Leave her alone!

Ja, noen folk går opp i vekt, noen går ned. Å, ja, man skal være individualist og ha "sin egen stil", men nåde deg om du blir litt for frodig. Da er det ikke lett å være artist.
Christina Aguilera har blitt så mye mobbet i presse (mest internasjonal) både for kroppsstørrelsen og antrekket du ser på dette bildet. Men....hmmm...jeg må jo si at det jeg ser er en superhot, bootylicious FEMME! (muligens gravid?)

JUICY er hun i alle fall!Jepp, hun er lubben (eller gravid - større pupper enn før) , men klarer å holde en totimers maratonkonsert med en sinnsyk bra stemme!
Man lurer på hvorfor det finnes mobbing blant barn? Det er så mye på nett & trykk og radio og TV med vurdering, kritisering og dømming av hva folk har på seg, hår, kropp, sminke, stil. Kan ikek folk få være som de vil?

Hørte nylig at Linni Meister var lei seg for at Jan Thomas hadde sagt at et av antrekkene hennes så billig ut.
DRIT NÅ I DET, da vel! Hvem bryr seg om hva andre mener? Jeg trodde virkelig ingen  brydde seg om de terningskastene, men har blitt fortalt at det er det. OMG!


Og dessuten: det sier UTROLIG mye om kvinnesynet i samfunnet. Hva vil det si å være billig?
Den inndelingen i "pene piker" og "billige piker" -NEITAKK!

Når hørte du sist en mann bli kalt "billig" ? Er det i så fall George Clooney, da, eller?

 Og jenter, det er mange (veldig mange) menn (og sikker jenter også) som liker en JUICY RÆV!

Rock on, Christina!

14 kommentarer

Andreas

21.11.2011 kl.21:16

Jeg husker en tid på 80-tallet, da jenter lå ute og solet seg med bar overkropp, uten at noen reagerte på det.

Etter 90-tallet har kapitalismen kjørt på for fullt, og med det er også usikkerheten rundt egen kropp vokst. For en tjener mer penger på at folk er usikre og har frykt, for da kjøper de løfter om "bli vakker - ved å kjøpe vårt produkt!".

Denne linken er i grunnen et godt eksempel på hvordan kapitalismen, i sin mest ekstreme form, tydelig bruker seg av skremme-taktikk for å selge varer:

http://www.qxl.no/pris/billetter-reiser-restplasser/oevirg/voldtektsboelge-i-oslo-pepperspray/v/an661740370/

Litt sånn, langt svar, men skal en få gjort noe med at selv de kvinner som er i som best form kritiseres for å være overvektige og ikke være feilfrie, så må en også gjøre noe med den kapitalistiske kulturen som ligger bak. Helst skrote den. Den befridde oss i sin tid fra slaveriet. Men den er, i sin mest ekstreme form, bare hakket bedre enn slaveri.

Mennesker vurderes ut i fra utseende, status er viktig, osv. Som sagt, bare hakket bedre enn slaveri.

Okie, nå babler jeg bare. :P Men jah...

Marthe

21.11.2011 kl.23:43

Flott! Jeg kan ikke annet enn å elske den setningen beskriver at hun i alle fall klarer å holde en bra konsert i to timer med en fantastisk stemme. Hvis energinivået hadde vært for lavt ville det overhode ikke blitt like bra! Hvorfor skal samfunnet være så utrolig fokusert på kropper, man blir jo aldri innenfor "normal" hva nå enn det er. Enten er man for lav, for høy, for tynn, for tykk, for dårlige proporsjoner, eller så får man høre om endringer på kroppen, og hvem bryr seg EGENTLIG? Jeg synes hun er vakker. Hvorfor kan ikke alle være slik de ønsker å være, det som er naturlig for dem selv, jeg ønsker meg et sånn samfunn :-) Bra skrevet!

Anita

22.11.2011 kl.01:44

Ja hadde det gått ann å bare være seg sjøl her i verden.

Har blitt sjøl mobbet i mangen år pga overvekt og stil. Ska kje ver lett her i verden.

