Jeg tok feil!

Jeg lovte å svare alle innlegg under "Vi skal ikke operere unge fete.", men hjeeeelp, det er 325 kommentarer, men har ikke nubbsjangs. Det ville tatt meg en hel evighet, ikke minst fordi hver gang man svarer på en kommentar så må man bla seg gjennom til neste fordi den siden man administrerer det fra starter på toppen hver gang. Så sorry, helt direkte svar til alle, det går ikke.

MEN: Jeg er nå nesten ferdig med å lese gjennom alle kommentarene og tar notater underveis slik at neste innlegg vil bli en respons - samlet.

Det har vært et veldig engasjement. Mange av kommentarene har dreid over på overvekt/fedme generelt og ikke bare om det overskriften la opp til, men det er helt ok.

Så, jeg håper at jeg er klar med dette om noen dager, men jobber også veldig mye, så må ta det innimellom.

Ha en fin dag!

 Her er jeg på tur med Tjukkasgjengen i Moss - et herlig initiativ! Om du vil ha noen å gå med, sjekk Tjukkasgjengen på FB og finn din lokale Tjukkasgjeng.
22 kommentarer

denmagiskekraften

06.03.2012 kl.19:40

For ett navn på en treningsgruppe! Ja, ja.. det fine er at de kommer seg ut =) he he!

07.03.2012 kl.10:42

http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc Se den og del den!

Kathrine Hansen

07.03.2012 kl.20:21

Jeg synes ikke du tok feil med noe av det du skrev i innlegget!! Fedmeoperasjoner skulle vært avskaffet synes jeg.. så hadde ikke folk hatt noe valg med å komme seg ut av sofaen! STÅ PÅ VIDERE KARI! :)

Kari Jaquesson

08.03.2012 kl.15:49

Kathrine Hansen: Nei, nei - jeg tok feil fordi jeg trodde jeg kunne gi individuelt svar til alle som hadde lagt inn kommentarer! Det fant jeg ut ville tatt meg ca en hel uke. Jeg står 100% inne for alt som står i innlegget mitt!

:-)

manuspilotene

08.03.2012 kl.20:22

Keep on the good work!

www.tidogtanke.no

AltOgIngenting

08.03.2012 kl.23:09

Tjukkasgjengen er bare herlig, med utrolig mange medlemmer. Og flere vil det bli :))

Marianne

12.03.2012 kl.06:49

RESPEKT Kari:):) Du imponerer stadig med hvor utrolig flink du er til å ta vare på leserne dine. Det viser at du bryr deg og at du har bena godt plantet på jorda.

Keep up the good work:):)

13.03.2012 kl.23:49

Håper i hvert fall at du har kontaktet fam. Kolby, som var de som fikk hardest medfart i din oppsiktsvekkende bloggartikkel og forutgående tv sending. Forstår etter å ha lest gjennom reaksjonene en gang til, at flere som kjenner deg ikke er overrasket, verken over bloggens innhold, din fremferd eller påfølgende mangel på folkeskikk og mellommenneskelig kompetanse. For den observante leser, vil polariseringen i reksjonene, med non ærlige unntak, deriblant Kolby, kunne være betegnende for forfatterens egen holdning.

15.03.2012 kl.17:11

Jeg mistet all respekt for deg Kari. Enig med han over her. Din adferd er ikke bra. Du er trussel for samfunnet i mine øyne. Du burde vært på psykiatrisk avd og studert.

ble slank med lavkarbo

15.03.2012 kl.18:15

Men Kari sier jo egentlig bare høyt det alle slankeeksperter fra Drevon til Grete Roede er enige om er eneste riktige måten å slanke seg på: Spise mindre og bevege seg mer. Uheldigvis fungerer ikke denne metoden for alle, deriblant meg.

Anita

15.03.2012 kl.21:33

Må si meg enig med det mange har kommentert at det var nok for brutalt sagt, spesiellt på offentlig TV. Men, mulig det er det som må til for mange, få det rett i tryne. Og eg er faktisk enig i det Kari sier. Det er trossalt foreldrene som velger hvilken mat barna skal spise fram til de kan velge selv, derfor hvis foreldrene kjøper feil mat kan det øke risikoen for at barna kan havne i kategorien overvektig. Det er en tøff melding å få i tryne for foreldrene, men det er nok den brutale sannhet.

