Hjelp, jeg er overvektig!

Kom over denne kronikken i BT i dag:


Hjelp, eg er overvektig!

Og måtte sporenstreks ringe opp forfatteren for å si JIPPI!  Han og jeg er helt på nett!

NYT LIVET UANSETT STØRRELSE, ikke sett deg selv på "vent". Det viktigste er hvordan du har det.  Hvordan du har det inni deg. Om du lever eller bare eksisterer.

Det handler om å ha det gøy, være i (en slags) balanse, nyte, oppleve, smile, digge seg og livet sitt! Kjenne hvor glad man blir av bevegelse, av mat, av å hvile seg, drømme, danse, hviske, rope, ja, alt, ikke sant? Rett og slett ha det bra!
Hva er ellers poenget? Å finpusse seg for å sole seg i respons? Være avhengig av de andres opplevelse av seg? Det blir vi ikke glade av. GLAD kommer innenfra , ikke utenfra!

 

One love!

 


Nyt deg selv og livet du har!

Stikkord:

18 kommentarer

kriss91

18.11.2012 kl.16:32

Dette var jo et hyggelig innlegg :) Jeg gikk nettopp ned 10 kg, selvom jeg var langt i fra overvektig. Men er mye mer komfortabel med meg selv nå, enn før vekttapet. Nå bruker jeg strl. 36 i stedet for 38-40 :)

Håper du får en fin dag videre!

slankerinna

18.11.2012 kl.17:09

er så enig,har selv vært overvektig men klart å snu om på livstilen.Nå har jeg overskudd og plenty av energi og jeg lever livet:)

Kari Jaquesson

18.11.2012 kl.17:17

slankerinna & kriss91: Det er jo fint å gå ned i vekt om man vil det. Litt av poenget me dblogginnlegget er at man ikek trenger å vente på å bli glad, fornøyd, aktiv og ha masse gøy. Det er så mange som tror de må FØRST ned i vekt OG SÅ skal de begynn eå gjøre alle de morsomme tingene. Bedre å snu rekkefølgen! :-)

Torill

18.11.2012 kl.17:40

Hei!

Har nå etter litt tid klart å gå ned 5 kg og følte en stor seier. Spiser og spiser og vekta går ned. Det fungerer å spise mye - riktig mat - grovt og godt - MEN så stoppet det opp....

Hvorfor i all verden gjorde det det??

Det fungerte jo såå fint - ned 1 hg pr dag... Spiser sunt - har også litt søtt på meny'n - og trening selvfølgelig. Trent har jeg gjort i mange år - så det er ikke noe nytt. Tung på vekta er jeg - men ikke feit - bare noe større enn før - og de kiloene vil jeg gjerne bli kvitt... Hva skjer - hvorfor opp???
Det å leve i nuet er veldig viktig, og at man finner sin trivselsvekt hvor man trives. Jeg er også opptatt av mat, men jeg er opptatt av sunn mat. Ungene i huset skal vokse og få de rette tingene inn. Jeg liker å trene, men blir for lite av det desverre.

slankerinna

18.11.2012 kl.18:57

Enig der,og skjønte det.Jeg gledet meg over hver kilo som gikk ned,er litt med det også,å glede seg over at en er på vei.Men må si at jeg var ikke like tilfreds med livet når jeg var på mitt største, trist men sant.

lisbeth

18.11.2012 kl.19:04

Veldig bra innlegg. Er overvektig og trener regelmessig, men vekta står stille. Men cm går inn og kjenner meg sterkere og har det helt topp etter en treningsøkt. Orker ikke tenke slanking det får komme etter hvert. Er bevist på hva som går inn men har fått mye muskler og de veier mer enn fett.Jeg er i alle fall på rett vei, tror jeg selv i alle fall.

Sandra

18.11.2012 kl.19:15

Kjempebra innlegg! Har selv nylig gjort en livsstilsendring, ikke bare for å bli slankere, men for å få det bedre med meg selv, bli frisk og komme meg tilbake til livet! Merker allerede en stor endring, og ser at dette går riktig vei!

