Tillit = zero points

Beklager, Rita Ormbostad - du kan ikke unnskylde deg med at dette var en spøk - for selv om det er sagt i et (dårlig) forsøk på å være morsom viser dette ditt sanne jeg og dine sanne holdninger. Om ikke din høyrekarriere er over lurer jeg på om partiet nå venter for å se om de kan dra veksel på dette slik Frp har gjort i mange sammenhenger etter at medlemmer har deltatt på mer eller mindre sjuskete rasistmøter.

At Frp-politiker Øyvind Korsberg prøver å bagatellisere dette som "et feiltrekk som han håper det ikke blir for mye debatt om" er vel ingen bombe. Selvfølgelig må det bli debatt! Dette er nemlig en skandale! "Ordentlige" nordmenn ser nemlig ikke slik ut som Stella Mwangi etter Ormbostads mening.

Ormbostad "legger seg flat". En veldig populær gest som ikke betyr noe som helst. Masken er av - du er ikke lenger kvalifisert til å representere Høyre. Kanskje noen andre vil ha deg, men i Høyre hører du ikke hjemme. Beholder de deg sier de nemlig at de er (egentlig litt) enige. Er dere det, Høyre?

 Rita Ormbostad må  ut av Høyre. Hun har NULL i kred etter dette. Det kan kanskje komme som et sjokk på enkelte, men vi er faktisk ganske mange som er av "annet etnisk opphav" her i landet men som er norske selv om vi ikke ser ut som "Synnøve Solbakken". Noen har foreldre som er kommet hit, noen har kommet hit selv, noen er født et annet sted, men har blitt hentet av sine adoptivforeldre. Noen får lov å bli kalt "norske" når de scorer mål eller løper fortest, men er pluselig "av utenlandsk opprinnelse" når noe går galt. Rart, hva?

Skjønn det, Ormbostad & Co, at NORSK ikke lenger er ensbetydende med "sama, isbjørna og moskusa"

Ormbostad drømmer om reprise

 Dessuten er det mange samer som gjerne ønsker seg å bli akseptert som norske på sin måte, noe som fremdeles er et hett tema i visse landsdeler.

NORSK? Det er kjøttkaker, pizza, øl, lusekofte, ski, zumba, walla, Allah, Gud, Jesus, Kebab, nudler, Muhamed, Fredrik, kirke, moské, tempel, sabbat, lyst hår, mørkt hår, lys hud, brun hud, bunad og hijab - hver og en gjør det som sin måte.Kultur er ikke statisk, vil aldri stå stille

Man kan tviholde på en drøm om fortiden- men den kan ikke ha vært gjev - storparten av Norges befolkning stakk jo av. Heldigvis har noen hatt lyst til å flytte hit.

 Min far for eksempel.

Stikkord:

27 kommentarer

Marita

17.02.2011 kl.00:22

Så enig! Utrolig bra skrevet :-) Så lenge man prater norsk og har norsk startborgerskap - ja så er man norsk!

Jeg kan være enig i at folk diskuterer når det er snakk om å gå med andre flagg på 17 mai - der syntes jeg grensen går. Enten er man norsk, eller så er man det ikke. At vi går med norske flagg i toget, det syntes jeg vi skal beholde. Men at Norge per dags dato er så mye mer enn sama, isbjørna og moskusa har du helt rett i!

Men at folk som Stella og deg f.eks ikke er norsk - TULL.

Det er en fryd å lese det du skriver, og jeg håper Rita forsvinner fort!

Charlotte

17.02.2011 kl.00:46

Så gøy, visste ikke at du var på blogg.no!

Spennende blogg også, følger deg:)

christinejøøw

17.02.2011 kl.01:23

Liker bloggen :D

synsegulla

17.02.2011 kl.09:06

Helt enig, den dama bør miste sin politiske posisjon. Det er fremdeles sånn at nordmenn snakker engelsk til mennesker med mørkere hud, selv om dette gjerne er mennesker som har bodd her i generasjoner. Jeg tenker at om noen ønsker å definere seg som norske så kan de det, det handler jo om hva vi føler oss som. Jeg er en hvit norsk dame, men føler meg jaggu ikke særlig norsk om malen for nordmenn er å omgåes isbjørner og moskuser :D Bra at du skriver om dette!

Torbjørg

17.02.2011 kl.10:59

Hei Kari! Dumt at jeg må skrive denne kommentaren på bloggen din for det har ingenting med blogginnlegget å gjøre, men jeg håper likevel at du kan hjelpe meg for nå har jeg prøvd alt annet. Jeg bestilte din nye DVD og gledet meg som bare det til å få den! Men nå er det over en måned siden jeg bestilte den og jeg har sjekket at jeg har betalt for den. Jeg har sendt mange e-poster til power music norge og lagt igjen beskjed på telefonsvareren, men har ikke fått en eneste tilbakemelding. Kan du hjelpe meg, Kari?

anonym

17.02.2011 kl.12:08

Hei Kari.