Andreas

22.11.2011 kl.23:25

Mh! Det minner meg på, for øvrig, flere ganger har jeg lest om kvinner som er så bekymret for sitt utseende at når de er gravide og vannet går så er deres første tanke at, "åh, nå må jeg skynde meg i dusjen for å barbere leggene".

http://sandrareegard.blogg.no/1291134759_barbering_og_stell_ve.html

Som om det er det som bekymrer jordmoren, i mens en person ligger der og føder, både det ene og det andre kommer ut, men det som jordmoren skulle synes var ekkelt er altså hårete legger? Vårt samfunn er så utseende-fiksert...

Anti-Kari

23.11.2011 kl.13:29

Nå er det vel kanpt noen som i sterkere grad enn nettopp deg som har bbidratt til å legitimere mobbing av overvektige. Du er medskyldig i hvert ord som blir slengt mot overvektige, hvert eneste ord

Ege

23.11.2011 kl.16:30

Mobbing blant barn?

Jo, det er fordi det er så mange voksne som mobber, og som ikke vil innrømme det...

Luretrollet

23.11.2011 kl.20:44

Helt enig med Anti-Kari!!! Du har gjort det helt stuerent å mobbe overvektige og det har overvektige måttet ta konsenkvensene av. Nå mobbes det enda mer enn før på både skoler, på nett og sms. Eier du ikke skam?

Phoebe

24.11.2011 kl.22:07

Fantastisk innlegg! Kunne ikke sagt det bedre selv :-)

25.11.2011 kl.15:17

Selvmotsigende Jaquesson? Dette henger ikke på greip. Rett som det er,må jeg skru av tv,bla videre i blader eller bytte kanal på radioen på grunn av nettopp DEG. Du henger ut de som måtte være så "uheldige" å ha noen kilo ekstra. IKKE fordi de er "feite", eller "late" men pga gener,sykdom osv.

Jeg lider slev av den sykdom som gjør at jeg er utmattet,tom for energi.. Nemlig sterk grad av ME. Jeg går meg gjerne en tur i skog og mark når jeg har tid og overskudd,men når man må sovenesten 17 timer i døgnet,er det ikke alltid tiden strekker til,og middagen legger seg tt på hoftene. Men,alikevel klarer jeg å være lykkelig. Ikke fordi jeg MÅ,menfordi jeg VIL. Livet er for kort til å bekymreseg over de ekstra 5-10-15 kiloene,man vet aldri hva morgendagen bringer.

Malene

26.11.2011 kl.00:05

Utrolig bra skrevet! Christina har like mye talent nå som hun hadde før! :)

Kari Jaquesson

28.11.2011 kl.00:58

Anonym:Skjerp deg. Jeg har ikke hengt ut noen hverken tykke eller tynne - du får komme med konkrete eksempler. OK, du har ME og orker ikke bevege deg så mye, det er selvsagt tøft og du legger på deg fordi du ikke orker å bevege deg. Det er jo å forstå. Men alle, også du er ansvarlige for sine egne liv. Jeg håper du blir frisk og at du velger å bruke den energien du har på noe positivt og oppbyggende.

Monica

04.01.2012 kl.14:26

Christina har lidd av spiseforstyrrelser i mange år, noe vi alle vet siden hun ga ut "Beautiful".

At hun går opp kraftig i vekt etter å ha vært ganske så slank etter en skilsmisse og mye fokus på kropp, gjør vel saken ikke akkurat enklere for henne. For de som uttaler seg om at Kari snakker imot seg selv, så har vel ikke spiseforstyrrelser noe med sunn livsstil til sammenligning. Sunn livsstil velger man selv og er helt enig i at mange kunne trenge et spark i rumpa. Spiseforstyrrelser er det i grunnen ingen som ønsker seg.

Christina er ei flott og pen jente som kan synge fletta av de fleste artister.

Karoline

07.02.2012 kl.21:40

Kunne ikke vært mer enig!! Christina er flott! Ja, hum er lubben blitt. Modig er hun dog, hun står i mot tynnhetstyraniet Hollywood stjerner møter:D og om f.eks jeg hadde gått opp i vekt hadde det vært helt greit, hun er jo bare et menneske...så hvorfor ikke?

body of truth

01.03.2012 kl.13:46

Har blitt sjøl mobbet i mangen år pga overvekt og stil.

Skriv en ny kommentar

hits