Mere mat!

Ja, da er siste rest av Imam Bayeldi blitt spist opp (i gr). Jeg laget nemlig en gigaporsjon.

I dag gikk jeg ls p squashen og gjorde det superenkelt: Skar opp i brede staver, lot dem bare svidt hilse p stekepannen med olivenolje - de skal vre faste i fisken, men den lille varmen er nok til endre litt p struktur og hente frem smaken.

S blandet jeg det hele med saften fra 1/2 sitron, en haug med frisk basilikum og et halvt fedd hvitlk og litt urtesalt. Say no more. Det er dgodt og passer til absolutt alt, bde kaldt og varmt. Alene som en liten forrett, lun til kjtt, fisk eller kylling, som en del av et tapasbord, Blandet sammen med en grnn salat, med et stekt eller kokt egg, ja, du skjnner - passer til alt! Vi hadde rester av lammetajin til middag, jeg laget suppe av resten, bar eyngste Prince Charming og jeg som spiste i dag. Suppen bledigg og s laget jeg salat av eple og ananas til dessert, med litt hakket basilikum i . Yum!

Squashen er til kjleskapsbuffeten. Har alltid en del forskjellig snne ting stende, for da er det s lett lage kjappe smmltider MED grnnsaker. Ikke et vondt ord om ta seg en gulrot til matpakken, men nr grnnsakene er litt parfymert som dette er det ogs veldig digg. Jeg elsker squash. Da jeg bodde i Framkrike kjpte jeg en kokebok som het "Courgettes, je vous aime!" ("Squash, jeg elsker Dem!"), med 83 forskjellige mter lage dem p, men n som jeg har 10 kilo i kjleskapet fant jeg den selvsagt ikke!





Dette ser helt kaos ut, men det er aubergine i sm kuber og ganske finhakket lk som ligger og koser seg i tomatpassata og litt hvitlk. I morgen skal jeg lage auberginelasagne. Helt som vanlig, bare at det er aubergine i stedet for kjttdeig i hovedsausen. Viser deg nr den er laget.

OK; Det lovede innlegget med referat fra fitness expoen i San Diego kommer. Lover. Lover bare ikke nr.

6 kommentarer

Linn

21.08.2012 kl.10:01

, Kari, du er en s stor inspirasjon! Se p all den gode maten du lager fra bunnen av! Om du klarer det, burde alle klare det. Det tar mer innsats, men man fr jo s igjen for det.

Tusen takk for inspirasjon! :D

Brigitte Kvarsnes

21.08.2012 kl.13:20

s bra!!! Jeg elsker aubergin selv. Tusen takk for dette flotte tipset som jeg skal prve. Det ser turolig godt ut!!:))

Kari Jaquesson

23.08.2012 kl.18:14

Linn: Takk, Linn! Men det tar jo ikke S lang tid. Jeg gjr mye av det snn innimellom andre gjreml! :-)

Kari Jaquesson

23.08.2012 kl.18:15

Brigitte Kvarsnes: Den ble s god! :-)

Mira

17.10.2012 kl.18:54

Bare digger bloggen din egentlig. Bruker den som inspirasjon til bli bedre fra spiseforstyrrelsen. Du er s sunn og naturlig. Klart du prver ut forskjellige ting, men du gjr det p en bra mte, hvis du skjnner. Mat er ikke fiende eller venn, man m bare finne en balanse gang. Det har alltid vrt et problem for meg... Takk for at du er et s bra forbilde for meg (og kanskje for mange andre ogs)!

Brukte ogs deg som inspirasjon til et leserinnlegg til en norsk oppgave (sammen med andre nettsider selvflgelig). Skrev absolutt ikke av. Tusen takk for det fine innlegget om det g p hye hler. Fikk 6-. Hadde bare noen "for vre pirkete" feil.

Berit

03.03.2013 kl.03:23

Har du noen tips om hvordan man fr med seg ferske urter hjem i live, nr det er iskaldt ute? Mine dr straks vi gr ut av butikken :( Har prvd avispapir ogs, men jeg var kanskje ikke flink nok til pakke. Og hvordan trives urter best inne? Elsker friske urter, men de har en tendens til d alt for fort.

Skriv en ny kommentar

hits