Mye mas om mat & trening & slanking?

De siste årene har det økt på med stoff om mat, trening, livsstil, slanking og velvære i alle typer medier. Dette stoffet er ikke lenger forbeholdt enkelte uke ri året, som januar og juni. Jeg er over middels interssert i endel temaer innenfor dette, men selv jeg mener at det går da inflasjon i stoffet. Hjelper denne enorme strømmen av informasjon, råd  og meninger? Jeg har reagert på dette i flere år og har blogget om det flere ganger (F eks "Overkill?" ). I går var jeg i debatt med en mann jeg har debattert med flere ganger de siste månedene, nemlig Jørgen Foss som er leder i Landsforeningen for overvektige. Les mer HER

Jrgen_og_Kari 

16 kommentarer

b

04.01.2011 kl.11:55

det blir i overkant mye, ja. skal vi virkelig tenke på hvordan vi ser ut og hvor mye vi veier hele tiden? er det verdt alle forsidene? vekt og livsstil er viktig, men det er mange andre ting også.

Silje

04.01.2011 kl.18:24

Er ikke lett å vite hva som er rett og galt når man konstant får opplyst om hvordan det bør være og ikke være... Og hjelper i hvertfall ikke når folk mener så mye forskjellig. Jeg har troen på å finne en vei som passer til en selv, der man finner en flott middelvei mellom trening og kosthold som passer til en selv. Om noen velger å være helt ekstrem på trening og kosthold, mens noen velger å ta seg en sjokolade så må det være litt opp til en selv.

Eva M.

04.01.2011 kl.20:08

heisann! Jeg har hørt at du tidligere prøvde ut BodyAttack og anbefalte det sterkt som kondisjonstime. Jeg har lett etter den artikkelen ettersom jeg selv er BodyAttack- instruktør, men det ser ut til at den er blitt fjernet. Er det et sted jeg kan finne denne?

Jeg synes det er flott at du står frem med meningene dine og jeg er enig i mye som har kommet frem. Men det er synd at det har blitt en så negativ vinkling på det hele i media. Man har mye igjen for en sunn livsstil, både fysisk og psykisk. Det finnes ikke en bedre følelse enn etter en god treningsøkt (spesielt nå etter jul):)

MVH Eva

K

04.01.2011 kl.22:23

Jeg tror det er for mye vektlegging på dette i media. Vi får beskjed fra alle kanter om hvordan vi skal se ut, hva vi skal spise osv.

Og jeg har kommet inn i en vond sirkel.

Jeg elsker å trene, og har satt meg selv mål som skal gjøres. jeg skal blant annet trene minst fem ganger i uken, og noen dager to økter.

Jeg følger også nøye, nøye med på hva jeg spiser. Jeg kan bruke flere timer i butikken bare for å handle enkelte varer. Jeg spiser mindre enn jeg forbruker ol, men går likevel ikke ned. Minsker heller ikke nevneverdig i omfang. Men jeg vil ikke gi meg. Jeg vil ha de resultatene jeg higer etter. Jeg skulle bare ønske de kom! Gjør tydeligvis noe helt galt. Eller så er kroppen min bare ikke samarbeidsvillig.

Det er også ekstremt slitsomt å alltid måtte sjekke næringsinnhold før jeg putter noe i munnen. Jeg spiser ikke noe jeg ikke vet kaloriinnholdet på.

Men jeg har så lyst til å "passe inn i samfunnet" slik det forespeiles, og det mediene ol legger vekt på. Og det er jo så mye informasjon som gis for at man skal klare dette.

Lise Nikita

05.01.2011 kl.19:20

Media og alt fokuset på kropp har vel så og si ødelagt selvtilliten min..

Kari Jaquesson

07.01.2011 kl.11:36

b:HELT ENIG!! HELT ENIG!! HELT ENIG!!

Lise & K:

Det var en som jobber i filmbransjen som sa til meg: "Jøss, nå ser norske jenter ut som de er svenske!". Med det mente hun at norske jenter styler seg så mye, mye mer enn før. Før var vi litt mer "døla" (HERLIG) i forhold til Stockholmskjâjerna, mens nå er det strekking av hår, krølling av hår, full makeup til enhver tid, høyhælte sko på tur med bikkja (????) og full glam!

Puh! Og det er stadig mer press på at trening skal være så spisset, så ultimat, så helt til de grader effektiv!

Jeg elsker å trene og er interessert i sunn og god mat, men det er jo ikke hele livet mitt! Det er synd at mange ender opp som en levende kalkulator som ikke klarer å slappe av i det hele tatt på det med mat osv. Det blit veldig enten eller. Husk at mat er ikke fienden! (men ikke vennen heller, det er...mat.)

Og til alle jenter som er så opptatt av å være "perfekte" i utseende: Det hjelper ikke en dritt. Halle Barry og hun som jeg plutselig ikke husker navnet på fra frusterte fruer er vel idoler utseendemessig for mange, men tenk - gubbene deres tøyset rundt med andre damer likevel! Så slappalitt - om du har litt hårete legger en dag eller to, er litt småslapp i magen så er ikke det så jævlig viktig - men at du kan le og kose deg, ha litt selvironi, ikke ta ting så tungt, pusse brillene og SE hvor mye gøyalt det er her i livet så blir det så BRA, vettu!

K

07.01.2011 kl.19:58

Kari: Jeg er ikke veldig fiksert på sminke osv, ser vel nesten ut som et "takras" i forholde til mange rundt meg. Men det får være. Og høyhla sko er sjeldent på. Gi meg en treningstights/joggebukse og en stor god genser, så er jeg fornøyd!

