Memo to self: ikke sykle oppned i stekende sol....

I morgen på Fangene på Fortet kan du se meg gjøre noe av det rareste jeg har vært med på. Jeg er jo ikke akkurat spenningssøkende, så ekstremsporter er ikke noe for meg. Jeg kan gå milevis på rollerblades bortover og oppover, men ingen sjanse til å få meg til å kjøre nedover, jeg liker ikke fart i det hele tatt.

Når man jobber slik at man er synlig i media kommer det mange muligheter til å være med på diverse konkurranser og realityprogram. Jeg takker nei til det aller meste, for jeg prøver å være med på ting som har noe med det jeg jobber med å gjøre. Men 4 stjerners middag var morsomt - jeg jobber jo mye med mat, og Fangene på Fortet måtte jeg jo svare ja til! Så gøy å leke. Dessuten er det mitt gamle "nabolag". Da jeg var 19 år drev jeg en restaurant på Ile d'Oléron som ligger rett ved siden av. Jeg var ganske mye inne i La Rochelle som er byen rett inn på fastlandet sommeren 1981...

I denne ukens program er en av oppgavene mine å sykle opp ned på tvers over tigergården ! Jaaaaaaaaaaaha, ja, tenkte jeg . Ok , stoler på sikkerhetsfolka? Ja, dette går nok bra.

MEN - hva skjedde? Om kvelden ved retur til hotellet skal vi intervjues til de små klippene som legges inn her og der i programmene. Jeg sjekker i speilet på vei bort og tenker: jøss, det var da litt av en sminke de har lagt på oss i dag. Lilla, liksom? Men, vent nå litt? Det der er ikke sminke? Hjelp!!!
Konklusjon: Å være 48 år (jepp alder er en faktor) , henge opp ned i tre kvarter (du vet, det tar tid å komme i gang med selve filmingen, men opp ned hang jeg), midt i solsteken og med hard tråkking på halvrustne pedaler (det øker blodtrykket en del, naturlig nok),  det er ikke så lurt.

Det ble heftige blodutredelser rundt øyene!  Måtte ligge med isbiter på øynene hele kvelden, legen kom og greier og greier.

Blodutredelsene ga seg etter et par dager, men så: all den væsken som hadde blitt presset ut av venene måtte jo dra et sted- og det var under øynene. Skikkelig vannposer under gluggene. I tillegg fikk jeg utslett over hele fjeset - en slags allergisk reaksjon på sminken + henge i solen tror jeg  - lekkert. Trodde jeg skulle bli seende slik ut - det tok faktisk nesten en uke før hevelsene gikk ned. Her i "første stadie" - det ble verre!

Memo to self: ikke sykle oppned i stekende sol....

Etter "Fortet" skulle jeg rett på trimreise med en gruppe til Tyrkia. Følte meg ikke helt lur der jeg gikk rundt med solbriller om kvelden, men jeg så ikke helt bra ut. Måtte 'skåne' omgivelsene, he-he.

Har fått mye pepper fordi jeg er så dårlig til å klatre, men det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg  har jo aldri gjort det før og har null teknikk på det, hverken i tau, stige eller stang. Men akkurat det ene hinderet der jeg kom inn i et rom med et tau gjennom en ring rundt magen var det vanskeligste. Har fått kjeft fordi det ser ut som jeg ikke klarer å heise meg opp, men det er jo ikke det som var det vanskelige, det klarer jeg jo. Det er det at tauet er ført rundt om hindrene på en bestemt måte -over og under - og du er nødt til å følge det i den løypen. Til dags dato fatter jeg ikke hvordan man kan få til det - håper det kommer en episode der noen får det til, det vil jeg se. Jeg forstår den i alle fall fremdeles  ikke.

Det var veldig morsomt å være med på Fangene på Fortet. Jeg var med i forrige runde også. Tenkte jeg skulle finne frem et bilde fra det, men aner ikke hvor de er. Var der sammen med Arve Juritzen, Gøran Sørloth, Alex Rosén, Mia Gundersen, Sturla Berg-Johansen, Sputnik og en del andre jeg ikke husker.
Østkysten av Frankrike er et veldig fint sted å feriere. Jeg kan anbefale det!

Ja, da får du se hvordan det går med laget mitt i den episoden. PS: Jeg er fremdeles (foreløpig) talentløs i klatring...

Stikkord:

10 kommentarer

May Brit

27.03.2011 kl.00:23

Syns du er tøff ,-)

Lise

27.03.2011 kl.10:57

Tror finger´n utførte den klatre oppgaven der du var bundet fast i tauet forrige søndag - han var den første som noen gang har klart det :)

B

27.03.2011 kl.17:49

Au? Høres hardt ut (sier jeg, som slet på treninga i dag - det ble fire slurker vann på en halvtime og bena gikk definitivt ikke av seg selv ). Heldigvis sykler man ikke opp ned veldig ofte ... om man da ikke jobber på sirus, og sist jeg sjekket gjorde du vel ikke det? ;)

27.03.2011 kl.20:46

Stakkars deg da. Håper øynene dine er blitt bra. Det tar på å være sprek vet du.

Anders Kleiven

28.03.2011 kl.15:56

Hei
Uskker på om du kan kalle deg fitness dronning etter innsats på fangene på fortet. Flaut

Marthe

28.03.2011 kl.23:58

Det var en veldig bra episode vi så i går, men gurimalla, det er som du sier ikke bra å henge så lenge opp ned, kan jo tenke med meg selv bare å stå på hodet i noen minutter! Bra at det gikk bra og at du fikk noen til å se på det! Håper turen du og mange andre heldige hadde var alle tiders :)

Marianne

29.03.2011 kl.04:17

Seriøst hang du opp ned på den sykkelen i 45 minutter? Da må jeg si at du gjorde en utrolig bra innsats.

Og jeg synes du er tøff som deltar:):)

Terese Hansen

29.03.2011 kl.11:31

Heisann

Jeg prøvde å finne en epost adresse uten hell. Hadde vært supert om du tok kontakt på min epost, det gjelder blogg ranking hvor din blogg er ranket blant topp 10 norske helse blogger.

:)
Her haru en som trenger hjelp du ! Trena mye før siden jeg drev med sport i mange år,men nå har jeg liksom ikke løsta til å trene så hardt.Er det noe annet jeg kan gjøre for å gå ned i vekt på en bedre å lettere måte?? eller er det bare blod,svette og tårer som gjelder..??

Skriv en ny kommentar

hits