Sommerminner Oslo- San Diego

I sommer var jeg på reise i USA. Blogger litt om forskjellige ting derfra fremover.

Det var relativt digg å bli oppgradert til business sa jeg skulle borde flyet fra London til San Diego. Det er nesten 12 timers flytur. Å ja, seng! Utrolig deilig å kunne strekke seg ut og sove i horisontalen. Jeg måtte jo bare takke ja til Champagne, men er generelt svært forsiktig med alkohol på fly. Kan ta en sånn miniflaske vin til maten, det er vel omtrent 2 dl? Det holder. Ellers er det vann, vann, vann. Jeg har alltid med meg saltvannsspray eller pipetter for å fukte nesen. Luftveiene tørker virkelig ut på lange flyreiser.

Vel, vel, nok om det. Jeg skulle til San Diego for å delta med World Fitness IDEA sammen med 5999 andre instruktører fra hele verden. Jeg har deltatt på denne convention mange ganger før, men det er lenge siden sist. Det var 30 års jubileum for IDEA, så det var jo litt ekstra hyggelig!

 På San Diego flyplass ble jeg tatt imot av en gammel venn som jeg ikke har sett på 15 år! Og det som er så kult er at det var om vi så hverandre i går! Hjemme hos han og mannen hans og deres to herlige sønner ble det mimret og spist og det var bare superhyggelig! Neste dag var 4. juli, USAs nasjonaldag. Istedenfor å se på parader, osv dro vi med barna til et natursenter som jobber for å gjøre folk mer bevisste på forsøpling av våtområdene rundt San Diego og hva man kan gjøre for å bidra til mindre forurensning. Det var spennende! I tillegg var det et fuglereservat med mange rare fugler og et akvarium med like mange rare fisker, maneter, mm! 

 

Det var mange skulpturer der og alt var laget av søppel funnet i fjæra. UGH. Vakre, men skummelt å tenke på hvor mye forsøpling det er av havene! Da jeg sjekket inn på hotellet tenke jeg på å kanskje gå ut på en av terrassebarene for å se på det gedigne fyrverkeriet, men sengen fristet for mye, skulle på kurs neste morgen 06.45. Jeg gikk ikke glipp av noe, for det var prets skandale, To-tre raketter gikk av, så "poff" og ingenting. Det var en del nyhetsflash på TV dagen etter, ja. Mange skuffede barn (og voksne). Jeg sov som en stein og våknet uthvilt klar for min første dag på convention. Masse workshops, forelesninger og aktiviteter pluss messe!

 

Denne fisken er laget av søppel funnet i fjæra. Det er ikke koraller på bildet under fisken, men isopor som har skylt i land.

 


Plastflasker og plastposer råtner ikke, men fisk setter seg fast i det elle tror det er mat og dør av det. Denne digre maneten er laget av søppel fra havet.

 

Hvor mange engansskjeer, bestikk, kopper med plastlokk bruker du i uken?
Hvor mye tror du vi kaster i Norge? Det kan du finne ut HER
Hmmm.. i USA bor det over 300 millioner mennesker, de forbruker 1 milliard poser. I Norge bor det 4,5 millioner mennesker, vi kaster 1 milliard plastposer i året. (15.000 tonn) . Hæ?

Jeg hater å måtte be om pose. Det skjer heldigvis sjelden, for jeg handler til fots 99% av tiden og da har jeg sekk + nett med meg eller min kjære handlevogn. 

 
Morsom and med blått nebb og en raring sveis:


 Det var mye annet rart å se også, alle fuglene som var der hadde blitt funnet skadet i naturen.

OK, i morgen er det innlegg om første dag på convention!

Stikkord:

Én kommentar

matgladilavkarbo

08.08.2012 kl.08:01

spennende dager, og ja det er viktig for oss alle å bli mere miljøbevisst. Utrolig med søppel man produserer. ser bare hvor mye papir og kartong man produserer på en uke...ha morsomme innholdsrike dager..

Skriv en ny kommentar

hits