Aubergin, aubergin - Imamen besvimte!

Jeg har promotert aubergine ri dag, kom innom Rem aog det var auberginer og squash til 15 kr kiloen. Jeg kjpte masse! Her er min favorittoppskrift - dette hadde vi til middagidag sammen med ovstekt makrellfileter, Hummus, salat og brd. Og brokkolisuppe ritl forrett, da. Vannmelon til dessert. Yummy!

Imam Bayildi (betyr Imamen besvimte. Det krangles over om det var av lykke, eller fordi retten er (var) s fet av olivenolje. Jeg har ikke s mye olje i!)

Da jeg lrte meg denne retten, fikk jeg helt dilla p tilberedningsmetoden! Det brasere i en basis av tomatjuice eller kraft er jo rett og slett genialt. Denne klassiske oppskriften kommer fra Tyrkia. Det sies at man i Tyrkia har s mange forskjellige mter tilbrede auberginer p at man spiser en ny rett hver dag i sitt liv! Nr jeg er i Tyrkia spiser jeg s mye aubergine! Og fiken nr det er sesong. Fiken og gule kiwi, det elsker jeg!
Auberginer er en av mine absolutte favoritter. Det er ikke s greit steke den, for den fungerer som en svamp, og du bruker omtrent en hel flaske olje for at den ikke skal klebe seg fast til pannen. Nettopp derfor er denne tilberedningsmetoden s smart:

Skjr opp:

3 middels store auberginer i ganske tykke skiver (ca 2,5 cm)
Legg dem i et drslag og str salg p begge sider. La st i en halv time.
Skyll av dem og la dem trke godt i kjkkenpapir.




Saltet fr auberginen til svette- da suger opp destod mer saus etterp. mmm

ens de ligger i saltet, koker du opp:

2 ss olivenolje
saften fra en sitron
liter tomatjuice
2-3 fedd knust hvitlk
1 ts sukker
1 ss fersk, hakket peppermynte (eller 1 ts trket)
Nykvernet pepper

  • Legg auberginestykkene i gryten (du trenger en ganske bred gryte)
  • La det purre under lokk en halv time (mer hvis ikke stykkene er helt gjennomkokte) p middels varme (det skal smkoke).
  • Vri litt p gryten innimellom slik at ikke stykkene koker fast i bunnen.
  • Ta av lokket de siste 5-10 minuttene slik at sausen tykner.

S skal vi ha:

1 lk i skiver, lettstekt i olivenolje
finhakket tomater uten kjerne
1 -4 ss ristede pinjekjerner
Masse hakket frisk persille

Dette blandes godt og legges opp auberginene rett fr servering.


Godt - sunt- billig - Sett i gang! :-) Kommer fler oppskrifter i morgen en gang! PS: Trendrapport fr amessen i San Diego ogs!



7 kommentarer

Lovelyliller.com

15.08.2012 kl.16:40

spiste aubergine senest i gr. Det er kjempegodt. Takk for oppskriften :D

Cathrine

16.08.2012 kl.18:57

Dette s virkelig godt ut. Aubergine er i grunnen en undervurdert grnnsak.

Kari Jaquesson

17.08.2012 kl.19:10

Lovelyliller.com: Ja, ikke sant? Yumm!

Kari Jaquesson

17.08.2012 kl.19:13

Cathrine: Enig! Den er lite brukt i Norge. Og noen kan nok unng den om de har ftt den drlig tilberedt. Om den er lite kokt/stekt kan det vre litt besk smak/jordsmak.

Meg

18.08.2012 kl.23:25

Dette skal jeg prve

Ragnhild

27.08.2012 kl.14:23

, dette m prves, ser nydelig ut! Takk for inspirasjon :0)

matgladilavkarbo

07.09.2012 kl.02:19

s nydelig ut dette , aubergine er noe jeg ikke har brukt noe srlig, ble nysgjerring p prve det.. ;) tusen takk

Skriv en ny kommentar

hits