Et øyeblikk i tiden - one billion.

Et øyeblikk i som jeg fikk lyst til å dele. Et magisk øyeblikk med mine to små gambiske nieser. Å holde dem i hånden, fortelle dem ting, glede meg sammen med dem, nyte skjønnheten som er livet, havet, himmelen og etter hvert solnedgangen var magisk. To små piker som skal bli kvinner.

 

Samtidig så mange tanker. Hvordan er verden når disse to har blitt voksne?

 En av mine viktigste bøker i livet var "Jentene gjør opprør". Den leste jeg da jeg var 11-12 år gammel. Den vekket min bevissthet. Mine foreldre la aldri bånd på meg fordi jeg var jente. Det var et sjokk å lese om at gutter og jenter behandles ulikt. Feministen ble født.

 

Hvordan vil det gå for kvinner i verden i fremtiden?

Jeg elsker å være kvinne. Jeg elsker menn. Min herlige pappa løftet meg opp som en hvis meninger var viktige og gav meg den beste start i livet som kvinne med selvrespekt og myndighet.

Ikke alle opplever det, men det motsatte. Jeg hater måten altfor mange piker og kvinner behandles på i verden. Hvorfor brukes det så mye krefter på å ekskludere, kontrollere, tøyle, undertrykke, plage, krenke, skade og drepe kvinner? Ikke for noe de har gjort, men for det de defineres som, altså først og fremst kjønn, ikke mennesker.På tirsdag skal jeg bidra på Kontaktkonferansen. 

Jeg skal lede an i dansen til One billion.
BREAK THE CHAIN

SOLIDARITY. 

One Billion - Jane Fonda a.o.

"For første gang var det ikke mulig å komme til enighet om et sluttdokument under kvinnekommisjonen i 2012. Årsaken til at man ikke kom til enighet var at kommisjonen ble gjenstand for en bredt anlagt kampanje, ledet av en allianse av konservative stater, frivillige organisasjoner og religiøse samfunn, som gikk inn for å svekke den internasjonale kvinne- og likestillingsagendaen og normer og rammeverk det tidligere er oppnådd enighet om. Kampanjen fortsettes i mange fora og på mange nivåer, og innebærer en betydelig utfordring for Norge og andre progressive land som ønsker å styrke kvinners stilling. Det er særlig kvinners seksuelle og reproduktive helse og rettigheter (SRHR) som er under angrep fra disse konservative kreftene. Derfor vil en hovedprioritet for Norge framover være å bygge en bred allianse som motkraft til denne. Vi vil mobilisere for at det ikke blir en svekkelse av det internasjonale arbeidet for å fremme kvinners rettigheter og likestilling."

 

 

Stikkord:

13 kommentarer

Paula

25.01.2013 kl.20:07

Fin blogg, lykke til på tirsdag !

Ida

25.01.2013 kl.20:07

Digger Bloggen din

Linn

26.01.2013 kl.11:19

Så sant , stå på kari!!

Kari Jaquesson

26.01.2013 kl.13:46

Linn: Takk, men hva mener du med "stå på Kari!"
ALLE må stå på - det er opp til alle å gjøre en forskjell. Å svare på tiltale, å si fra når de ser urettferdighet. Å gidde, orke å ta kampene. De viktgste kan være de små, som kan virke ubetydelige, men som sammen med alle de andre "små" utgjør noe stort og viktig.
Det kan være noe så enkelt som å si fra når noen sier: "Ja, den kvinnelige legen sa ..." Ville man sagt "Ja, den mannlige legen sa ..." eller den "mannlige fotballdommerene" eller "den mannlige teatersjefen". Nei, ikke sant. Om du opplever det - spør vedkommende hvilken relevans kjønnet har siden han/hun fant det så viktig at det måtte presiseres.
Det virker sikkert veldig flisespikkete dette, men vet du hva? Det teller- å få folk til å tenke seg - å bli mer bevisst sine handlinger.

Linn

26.01.2013 kl.20:45

Enig med deg der ;) Det er mange som burde bli mer bevisst på sine handlinger!

Når det gjelder stå på, kunne jeg vel egentlig skrevet fortsett slik du gjør, for du utgjør virkelig en forskjell :)

Ellen

26.01.2013 kl.23:20

Jentene gjør opprør er fabelaktig, frøken leste den for oss på slutten av 70-tallet. En skatt. Tror jeg må lese den igjen. Jeg måtte nemlig HA den selv om jeg hadde hørt frøken lese den!

Benedikte

29.01.2013 kl.12:18

Syntes du begynner å bli rund om baken jeg Kari... Mulig jeg ser syner.

Ha en god dag:)

Kari Jaquesson

30.01.2013 kl.08:56

Benedikte: Fantastisk interessant at baken min er det du fant viktigst å kommentere på dette innlegget.

01.02.2013 kl.18:44

Jeg har mye jeg ville skrevet til deg, Kari. Men det blir litt for personlig i det offentlige rom ;-) Men takk, kjære du, for å gi inspirasjon til å gå i krigen for meg selv!

Kari Jaquesson

05.02.2013 kl.21:32

Anonym: karijaq@gmail.com

Linn

17.02.2013 kl.00:05

Jeg har aldri lest bloggen din før,og har egentlig ikke tid til å virkelig LESE i kveld. Men ville bare si at en av mine favorittbøker var "jentene gjør opprør" og det var moro å lese at du nevnte det i bloggen din.

Jeg forsøker å leve et sunnere liv, og kanskje jeg kan bli litt innspirert av deg og bloggen din. Synes du ser kjempeflott ut forresten!

Inga

02.03.2013 kl.21:52

Hei Kari! Leste akkurat intervjuet med deg i Dagbladets Magasinet. Helt tilfeldig, for synes ofte de som blir intervjuet der fremstår ganske tannløse, kanskje nettopp "redd for å ikke selge CDer i bibelbeltet". Men der kommer du og overrasker! Ikke visste jeg at du var så kul! Jeg ble skikkelig glad! Ikke bare erklærer du deg som feminist, men jaggu ta superfeminist! Strålende! Og kritiserer Christian Ringnes og i det hele tatt. Yess! Jeg skal si ifra dobbelt så ofte heretter, som den feministen jeg er!

Hurra

07.03.2013 kl.23:53

Bytta pc og glemte bloggen din en stund. Kom på den i kveld. Og glad for det! Herlig innlegg å lese nå på tampen før 8. mars - jobber med en liten aksjon til dagen ! :)

Takk for godt innlegg!

Skriv en ny kommentar

hits