Jobber fremdeles for vern av Ekebergskogen!

Jeg vil bare fortelle at selv om Bystyret vedtok både reguleringsplan og den kommersielle driftsavtalen med Christian Ringnes' Stiftelse er ikke kampen over. Vi skriver anker så blekket spruter. Både Naturmangfoldsloven, Plan- og Bygningsloven og lov om offentlige anskaffelser, samt kommuneloven er brutt.
Man kan virkelig spørre seg om det er lovløse tilstander i Byrådet  i Oslo.

Partiet Rødt har sendt inn lovlighetsklage.

Det er det eneste partiet som har satt seg ordentlig inn i saken.

Jeg er sikker på at mange av de som har stemt SV tidligere kommer til å stemme Rødt i år.

Ikke bare på grunn av denne saken der SV svikter både miljø, likestilling og felleskapsverdier, men også på grunn av andre saker som kræsjer helt med det de fleste forbinder med partiets ideologi. Én modig sjel fra SV stemte mot sin egen gruppe i Bystyret. Honnør til Heidi Rømming.

Venstre har også gjort en ok innsats, Ap gjorde et halvhjertet forsøk på å begrense omfanget av inngrepene.

Etter å ha hatt møte i både Byutviklingskomiteen og to ganger i Finanskomitéen står det klart for meg at de færreste har satt seg ordentlig inn i dokumentene. Skummelt. Dette er bare én sak av mange.

Jeg må si at det har virket som storparten av Rådhuset har vært rusa på denne saken, men merker nå at de begynner å kjenne på bakrusen. Litt som å våkne med en fremmed ved siden av deg i sengen. Som ikke ser på langt nær ut slik som i discolys og med ølbriller.

Tror mange av dem angrer allerede.

 http://www.facebook.com/#!/bevarekebergskogen

Vi har nå startet en organisasjon og vil komme tilbake til hvordan du kan bli medlem eller støttespiller! 


 

Stikkord:

8 kommentarer

- SH03S - the one in a million

07.09.2011 kl.14:56

Kul blogg du har ! =)

Jeg hadde satt kjempepris på om du kunne ta en titt på min blogg også, og gjerne sende venneforespørsel <3

Digger designet ditt! <3 Ha en fortsatt fantastisk onsdag!

Ragni

07.09.2011 kl.20:37

Dere som kjemper denne saken er så tøffe, og har min fulle støtte. Melder meg inn i gruppa nå!

Parken er for folk - ikke milliardærkunst.

Anna Kathrine Eltvik

07.09.2011 kl.23:14

Helt enig med Ragni! Stå på videre.

Rødt?

08.09.2011 kl.08:53

Helt seriøst?

Du vektlegger i bunn og grunn din stemme for en skog?

Ja, for gudsskyld, alle friluftsområdet med fine stier og flott natur bør bevares.

Men å stemme rødt betyr også at du synes det er greit at eiendommer som har stått tomme i 6 mnd kan flyttes inn i av "hvem som helst". Lykke til hvis du ønsker å være backpacker i 1 år, eller ønsker å ta et fri år til utlandet, når du kommer hjem bor det fult i folk i huset ditt.Og alle som noen gang har leid ut noe vet at det kan ta måneder før namsmannen kan kaste de ut ved f.eks. ubetalt husleie.

Ikke bare det, men de rike skal betale mer skatt, siden de liksom ikke "betaler" skatt i dag (se spørsmål sendt til Rødt på ba.no).

Halve lønningen min er skatt! Jeg vil ikke betale mer. bare fordi jeg tjener over toppskatten i Norge blir jeg straffet. Jeg er flink til det jeg holder på med, får betalt deretter, og staten vil ha en god slant. Slik det er nå kan jeg leve med det er greit. Men at jeg da også må betale mer i f.eks. eiendomskatt er ikke OK!

Når jeg tenker på rødt så ser jeg rødt. Håper du er såpass oppegående som det jeg trodde du var, (og gjerne er), åpner øynene og stemmer på et parti som står deg nærmere hjerte enn en skog, tenk på barna dine, tenk på barnebarn. Tenk på norge som et land, hvor det finnes rike, og det finnes fattige. Her må vi prøve å gjøre ting likt for alle. Alle skal ha et bra tilbud. Alle skal kunne kose seg, de eldre skal ha det bra, og de unge likeså! Ingen skal bli straffet, enten fordi de er fettig eller rik!

