Hva er viktigst nå?

Bombe i Oslo, døde, skadede. Fælt.

Det aller viktigste nå er å bevare anstendigheten.

Ikke la haterne overta - de er allerede manisk i gang på nettet.

bombeioslo terror

23 kommentarer

Jane Mysen

22.07.2011 kl.17:36

Helt enig. Nå må vi være tålmodige.

Anita

22.07.2011 kl.18:42

Sykt.. Heilt uvirkelig.. Desverre litt venta..

Går alt bra med deg og dine?

anette

23.07.2011 kl.14:49

Dette er helt meningsløst og grusomt.Hva i alle dager foregår i hodet på en sånn person? Håper han brenner i helvete!

Benedicte

23.07.2011 kl.19:53

Litt lite med 21 år for en sånn handling, synes jeg...

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

24.07.2011 kl.11:19

Enig!

Andreas

24.07.2011 kl.13:24

Benedicte: Oppfordringen her er å ikke hate. Trist at du likevel gjør det.

Trine

24.07.2011 kl.15:33

Jeg er enig med Benedicte. Og det er ikke snakkm om hat her. Bare sunn fornuft.

Skal det være greit at en mann dreper nærmere 100 mennesker og ødelegger flere bygninger i Oslo? 21 års fengsel for en slik ugjærning er ikke akkurat rettferdig...

Andreas

24.07.2011 kl.21:33

Trine: Så det er antallet drepte som gjør at du reagerer? Eller det at det er bygninger som er blitt ødelagt?
Når Kari har skrevet at vi ikke må la hatet overta så synes jeg vi skal ta den oppfordringen seriøst.
Vi har å gjøre med et menneske som har vokst opp uten omtanke, omsorg, kjærlighet. Han har fått lære seg at penger, status, en flott fasade, er det viktigste her i livet. Han drepte fordi han tenkte at han på den måten ville starte "det kristne korstoget mot islam i Europa" og på den måten ville bli beundret og sett opp til (falsk kjærlighet) som den som startet krigen mot islam i Europa.
Vi utrydder ikke den typen mennesker ved å fortsette å hate, ved å fortsette å tråkke på folk, ved å fortsette å lære barna at status, penger, en flott fasade, et godt rykte, fine klær, er det som er viktigst.
Enten må vi jobbe for å utrydde sosiopati eller så må vi akseptere at det vil bli flere og flere og flere slike mennesker. Veldig veldig meget få av de dreper i det hele tatt. Men drap er ikke eneste måten slike mennesker skader andre på. Den typen mennesker lever et liv uten kjærlighet, da kan de heller ikke bry seg om noen for da blir mennesker bare objekter. Om de dermed skulle bidra til at flere hundre mennesker mister jobben så gjør ikke det en slik person noe. Det viktigste for slike er bare å selv tjene på det.
Jeg synes bare det er så trist at ingen politikere vil gjøre noe for å forhindre at det blir flere slike mennesker.

Marthe

24.07.2011 kl.22:02

<3 vi må holde sammen!

Arnhild

25.07.2011 kl.14:52

Til at du maner til å bevare anstendigheten og ikke la hatet overta, så syder dine meldinger i diskusjoner på FB av akkurat dette!

FY Kari!

Det hatet du er med på å rette mot en gruppe mennesker(FRP) nå er stygt, stygt, stygt!

Og for å ha det på det rene, jeg er IKKE FRPer, jeg er så mye, mye lengre over på venstre siden. Jeg er like mye imot å spre hat mot alle grupper og grupperinger, uavhengig om det er på grunn av religion eller politisk overbevisning.

Du skulle skamme deg!

Kari Jaquesson

25.07.2011 kl.15:01

Arnhild: Jeg retter ikke noe hat mot FrP, men jeg konfronterer deres tilhengere med uttalelser fra deres partirepresentanter. Uttalelser og kronikker som er helt i tråd med meningene til gjerningsmannen. Jeg påpeker også at om gjerningsmannen hadde vært noe annet enn blond og blåøyd hadde klimaet i Norge og retotikken (særlig fra den leiren) vært totalt annerledes. Det er bare å se tilbake på hva de har gjort før. Heldigvis kan de ikke slette artikler og kronikker fra nettet.

Kun minutter etter at bomben gikk av flommet det med skrik og skrål på nette "Sånn går det når vi har en sånn regjering" "Frp er de eneste som kan få orden på dette landet" osv... Mørke ble forsøkt bamket opp og planer for å angripe moskeer ble foreslått. DET er hatet jeg henviste til i innlegget som jeg postet før vi visste at det var en såkalt etnisk norsk som stod bak.

Arnhild

25.07.2011 kl.15:26

Men skjønner du ikke det da Kari, at ved å ytre deg på den måten du gjør, så gjør du akkurat det samme?

Da er du akkurat like ille.

Da utviser du det samme hatet, men det er bare snudd i en annen retning!

Du nører oppunder noe du ikke har kontroll over, du hisser også opp til hat mot en gruppe. Hvordan kan du forsvare at du kan være med på å sørge for at noen fra FRP kan risikere å få bank?

