Ekebergskogen lever ennå!

Som du kanskje vet er jeg en av beskytterne av Ekebergskogen (den lille 500-meters skogen som er en del av Ekeberg skogspark) som Christian Ringnes ønsker å bygge om til park der han kan stille ut sine skulpturer og lage en del installasjoner, mm..
 
Bystyret i Oslo vedtok reguleringsplanen og den (50 år lange) kommersielle driftsavtalen med Ringnes den 24. august 2011. Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen (som jeg er en del av)  har de siste par månedene jobbet frem solide klager og anker på disse vedtakene til Fylkesmannen og KOFA (Klagenemnda for offentlige anskaffelser) da vi ser at flere lover er brutt og at avtalen ikke er konkurranseutsatt.

 

For de fleste av oss har dette nesten vært en heltidsgeskjeft siden midten av mai. Vi har gjort dette på egen fritid og det skal vi fortsette med. Alle av oss har bidratt fra egen økonomi, men nå er vi kommet dit hen at vi trenger mer juridisk ekspertise.

 

  • Hvis alle bidrar med noe, får vi anledning til å få hjelp av gode advokater, ingen sum er for liten, så sett inn penger på kontonummer 1503.23.91769 i dag - så vi sammen kan få stoppet planene. Alle bidrag er særdeles velkomne i det videre arbeidet for å bevare Ekebergskogen.

 

Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen er nå en organisasjon,

HER finner du Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret
 
La skogen fortsatt være skog til glede for oss og kommende generasjoner!
Nærhet til naturen er en viktig del av norsk kultur!

 
Jeg har ikke mistet troen på demokratiet, selv om mange av sakens dokumenter har blitt ulovlig hemmeligholdt og Ringnes har fått mange politiske møter bak lukkede dører (selv om det har vist seg å være ulovlig i et demokrati).

Det måtte MYE trykk og klage til for å få dokumentene frigitt! Ennå er det et brev de nekter innsyn i (mellom Byrådet og Kommuneadvokaten) Det virker nå som om mange av politikerne begynner å komme ut av "rusen" de har vært i. 
 
PS: Vi går nå igjennom møtereferater fra koordineringsgruppen til skulpturparkgruppen. Det viser seg at "gave" begrepet er et rent bestillingsverk da "Stiftelsen" (Ringnes) ikke ønsket å bli omfattet av regelverket for offentlige anskaffelser. Kommuneadvokaten anbefalte derfor at avtalen skulle utformes som gave. Hvorfor det, tror du?
Vi skal sendt inn klage på brudd av Naturmangfoldsloven, Friluftsloven, Plan-og bygningsloven og Lov om offentlige anskaffelser, men trenger altså nå jurist for å gå ordentlig igjennom alt sammen.

Her kan du skrive på oppropet: underskrift.no. DIN stemme teller! Vår Facebookgruppe HER

 

Stikkord:

6 kommentarer

MK

02.10.2011 kl.15:00

Ønsker deg en super fin søndag, håper den blir bra :-D

klems Marthe ♥
Og jeg som er så opptatt av trening og riktig kosthold...også har jeg ikke snublet over denne bloggen før NÅ? :D Jaja, blir i hvertfall fast leser framover nå. :)

Andreas

02.10.2011 kl.19:42

Flott Kari! Bra! Du er dyktig som står på! Advokat må til, for lover og regler er vanskelig å sette seg inn i, for en lov kan høres så enkel ut og som om det er så tydelig hva den betyr, men når en jurist får sett på den så viser det seg at loven betyr noe ganske annet.
Jeg skal få støttet med noen kroner. :)

Kari Jaquesson

03.10.2011 kl.22:21

Andreas:KULT! Spre ordet! :-) Kari

Jeanette

05.10.2011 kl.12:30

En bra sak!! Stå på!

Over til en annen ting. Jeg har termin nå til helga og var inne og lette etter en treningsvideo som jeg kan følge i ukene etter fødselen for å begynne og trene meg opp igjen. Jeg trodde du hadde en i denne katagorien? Kan ikke finne den- bare mammatrim. Er det denne? Trengs det noe utstyr til videoene dine? Jeg ønsker jo at dette skal bare være en enkel og myk start her hjemme før jeg forflytter meg tilbake til helsestudioet mitt. Med fortrinnsvis styrke øvelser.

Håper på svar;)

Mvh Jeanette.

Kari Jaquesson

06.10.2011 kl.08:39

Jeanette: Lykke itl med fødselen! PÅ denne: http://powermusic.no/storefront.php?pid=185

er det tre program, hvert på 20 minutter. det siste er litt sånn "myk gym" som kan passe. Etterhvert prøver du nr. 2 som er styrke (kan utføres med/uten vekter), og når du e rklar for litt kondis kjører du det siste programmet!

Lykke til! :-)

Skriv en ny kommentar

hits