16.03.2012 kl.06:28

Jeg likestiller dine uttalelser med all annen fundamentalistsk aktivitet. Ytringfriheten vår et en dyrekjøpt rettighet, som vi har et felles ansvar for å ta vare på. Relegiøs fanatisme utfordrer denne rettigheten. Uansett hvor overbevist noen er om sin tro, skylder man samfunnet og menneskene som er del av samfunnet å forvalte denne med omhu. Medier, inklusive de sosiale, skal prinsipelt ikke brukes til å la en sak, uanstt hvor god intensjonen er, gå ut over andre. Hvis det er enighet om at ABBs manifest og Al quadas metoder er misbruk av vår ytringsfrihet fordi den innskrenker andres frihet og krernker og truer menneskene i samfunnet, så går det em tydelig paralell til dine utsagn. Det er DETTE debatten dreier seg om.

Glødende engasjement og entusiasme for i utgangspunktet en god sak, kan ikke forsvare krenkelser av individer og grupper, Kari. Kunnskap om at engasjement og står-på humør alene ikke kan løse alle problemer, gjør man seg erfaring med gjennom livet. Det er grunnen til at ungdomspartier er mer radikale enn moderperiene, at økt erfarings. og formalkompetanse gjør at samfunnet og livet blir mer nyansert når man blir voksen. Fravær av kompetanse, eller manglende evne til å nyttiggjøre seg den, vil kunne fremavle kronologisk voksne mennesker med et umodent, radikalisert og overentusiastisk syn på livet. Slike mennesker står i fare for å bruke sin status, i dette tilfelle basert på å være kjendis, til å la det gode bli det bestes fiende, til å la den gode intensjonen overskygge de andre, viktigste etsike prinsippene.

Livets erfaringen vil før eller siden innhente oss alle. Som sykepleier har jeg har fulgt dusinvis av mennesker på dødsleiet, sett mennesker i akutt sykdomsfase og fulgt uttallige familier gennom kriser. Dirkektører og idrettshelter, uteliggere og narkomane, sykepleiere og leger, alle sammen skal samme vei, gjennom den eksistensielle krisen det er å innse at livet er en endelig størrelse, med en tydelig slutt. Denne tilsynelatende banale erkjennelsen bør vi alle legge til grunn når vi lever våre liv, treffer våre valg. Det å gå gjennom livet med en forestilling om at min ideologi er så viktig, at andres integritet og følelsesliv godt kan ofres for den, vil erfaringsmessig føre til anger. Angeren kan komme til uttrykk på dødsleiet, eller før. Jeg håper du evner å angre før, Kari.

mosdal

16.03.2012 kl.12:32

Gleder meg til du kommer til Levanger på Våryrkveld!! :) :)

ble slank med lavkarbo

16.03.2012 kl.23:33

Teoretisk så vil man gå ned i vekt når man begynner å spise mindre og/eller bevege seg mer, så hvis man ikke går ned i vekt, så er det ikke Kari Jaquesson sin feil vel?

Anita

17.03.2012 kl.22:35

Godt spørsmål "ble slank med lavkarbo" :)

ble slank med lavkarbo

20.03.2012 kl.14:03

Til deg anonyme sykepleier: Å sammenligne Kari Jaquesson med ABB og al-Qaida som har drept mange, er merkelig, Kari har da ikke tatt livet av noen! Tvertimot prøver Kari etter beste evne å hjelpe overvektige med å slanke seg og sine overvektige barn. Det har da ALDRI VÆRT STRAFFBART å si til folk at de er feite og at de må slanke seg!!! !!! Kari blir dessuten stadig vekk brukt som slankeekspert i norsk media (tv, aviser, ukeblader) så dette vitner om at mange går god for hennes kompetanse!!