Mener du virkelig at de er så ille at de fortjener juling fordi de har de meningene de har?

Jeg var like oppgitt og sjokkert over hvor fort de rasistiske ytringene kom på fredag, men jeg vil ikke være med på å skape lynsjestemning mot FRPere av den grunn.

Det er slike holdninger som skaper krig.

Hva med å vise støtte og sympati for ofrene og pårørende, i stede for hat og oppmerksomhet for gjerningsmannens sak/syn?

Og hvorfor har tidspunktet for publisering av posten noe å si? Om det var en hvit, brun, gul eller grønn mann utgjør ingen forskjell. Handlingene er like forferdelige uansett etnisitet og hudfarge!

Man trenger ikke være 100% enig med all politikken til et parti for å væremedlem i det, eller stemme på det.(jeg er ikke fult ut enig med all politikken til mitt eget parti)

Dine kommentarer kan hos enkelte skape en sympati hos FRP, som igjen kan gi de flere stammer enn de hadde fått uten.

Andreas

25.07.2011 kl.17:12

Bravo Arnhild! *applaus*
Å si at "alle mørke er like" er like ille som å si at "alle islamkritikere er like" eller "alle frp-ere er like".
Han som gjorde dette gjorde det med et håp om å skape poler i samfunnet, skape hat mot hat.
La haine attire la haine. Det er ikke mulig å få en muslimkritiker, eller muslimhater, til å forstå muslimer ved å fordømme vedkommende for å stille spørsmål eller lure på. Da vil vedkommende bare hate enda mer intenst tilbake.
Jeg beundrer ditt mot Kari, virkelig! Jeg synes du er så tøff som våger å tale dine meninger så høyt som du gjør. Jeg skulle ønske jeg hadde så mye som bare en brøkdel av ditt mot.
Du ventet kanskje et men her? Der er ikke noe men. Jeg beundrer virkelig ditt mot. Du er dyktig når det gjelder kropp og trening og det er noe du virkelig kan og brenner for og mange beundrer deg for det. Jeg synes også du er veldig flink til det, mest av alt fordi du har et interesse for det. Men mest av alt beundrer jeg deg ditt mot for å tale så åpenhjertelig som du gjør.
Jeg håper du ikke lar hatet overta. For jeg synes du har så rett i det, at vi ikke må la haterne få overta. Men hvis vi hater så gjør vi jo det, vi lar jo haterne få vinne. Vi skaper et samfunn der vi hater dem, de hater oss, noen dreper noen, andre dreper andre tilbake, og så har vi det gående.
Alle mennesker er like verdifulle. Også personer som stemmer frp. De er gjerne litt korttenkte og lettlurte, men det gjør dem ikke mindre verdifulle for det.
Ikke hat noen Kari. Hvis du vil hate noen så hat meg, jeg har tråkket deg på tærne flere ganger - så lenge du med det lar være å hate noen annen...

Andreas

25.07.2011 kl.17:18

Å hate "haterne" vil bare gjøre at de hater enda mer, noe som gjør at hatet mot dem vokser mer... sirkel. Hat er ikke bra og skaper ikke noe godt eller positivt.

Kari Jaquesson

25.07.2011 kl.23:17

Andreas:Andreas: Kjære Andres, du er verdens søteste - vi må møtes på ordentlig en gang. Your call - send meg sms via FB.

Til Arnhild: Hallo i luken - jeg omtaler ikke personer, men MENINGER og YTRINGER: Og JA - FrP har systematisk spredd fremmedfrykt i mange år. Å påpeke det har ingenting med hat å gjøre.Eller mener du at alt det de sier om innvandrere, asylsøkere, muslimer er greit? SELVFØLGELIG må vi ta den politiske diskusjonen. Det er på ingen måte på kant med det å delta i sorgen over det ubegripelige tapet en drapsmann har påført så mange mennesker. Skal vi få et nytt klima i Norge MÅ vi ta et oppgjør med mye av GØRRA som det partiet driver med og som "vanlige" Mennesker gjentar uten skam i så mange sammenhenger. Til og med folk som kaller seg kristne - hjelp - de må tilbake på søndagskolen snarest for de har gått glipp av hele hovedpoenget i sin egen religion!

Andreas igjen: Jeg er ikke hårsår! Og - jeg hater faktisk ingen - men har en følelse av at du kan elske deg selv litt mer? KLEM - et på hvert kinn!

Kari Jaquesson

25.07.2011 kl.23:24

Det å ta et oppgjør grumsepolitikk er en heder til de fabelaktige ungdommene som brukte fritiden sin til å jobbe frem et samfunn basert på tillit, toleranse og mangfold og som nå har mistet livet nettopp på grunn av det.

Arnhild

26.07.2011 kl.01:19

Min definisjon av å spre hat, er tydeligvis annerledes enn din.

Men hat er hat uansett hvilken retning det kommer fra!

Jeg forsvarer ikke FRPs politikk på noen som helst måte, men jeg syns heller ikke den generaliseringen du bedriver er det spott bedre enn den FRPere bedriver mot feks innvandrere.

