Aubergin, aubergin - Imamen besvimte!

Jeg har promotert aubergine ri dag, kom innom Rem aog det var auberginer og squash til 15 kr kiloen. Jeg kjøpte masse! Her er min favorittoppskrift - dette hadde vi til middag idag sammen med ovstekt makrellfileter, Hummus, salat og brød. Og brokkolisuppe ritl forrett, da. Vannmelon til dessert. Yummy!

 

Imam Bayildi (betyr Imamen besvimte. Det krangles over om det var av lykke, eller fordi retten er (var) så fet av olivenolje. Jeg har ikke så mye olje i!)

Da jeg lærte meg denne retten, fikk jeg helt dilla på tilberedningsmetoden! Det å brasere i en basis av tomatjuice eller kraft er jo rett og slett genialt. Denne klassiske oppskriften kommer fra Tyrkia. Det sies at man i Tyrkia har så mange forskjellige  måter å tilbrede auberginer på at man spiser en ny rett hver dag i sitt liv! Når jeg er i Tyrkia spiser jeg så mye aubergine! Og fiken når det er sesong. Fiken og gule kiwi, det elsker jeg!
Auberginer er en av mine absolutte favoritter. Det er ikke så greit å steke den, for den fungerer som en svamp, og du bruker omtrent en hel flaske olje for at den ikke skal klebe seg fast til pannen. Nettopp derfor er denne tilberedningsmetoden så smart:

 

Skjær opp:

3 middels store auberginer i ganske tykke skiver (ca 2,5 cm)
Legg dem i et dørslag og strø salg på begge sider. La stå i en halv time.
Skyll av dem og la dem tørke godt i kjøkkenpapir.




Saltet får auberginen til å svette- da suger opp destod mer saus etterpå. mmm

ens de ligger i saltet, koker du opp:

2 ss olivenolje
saften fra en sitron
½ liter tomatjuice
2-3 fedd knust hvitløk
1 ts sukker
1 ss fersk, hakket peppermynte (eller 1 ts tørket)
Nykvernet pepper

  • Legg auberginestykkene i gryten (du trenger en ganske bred gryte)
  • La det purre under lokk en halv time (mer hvis ikke stykkene er helt gjennomkokte) på middels varme (det skal småkoke).
  • Vri litt på gryten innimellom slik at ikke stykkene koker fast i bunnen.
  • Ta av lokket de siste 5-10 minuttene slik at sausen tykner.

Så skal vi ha:

1 løk i skiver, lettstekt i olivenolje
finhakket tomater uten kjerne
1 -4 ss ristede pinjekjerner
Masse hakket frisk persille

Dette blandes godt og legges oppå auberginene rett før servering.

 


Godt - sunt - billig - Sett i gang! :-) Kommer fler oppskrifter i morgen en gang! PS: Trendrapport fr amessen i San Diego også!



7 kommentarer

Lovelyliller.com

15.08.2012 kl.16:40

spiste aubergine senest i går. Det er kjempegodt. Takk for oppskriften :D

Cathrine

16.08.2012 kl.18:57

Dette så virkelig godt ut. Aubergine er i grunnen en undervurdert grønnsak.

Kari Jaquesson

17.08.2012 kl.19:10

Lovelyliller.com: Ja, ikke sant? Yumm!

Kari Jaquesson

17.08.2012 kl.19:13

Cathrine: Enig! Den er lite brukt i Norge. Og noen kan nok unngå den om de har fått den dårlig tilberedt. Om den er lite kokt/stekt kan det være litt besk smak/jordsmak.

Meg

18.08.2012 kl.23:25

Dette skal jeg prøve

Ragnhild

27.08.2012 kl.14:23

Å, dette må prøves, ser nydelig ut! Takk for inspirasjon :0)

matgladilavkarbo

07.09.2012 kl.02:19

så nydelig ut dette , aubergine er noe jeg ikke har brukt noe særlig, ble nysgjerring på å prøve det.. ;) tusen takk

Skriv en ny kommentar

hits