Bikiniklar?

Jaaaaa... da var sirkuset i gang. Uansett hvor man snur seg roper overskriftene "Bikiniklar" "Fit for beach", "Sommerkroppen", osv osv.

Hva vil det si å være bikiniklar? Alle er jo det, det er jo faktisk bare å gå og kjøpe seg en bikini og ferdig med det. Om det er det man har lyst til å ha på seg i solen, på stranden osv.

Det er jo ingen kropper som IKKE kan ikles bikini. Dessuten - hvem har sagt at jenter må gå i bikini på stranden? Det bestemmer du jo selv. Gutta går jo rundt i noen telt av noen bermudashorts (det het det før i alle fall, nå heter det kanskje bare shorts). Om du føler at bikini er for intimt kan du jo heller velge shorts med singlet, et lite skjørt eller en noe annet.

Vet du hva? Om du vil kvitte deg med "har-sittet-inne-hele-vinteren-og-mumset-godis-foran-TV'en-følelsen" kan du virkelig stramme både opp og inn ved å sette inn støtet på kost & trening fra nå frem til sommeren - og det er selvsagt fint, det. Men det du skal tenke på mens du holder på er: "Dette skal jeg aldri slutte med".

For det aller beste er å være passe aktiv hele året sånn at du føler deg energisk, leken, og fri i deg selv. Det har faktisk ikke så mye med størrelse å gjøre, men mest med holdning (rett deg opp!), blikk (se folk i øynene), at du er fresh (nei til mat mellom tennene, skjellhud på legger, osv, ja til nyvasket hår, rene tenner (tanntråd), velstelte negler på hender og føtter, velstelte føtter (hallo, hard hud er ikke fresht), nada voks i øregangene, osv)

og ikke minst - SMIL!

Panikk og angstfylt trening i redsel for ikke å være "bra nok" er ikke kult. Øv deg på en positiv modus slik at fysisk aktivitet er noe du unner deg, ikke en straff eller et nødvendig "onde" for å se ut på en bestemt måte. Man kan jo fint ha to tanker i hodet på samme tid: Både digge seg sjæl OG jobbe for å holde formen(e) og passe på å spise sunt og akkurat passe i forhold til den tykkelsen man vil ha på glasuren sin.

Øyenkontakt , rank holdning og et smil er uslåelig. Jobb med å ha det bra med deg selv innenfra og ut - det vil stråle av deg. Jeg kan love at du får det bedre og du får draget så det suser!

Altså, kroppen (deg altså - du ER kroppen - og toppen) er jo ikke et produkt du skal legge ut for salg - Tenk over det - trener du for deg selv, eller for andre ros & beundring?

Å gjøre seg avhengig av de to siste er ikke (etter min mening) særlig tilfredsstillende i lengden. DU er den du skal være sammen med resten av livet.

Og som jeg har sagt n'ten ganger før: Det er ikke størrelsen på rumpa di det kommer an på! Shake it - don't break it!

 

GOD SOMMER!

 - og du - hvis du ha en skikkelig lættis - prøv å etterligne positurene til modellene i H&M reklamene som det har vært så mye "bråk"om. Du kommer til å le deg ihjel. Ingen inntar vel sånne positurer på stranden. Ho, ho! Lekre bilder - men jeg håper du skjønner at det er zero poeng i å bruke dem som parameter. Bruk heller deg sjæl. Du er digg og noen har helt sikkert lyst til å småbite deg både her og der.

KLEM!Stikkord:

26 kommentarer

aleksandraw

24.05.2012 kl.15:00

haha bilde;)

24.05.2012 kl.15:11

du er tjukk

Koda og Lula

24.05.2012 kl.15:12

Utrolig bra skrevet! =)

Håper du får en fin dag!

Anne

24.05.2012 kl.15:24

hehe

Jeg føler meg bra på stranden om jeg tenker at jeg har en fin kropp, og ikke står med hendene foran magen eller noe, for da vet jeg at jeg ser mye bedre ut! Hvis to helt like personer sto ved siden av hverandre, den ene føler seg stygg, og den andre føler seg pen. Hvem ser best ut? Ikkesant :)

Det funker og, guttene i Spania stirrer hvertfall

Lene

24.05.2012 kl.15:25

Takk for et fint innlegg, Kari :)

Her er jeg redd for at jeg absolutt ikke har kroppen for bikini i år, men er sant som du sier alle kropper kan gå i bikini om man vil det :)
jeg ER så lei av alle overskrifter som har med slanking, ned ditt og datt, sommerkropp og bikinioopplegg. kan man ikke bare ha fokus på å føle seg vell UANSETT? må man liksom alltid bli bedr/forandre noe?

livelonglife

24.05.2012 kl.15:49

Bra skrevet :)

siljesphotoos

24.05.2012 kl.15:57

Bra innlegg!! :D

luckymaria

24.05.2012 kl.16:25

er du 50 år??? Jaa jøss:P hehe.. husker deg fra jeg var liten =D bra innlegg =)

B

24.05.2012 kl.19:04

Takk! Liker så godt når du skriver slike innlegg, da det er flere av oss som trenger å høre akkurat dette. Spesielt setninger som "Du er digg og noen har helt sikkert lyst til å småbite deg både her og der". Og de plakatene: for en merkelig farge de folka har? Hva har de blitt malt med?

God sommer!

Maiken

24.05.2012 kl.19:08

fantastisk!! :)

Nina

25.05.2012 kl.08:47

Sååå sant! Bra innkegg!