Jeg har fått disse resultatene fra kroppsanalyse:

Fett: 36,6 %

Vann: 45,4 %

Muskler: 59,7 %

Vekt: 102,3 kg

Høyde: 166

Har jeg da en for høy fettprosent og hva skal den ligge på sånn ca?Har jeg mye eller lite muskler og en vannprosenten normal?

Suduko

17.02.2011 kl.14:04

Latterlig påstand om Korsberg. Han trekker jo frem at han er stolt av Stella og mener hun har potensialet til å bli en internasjonal artist!

Lisa

17.02.2011 kl.17:11

Veldig enig med deg

Siri

18.02.2011 kl.14:59

Jeg er etnisk norsk og føler meg ikke i slekt med verken isbjørner eller samer. Er det ikke fint at vi er forskjellge?

Lille meg

18.02.2011 kl.21:24

Til Torbjørg!

Jeg har hatt mye problemer med Power Music og advarer alle mot å handle der. Jeg har selv opplevd å betale for to dvder jeg aldri fikk, og fikk innkasso på det!!!!!!!!! Helt umulig var det å komme gjennom på kundeservice også. Det hele endte med at jeg måtte betale 2500 kr for noe jeg aldri har mottatt... :(

Torbjørg

18.02.2011 kl.21:46

Til lille meg:

Det var leit å høre, jeg håper fremdeles på at det skal ordne seg, men jeg har sendt seks e-poster og ringt flere ganger, men får aldri svar. Har også sendt melding til Power Music gjennom kontaktskjemaet på siden deres to ganger. Er ganske fortvila nå, men har heldigvis "bare" betalt 300 kr.

Jeg har handlet fra Power music flere ganger før og det har alltid vært greit.

Lille meg

18.02.2011 kl.23:04

Til Torbjøg!

Håper du får varene dine da, og at ting ordner seg. Men jeg har venner også som har brent seg på power music... Lykke til :)

Torbjørg

18.02.2011 kl.23:12

Til Kari.

Hva synes du om at folk har problemer med Power Music Norge? Har forstått det sånn at du er daglig leder i dette firmaet?

Jeg har uansett veldig lyst på den nye DVDen din, kan man kjøpe den andre steder?

Kari Jaquesson

18.02.2011 kl.23:37

Torbjørg: Hei Torbjørg. Jeg har undersøkt dette og DVD'en ble sendt til deg for over 2 uker siden. Det ble også sendt mail til deg om dette for 1 uke siden.Har du sjekket om spamfilteret har tatt den, det har skjedd før. Skal få sjekket om DVD'en eventuelt har kommet i retur. Power Music har hundrevis av salg i måneden, men det skjer uhyre sjeldent (noen ganger i løpet av 12 år) at varer ikke kommer frem til kunden. Mailer deg direkte vedrørende eventuell retur. :-) K

Kari Jaquesson

18.02.2011 kl.23:39

Lille meg: Kan du sende meg detaljer om dette (ditt navn eller kundenr) så skal jeg undersøke saken. Mail til karijaq@gmail.com. Det høres veldig rart ut.

Kari Jaquesson

19.02.2011 kl.00:01

anonym:Vel, Du er ganske overvektig og har en høyere fettprosent enn det som er anbefalt. Du skriver ikke hvor gammel du er. Det er litt forskjell i anbefalt fettprosent i forhold til alder og ganske stor forskjell på menn og kvinner.Vannprosenten er litt lav - men det henger sammen med den høye fettprosenten - fett har lavt vannnivå i forhold til annet vev.

Kari Jaquesson

19.02.2011 kl.18:18

Torbjørg: Hei du! DVD'en din var kommet i retur. Power Music mailer deg bilde av konvolutten slik at du har noe å vise til posten. Enten har du oppgitt feil adresse, eller så roter posten. Nå har du i alle fall et bevis å vise om adressen er riktig og det er posten som har gjort feil ved å returnere! :-) Kari

Ildvann

19.02.2011 kl.19:26

Hva som var "bestillingen" i det Rita Ormbustad vet jeg ikke, men uansett må det oppfattes som et særdeles dårlig uttalt sleivspark . I stedet for å bruke nedsettende uttrykk om hverandre kunne vi heller anvende anerkjennelse som utgangspunkt for andres "annerledeshet". Vil det ikke være bedre å slutte å snakke om hudfarge og rase og heller konsentrere oss om hva vi kan gjøre for hverandre som MENNESKER. Jeg antar de fleste er enig i at enhver form for nedverdigende raseomtale eller negative handlinger mot mennesker med en annen hudfarge er rasisme. Jeg forutsetter at alle mentalt friske mennesker er enig i at rasisme er et symptom på egen utilstrekkelighet og egen mangel på selvtillit.

Ja, man skal kunne fleipe med det meste og også fleiping mellom mennesker med ulik bakgrunn må være lov så lenge man kjenner hverandre og er trygg på hverandre. La oss håpe at hennes uttalelse var fyllerør eller en handling å et annet ubetenksomt øyeblikk.........men uansett ville jeg om jeg var innbygger i hennes kommune være utrygg på hennes egenskaper som politisk leder.

