Dagens middag

I England har de begrepet "Meat free Monday". I går hadde vi makrell  til middag - nydelig! (holder meg mest mulig unna oppdrettsfisk og makrell er fri og glad fisk!) 

Men i dag blir det veggis. Synes du det er vanskelig å droppe kjøttdeigen og kotelettene? Ved å kutte ned på kjøttinntaket gjør du en super innsats for miljøet, også miljøet inne i kroppen!

Prøv disse fajitasene med en stor, frisk salat til. Og alltid dessert: hva med oppskjærte jordbær med et dryss sukker som får stå og godgjøre seg mens dere spiser. Bærene kan serveres med en klatt vaniljekesam eller vaniljeyogurt. YUMMY!

Snackmåltid i en fei - 5 (Tara Smak)

1. Ha kikerter fra boks eller kartong i en bolle og sørg for at du først heller av laken de ligger i. Knus kikertene med en gaffel eller potetstapper. Det er også godt med linser. Go Green har ferdig kokte linser som er kjempegode.

2. Varm en stekepanne (middels varme) og legg en fajitalompe i bunnen.

3. Ha over kikertestuingen og smør den godt ut over fajitaen.

4. Strø over litt tacokrydder og revet ost.

5. Legg så over en annen fajitalompe. La dette ligge og godgjøre seg i stekepannen på middels varme i et minutt eller to på hver side.

Du kan også lage flere fajitaslomper i stekeovnen: Sett retten i ovnen på 200 grader. Fajitaene er ferdige når osten begynner å smelte. Pass på - det går fort og svidde lomper er ikke godt!

Flere av mine hverdagsoppskrifter HER.

Bon Apétit!

meatfreemonday middag vegetar fajitas

9 kommentarer

Sunnlavkarbo

07.06.2011 kl.09:02

Vi har alle våre måter å lage mat på, og alle liker vi også forskjellig mat til middag.. Høres kjempe godt ut.. :=)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

07.06.2011 kl.11:44

Jeg er helt for meat free monday (eller som hos oss - meat free tuesday..) ;) Har nylig gått over på lavkarbo kosthold, noe som virkelig tar søtsuget! Men tar fremdeles med meg mange tips fra bøkene dine. (nedfryst bolognese, det er lov å spise dessert hver dag (sukkerfri sådan nå), man MÅ ikke spise middag kl 4 hver dag osv..) Du er en fornuftig dame!! :)

lovelyliller.com

07.06.2011 kl.15:12

jeg er ikke noe kjøttmenneske,men har lyst til å spise til kylling da det er en flott peoteinkilde :)

07.06.2011 kl.16:27

er det en sunn middag da? de lompene er vel ikke så næringsrike? :s

Kari Jaquesson

07.06.2011 kl.23:39

Anonym: Ved å kombinere belgfrukt med kornprodukt får man veldig godt balansret måltid! Så jo, sammen med grønnsakene er dette er super-dupert måltid! I dag laget jeg dem med linser, ost og krydder. På bordet satte jeg også frem salat av nykål med en fantastisk olivenolje & hvitløkseddik, forskjellige typer oliven, gulrotstaver, soltørkede tomater, cherrytomater, lettrømme og hot salsa. Så laget alle sin egen versjon. Godt!

Kari Jaquesson

07.06.2011 kl.23:40

Helen: Kult at du liker boken! Til de som ikke har den - ta en titt her: http://www.powermusic.no/storefront.php?pid=978 Ketsjup Er Ålreit! Men du, desserter trenger ikke være sukkerfrie. Sukker er et naturprodukt og er et herlig krydder!Et lite dryss høyner smaken på mange produkter!

buble

09.06.2011 kl.00:27

Men Kari:Vet du ikke at sukker er farlig??vi blir rett og slett avhengig av sukker! Og det værste er at kreftceller næres av sukker.....

Silje

22.06.2011 kl.17:10

Veldig bra blogg du skriver, du har mange gode meninger og skriver om mye interessant! Ser du helst ikke spiser oppdrettsfisk, hva i all verden er grunnen til det?

9cko

24.06.2011 kl.06:11

Jordbær blir også ekstra gode om man lar de marinere litt i limejuice, kan evt blande litt sukrinmelis i limen om man vil ha den mindre syrlig.

Skriv en ny kommentar

hits