BEVAR EKEBERGSKOGEN!

 

BEVAR EKEBERGSKOGEN!

Demonstrasjon i Ekebergskogen

lørdag 14. mai kl. 12

 

Oppmøte ved EKT-ridesenter, Ekebergveien 99


La oss bevare trær, blomster, fuglekvitter og stillhet!
Christian Ringnes vil omdanne deler av skogen på Ekeberg om til park.
80 kvinneskulpturer på opptil 9 meter og kunstinstallasjoner med lyseffekter skal settes inn i skogen. Ny skulptursti skal legges inn i urørt skog. Det skal lyssettes og ryddes plass til alt dette. Jeg tror nok Christian Ringnes har gode intensjoner med dette - jeg synes han er en kul fyr som gjør en del bra, MEN her er han på ville veier.

Urørt skog midt i en hovedstad er jo fantastisk! Det er kult, det er akkurat hva vi mennesker trenger - OG etterlyser - mer kontakt med NATUR! En park er ikke natur. Natur er det som ikke er menneskeskapt - som bare lever i vei etter sine egne regler. En park er underlagt mennesker - er regulert og pyntet.

 

270 dekar skog, pluss deler av sletta, skal bygges om til en park? NEI!

Det finnes så mange uskjønne områder i Oslo. Områder som virkelig kunne trenge forskjønning. Dét gjør ikke skogen - den ER skjønn som den er! Det er ro og harmoni å kunne være der. Finn et annet sted å anlegge dett slik at vi får MER trær i byen vår, ikke færre!

Det skal bygges store parkeringsplasser tett inntil bomiljøene og parkeringsplasser for turistbusser på Ekebergsletta. Det skal lages gondolbane fra havneområdet opp til skogen med en diger landingsplattform. Hallo, hva skal vi med det? Trikken går rett opp fra byen hvert 5. eller 10. minutt - vi trenger ikke flere monstermaster nå!

Dette er så gammeldags!

Det er faktisk veldig kitsch- noe sikkert noen liker - la gå - men ikke ta skogen!

Om dette blir gjennomført er det irreversibelt. Byrådet haster denne saken igjennom og jeg mistenker at det er for å sikre vedtaket før det eventuelt blir skifte etter valget. Hvorfor dette hastverket?


Jeg vil kalle det et overgrep mot skogen å gå igjennom med dette. Denne skogen er uerstattelig, og må ikke bygges ned til en skulpturpark med masseturisme.


Jeg skjønner at det er bra for restauranten til Christian Ringnes å få dette til, men ikke for Oslo bys innbyggere. Om du vil hedre kvinne, Christian, er det mange andre ting du kan bruke 300 millioner til!


Ekebergskogen er Oslos siste sentrumsnære skog. Den er et stilleområde for rekreasjon og naturopplevelser, i gangavstand fra bykjernen. En skulpturpark kan anlegges i et hvilket som helst område som trenger forskjønning. Ja, kunst i det åpne rom er flott- men IKKE på bekostning av fri natur!
Grusvei med lys og skulpturer er foreslått her. Fotograf: Marit Bache

Vis din støtte til urørt natur midt i byen!

Bli med på Folketog gjennom Ekebergskogen

LØRDAG 14. MAI KL 12:00

Oppmøte ved EKT-ridesenter, Ekebergveien 99


La oss bevare trær, blomster, fuglekvitter og stillhet!

 LA SKOGEN LEVE! SKOGEN ER ET KUNSTVERK I SEG SELV

(klikk på bildet for link til naturvernforbundet)

Vel møtt til vårens vakreste og viktigste demonstrasjon!

 

Stikkord:

5 kommentarer

Marie

12.05.2011 kl.10:10

Tåpelig utnyttelse av skogen - Jeg er vokst opp på Ekeberg og rusler turer i skogen hver uke med hunden og trekker meg innover der når jeg trenger litt alenetid. Barnehagene, stallen og familier legger turer til denne skogen hver uke. Blir ikke samme opplevelsen om skogen blir full av flomlys og turistbusser med guider... Veldig bra å trekke folk til skogen, men gjør det for å oppleve selve skogen og ikke for at Ekeberg Restauranten skal bli mer attraktiv... Jeg skal gifte meg der til neste år, plutselig litt mindre fristende, men intensjonen er nok god ja, bare litt lite gjennomtenkt. Dette må jo stoppes -

B

12.05.2011 kl.12:21

Kanskje lille gutten og jeg kommer en tur, vi får se hva vi rekker. Skal i barnebursdag i byen klokka to.

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

15.05.2011 kl.08:36

Hvordan gikk det?? Håper det kom mange! :)

Øystein

16.05.2011 kl.09:13

Håper ikke Christian Ringnes får dette til, men så synd at han bare kan kjøpe seg til det.

Dette er en perle som ikke må raseres

Felicia

16.05.2011 kl.22:46

godt å høre at noen gjør noe for å bevare skogen!!!!!!

men du et lite spm: kjøpte sånne knekkebrød med linfrø som inneholdt 31 % kostfiber. de var veldig gode men lurer på om de er sunne? tror det var 31 kcal pr stk... ønsker knekkebrød som inneholder mye fiber slik at jeg blir mer mett enn ved brødskive... (lett vektnedgang) syns at når man lager knekkebrød selv er det så vanskelig å ha kontroll på kaloriene... håper du kan svare-er ganske mange i tur gruppa vår (damenes "aften") som lurer på det samme!

Skriv en ny kommentar

hits