Den beste måten å kvele fiendskap og hat på er med kjærlighet!

Darkness cannot drive out darkness; only light can do that.

Hate cannot drive out hate; only love can do that.

Martin Luther King, Jr.

Andreas

26.07.2011 kl.17:28

Kari: Gjerne det! Innen et halvt års tid flytter jeg kanskje tilbake til Oslo. Jeg er vokst opp på Godlia, så det er i området der jeg vil se etter noe i så fall... Skal si i fra hvis jeg flytter så kan vi kanskje slå av en prat en gang? :)
Jeg er helt enig i at FRP sin idiotiske politikk må bekjempes. Nå har ikke jeg sett på den FB-siden din men jeg synes slikt som Petter Nome har gått ut med hvor Siv Jensen blir ansvarliggjort for det denne gutten har gjort er helt forkastelig. Folk må få stå for dårskap og idiotisk politikk, så lenge de ikke bryter loven eller tar til orde for å bryte loven.
Jeg klarer ikke å se at FRP har noe som helst ansvar for det som er skjedd. Like lite som det er Ap eller SV sin skyld at noen skjøt mot synagogen i Oslo.
Jeg er enig i at dette skriket og idiotien om at, "slik går det når man slipper inn muslimer i landet og lar de få ytre seg fritt", bare var dumt. Men like dumt er det å si at, "slik går det når man lar islam-kritiske få ytre seg fritt".

Andreas

27.07.2011 kl.22:08

Hmmm... En tanke. Hva med å innføre en form for psykolog-prat alle kalles inn til en gang hvert/annenhvert år? På samme måte som man er inne til tannlege-sjekk en gang i året. Hvis man begynner med det alt fra skolen av så er det lettere å fange opp spiseforstyrrelser tidlig, depresjon, selvskading, mobbing, ..., fra tidlig alder av. Da vil det være lettere å fange opp slike personer som ABB. I tillegg til mange andre problemer.

Kari Jaquesson

04.08.2011 kl.07:43

Andreas:Da fastlegeordningen ble innført trodde jeg det var slik det skulle fungere: At legene virkelig skulle følge oppåasientene sine med innkallelse en gang per år, med eventuell nødvendig oppfølging. Jeg trodde at de skulle kartlegge kosthold, søvn, psykisk helse, fordøyelse, røyking, dop, alkohol, trivsel - ja alt, slik at de kunne få et bilde av pasientenes (eventuelle) behov. Der tok jeg feil, ja.

Det er veldig mange sykdommer (de fleste i vårt land) som kommer av livsstilsvalg, mistrivsel og ensomhet. Jeg tror mange kunne fått det lettere ved at noen fulgte dem opp. Ikke bare etter at det har blitt så ille at de må oppsøke hjelp på grunn av symptomer, men før det, som en rutine.

Jeg vet selvsagt på ingen måte om det hadde hjulpet massemorderen på en slik måte at han ville valgt en annen vei.

Jeg mener også at helsesøster/brorbemanningen på skolene burde være fulltid.

Andreas

04.08.2011 kl.17:45

Åh! Wow! Jeg kan ikke annet enn smile og være så enig med deg, Kari! :D
...og det tror jeg er måten man får bekjempet både sykdommer på, men også en god del kriminalitet. Apropos, i Storbritannia har man satt i gang et prosjekt kalt "IMPACT", som er et samarbeide mellom politi, fengsel, sosialarbeidere, med flere, for å hjelpe de verste kriminelle med å komme ut i samfunnet, med å få seg leilighet, med å slutte med narkotika, med å komme inn i en annen omgangskrets, med å få seg jobb, med å bli en del av samfunnet rett og slett. Youtube-video om prosjektet finnes her: http://www.youtube.com/watch?v=Dti0ORIxWxk
Nå er dette mennesker som alt har problemer, men det viser jo likevel at nettopp ved å følge opp så nytter det. Selv med de verste av de verste.
Jeg er helt enig med deg, bedre oppfølging på barnas helse på skolen og bedre oppfølging av pasienter gjort av fastlege. Meget gode tanker faktisk, som jeg kommer til å tenke på videre! :)

L

05.08.2011 kl.08:54

Kari Jaquesson- det hatet du utviser mot frp og de lite gjennomtenkte kommentarene dine gjør meg kvalm. Att du skriver att kronikker heldigvis ikke kan fjernes er jo sykt. Skal man ikke kunne angre seg i en slik situasjon som Norge er i? Skaff deg ett liv denne situasjonen er tragisk nok som den er om ikke du skal bruke den på dårlig Pr. Helsesøster har nok lite med det inntrufne å gjøre. Foreslår att du fortsetter å skrive litt om noe du kan litt om.

Andreas

17.08.2011 kl.15:46

Hmmm... Kari, du som er interessert i så vel likestilling som uh, sex? eh, vel, noe slikt. Her er noe jeg tror du vil synes er interessant. :)
http://www.youtube.com/watch?v=3yiiY1nV2aU

Skriv en ny kommentar

hits