Lørdagskosen død?

Om du har problemer med å gå ned i vekt, eller rett og slett går opp litt og litt hvert eneste år kan denne artikkelen være interessant for deg.

Om alle som sier at de kun spiser snop og chips på lørdager hadde snakket sant ville det vært mange butikker, kiosker og bensinstasjoner som hadde gått konk, gitt.

Det er et enormt utvalg og det fylles på hver eneste dag i uken.

16 kommentarer

jeg nyter ikke godt på lørdag slik jeg gjorde når jeg var lita. nå spiser jeg godt hver en dag, fordi jeg kan

N

18.05.2012 kl.18:48

Huff, ja, jeg vet det er min store vekt-sak iallefall. Sjokolade og brus (samt for mye brød/bakst) gjør at jeg fyker opp i vekt. Det er slikt som gjerne trøstespises på dårlige dager. Nå er det jo heller ikke lenger lørdagsgodt, men helgegodt...altså snop minst tre dager i uka. Husker da vi fikk litt is i en bolle på lørdagen, jeg.

Anita

19.05.2012 kl.00:25

Lurer på en ting ang innlegget.. "Jo fortere du går, jo større effekt får du". Hørte en plass at hastigheten har ikkje så veldig mye å bety, det kommer mer ann på strekningen?

Og wow, er det bare 515 kcal i 3 sjokolade boller? Trudde det var mye mer. Så energi innholdet hadde funka bra til frokost bortsett fra næringsinnholdet ellers, men en hadde alikevell kunne hatt det som måltid uten å gått opp ekstra i kilo?

Og er det ikkje mer kcal i ei ostepølse? Wow.. Trudde det var mye mer. Men takk for informasjonen, sette pris på d :) Har ikkje like stor skam om eg f.eks tar ei pølse til lunsj istedenfor grovbrødskiver med pålegg med tanke på kalori innhold, men selvfølgelig, trenge noe sunnere inni mellom for å ikkje bli for daff :) Og kan eg spørre om en ting, hvor mye tror du en karamell donuts inneholder i kalorier (slike som selges på bakeri)? Er utrooolig søtt men ufattelig godt av og til.

Kari Jaquesson

19.05.2012 kl.08:27

Anita: Hei Anita - jeg kan ikke stå inne for de kaloriangivelsene, det er ikke jeg som har levert dem til VG. Jeg stusset også, synes de var litt lave. Jeg har levert den helge"kos"oversikten og tipsene. Kaloriinnholdet i en donuts avhenger selvsagt av størrelsen, men en på 65 gram vil vel ha omlag 350 kalorier. Noe av det med "lite" kalorier, men mye søtt er kokosboller. En kokosbolle (de vanlige små) veier ca 30 gram - ca 99 kalorier.

Anita

19.05.2012 kl.17:12

Ikkje verst. Takk for tips :) Men en ting eg har lurt på en stund.. Er det kun kalorier som styrer hvor mye en går ned i vekt? Vil næringsinnhold ha en del å bety på vektnedgang eller er dette kun kalorier? Går det ann å gå ned i vekt ved kun å spise kaker, boller og godteri og drikke cola hvis en bare passer på kalorier eller vil de andre næringsstoffene ha noe betydning?

Kari Jaquesson

19.05.2012 kl.20:30

Anita: Ja. Men energinivået og helsen vil nok få seg en real knekk om man lever mest på slike produkter. Husk at mat ikke bare handler om kalorier. Det viktigste er å få i seg nok av alle næringsstoffene slik at hver enkelt celle har de verktøyene som skal til for å gjøre jobben den skal utføre.
Det er jo ikke slik at tynn =sunn. Det finnes en god del som lever på kaffe, røyk, snop og fatfood. de er ikke tjukke fordi de spiser akkurat like mye kalorier som de forbruker, men det kan være at helsen ikke er noe særlig. På samme måte finne sdet folk som spiser veldig sunn og næringsrik mat, men mer enn de trenger og da blir man tjukk. Overvekten i seg selv kan gi en del minus på helsen, men det er ikke sikkert. Så det aller beste er å spis eomtrent det man trenger og supllere innimellom med litt "ekstra" om man vil, men satse på næringsrik mat så man blir robust! :-)

