Smart grep for informerte valg - Viva New York!

I sommer var jeg i USA, blant annet i New York City. Der har borgermesteren bestemt noe veldig lurt. Alle restaurantkjeder (altså alle med mer enn et sted) må oppgi kaloriinnhold på alt som står på menyen. Det syne sjeg er veldig lurt. Når du ønsker å passe litt på er det enkelt å se at det er stor forskjell på å velge seg en sjokoladecroissant eller en fruktsalat.

 

Men ikke vin, øl og drinker, da...


La oss si du er en av de som går ut og kjøper kaffe hver dag etter at du har spist lunsj. Det er 48 uker i et arbeidsår. la oss da si at det blir f eks 5 Mochaccino med lettmelk  (som capuccino, men med sirup i) La oss også si at du unner deg en sjokoladecroissant et par ganger i uken.

OM du heller kjøper svart kaffe 4 ganger i uken og Mochaccino en gang i uken og dropper sjokoladecroissanten, men heller kjøper en liten fruktsalat et par ganger i uken, men unner deg en sjokoladecroisssant bare den siste fredagen i måneden blir differansen i løpet av et år enorm.
Det tilsvarer faktisk 8 kilo kroppsfett på et eneste år.


Smart, eller hva?

 

 

7 kommentarer

Mona

12.10.2012 kl.08:38

Veldig smart, skulle ønske de kunne innføre sånn her også.

regnbueblomst

12.10.2012 kl.10:46

Smart, hørte og at de skal slutte med brus i XXL størrelse der borte. Prøver å få samboeren min til å innse at det ikke er normalt for en 29-åring å ha kulemage, og kanskje prøve å se sammenhengen mellom den og all brusen og kebaben han putter i seg.. Blæh... Men han lever i fornektelsen, blir superfornærmet og sier at kaloritelling er homo. :-S Han er en av de som ble støtt av din uttalelse om Foss. Jeg syntes det var bra sagt av deg. Noen trenger å høre det og faktisk ta litt ansvar for sin situasjon selv.

Lostartistic

12.10.2012 kl.14:03

Jeg lurte på en ting. Har endret helsen mye det siste året. Og har gått ned kiloene jeg ønsket vekk. Nå vil jeg holde meg her. Har lært mye allerede, men angående ost.

Ser at det ikke er noe karbohydrater i feks osten Nøkkelost lett, men det er derimot 272 kcal. Hva bør jeg fokusere på. Og er popcorn et sunt alternativ til annet snacks. Popper det i ekstra jomfruolje og forsøker å holde saltet til de minimale.

Helsebloggen Lovelyliller.com

12.10.2012 kl.15:57

genialt! bør innføres i norge!! :D Norges helsetiltak er lavmåls og ikke mye å skryte av. Nøkkelhullsmerking i øst og vest og lite sunn fornuft og nytenking.

passion4lifeandtravel

12.10.2012 kl.23:33

Jeg har også sansen for det som borgermesteren har innført, og det burde det ha vært gjort her også, selv om jeg hadde nok selv fortrengt at det hadde stått der :-), og selve byen New York, ja den elsker jeg, og var også der i sommer og har nok allerede en ny flybillett dit i mai :-)

Elisabeth

21.10.2012 kl.12:22

Fantastisk. Jeg skrev for en tid tilbake at sånn skulle det vært i Norge. Så bra å se at det finnes steder som har gjort det. Håper det kommer til norge.

lenailivet

19.11.2012 kl.00:04

Genialt!! =) Handler om å ta de smarte valgene!!

Skriv en ny kommentar

hits