Mer Aubergine

Jeg kan bare bekrefte at auberginelasagne er døgodt. Aubergine i små terninger med hakket løk koser seg ført i litt olivenolje, hvitløk, så en god liter tomtapassata (eller finhakkede tomater på boks). Det kan stå og kose seg en god stund.Lager hvit saus av smør, hvetemel og melk, litt revet muskatnøtt og hvit pepper + salt.

River ost - jeg liker å bruke parmesan, men i går ble det Jarlsberg, en skalk Norvegis og en skalk jeg ikke vet hva var (fra et ostefat  - den lignet på Norvegia, men luktet litt mer).

Ikke for mye ost, da folkens.

Lagvis i ildfast form:

Lasagneplater, auberginene, hvit saus og littegranne (såvidt litt) ost. På toppen til slutt strødde jeg en halv boks kikerter vi hadde igjen (de små) og en del revet basilikum. Så siste lasagneplatene, hvit saus og litt mer ost. Hadde laget litt mye hvit saus, så det øverste laget ble litt tjukt, men det er bare godt, hi-hi.

Laget en enkel gulrotsalat til: Skivede rå gulrøtter, revne peppermynteblader, olivenolje, epleeddik, urtesalt.


Det er ikke ost alt det hvite på toppen! Det er hvit saus (laget litt vel mye) og LITT ost.


8 kommentarer

ble slank med lavkarbo

24.08.2012 kl.11:48

Hva passer til denne auberginelasagnen? Kanskje spekesild eller røykt makrell?

Lovelyliller.com

24.08.2012 kl.19:23

så meget godt ut!

Thea Margrethe

26.08.2012 kl.10:15

Jeg pleier å lage lasagne, men istedenfor pastaplater så tar jeg squash i skiver. (Ta ostehøvel på de på langs!) Det syns jeg smaker mye bedre, metter bedre og føles sunnere. Pastaen blir så overveldende. Jeg skal ta oppi aubergine neste gang :)

ble slank med lavkarbo

26.08.2012 kl.20:49

Godt tips Thea Margrethe, pasta er jo bare mel og vann. Pasta ble veldig populært på 80-tallet, bl.a. den italienske skuespilleren Sophia Loren slanket seg stadig vekk ved å spise masse pasta!!!! Heldigvis er det idag mange unge bloggere som trosser ernæringsekspertene og sprer kunnskap om hvordan man spiser og trener seg slank og sterk, så det er håp for fremtiden!

Lever lavkarbo for helsa sin skyld

30.08.2012 kl.21:08

Fin rett. Men hva er poenget med pastaplater? Aubeigener er det mye mat i i seg selv og putter du det i en form med ostesaus på toppen, så blir det lasagne uansett:) Men jeg ville byttet ut din ostesaus med fløte, kremost, salt, pepper og muskat.

Krinstin

03.09.2012 kl.18:17

Den auberginesausen så kjempegod ut! Jeg er alt for dårlig til å huske på hvor godt aubergine er... men så blir jeg like lykkelig hver gang jeg kommer på det. Skal teste ut sausen neste gang det er lasagne-tid i heimen :) Takk for tips!

ann margrethe

05.09.2012 kl.18:34

Hei Kari

Jeg er en jente på 19 år som alltid har vært veldig tynn, og kunnet spise det jeg ville uten å legge på meg. For ca 1,5 år siden begynte jeg plutselig å legge på meg, uten at jeg gjorde noen endringer i "kostholdet". Jeg er 161 høy, og veide rundt 50 kg, nå veier jeg 60 kg.

- Det jeg egentlig skulle spørre deg om, er om du har noen konkrete tips til hvordan jeg kan gå ned i vekt igjen. Jeg har prøvd alt fra lavkarbo til kaloritelling, men vekta står bom still. Det som plager meg mest er at magen min er utstikkende og hard(nei, er ikke gravid!), har du noen tips til hvordan få den flat? Er det noen spesiell diett/matvarer/treningsformer du vil anbefale meg? Jeg trenger hjelp fra deg, for jeg har virkelig ikke peiling på dette!!

På forhånd tusen takk for svar:-)

Torgeir

06.09.2012 kl.10:38

Det så helt nydelig ut!

Skriv en ny kommentar

hits