Les denne

Jenter, jenter, ikke ta NOEN rettigheter for gitt! De er skrevet i sand og må vedlikeholde, utvides og voktes for at de ikke skal trekkes vekk som teppet under bena på oss.

Ikke bli sløve og "iiiiik nei, uffameg, den likestillingen, asså, nei den er gått for langt!"

 

EKTE CHICKLIT ser slik ut og handler IKKE som sko, rettetang og drinker.

Det er ikke en gang 100 år siden Stortinget vedtok at kvinner skulle ha stemmerett på samme vilkår som menn.

Ikke tro at noe av det som er oppnådd er hugget i stein.

Mannen er mennesket, kvinnen er kjønnet. Hvorfor skiver de for eksempel "den kvinnelige operasjefen" og aldri "den mannlige operasjefen"?

Les også:

Jenter har ikke balller - og trenger dem ikke heller! 

Å møte noe som en mann...

 Ikke smil til menn som slår!

Ingen kvinne skal måtte dø for å gi liv

 Møtte nettopp en fra Reform (www.reform.no) - de jobber med likestilling ut i fra et mannsperspektiv. BRA! Likestilling er bra for alle og menn er også tjent med å slippe stereotype roller og forventninger. Både i det offentlige liv, i loven og i det private og uformelle.

Takk! Vi skal fortsette arbeidet.

Stikkord:

8 kommentarer

synnovesyr

23.10.2011 kl.00:20

Sant det skriver,fortsatt en del holdninger som henger igjen.Bl.a hører du ofte kvinner får spørsmål om hvordan de greier og kombinere karriere og små barn,men hører ikke ofte at menn får det samme spørsmålet.

Ninaforfatter

25.10.2011 kl.12:21

Takk for lesetips! Disse skal jeg se etter og kikke nøyere på. :-)

pope

25.10.2011 kl.19:24

Ja det er skumelt når folk i rame alvor sier at likestilingen er godt for langt, tror de må bo på en anden planet en den jeg er på.

Andreas

28.10.2011 kl.15:42

"Girls can wear jeans and cut their hair short and wear shirts and boots because it's okay to be a boy; for girls it's like promotion. But for a boy to look like a girl is degrading, according to you, because secretly you believe that being a girl is degrading."

http://www.youtube.com/watch?v=psI1_U7vsl0

Anita

30.10.2011 kl.01:05

Hei Kari!

Kan eg få lov til å komme med ett ønske?

Eg savner noen flere innlegg om kosthold og trening på bloggen din. Det var flere av de før. Kjekt og intressant at du skriver om andre ting du intresserer deg for, men hadde vært gøy med noe flere innlegg om trening og kosthold. Er ofte innom profilen din for å søke motivasjon :)

Du e kul!!! ;)

Kari Jaquesson

30.10.2011 kl.17:00

Anita: Takk for innspillet, Anita. Det skal jeg sikkert, men må innrømme at det blir litt vanskelig å skrive superengasjert om slike ting med så mye store ting som skjer i verden. Noen ganger skulle jeg ønsker at flere kunne være litt mindre opptatt av detaljene i sitt eget liv og engasjere seg mer i de store tingene.

Men, jeg tar gjerne i mot innspill til temaer. Du kan maile hit: karijaq@gmail.com

:-) K

Kari Jaquesson

30.10.2011 kl.17:07

Andreas: Ja, dessverre. Derfor må vi alle være tydelige på holdningene våre slik at flere åpner øyenen for hvor teit (i mangel på et bedre ord) det er. For eksempel å ikke kalle jenter som liker fotball, treklatring og røff påkldening for "guttejenter", eller gå ut i fra at en gutt som vil gå i kjole er en pyse.

Anita

30.10.2011 kl.22:32

For all del e d veldi vikti.. Etter det som sjedde i oslo og på utøya har d vell gjort mye med hver enkelt her i lande. Å se bilde av kjent folk som mista live på utøya i både norske, svenske og danske aviser jørr noe spesiellt me ein..

Eg e nok kje av den personen som e så veldi engasjert i verdens problemer men e d noe eg e opptatt av e eg engsjert.. Den e go.. Skal sende "ønsker" om temaer på mailen :)

Skriv en ny kommentar

hits