Skal barn trene på treningssenter?

Ja, det er det stor uenighet virker det som. Jeg skal være med på God Morgen Norge i morgen og debattere dette. Jeg vet hva jeg synes om den saken og hva får du vite om du slår på imorgen tidlig ca 07.15 på TV2

 

Ikke sånn i alle fall!

Men kanskje mer:

Eller:

Jaaaaa!

 

Synspunkter, kjære lesere?

 

Stikkord:

26 kommentarer

Hanna

03.02.2011 kl.16:52

helt enig :)

Trening er bare godt. Men dette fancy utstyret som ellipsemaskin, 3d-mølle og styrkeaparater synes jeg blir litt i overkant.

03.02.2011 kl.17:06

Hvorfor skal ikke barn få trene? Treningssentre er for alle, spør du meg.

b

03.02.2011 kl.17:55

oi. mini-appater for kidsa? jøss :D kan jo faktisk bli gøy når det blir tilrettelagt slik? visste ikke at det fants en gang! finnes det her til lands?

lovelyliller:)

03.02.2011 kl.18:24

hmmm vanskelig dette. jeg synesjo unger burde leke ute,men noen plasser er det jo få muligheter for dette. det er jo flott om barna kan holde seg aktiv når mor eller far er på treningssentre. mange har jo barnepass på sentrene og trening(aktivitet) er jo bedre enn å sitte i ro :)

synsvinkler

03.02.2011 kl.18:37

Jeg synes det her må legges mer ansvar på foreldrene i forhold til
barns aktivitetsnivå. Personlig tror jeg barn har mer godt av turer i skog og mark fremfor treningssentra. Barnehage/skole bør også bidra til nok fysisk aktivitet.
Mer gym i skolene. Flere turer i frisk luft sammen med foreldrene.

Ane

03.02.2011 kl.22:02

Hmm... Jeg synes det høres litt skummelt ut, jeg. Hvertfall med slike apparater. Barn kan heller være med på sosiale fritidsaktiviter (fotball, volley, ski, dans osv.) Kroppen deres er jo ikke ordentlig utvikla, kan være skadelig om studio-treningen ikke er veldig med tilsyn... Uansett, tror det er noe som kanskje kan øke prosenten for spiseforstyrrelser. kanskje.

b

04.02.2011 kl.07:27

nå har jeg sittet med en kid som elsker å ta knebøy/stå og sett på God Morgen Norge. Mange gode poenger for alle, men merker at det som er mest påfallende er akkurat det med manglende svømmebasseng og billige/gratis tilbud til aktiviteter. Men man må jo også kunne velge timer på f.eks. treningssenter. Som de dansetimene jeg har sett dem ha på Elixia, for de små, søte ballerinaene. Hilsen hu som skal våge å plassere kidden på Elixia kidz i dag.....*bitenegler*

kaffedamen

04.02.2011 kl.07:44

Jeg har skrevet et innlegg om dette på bloggen min. Først og fremst er jeg bekymret for at de fleste treningssentre i dag ikke har ansatte med faglig kompetanse til å veilede ungdom i vekst, og at de ikke har kompetanse til å gjenkjenne og håndtere spiseforstyrrelse- og forstyrret kroppsbildeproblematikk. Hvis ungdom skal trene på senter må de ha mye mer oppfølging av de ansatte enn voksne medlemmer, og da må fagkunnskapen være på plass først.

Ellers er jeg enig med kommentaren om at foreldre må ta mer ansvar for barn/unges aktivitet, med fokus på hverdagsaktiviteter.

veronica

04.02.2011 kl.12:20

Jeg synes barn kan trene i treningsstudio :) Hvorfor ikke? Det er jo flott at ungene er i aktivitet! Men det er også viktig at barna er nok ute

04.02.2011 kl.17:27

Nei, jeg syns ikke barn skal trene på studio. Ikke med apparater. Annen form for organisert trening på ett senter er jeg derimot for. Grunnen til at jeg mener dette, er at jeg tror det vil bli for mye kroppsfiksering. Min sønn er en meget aktiv gutt, med mellomm 5 og 7 treninger i uken fordelt mellom fotball og basket. Han har ytret ønske om å trene på studio også, men så langt er han for ung, og det er jeg veldig glad for. Det kan bli for mye av det gode.

