Mere mat!

Ja, da er siste rest av Imam Bayeldi blitt spist opp (i går). Jeg laget nemlig en gigaporsjon.

I dag gikk jeg løs på squashen og gjorde det superenkelt: Skar opp i brede staver, lot dem bare såvidt hilse på stekepannen med olivenolje - de skal være faste i fisken, men den lille varmen er nok til å endre litt på struktur og hente frem smaken.

Så blandet jeg det hele med saften fra 1/2 sitron, en haug med frisk basilikum og et halvt fedd hvitløk og litt urtesalt. Say no more. Det er døøøøøgodt og passer til absolutt alt, både kaldt og varmt. Alene som en liten forrett, lun til kjøtt, fisk eller kylling, som en del av et tapasbord, Blandet sammen med en grønn salat, med et stekt eller kokt egg, ja, du skjønner - passer til alt! Vi hadde rester av lammetajin til middag, jeg laget suppe av resten, bar eyngste Prince Charming og jeg som spiste i dag. Suppen ble digg og så laget jeg salat av eple og ananas til dessert, med litt hakket basilikum i . Yum! 

Squashen er til kjøleskapsbuffeten. Har alltid en del forskjellig sånne ting stående, for da er det så lett å lage kjappe småmåltider MED grønnsaker. Ikke et vondt ord om å ta seg en gulrot til matpakken, men når grønnsakene er litt parfymert som dette er det også veldig digg. Jeg elsker squash. Da jeg bodde i Framkrike kjøpte jeg en kokebok som het  "Courgettes, je vous aime!" ("Squash, jeg elsker Dem!"), med 83 forskjellige måter å lage dem på, men nå som jeg har 10 kilo i kjøleskapet fant jeg den selvsagt ikke!

 

Dette ser helt kaos ut, men det er aubergine i små kuber og ganske finhakket løk som ligger og koser seg i tomatpassata og litt hvitløk. I morgen skal jeg lage auberginelasagne. Helt som vanlig, bare at det er aubergine i stedet for kjøttdeig i hovedsausen. Viser deg når den er laget.

OK; Det lovede innlegget med referat fra fitness expoen i San Diego kommer. Lover. Lover bare ikke når.

 

6 kommentarer

Linn

21.08.2012 kl.10:01

Å, Kari, du er en så stor inspirasjon! Se på all den gode maten du lager fra bunnen av! Om du klarer det, burde alle klare det. Det tar mer innsats, men man får jo så igjen for det.

Tusen takk for inspirasjon! :D

Brigitte Kvarsnes

21.08.2012 kl.13:20

såååå bra!!! Jeg elsker aubergin selv. Tusen takk for dette flotte tipset som jeg skal prøve. Det ser turolig godt ut!!:))

Kari Jaquesson

23.08.2012 kl.18:14

Linn: Takk, Linn! Men det tar jo ikke SÅ lang tid. Jeg gjør mye av det sånn innimellom andre gjøremål! :-)

Kari Jaquesson

23.08.2012 kl.18:15

Brigitte Kvarsnes: Den ble så god! :-)

Mira

17.10.2012 kl.18:54

Bare digger bloggen din egentlig. Bruker den som inspirasjon til å bli bedre fra spiseforstyrrelsen. Du er så sunn og naturlig. Klart du prøver ut forskjellige ting, men du gjør det på en bra måte, hvis du skjønner. Mat er ikke fiende eller venn, man må bare finne en balanse gang. Det har alltid vært et problem for meg... Takk for at du er et så bra forbilde for meg (og kanskje for mange andre også)!

Brukte også deg som inspirasjon til et leserinnlegg til en norsk oppgave (sammen med andre nettsider selvfølgelig). Skrev absolutt ikke av. Tusen takk for det fine innlegget om det å gå på høye hæler. Fikk 6-. Hadde bare noen "for å være pirkete" feil.

Berit

03.03.2013 kl.03:23

Har du noen tips om hvordan man får med seg ferske urter hjem i live, når det er iskaldt ute? Mine dør straks vi går ut av butikken :( Har prøvd avispapir også, men jeg var kanskje ikke flink nok til å pakke. Og hvordan trives urter best inne? Elsker friske urter, men de har en tendens til å dø alt for fort.

Skriv en ny kommentar

hits