Unnskyld, jenter, burde ikke bruke uttrykk som hønsehjerne. Det var dumt og unødvendig!

Jeg har som politikk å aldri slette eller redigere innlegg her på bloggen (UNNTATT ved tastefeil - bruker dobbelt så lang tid på stavekontroll & rette opp tastefeil enn på selve innleggene og går inn og retter det om jeg oppdager noen). Det har hendt at jeg har vært litt rask og skrevet i "kampens hete", men har aldri slettet noe, selv om jeg har visst at det var litt uoverveid og klossete formulert.

Da jeg skrev forrige innlegg var jeg så opprørt og lei meg. Jeg hadde nok en gang gått igjennom planen for den planlagte Skulpturparken og deltatt i et folketog. Jeg var kjempetrist - og engstelig. KAN noen virkelig mene at dette er en god idé?  Samtidig fikk jeg vite at en del kjente damer hadde blitt spurt om hva de mente om dette og noen var ikke for  det, men ville ikke uttale seg kritisk til planene. Da ble jeg helt oppgitt. Hadde fått invitasjonen til party hos Christian Ringnes og skrevet kort der jeg takket nei, fordi jeg oppfatter partyet som et PR opplegg for prosjektet. Det blir jo helt sikkert masse presse og kveldens samtaleemne : Ringnes' presentasjon av skulpturparken. Hadde det ikke vært for det hadde jeg selvsagt takket ja! Det blir sikkert en fantastisk fest og jeg elsker jentepartyer. Pluss at Christian RIngnes er en herlig fyr. ( med noen dårlige idéer som dette prosjektet)

Men det betyr selvsagt ikke at det er greit å komme med insinuasjoner slik som i det innlegget. Så om noen føler seg støtt - sorry. Men om noen føler seg truffet: Engasjer deg og bli med på å redde skogen vår.

Noen sier: "Off, så fælt, håper dere klarer å stoppe det....."

Politikk er ikke bare for politikere - det er for oss alle. Tenk så heldig du er som lever i et demokrati. Du har en stemme. Bruk den! Informer deg.Det er jo hele poenget med å etterstrebe demokrati.

Vi er flere som engasjerer oss i dette for hver dag som går. Et eksempel på ting mange jeg har snakket med ikke hadde tenkt over:

-det er ikke bare å sette en statue pent fra seg i skogen. De er svære, de er tunge. Det må graves et digert hull, støpes fundament, graves ned kabler som skal gi strøm slik at dette kan få lys. Gang det med 80 stk, pluss vannspeil pluss syv etasjers paviljong, mm, Det skal graves til kloakkanlegg til paviljongen for det skal det være toaletter og antgalieg mer servering. Det skal være toaletter i servicebygget til eventuell gondolbane, det skal hogges ned trær for å gi plass til selve banen på vei opp, og mye mye mer!

HER kan du lese mer.

Vår kjære fredens skog blir en anleggsplass i lang tid om dette ville prosjektet får grønt lys. Hva vil det gjøre med dyrelivet, manfoldet og freden og roen?

Klikk HER så får du opp liste over alle medlemmene i Bystyret. Det er de som skal avgjøre dette. Din stemme teller. Det er bare å klikke på hvert enkelt navn og sende en mail. Send gjerne til alle varamedlemmene også.

Om Byrådet fremmer saken i morgen vil dette kanskje  blir tatt opp på Bystyrets møte 8/6. (men det gjenstår å se).

Balanse mellom kunst og natur

Nei takk! På denne stien vil jeg la blikket flyte.

 Noen andre skal ikke bestemme hvor mitt blikk skal trekkes til.

Dét er jo hele poenget med å være i natur.

Frihet fra objekter, underholdning og informasjon.

Vi er flere som har skrevet et debattinnlegg som vi tror kommer i Aftenpostens aftennummer 19/5.