Hvis det bare en skog som gjør at ditt hjerte står nært Rødt ville jeg heller stemt blankt!

men lykke til, og ha en fortsatt fin dag!

Kari Jaquesson

08.09.2011 kl.20:03

Rødt?: Nei, det er ikke bare skogen, selvfølgelig. Det er mange av de andre sakene de står for OG det faktu at de faktisk har en tendenes til å holde det de lover. Det er også det eneste partiet som er 100% mot krig i Libya og Afghanistan. Etter å ha sett hvordan Rådhuset i Oslo fungerer mener jeg at det vil være positivt om Rødt får flere representanter.

Og når det gjelder barn /& barnebarn er nettopp tanken på dem noe av det som gjør at jeg kjemper for å bevare Ekebergskogen.

I dette valget er det Oslo kommune sitt styre vi skal stemme på. det sittende Byrådet er ikke bra for Oslo! Virkelig ikke.

Lars

12.09.2011 kl.21:32

Nok en gang skinner din inkompetanse igjennom. Hadde du stemt dlf om de var for vern? Gimme a break old lady get a dog

Andreas

13.09.2011 kl.17:11

Kari: jeg har fått samme vei som deg. SV har, politisk sett, mange gode poeng og et veldig godt og gjennomtenkt program. Men de har gitt etter for så mye i regjering, bare for å få fortsatt sitte i regjering. Jeg hadde håpet at de trakk seg når det ble snakk om krig. Det er trass alt et fredsparti, ideologisk sett. Men nei da, det var ok å krige, bare litt så. Omtrent som å gi en alkoholiker alkohol fordi vedkommende har vært flink og ikke drukket på lenge, "bare litt så".
Rødt er flinkere til å "stå på krava". Rødts politikere er i langt større grad ideologisk motiverte, ikke motivert av makt, status og penger, dermed frykter de langt mer at deres krav ikke skal bli hørt enn de frykter for å miste stillingen som regjeringsmedarbeider - eller i dette tilfelle, kommunalpolitiker.
Men jeg tror Rødt må frontes i langt større grad for å vise at de har en god politikk, de har gjennomtenkte mål og visjoner, det er ikke (slik "Rødt?" her ser for seg) en gjeng tenåringer som har laget seg et parti på gutterommet uten noe mål eller mening.
Rødt har mye godt ved seg som jeg ikke tror når helt frem til folk pga mange fordommer mot partiet.
Rødt har, til forskjell hva folk flest tror, en god innvandringspolitikk. Rødt vil at asylanter skal settes rett i arbeid heller enn å stenges inne i et lite kott på et asylsenter i år etter år, hvor de blir gående, dag ut, dag inn, og venter på å få et brev fra UDI... imens de blir bitre for de ser andre med gode jobber, som kjører rundt i fine biler, som har egne leiligheter, hus, hjem, som har alt de ønsker seg, i mens asylanten selv blir boende på et lite rom med familie, og føler seg som et utskudd, ikke som en del av samfunnet. Det skaper bitterhet, det gjør at integreringen blir vanskeligere. Putter man folk rett i arbeid lærer de også lettere norsk og tar i større grad del i samfunnet.
Rødt har mye god politikk. Det er bare et spørsmål om å nå ut til folk og få brutt ned fordommene rundt partiet.

Andreas

21.09.2011 kl.18:38

Hum Kari, noen sinne lurt på hva det er for menn som drar til Thailand for å finne en kvinne som er en 30 år yngre enn dem selv?

Han sökte en fru som inte kräver jämställdhet

Han tröttnade på den svenska jämställdheten och det kalla klimatet. Därför gav sig Leif Eriksson förra året ut på nätet för att söka en thailändsk fru. Nu i höst gifter han sig i Thailand.
...
Att söka efter en kvinna i Västerbotten, där han bor, var inte att tänka på.
? Svenska kvinnor är egoistiska, karriärjagande och alldeles för självständiga. De är sällan glada utan trötta och stressade. Det vore trevligare att komma hem till en dam som ler och är glad, säger Leif Eriksson.
Samtidigt började flera av hans kollegor träffa thailändska kvinnor.
? ?Skaffa en thailändsk fru så får du det bra?, heter det. Det är ganska vanligt här. De är präktiga och tar hand om hemmet, duktiga på att laga mat och nöjer sig med ett ?vanligt? liv.

Hele artikkelen finnes å lese her: http://www.sydsvenskan.se/inpalivet/article1546874/Han-sokte-en-fru-som-inte-kraver-jamstalldhet.html

Skriv en ny kommentar

hits