Grov hogst i Ekebergskogen

Ringnes-stiftelsen hogger for harde livet i Ekebergskogen.  "Ikke et tre skal felles" sa Marianne Borgen (SV) til meg i en debatt for et år siden. Lurer på om hun har vært og sett hva hun og alle andre partier unntatt RØDT har stemt ja til.

Det er til å gråte av. Jeg håper alle de som har bejublet dette prosjektet kommer seg opp og SER hva som nå går tapt. Dessverre vet ikke politikere at det går an å si "Jeg tok feil, men skal prøve å rette det opp". De tviholder heller på det de har tabbet seg ut med - må for all del ikke tape ansikt. Det gjør dere nå, folkens, for hver tre som felles.

Miljøvernministeren har ennå ikke svart på henvendelser fra Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen.

Stikkord:

2 kommentarer

Lars

02.11.2012 kl.07:53

Deilig at det blir felt noen trær i denne så ellers triste og mørke skogen vel.

Dagne Groven Myhren

11.11.2012 kl.16:59

Det er ikke deilig med den pågående hogsten i skogen! Det er trist! Vet du hvor fuglene hekker og hva de lever av? Vet du hvor de ville dyrene lever og skjuler seg? Vet du at belysning forstyrrer døgnrytmen til ville skapninger? Vet du at det finnes sjeldne fugler og vekster i denne skogen? Vet du at naturmangfoldsloven vil bli brutt fordi kunnskapsgrunnlaget er for dårlig (jf § 8)? Fuglefauna, soppforekomster og insektbestand er f.eks.ikke er godt nok undersøkt. Vet du hvor mye oldtidsminner som finnes i denne skogen? Bør ikke de få være mest mulig i fred? Vet du at det som er igjen av spennende skogslommer på Ekeberg er viktig også for skoleklasser og barnehager som stadig er i skogen på tur? Vet du at vegetasjon, og ikke minst trær, renser lufta? Har du tenkt over hvor sjeldent og verdifullt det er med levende, mest mulig uberørte skogslommer i sentrum av en europeisk hovedstad?. Har du tenkt gjennom forskjellen på ekte skog og park?

Skriv en ny kommentar

hits