Stikkord:

12 kommentarer

synsegulla

19.05.2011 kl.07:43

Jeg leste hønsehjerneinnlegget ditt jeg, og er enig med deg. Men sauer passer bedre på folk som går i flokk ;) Ha en fin dag!

Mia

19.05.2011 kl.10:15

Du har all grunn til åkalle de for hønsehjerner når de selger seg selv for champagne, glitter og stas. Christian Ringnes har en agenda, og det burde disse damene forstå.

Og liker man ikke å bli kalt for hønsehjerne, så er det bare å slutte å oppføre seg sånn.

Kristin

19.05.2011 kl.10:21

Ikke gå i grung-fellen nå, der sleivspark på blogg blir den nye PR-strategien. Men jeg forstår at det er lett å ramle utpå når engasjementet syder :)

Stig

19.05.2011 kl.11:46

Vet ikke HVEM som er den største hønsehjernen jeg da... Kari J har nå aldri imponert MEG når det gjelder IQ iallefall...

Fetter Anton

19.05.2011 kl.12:27

Hønsehjerne er en MEGET treffende betegnelse. Stå på KJ!

Anne Katrine

19.05.2011 kl.12:31

Jeg bor ikke i Oslo, men i idylliske Vestfold. Jeg er imponert over ditt brennende engasjement for lokalmiljøet. Jeg er HELT enig i at Oslo skal bevare de grønne lungene som finnes. Ja, ja, noen ganger blir engasjementet tolket som angrep, men man må ta det som det er; Et indelig ønske om et godt miljø for den oppvoksende generasjonen. Støtter deg fullt og helt Kari.

Andreas

19.05.2011 kl.12:39

Stig: Men så flott at dama ikke imponerer deg med sin intelligens da! Hun er en meget intelligent, men også ydmyk dame. Slik jeg oppfatter henne så er hun ikke ute etter å hevde seg på noen som helst måte. :)

Kari, om du ikke føler du alltid treffer med ordene så er det viktigste at du står for dine meninger. Det er mange som er enige med deg, men få som våger å stille seg først i rekken av stemmer som roper ut sine meninger, så det er flott du har tæl nok til å gjøre det! Og det mener jeg selv om mine meninger nok skiller seg en god del fra dine på en rekke områder. :)

19.05.2011 kl.14:14

ikke første gangen du driter deg ut.

Nastja

19.05.2011 kl.15:41

Ingen kan vel kallle kari for intelligent akkurat...

kathrine

19.05.2011 kl.16:24

Jeg synes det er latterlig at Rignes skal bruke 270 mål dekar for å bygge en skog med dameskulpturer. Kan han ikke han gjøre det et annent sted som trenger oppfriskning. Vennene mine som bor et stykke unna sier at Oslo er en kjedelig og gammel by som består mest av blokker og butikker. Er det dette inntrykket vi vil at folk skal ha når de besøker Oslo? Jeg synes det er ufattelig koselig og kunne bruke skogen til tur og riding.

Christin

19.05.2011 kl.18:18

Jeg savner en "like"-knapp på siden din, Kari.

Hilde

19.05.2011 kl.20:21

Hei, Kari! Tusen takk for at du engasjerer deg i denne viktige saken. Helt greit at du blir emosjonell og kaller folk hønsehjerner. Bare vi som bor her og bruker Ekebersletta/skogen forstår hva som er i ferd med å ødelegges ....... La Ekebergskogen leve slik den står i dag. Jeg er så rystet over Ringnes sine planer for omerådet.Vi har faktisk blitt lurt, jeg tok del i en befaring sammen med han og andre for ca. 2 år siden hvor planene hørtes moderate og fine ut( m unntak av gondolbanen). Planer vi kunne leve med, men dette med metervis med statuer, lys, bussparkering, riving av skog, asfalt etc. Jeg blir så lei meg og sint. Takk for at du tør å si i fra Kari. Fortsett med det, vi trenger profiler som deg i dette landet. Du har substans,styrke og kompetanse. Fortsett kampen:-)

Skriv en ny kommentar

hits