Og jeg elsker trening! Men maten er desverre blitt mer som en fiende. Men jeg prøver så godt jeg kan, og spiser sunt. Prøver å få til en god balanse, men jeg synes det er veldig vanskelig. Spesielt når jeg ikke ser de resultatene jeg ønsker fra treningen.

Er flere årsaker til at det har blitt som det her, men media, kjendiser osv osv har mye å si det og. Og det er så synd!

Jeanette

08.01.2011 kl.17:17

Helt enig! Men jeg synes det er hele året jeg! Ikke bare i januar.Nå er det mest sånn kom i form til sommeren og vekk med juleflesket opplegg.

Ganske teit med disse slankeoppleggene i ukebladene,for på neste side står det alltid noe med kaker,eller en oppskrift!

Jeg har selv lagt på meg i julen,og hadde mer enn nok av kilo på kroppen min fra før.Men nå er jeg ENDELIG kommet skikkelig i gang med å trene.Kostholdet mitt er sunt og bra fra før,jeg har bare spist for mye selv om det har vært av rett type mat.

Nå har jeg kuttet poteter,ris,mais,pasta,banan,druer,osv.Og da lar ikke resultatene vente på seg! Og gjett om det er godt?

Det er heller ikke så vanskelig når det er så masse gøye nye treningsformer.Piloxing er blant annet kjempegøy,samme med dans og indoor walking (gruppetime på elipsemaskin/crosstrainer)

K

08.01.2011 kl.21:21

Treningssentrene er også helt fulle nå. Man merker at det er januar! Det var venteliste på corebar, fullt på krønsj high, mange på zumba osv. Litt slitsomt egentlig.

kine aune

10.01.2011 kl.10:54

jeg synes det er for mye fokus på ordet slanking for det er nemlig ikke sundt for hverken meg eller andre jeg er fremdeles på det man kaller slankern men med en vekt på 100 kg nå i stede for 115 som jeg veide , jeg er 180 å dame å det tilsier stor mage men det jeg gjorde var ikke slanking men livstilsendring jeg måtte bestemme meg for at maten ikke var kos men inntak av næringstoffer . i fjord gikk jeg pilegrimsturen fra grunge til røldal også å har alltid vert glad i fjell selv om det ikke ser slik ut har du noen lure ideer på hvordan jeg kan få trent meg til turen som jeg skal ta fra oslo til nidaros i år

synes du er kjempe ålreigt å har humør det er viktig når man har det tøft med vekta

Kari Jaquesson

11.01.2011 kl.00:44

kine aune: :-) Tusen takk - også for at du delte dine erfaringer!

Tonje

25.01.2011 kl.12:32

Søker rundt etter litt kostholdsråd -og det er ikke vanskelig å finne!

Men rådene er alt for mange og ofte motstridene.

Så nå prøver jeg heller å stille et spørsmål til deg som kan det:

Bør man spise et visst minimum kalorier for å holde forbrenningen i gang?

Mist 1500 sier flere, men jeg ser ikke logikken i at man går mer ned i vekt av å spise litt mer.

Jo mindre jo bedre tenker jeg, innenfor det som er sunt og fornuftig :)

estelion

06.03.2011 kl.18:09

hei. Lurer på noe :O) eg trener og spiser sunt, og holder meg mellom 1300 - 1700 kalorier hver dag :O) den siste uken har jeg spist veldig lite og trent mye styrke, er det normalt å gå opp i vekt da ?? før var eg 135 kilo, så gikk ned i 74,3 kilo. men etter hard trening har eg nesten gått opp ti kilo ?? når eg har prøvd å gå ned i 70. Skjønner ikkje helt det her, Hilsen Est

Dani

21.03.2011 kl.10:59

heisann. Jeg satt her å så på god morgen norge der du var sammen med Christer falk og en til kar. Der hadde du en vekt som målte fettprosent og mye mer. Hvor får man tak i en sånn vekt?

Mvh Dani

Kari Jaquesson

21.03.2011 kl.15:14

Dani:Hei! Det er en Tanita Bioimpedancevekt. Tro Nordic Fitness selger dem.

Christine

07.02.2012 kl.21:30

Å, takk:) dette var virkelig godt...:) (puh)

Jeg trodde at jeg måtte plutselig bli "keen" og for slanking for å bli ernæringsfysiolog. Det er virkelig min drøm, for jeg har ideer om hvordan folk ikke bør tenke - å tenke på kropp 24/7 er nemlig ikke sunt. Nå som lavkarbo er "in" er det vel den måte slanking eller livsstil (de vil jo ha alle til å gå på den) man skal vie hele livet til. Jeg er lei! Får man si det når man vil jobbe med ernæring? Jeg vil egentlig si at om man ikke er overvektig er det oppriktig galt og dumt å slanke seg. Og - for crying out loud - ikke lavkarbo! Er det mulig at man bare kan hoppe av det trendtoget?! Ok, om du allerede har levd på det - eller andre dietter om du vil - er det jo galt å slutte det og. Da får du bare en jojo- effekt....-.- synes du ikke denne lavkarbo trenden er en smule overdreven?

Hei! Jeg tror jeg hoppet ut av tema, huff, det er typisk meg...-.-

Vel, til det jeg ville...jeg kunne ikke skrevet innlegget ditt bedre selv:) om du forsto :/

Skriv en ny kommentar

hits