Cor, blimey, har fiken fått en rival?

A Piece of art!

Om du har fulgt med på bloggen min vet du antagelig at jeg er vill etter ferske fiken. Det er mange frukter som er himmelske, men i dag vil jeg få  presentere en av mine yndlingsgrønnsaker. Ja, jeg elsker alle, men aubergine- oh, la,la, det er bare så godt! Det sies at i Tyrkia kan du spise en ny auberginerett hver dag hele livet uten å spise den samme retten to ganger.

Tenk at noe så vakkert bare vokser i vei fra et lite frø - Sprøtt, eller hva? Ingen vits i å lete etter engler for å oppleve mirakler, det er jo egentlig mer enn nok av dem liggende i en helt vanlig grønnsaksdisk.

<3

13 kommentarer

Anita

13.01.2011 kl.19:07

Jøss.. ny look jo :P Grattis.. Well done :) Fint bilde av deg :)

Anne

13.01.2011 kl.22:46

Takk for ein inspirerande kveld i Måløy:-))

Jeanette

14.01.2011 kl.19:32

Hei Kari:)

Hva mener du om LCHF kosthold?

b

15.01.2011 kl.20:34

fin bloggen din har blitt! eneste rettene jeg kommer på med aubergine er ca tre stk og jeg lager sjelden noen av dem (oh-oh). hilsen hu som skal karre seg til elixia ved lunsj i morra, tross influensa-frykt ;)

kine

15.01.2011 kl.21:17

Angående LCHF kosthold. Har fulgt med på debtatten om man har fedme/er feit der du har sagt at de som er feite har for mange kalorier inn i forhold til ut, enkelt og greit. Men jeg har lest boken Frisk med lavkarbo, der Dr Hexeberg skriver om mange som har fulgt de faste kostholdsrådene, men likevell blitt overvektige. Da de heller begynner på fettrik/karbofattig kost går de ned i vekt. Tror du muligens at helsetoppene har tatt feil, og at det ikke er kalorier ut/inn som teller, men at dersom man går tilbake til steinalderkost(LCHF) vil sykdommer og økende overvekt gå tilbake? Håper på svar:)

Ninapia

16.01.2011 kl.19:04

Hei! Jeg har ikke vært fast leser, så har ikke fått med meg om du har skrevet så mye om det med å gå opp i vekt. Har fått inntrykk av at det meste handler om det med å gå ned. Jeg er ei jente på 21, 177, 5 og veier 53 kilo. Det er 10 kilo i undervekt i følge BMI. Jeg har et stort ønske om å gå opp i vekt, men har ekstremt høy forbrenning og kan spise hva jeg vil. Har aldri hatt noe problemer med mat. Nå er jeg møkkalei av å være så tynn. Det er ikke så fantastisk som alle skal ha det til. Jeg har blitt mobbet for å være for tynn igjen, og har måttet tåle mange stygge kommentarer. Jeg vil gjerne opp 15 kilo jeg (fordelt). Er så lang at jeg ikke tror det kommer til å vises så veldig. Jeg har tenkt å begynne å trene styrke, og endre kostholdet så klart. Spise mer riktig og flere måltid. Og i tillegg ta gainer. Har du ellers noen gode tips? Eller kunne tenke deg å skrive om det å gå opp i vekt?

Kari Jaquesson

16.01.2011 kl.23:34

Ninapia:Hei! Har ikke skrevet konkret om hva som skal til for å gå OPP i vekt, men sjekk her: http://www.tv2.no/gmn/nettprat/hvordan-gaar-du-opp-i-vekt-2518361.html

Kari Jaquesson

16.01.2011 kl.23:35

b:Koselig i dag! :-) Sprek er du, lille mamma!

Kari Jaquesson

16.01.2011 kl.23:36

Jeanette:Mitt kostmotto er: Litt av alt, men ikke alltid! Har ikke sett noe overbevisende om at dette (LCFH) er noe som varer, men om man trives med det - go ahead.

ninapija

17.01.2011 kl.02:18

Takk:) Vet ikke om det var meningen å se filmklippet, men det funket i alle fall ikke til meg. Føler ikke at jeg lærte noe nytt av artikkelen. Det er jo ting jeg allerede har hørt før. Spis mer, spis større måltid, tren.. Synes det står så lite om dette temaet, og når det først står noe så syns jeg ikke det er så veldig til hjelp. Jeg er mer på utkikk etter hva jeg bør spise, eller hvordan jeg skal endre forbrenningen. Hva slags styrketrening som er best. Osv osv.. Jeg har jo skjønt for lenge siden at veien å gå for meg ikke er å pakke innpå en pakke potetgull. Jeg skal jo opp i vekt på en sunn måte. Og siden jeg ikke har lagt på meg ved å være så usunn som jeg har vært, så håper jeg jo at jeg kan klare det ved å spise mer riktig og mer variert. Jeg er veldig motivert, det er jeg. Og jeg prøver å samle så mye god informasjon som jeg kan klare :)

b

17.01.2011 kl.09:13

gøyal time! merket at jeg har bært lillegutt en del. plutselig var tre kilo på armene for lite! får grabbe meg to firere neste gang ;)

Torbjørg

17.01.2011 kl.13:20

Hei! Jeg mener å huske at du skrev en gang at det skulle komme noen nye treningsdvder. Når kommer de i tilfelle? Venter i spenning! Flott blogg, forresten!

Torbjørg

17.01.2011 kl.13:23

Etter at jeg postet kommentaren, så jeg at en ny dvd hadde kommet. Gleder meg til å teste den! Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

hits