Anita

20.05.2012 kl.01:01

Bra svart, og tusen takk :) Setter stor pris på at du tar deg tid til å svare. Men det eg lurte på i forige kommentar, har det stor betydning om en løper eller går så lenge strekningen er den samme? Er ikkje så sprek ser du og har både dårlig rygg og kner så normal/rask gange er maksimum nivå for meg skal eg være i aktivitet mer enn 2-3 minutter. :)

Kari Jaquesson

20.05.2012 kl.13:08

Anita: Hei, ops det glemte jeg. Avstanden er det aller viktigste, men intensiteten har også noe å si. Husk at ved skikkelig frisk gange blir forbrenningen veldig høy!

Anita

20.05.2012 kl.14:40

Ok får gi på litt ekstra gir då videre hehe. Takk for svar og beklager "maset" hehe

Julie

20.05.2012 kl.21:39

Hei. Jeg sliter med å finne inspirasjonen til å komme i bedre for. Vil så gjerne ta mer vare på meg selv. Håper du kan hjelpe meg litt i gang.

Ida

21.05.2012 kl.16:44

Hei Kari!

Jeg har et spørsmål.

Jeg er helt normal vektig. Veier 65 kg og er 1.65 høy. Jeg er forsåvidt fornøyd med kroppen min, MEN. Jeg har tynne ben flat mage, unntatt nederst på magen, store bryster og ok armen. Men hoftene mine har veldig rar fasong. De er smale ved hofteleddet men ganske brede over. Fra navelen og til hofteleddet ca er det en skikkelig bulk. Det kjennes ut som det er mest ben, men jeg er usikker. Og jeg vil gjerne finne en måte å jevne ut dette på. Har du noen tips? Føler det er umulig å finne bukser og jeg føler jeg ser tykk ut forfra men ikke fra siden.

Hilsen Ida.

wendysinfamilie

23.05.2012 kl.23:30

Jeg legger all skylden om at jeg går sakte men sikkert opp i vekt på det at jeg nærmer meg 4 tallet alt for fort... ja skal være en null bak det 4 tallet ..

Men prøver å være flink til å trave med tjukkasgjengen men hm ja ikke siste uka ..

:)

Karita

02.06.2012 kl.23:04

Så arti at du va innom Coop extra på Leknes å handla i dag, d syntes jeg og mine ansatte var litt spennende:) er ikke vær dag, her på denne lille plassen, at tv kjendiser dukker opp. Får det var deg?;)

Er selv ei jente som spiser det jeg har lyst på, når jeg har lyst på, er ikke typen som legger på meg, er bare formen som blir elendig viss d blir for mye søtsaker;)

Kari Jaquesson

06.06.2012 kl.08:29

Karita: Hadde det topp i Leknes. Takk for koselig hilsen ! :-)

Stian Alexander

20.03.2013 kl.21:55

Hei Kari! :-) Må bare si at jeg blir super innspirert av deg og det du gjør med kosthold å helsa.

Har begynt selv å forandre på mye. Lurte litt på om du kanskje hadde noen gode oppskrifter på sunn og god mat. Er veldig dårlig selv til å finne på noe godt og sunt i hverdagen, både til frokost og middag. Hadde blitt kjempe glad om du hadde hatt mulighet til å gi meg noen enkle oppskrifter.

Stian A

Kari Jaquesson

21.03.2013 kl.07:42

Stian Alexander: JA! Prøv min bok, som nå er kommet i en rimeligere utgave: http://www.powermusic.no/storefront.php?pid=978
(Dette er den samme boken som ble utgitt under navnt "Ketsjup er Ålreit!"

Skriv en ny kommentar

hits