Helsebloggen Lovelyliller.com

18.11.2012 kl.19:38

jeg er litt undervektig og får mye pes for det, så det er ikke så innmari lett å digeg seg selv når alle ser "rart" på deg,men jeg er helt enig! :D

Kari Jaquesson

18.11.2012 kl.20:25

Helsebloggen Lovelyliller.com: Når noen bemerker noe - svar med et spørsmål! For eksempel om noen sier: "Er ikke du litt vel tynn?" så kan du for eksempel spørre "I forhold til hva, mener du?" Og sånn kan du bare fortsette til de skjønner at det kanskje ikke er deres sak i det hele tatt.
Og du - husk at det er ikke hva andre synes som skal avgjøre hva du synes om deg selv <3. OG : Akkurat DEG er det flere enn du tror som synes er KJEMPESØT og helt perfekt! Det er det som er så kult - smaken er som baken - noen liker kjempestore myke baller, andre foretrekker små harde tennisballer. :-)

Kari Jaquesson

18.11.2012 kl.20:26

slankerinna: Men tror du ikke kanskje at det var det at du ikke hadde det så bra som kom først? Og så kanskje du trøstepiste uten å tenke over det. Det er stor forskjell på det man spiser i gledelige sammenhenger og det som spises av trøtthet, sinne, kjedsomhet, ensomhet, rastløshet osv. Ikke forskjell kalorimessig, men hvordan man lever ved siden av og hvordan man oppfatter seg selv.

slankerinna

18.11.2012 kl.20:33

Jo,du har rett der.har skrevet endel om akkurat dette om å spise med følelser,innså at det var det jeg holdt på med,og klarte forandre på livet generelt,samt kostholdet.Psyken og kostholdet har gjerne en sterkere sammenheng en en tenker over.

PAAG

18.11.2012 kl.22:19

Skulle ønske vi kunne slutte å være så opptatt av vekt. Hva er egentlig overvekt? Hvem bestemmer hva som er overvekt? Hvorfor er det så farlig med såkalt "overvekt"? Våre kropper har da ikke vondt av fett dersom det ikke blir så mye av det at det går ut over knær, hofter osv. Hvorfor skal massemedia, pengegriske slankemiddelprodusenter osv. bestemme hva som er pent og "idealfigur"? Når kroppen vår lagrer fett så er det bare for å ha litt i reserve til magrere tider, altså helt naturlig. Det vi derimot bør være opptatt av er hva slags mat og ernæring kroppen vær er konstruert for å håndtere og fordøye. Mange av sykdommene vi har som kalles livstilssykdommer, kommer antakelig av at vi spiser for mye av det vi ikke er genetisk laget for. Vi bør derfor heller være opptatt av hva vi spiser og hvorfor vi spiser det. Hvis vi legger om kostholdet og livsstilen i henhold til det kroppene våre egentlig ønsker seg, blir vi friskere og vektnormalisering kommer som en ekstra bonus.

Hestia

19.11.2012 kl.02:00

Og da jeg skjønte at jeg hadde lov til å ha et morsomt og godt liv selv om jeg veide for mye....DA begynte vekta å gå nedover!

Marianne Jørgensen

19.11.2012 kl.07:41

Man ser ikke seg selv før andre gjør det. Man føler vekta når en ikke orker det man klarte før som små enkle ting i hverdagen å knyte skoliser , få på strømper .Uten at en har følesen av et en holder på å dø hver gang.

Har nå godt ned 25 kg siden august i år. Er kjempe for nøyd med meg selv. Så nå danser jeg når jeg skal hå på meg sokker og synger og ler mye mer.

Trener hver dag og spiser sundt.

Hva mer kan man ønkse seg -gå ned litt til -trene enda mer variert kanskje.

Det var ikke så vanskelig å gå ned som jeg fryktet temmelig overvektig var jeg au. Med på gangsmot og vilje går alt.Også uten piler og operasjon.

Snop:

Sunn-Slanking -Normal- Omsorg--Pleie

Dr. iPhone

19.11.2012 kl.18:21

Du er av jern, Kari :)

Marianne Jørgensen

21.11.2012 kl.07:19

Fluventura 05.02.2013

Har ringt Apollo for å få litt informasjon ang din tur dit. Uten å få noe respons. Kunne godt tenkt meg å melde meg på, men er litt usikker på om jeg våger da jeg har mange kilo til å gå ned enda.

Trening er gøy, men ennå er det mye jeg ikke kan. Derfor håper jeg å få litt informasjon av deg

er det krevende må en være super trent expert på kordinasjon osv.

Er det ledige plasser igjen? Hvordan melder jeg meg på da apollo ikke kan hjelpe?

Kari Jaquesson

21.11.2012 kl.09:29

Marianne Jørgensen: Marianne Jørgensen: Hei Marianne! Jeg har sendt mail til den som er ansvarlig for gruppereiser. De har lagt igjen beskjed på svareren din.
Du trenger ikke være hverken slank eller supertrent for å være med! Dette er tredje gangen vi har reise til Playitas, og hver gang er det med folk i alle størrelser! Treningen er lagt opp slik at alle finner sin riktige intensitet!
Det er bare å melde seg på, og jeg lover deg en kjempemorsom og inspirerende uke! :-) Vennlig hilsen Kari

Skriv en ny kommentar

hits