Lise

25.03.2012 kl.14:38

Hei,

Jeg er en jente på 28 som alltid har vært sprek( trening/løpt trapper istfor heis, spist sunt, gått idrettslinjen osv). For en tid tilbake startet jeg å jobbe som advokat. Har jobbet mye overtid osv og kost meg altfooor mye med mat. Som man ligger reder man- nå har jeg gått opp 10 kilo. De skal naturligvis bort igjen. Store porsjoner er årsaken. Til frokost i dag: 5 bokser cottage cheese og 10 rugsprø.Hjelp! Heldigvis er jeg ikke glad i usunn mat da=) Men kalorier er kalorier- dessverre. Uansett: Mitt spm: Går det an å gå ned i vekt ved å spise 2000 kcal så lenge man trener bort 500 kcal hver dag? Altså: Jogger en mil, samt går tur i cirka 2 timer/ 12 km? Jeg har ikke lyst til å sulte meg ned i vekt... Vil legge om livsstilen og har nullniks tro på slanking og fanteri=) Ved å trene 5 dager i uken som over, og gå to timer tur de dagene jeg ikke trener må det vel gå an å skape et underskudd på 2500 i uken? Om 30 uker er jeg da meg selv igjen?

Til dere andre: er tøys og tull at det finnes tynne mennesker som kan spise det de vil. Jeg er et godt eksempel på det. det tar kanskje lenger tid før vi tynne går opp i vekt- men det er fordi vi kanskje ubevisst er mer i aktivitet. dersom man spiser 5000 kcal hver dag i et år går man opp til slutt. sånn er det!

Jeg er klar for å bli spretten igjen=)

Cecilie

26.03.2012 kl.17:57

Hei Kari! Flott blogg! Jeg er enig i mange av dine synspunkter.

Jeg har et konkret spørsmål(jeg begynner å bli hysterisk her, så mye info, press og lite resultater)

Jeg lurer på om du har en enkel plan på å gå ned i vekt men samtidig bygge muskler?

Jeg har holdt på i snart to måneder med 2-4 intervaller i uka og 4 dager med styrke. Tar få rep. og tar heller i litt.

Sukker er en fiende som frister meg mye, så der har jeg mye å jobbe med.

Men jeg har gått opp fra 65 kg til 70 kg på to måneder. Er det mulig at det er muskler?

Jeg har aldri før trent styrke, og de kg kom etter jeg startet med styrke.

Jeg er 165 høy.

Så spørsmålet er rett og slett: What to do for å få raskest mulig resultater,(gå ned, men samtidig muskler), og gjøre det som en livsstilsendring slik at det er mulig for meg å leve slik.

(Ps. Jeg sluttet med snus for 4 dager siden, går overasskende greit, så alle som er redde for å slutte, det er ikke noe problem, og du spiser nødvendigvis ikke mer.)

matgladilavkarbo

26.03.2012 kl.22:57

blir spennende å lese svaret, ser ut som dette er noe som virkelig engasjerer.. ;)

Trygve

01.04.2012 kl.19:25

Jeg er så HELHJERTET enig i mye av det du skriver og sier, Kari! Og du har guts nok til å si det du sier. Det er bra! Noen må tørre si ting som de er. og bør være.

Man skal bruke kroppen til det den er lagd for. Ellers blir man sjuk/sjukere. Så enkelt er det.

Stå på videre - og vær djerv fortsatt.

Meg

11.04.2012 kl.00:21

Jeg så reportasjen din om Tjukkasgjengen, ble så glad. Til min store overraskelse fant jeg en gjeng her jeg bor. Det er så gøy, jeg gleder meg til tur og har virkelig funnet noe som øker livskvaliteten.

Det er kjempe gøy å være med i en tjukkasgjeng. Prøv

Kari Jaquesson

11.04.2012 kl.07:51

Meg: Ja, ikke sant? Jeg digger konseptet! Oppfordrer alle til å sjekke via FB om det er en Tjukkasgjeng i nærheten. Om ikke, så er det bare å starte en. Gjengen i Moss (HQ) hjelper til!

Skriv en ny kommentar

hits