Farlige øvelser i media?

Det skrives mer om trening, øvelser, mat og livsstil enn noen gang. Det er mange gode bidragsytere til artikler og reportasjer, men det er ikke alltid redaksjonene klarer å henge med i billedvalget!

Jeg ser ofte helt sprø bilder som skal illustrere artiklene,  oftest innkjøpt fra et billedbyrå. Sjekk dette bildet som stod på Dagbladets nettside.  Antagelig ble det valgt fordi det har en lettkledd modell i det som av mange kan oppfattes en sexy positur. Generer nok en del klikk, ja.

 

Hva er galt med dette bildet? (Det ser lekkert ut, ikke sant).

Modellen står i en posisjon som ser ut til å være ment som en kjernemuskeløvelse. Da er hele poenget å holde kroppen - altså spesielt ryggen i en nøytral posisjon, dvs. med en liten, naturlig svai i korsrygg - omtrent som når du står oppreist.. Her står hun med overdreven svai rygg og låste albuer. Å stå slik med overdreven svai rygg er ikke bra for ryggen, og gjør at du ikke oppnår det som antagelig er meningen: Styrke den statiske styrke i rygg & mage med minst mulig risiko for skader.
Du skal aldri låse ledd under trening, hverken knær, albuer aller hofteledd.. Aldri - det er skadelig og reduserer intensiteten på øvelser.

I tillegg holder hun nakken i en posisjon som er svært omdiskutert. Jeg er klar over at i en del yogaøvelser kan nakken se slik ut, men selv om noe er 3000 år gammelt betyr det ikke at det er sunt for Persona 2011.

Dette bildet tronet i toppen som en diger overskrift. Heldigvis var selve artikkelen illustrert med gode bilder - med en ordentlig instruktør.

 Følg meg på FB:

Stikkord:

12 kommentarer

Babydoll

22.07.2011 kl.13:07

Jeg driver mye med trening selv, generelt sirkus, men det er nokk ikke så skadelig og låse albuer som man skal ha det til. Vi må låse hele tiden når vi skal holde en annen person i luften eller det og stå på hender. Men ellers er jeg veldig enig i det du sier C: Ha en fin dag ! <3

Preben

22.07.2011 kl.14:08

Mulig hun tøyer ut?

Kari Jaquesson

22.07.2011 kl.15:56

Preben: he-he -jeg tror ikke hun er helt sikker å hva hun gjør, men jeg tipper fotografen står og roper: Ja, lekkert, hodet enda litt lenger bakover - klarer du litt sånn halvåpen munn også? Yes!

Kari Jaquesson

22.07.2011 kl.15:59

Babydoll: Det er stor forskjell på å drive en prestajonsrettet aktivitet der man egentlig er mest opptatt av å enten vinne elelr få til vanskelige ting og det å bygge opp kroppen med minst mulig ridiko for skader - altså den innstillingen bør man ha når man jobber med et bredt publikum. Jeg vet ikke mye om skader hos sirkusartister, men det er ikke bra for leddene å låses. Jeg tipper at man ikke låser albuene når man tar i hverandres hender f eks i trapes.

lovelyliller.com

22.07.2011 kl.20:30

jeg syns det er FOR mye fokus på helse/sunnhet(slanking) osv. ikke bra at de bruker bilder som kan skade!

Tor Inge Lyså

22.07.2011 kl.20:52

Fint bilde:) Ser ut at det er en dynamisk øvelse. Men er enig i at de burde bli flinkere når det kommer til bildebruken:)

Syns faktisk at avisene er blitt mye flinkere til å komme med gode artikler basert på intervjuer fra dyktige fagfolk i den senere tid. Samtidig som fokusen er kanskje noe overdrevent med tanke på alle "5 tips til hvordan gjøre ditt og datt"

Marthe

24.07.2011 kl.22:01

Hvorfor kunne de for eksempel ikke ha brukt et annet bilde? Et bilde som viser en sunn kropp i en sunn treningposisjon, men hvis de bildene brukes, er det desto færre som er innom artikkelen. Det skal se så bra ut, det spiller ingen rolle om det gir uttrykk for noe helt annet. Kjenner jeg blir provosert, det er jo ikke bare denne artikkelen. Kan se på klesreklamer, hvem hadde vel sett på den genseren eller buksen om modellen ikke veide langt under det som var sunt..?

Marte

03.08.2011 kl.21:10

Heidu.

Jeg veldig gjerne igjen, bare si tusen takk for det diktet du tipset meg om. Det sitter virkelig i hodet, og betyr en hel masse for meg! Ta godt vare på deg selv ( noe jeg vet du er god til) .

Klem fra meg :)

Kari Jaquesson

04.08.2011 kl.07:36

Happypain: :-) Klem

Marinamflere:))

09.08.2011 kl.23:01

Hei Kari!!!

Du vi er en dame/jentegjeng som har trent aktivt nå i 2 mnd på treningsstudio (3-4 ganger i uka-mest kondisjonstrening). Går i spinning, aerobics, zumba og step:) Vi har diskutert en del fram og tilbake ang spising FØR OG ETTER trening... her finner ingen et entydig svar nemlig! Vi alle har ca 5 kg hver som vi skal ned, og de fleste spiser ca en halv time etter trening. MEN så er det en lege som en av oss har snakket med han sier at hvis man skal SLANKE TRENE: så skal amn ikke spise 1 time FØR trening, og 1 time ETTER trening. samt ha en kondisjonsaktivitet å minimum 1 time ( noe vi gjør =))

Dette er noe som opptar oss alle veldig og vi hadde blitt super hæppie om du tok deg tid til å svare oss slik at vi alle oppnr det resultatet vi ønsker=)

Også vil vi tilslutt takke deg for du har vært til stor inspirasjon for oss gjennom GMN~snakker for meg selv jeg har funnet TRENINGSGLEDEN og det er deilig:))) Gleder meg til treningen og syns det er en hærlig følelse etterpå=) !!!

Klem til deg <3

KunnskapsrikTrening

10.08.2011 kl.22:41

Hei! Så deilig å lese innlegg som setter litt fokus på alt "lureriet" i media! Det er så mye feilinformasjon og missforståelser ute å går i verden. Jeg mener selv at kunnskap er det som trengs for å kunne oppnå best mulig resultater med trening og kosthold.

Ha en fin kveld!

LeBoss

11.08.2011 kl.14:05

Hvorfor har hun ikke hender?

Skriv en ny kommentar

hits