvis med og lære seg noe nytt av...

b

17.12.2010 kl.18:58

og her har jeg problemer med tåa fordi en vintersko har blitt litt for liten..... hilsen hu som bare bruker høyhæla til høytidelig fest (de er det ikke mange av), og da ofte sitter ved et bord hvor hun sniker dem av seg igjen.

Kari Jaquesson

17.12.2010 kl.19:37

b:Du vet, etter et svangerskap kan man gå opp 1/2-1 størrelse for fotbuen kan synke litt. :-)

Anita

17.12.2010 kl.21:42

Au da, best å holde seg til joggesko og skatesko ;)

Lise Nikita

19.12.2010 kl.01:33

Heidu!

Ville bare fortelle en ting. Satt på banen her om dagen, på 4seteren ovenfor deg. Jeg ble rett og slett sjokkert - på en positiv måte! Jeg har alltid sett på kjendiser som litt "sure" og overlegne, men du sprudlet jo. Og ikke minst - ALT du sa var 100% riktig. Jeg satt faktisk og var helt facinert av det du sa. Var ikke meningen å lytte på samtalen, men som 17åring var det veldig interessant å høre på det du hadde å si ang. barneoppdragelse og hvordan foreldre bør oppføre seg. Og at du snakket med noen helt ukjente mennesker om dette, det står det respekt av!

Håper du får en fantastisk juleferie! God jul :)

E

20.12.2010 kl.00:26

Ikke bare blir føttene stygge, men det går hardt ut over leggmusklaturen også. Bruker man høye heler ofte vil leggmusklaturen krympe. Det er derfor noen frøkner påstår de er "avhengi" av høye heler, og ikke synes det er komfortabelt å gå med flate sko.

En god huskeregel er hvis man går med høye heler i 5 timer eller mer skal man alltid huske å strekke(tøye) leggene etterpå.

b

26.12.2010 kl.13:26

nå ble jeg VELDIG nysgjerrig på hva du sa om barneoppdragelse på den t-baneturen :p

Jeanette

26.12.2010 kl.18:44

vet om mange som går med høye sko hver dag.skjønner ikke at de orker! de må jo tenke på at det er skadelig for beina.Selv har jeg to.tre par høyhælte sko,bruker de kun til spesielle anledninger,for det er jo ikke godt å gå med høye sko.merkes godt det når man tar de av seg

Kari Jaquesson

31.12.2010 kl.10:07

b:he-he, ja, det var vel litt av hvert, men mye om grensesetting og tydelighet med masse kjærlighet! Hun jeg snakket med var alenemor (vel, tjener egentlig) for sine seks barn elle rhvor mange det var hun hadde nok skjemt dem grundig bort for i følge henne gjorde de ikke et slag hjemme - ikke tok vekk asjetten etter middag engang (eldste var 23!)

Kari Jaquesson

31.12.2010 kl.10:09

Andreas: Vet du hva faren min sa itl meg? "Ikke følg etter de andre, la heller de andre følge etter deg!" Jaaaaa! - det håper jeg at barna min elærer av meg også - både i tale og handling - Lag din egen versjon - ikke prøv å passe inn i ferdige maler!

Kari Jaquesson

31.12.2010 kl.10:10

Lise Nikita: :-) Takk, Lise Nikita!

b

01.01.2011 kl.00:34

hørtes jo veldig tjener ut, ja! man skal jo lære ungene å klare seg i verden, ikke bli slackers... Selv ble jeg nok litt skjemt bort, men også "ignorert". Jeg gjorde masse husarbeid, men fikk bare ukelønn for det - aldri skryt (bare skjenn om det var feil), Og da jeg fikk lyst til å finne jobb utenfor hjemmet, som fjortenåring, sa de at det skulle jo gå fint - bare det ikke gikk utover leksene. Men jeg visste jo ikke hvordan man skulle finne jobb, så det ble aldri noe av. Man må huske å vise vei til slike ting. God veledning er god kjærlighet <3

Kari Jaquesson

01.01.2011 kl.18:44

b: Enig! Kjærlighet kan det aldri bli for mye av - og man skal bli elsket fordi man er den man er, ikke på grunn av hva man gjør/ får til/presterer! Samtidig: "Don't ruin your kids' life by making it too easy for them" (Husker ikke hvem som sa det, men minner meg selv på det innimellom)

Jeanette

19.01.2011 kl.12:26

Åh au! Nå kjentes det enda bedre å ha valgt bort høyhæla til fordel for lave sko med myk såle!

Annelie

05.01.2012 kl.17:58

Ja, høyhelte sko kan være behagelige å gå i, det kommer an på skoen det. Jeg har et par 11 cm og har lært å gå i de. Mange som går i slike høye heler som ikke klarer det og går som om de holer på å knele. Det er ikke pent, da bør man heller bruke sko man klarer å gå i. Men høye heler bruker det ikke så ofte, men gjerne en gang ibland. Har jeg kjole eller skjørt da vil jeg gjerne ha litt hel på skoen. Men å bruke sko som ikke er behagelige på foten skjer ikke. Jeg stiller høye krav til komfort når det kommer til sko. Å gå ut med hunden i høyhelte sko virker jo litt teit. Jeg tilpasser skoene etter bruken. I skogen vandrerkjenger, i regn regnsko, promenade promenadeskor o.s.v. Sånne høyhelte reimsko er forferdelige å gå i, er låkt på foten da reimene skjærer inn i huda. Uff Men å gå i joggesko hele dagene det orker jeg ikke, da blir det heller en bekveme pensko. Litt pen må man være. Viktig for meg å se ordentlig ut.

Og føtene skal man ha hele livet, å være låk i føtene er forferdelig. Man må pleie beina, de skal vare lenge.

Skriv en ny kommentar

hits