Vi skal også huske på at trening på studio koster en del, og ikke alle kan bruke penger på det. Kan fort bli mobbing av det.

Oda Michelle

05.02.2011 kl.06:49

ja, jeg liker godt treningssenter for å holde meg i form, selv om jeg liker å daffe foran tven med godteri og saft ;) det er herlig med en liten trimøkt nå og da :)

linn

05.02.2011 kl.17:34

hei kari!

Lurte litt på hva du mener om dette selv.

fikk ikke sett deg på god morgen norge :(

Kine

06.02.2011 kl.15:26

Hei Kari. Lurte på om du kunne skrevet litt om spiseforstyrrelser?
Ikke akkurat den typiske "rene fakta" men gjerne litt mer rundt ?
Hva mener du om dette? Har du vært borti jenter/gutter med sf, jobbet med de?
Gjerne skrive litt om dine synspunter om dagens kultur med tanke på slanking blandt unge voksne?

:- )

06.02.2011 kl.22:30

jeg syntes at barn kan trene på treningssenteret!!!!

Kaja

07.02.2011 kl.17:23

Ja,jeg er enig med Kine. Det hadde vært supert om du skrev litt rundt dette med spiseforstyrrelser.

:)

08.02.2011 kl.09:54

Jeg synes barn skal få lov til å trene på treningssenter :) det bør kanskje legges opp til gruppetimer med masse gøy, i tillegg bør det være mer (fag)personell tilstede, slik at barna ikke bruker apparater feil (og da risikerer skader).

Jeg tror ikke dette bil føre til spiseforstyrrelser, som mange her synes å tro. Spiseforstyrrelser er et sammensatt problem, som ikke nødvendigvis kommer i sammenheng med trening. Jeg tror faktisk at det å la barn få trene på treningssenter kan være bedre i så fall. Begrunner dette med følgende: når barn får trene på treningssenter så får de oppleve gleden ved å trene i selg selv. Da jeg var liten gikk jeg på alt mulig av idretter og hadde det kjempegøy med det, men etterhvert som nivået ble høyere (les bedre divisjon i fotalllaget, kretslaget i ski osv osv) ble også presset om å prestere høyt. Dette var nok med på å utvikle min spiseforstyrrelse, ikke selve treningen .

Rebecca

08.02.2011 kl.11:53

Vansklig tema på sett og vis.

Synest barn og aktivitet har blitt alt for organisert, når jeg var barn.. var vi ute å lekte! Selfølgeli jikk jeg på håndballtrening, friidrett og dansing som er organisert av voksene.. men synest barn kan bli flinkere å leke ute, mye "trim" i det.. Så foreldre bør motivere barna sine.

Andréa

11.02.2011 kl.16:57

Jeg har ofte kommet over diskusjoner hvor nettopp dette er temaet, og jeg tenker umiddelbart at dette ikke er noe jeg synes noe særlig om. Nå er ikke dette noe jeg har gått inn for å gjøre meg opp en mening om, og det kan hende det fins mange argumenter for som jeg hadde syntes hadde vært gode, men per dags dato mener jeg ikke at barn bør trene på treningssentre.

Det første som slår meg er at fysisk aktivitet for barn bør være synonymt med lek og moro. Jeg tror ikke det er like sunt for barn under 12-13 år å skulle trene på et treningsstudio med styrkeapparater og tredemøller, som å spille fotball og drive med turn sammen med andre barn. Jeg syns ikke fokuset skal ligge på å bygge muskler og være utholdende når man er barn, men heller på å være i fysisk aktivitet gjennom lek med andre barn, foreldre og søsken.

Jeg mener det er foreldrenes ansvar at barna holder seg i god form, men syns ikke et medlemsskap på et treningssenter er en god løsning på dette.