Anti-Kari

26.05.2012 kl.19:00

Og du er like usympatisk som du bruker å være

Anita

26.05.2012 kl.20:42

Jøss, ka va usympatisk me dette Anti-Kari??

Bra innlegg dette Kari. T-skjorte og kort bukse e herlig å gå i på strandå :P Ha ein fine sommar!!

Anti-Kari

27.05.2012 kl.16:31

KJ er usympatisk uansett, hun mener ingen er gode nok hvis de ikke er dønn enig med henne og har en kropp som henne. Hun forakter de hun mener ikke er perfekt, dvs alle som ikke er akkurat slik hun er

Anita

28.05.2012 kl.16:53

Men kjære Anti-Kari, dette innlegge e jo totalt motsatt av d du seie her.. Har du virkelig lest innlegge? Trur Kari vil få fram at alle e forskjellige og alle ska gå i di klernå di sjøl vil. :) Eg e veldig uenig i mye av d Kari seie og står for, men så e d mye eg e heilt enig i og. Vise bare at folk e forskjellige og takk og lov for d

Kari Jaquesson

29.05.2012 kl.20:19

Anita: Ingen vits i å svare vedkommende. Det er en stalker som er veldig forelsket i meg tydeligvis, siden han/hun bruker enormt med tid og krefter på bloggen min. Jeg regner med at det er en en psyk person.

Anita

29.05.2012 kl.20:48

Regne med d e ein oppmerksomhet syk person, rart å se ka folk kan få seg t å sei. Liker forresten det som står på tv2 at du snakka til han på trikken. Det står det stor respekt av.

Torbjørg

31.05.2012 kl.16:16

Hallo!

Jeg vil nå likevel gjøre et forsøk på å bli bikiniklar. Hadde derfor tenkt at jeg kunne bli det med din nye DVD, men det ser ut som at det drøyer før den kommer?

Men er helt enig i det du skriver i dette innlegget. Flott skrevet!
Supert skrevet :) Jeg må finne meg en treningsform som ikke innebærer for mye bevegelse på nakke og skuldre for mens jeg er under utrednig for hva som tar livet av dem, så får jeg ikke trene dem.

Har du forslag?

anonym

05.06.2012 kl.23:35

Hei Kari!

Jeg lurer på om du kan skrive et innlegg/har tips til hvor man kan lese om hva man skal gjøre hvis noen i nærmeste krets/familie har blitt sykelig overvektig. Er i den situasjonen, og det er forferdelig. Har snakket med vedkommende, men kommer ikke igjennom. Hvordan burde man "angripe"/ ta opp dette på best mulig måte?

Er helt desperat, og tenkte at du kanskje hadde noen forslag. Er evig takknemlig for svar.

Kari Jaquesson

06.06.2012 kl.08:25

Fru Jacobsen: Be om en fysioterapitime slik at du kan få god informasjon om hva slags øvelser du kan prioritere i det området. Uansett er det å gå flott trim, særlig i litt ulendt terreng. La armene svinge fritt uten å ta hardt i. Veldig mange som tror de ikke kan trene styrke har faktisk veldig godt utbytte av det, bare de får ordentlig informasjon & veiledning. Lykke til!

Kari Jaquesson

06.06.2012 kl.08:29

anonym: Det er, etter min mening & erfaring, ikke stort du kan gjøre. Å mase, formane elle rmoralisere har som regel motsatt effekt og kan være sårende og demotiverende (men her responderer folk forskjellig).
Men be gjerne vedkommende med på aktiviteter som ikke er så harde at det blir nedtur for vedkommende, men korte hyggelige turer. Ikke for at han/hun skal slanke seg, men fordi det er hyggelig å gå tur sammen. Så kan man jo prøve å finne ut hvordan vedkommende HAR det. Jeg har aldri møtt noen med sykelig overvekt/fedme som ikke har en knute eller fler som trengs å jobbes med. Overspising er en form for selvmedisinering. Hvor trykker skoen?

anonym

08.06.2012 kl.20:17

Tusen takk for at du tok deg tid til å svare. Du har nok rett i det du sier, men det er allikevel vanskelig å se noen man er glad i ødelegge for seg selv. Men takk uansett!

kine

02.04.2013 kl.08:44

har aldri likt bikini å kommer nok aldri til å gjøre det heller. tanken på at min kropp skal være utstillingsmatriale er kvalmt. jeg er ingen sylfide og kommer aldri til å kunne bli det heller for kroppsbygningen min tillater ikke den formaten. jeg trener regelmessig for å ha overskudd til livet og naturen som jeg elsker å gå i . ja da har gått ned 15 kilo på et år men det er da bare rosinen i pølsa når jeg begynte endringen som ikke er helt ferdig da jeg ikke er så flink matmessig enda så sa min fysioterapeut dette til meg. ikke tren for å gå ned i vekt tren for å ha det bra og det har funka jeg har det mye bedre når jeg er aktiv å kommer aldri til å slutte med aktivitet . så bikini sommer eller ikke . jeg skal nyte sola og nyte fjell lufta så godt jeg kan og hve er vel bedre enn en velfortjent rødvin oppe på et fjellplatå å man vet man kan ta glasset med god samvittighet

Kari Jaquesson

02.04.2013 kl.13:32

kine: Jaaa! Nyte livet og ha det bra innenfra! :-)

Skriv en ny kommentar

hits