Ildvann

19.02.2011 kl.19:30

Hva som var "bestillingen" i det Rita Ormbustad skrev, vet jeg ikke, men uansett må det oppfattes som et særdeles dårlig uttalt sleivspark . I stedet for å bruke nedsettende uttrykk om hverandre kunne vi heller anvende anerkjennelse som utgangspunkt for andres "annerledeshet". Vil det ikke være bedre å slutte å snakke om hudfarge og rase og heller konsentrere oss om hva vi kan gjøre for hverandre som MENNESKER. Jeg antar de fleste er enig i at enhver form for nedverdigende raseomtale eller negative handlinger mot mennesker med en annen hudfarge er rasisme. Jeg forutsetter at alle mentalt friske mennesker er enig i at rasisme er et symptom på egen utilstrekkelighet og egen mangel på selvtillit.

Ja, man skal kunne fleipe med det meste og også fleiping mellom mennesker med ulik bakgrunn må være lov så lenge man kjenner hverandre og er trygg på hverandre. La oss håpe at hennes uttalelse var fyllerør eller en handling å et annet ubetenksomt øyeblikk.........men uansett ville jeg om jeg var innbygger i hennes kommune være utrygg på hennes egenskaper som politisk leder.

Ildvann

19.02.2011 kl.19:31

Hva som var "bestillingen" i det Rita Ormbustad skrev vet jeg ikke, men uansett må det oppfattes som et særdeles dårlig uttalt sleivspark . I stedet for å bruke nedsettende uttrykk om hverandre kunne vi heller anvende anerkjennelse som utgangspunkt for andres "annerledeshet". Vil det ikke være bedre å slutte å snakke om hudfarge og rase og heller konsentrere oss om hva vi kan gjøre for hverandre som MENNESKER. Jeg antar de fleste er enig i at enhver form for nedverdigende raseomtale eller negative handlinger mot mennesker med en annen hudfarge er rasisme. Jeg forutsetter at alle mentalt friske mennesker er enig i at rasisme er et symptom på egen utilstrekkelighet og egen mangel på selvtillit.

Ja, man skal kunne fleipe med det meste og også fleiping mellom mennesker med ulik bakgrunn må være lov så lenge man kjenner hverandre og er trygg på hverandre. La oss håpe at hennes uttalelse var fyllerør eller en handling å et annet ubetenksomt øyeblikk.........men uansett ville jeg om jeg var innbygger i hennes kommune være utrygg på hennes egenskaper som politisk leder.

Torbjørg

19.02.2011 kl.19:59

Hei Kari!

Takk for hjelpen, men mailen hadde ikke noe vedlegg. Hva trenger jeg bilde til? Forsto ikke helt det.

Jeg er sikker på at det stort sett er helt i orden å handle fra Power music, men bare synd at når det går galt, så er det veldig vanskelig å komme i kontakt med Power music. Jeg forstår heller ikke hvorfor det var så vanskelig med min gamle mailadresse, fordi det er til den jeg får nyhetsbrev fra Power music. Jeg har også prøvd å logge inn på siden deres og bestilt passord til mailen min, men når jeg da skal logge meg inn får jeg beskjed om at passordet eller e-post er feil.

Men uansett takk for hjelpen igjen og nå gleder jeg meg til å få DVDen i posten! Ha en fortsatt god helg!

Tina Avantis

20.02.2011 kl.08:25

Godt skrevet Kari.

Bildeserien din er kjempefin forrsten.

Hvem har tatt bildene?

God søndag fra Tina :o)

Evelyn

21.02.2011 kl.11:28

Hei Kari!

Litt uteom tema,men jeg lurer på hva du anbefaler som drikke sammen med varm-mat.jeg syns det blir så kjedelig med vann.Drikker vann som tørsteslukker ellers,og melk sammen med brødmåltidene.Er all annen drikke skadelig for tennene? Er foresten tynn,så det handler ikke om kalorier her.Jeg spiser det jeg vil uten å legge på meg.Tenker mest på tennene her:)

Benedicte

21.02.2011 kl.23:12

Jeg heier på deg, Kari!!!:-)

Andreas

23.02.2011 kl.18:56

haha! Siste nytt er at det er sunt å være tjukk... XD
http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10022224

Anni

27.02.2011 kl.20:54

Så deg på fangene på fortet. måtte nå bare le av deg rett og slett. Fitness dronning?? Du klarte jo ikke få noen nøkkler engang. Men for all del du er nå flink med det andre du gjør :P

Mari

13.03.2011 kl.13:37

Hei Kari. Jeg er helt enig med deg, denne Rita Ormbostad og hennes uttalelser gjorde meg direkte kvalm og flau.

Men jeg håper ikke du eller andre tror at alle Frp'ere (eller Høyre-folk for den saks skyld) deler slike meninger. Selv føler jeg generelt mer for Frp enn for Arbeiderpartiet, men samtidig er jeg helt enig i at Rita burde sperres ute av all politikk etter denne hendelsen, og jeg stemte på Stella Mwangi til jeg fikk krampe i tommlene.

Jeg synes det er kjempeflott at du tar opp slike ting, for det er viktig.

Skriv en ny kommentar

hits