Jasmin

11.02.2011 kl.23:43

Jeg syns det blir HELT feil å la barn trene på treningsstudio. Det er en grunn til at det er aldersgrenser på de fleste treningssentere i Norge. Små barn er ikke full utviklet og ved å trene feil kan man skade kroppen. At barn er i aktivitet er noe helt annet. Når jeg var liten, lekte vi ute, syklet med familien, hoppet på trampoline, spilte fotball, håndball og danset.

Når barn skal begynne å tukle med apparater syns jeg det blir helt feil, barn skal ikke fokusere på den type trening, men heller det å holde seg i aktivitet som barn gjør! Jeg ville aldri sendt mine barn på treningssenter før de var over 16. Og jeg ville sørget for at de fikk full veiledning og hjelp til å håndtere apparater riktig for å hindre skader og feiltrening.

Rui96

13.02.2011 kl.20:32

Det hadde vært veldig fint om 14+ kunne trene på treningssenter ;)

Siri

18.02.2011 kl.14:53

Hvorfor i all verden skal barn trene på treningssenter så lenge det finnes trær i skogen å klatre i? Et gressplen å løpe rundt på? En mor/far/omsorgsperson å danse med?

Helt ærlig?

Kari Jaquesson

18.02.2011 kl.23:41

Siri:Mmmm, ja, det kan du si, men hvorfor tenke så enten/eller. De kan da gjøre begg edeler. Nå er det f eks i Oslo en enotm raseing av grøntarealer - det er ingen trær å klarte i! Ingen skog i nærheten. Selvsagt skal barn være ute og leke med barn & voksne, men det ene utelukker ikke det andre, synes jeg!

Nina Elisabeth Bakke

16.03.2011 kl.14:22

Jeg synes absolutt treningssenter for barn og voksne hadde vært supert :) Ikke fordi det skal erstatte all annen type idrett og lek, men barna kan jo leke på treningsenter.

Sønnen min synes det er kjempe gøy å få prøve tredemølla litt, han har kjempe lyst at det skal være "bosu-trening" for barn igjen der jeg trener fordi han ikke fikk vært med den ene gangen det var. Vi er aktive med skøyter, fotball, snowboard, ski osv, men det hadde vært gøy med flere alternativer for barna, ihvertfall når de ofte må være med i "barnepassen" når foreldrene trener. Jeg trener alltid når sønnen min er på andre ting, han er 7 år.

Fin blogg du har

Helle i London

20.03.2011 kl.17:04

Jeg er både for og imot. Jeg hadde ikke orket å dra til min gym (condis, atm Energize siden jeg er i London) hver dag om jeg visste den var full av barn. Men man kan jo alltids ha gym'er for barn og unge, eller foreldre og barna deres eller noe lignende. Men igjen synes jeg innimellom at gym'er burde gjøre unntak, når en mor har kanskje 2 barn, og den ene er gammel nok og trener i på et treninssenter, mens det andre barnet er kanskje bare 12 år, men det er kanskje det barnet som trenger det mest! Jeg syens i sånne tilfeller at det burde være lov, men kanskje med da at en av barnets forelder må være med =)

lene

13.06.2011 kl.05:33

hei kari!

jeg tenker på å ta kurs nå mens jeg er i USA om barn/ungdom og trening.jeg har lest og lest og for meg virker det som ISSA har et veldig bra opplegg med Youth Fitness Certification. Vet du noeom dette kurset,eller har andre å anbefale?

Kan kurs som tas her i Usa brukes i Norge? finnes det personlig trening for barn i Norge?

håper du kan komme tilbake til meg med info om dette!

lene

Kari Jaquesson

13.06.2011 kl.09:41

lene:Hei Lene - jeg kjenner ikke denne organisasjonen, men skummet over siden deres og ser at de er anerkjent av organisasjoner jeg kjenner (som IHRSA). Det ser også ut som de gir studiopoeng innenfor US systemet, men fikk ikke tid til å lese så nøye. :-) K

Skriv en ny kommentar

hits