Nå er det like før starten på "En Ny Start"

6.mars er det premiere på serien "En Ny Start" der jeg følger ti personer med sykelig overvekt gjennom et helt år.

Håper du får lyst til å følge med.

HER er et klipp fra serien.

Den sendes på TVNorge

 

 

Stikkord:

42 kommentarer

Anita

23.02.2013 kl.12:45

Gleeeede meg!!! Dette har eg venta på heilt siden du snakka om prosjekte første gang :)

Sandra

23.02.2013 kl.15:17

Gleder meg til å se! Liker at det ikke er noen konkurranse som i Slankekrigen =)

Meg

27.02.2013 kl.19:53

Dette har jeg sett fram til. Digger at det ikke er konkurranse og utstemning

ble slank med lavkarbo

28.02.2013 kl.18:23

Alle vet hva som skal til for å slanke seg: Spise mindre og bevege seg mer. Så hva er egentlig nytt i denne tv-serien?

Marit

03.03.2013 kl.14:22

Gleder meg til å følge med. Selv om jeg som de fleste andre vet hva som skal til er det allikevel spennende og inspirerende å følge andre på deres vei. Skulle gjerne ha vært deltaker selv :-)

Digger deg Kari, du er til inspirasjon og glede for oss der uten som sliter med motivasjon for å komme i gang. Skal jammen meg se hvor mye jeg selv klarer å gå ned i vekt i løpet av disse 11 ukene som programmet varer.

Blida

04.03.2013 kl.21:52

TAKK og lov! Jeg har ventet på et slikt program i evigheter! Digger deg Kari! Jeg hadde så lyst til å melde meg på, men jeg var gravid på den tiden... Serien er alt satt på opptak, slik at jeg kan se den når det passer... :D

Inger

05.03.2013 kl.07:05

Hei Kari!

Jeg kom tilfeldigvis over Jomfrureiser sine hjemmesider der det stod at du gjør treningsreiser til Dubai, og dette er jo veldig i siste liten, men jeg tenkte likevel at jeg ville kontakte deg.

Jeg og min mann flyttet til Dubai i 2011 og har startet vårt eget private treningssenter der vi tilbyr privat trening, semiprivat trening, ernæringskonsultasjoner og naprapatbehandling. Scandinavian Health & Performance kan du lese mer om her dersom du vil : www.shpdubai.com

Grunnen til at jeg kontakter deg er vel egentlig for å tilby deg å ta med damene du reiser med på en treningsøkt hos oss på SHP. Treningsrommet vårt er ikke kjempestort, men man kan nok romme opptil 15 pers.

Som sagt, short notice, og jeg antar at opplegget for de dagene dere er i Dubai er fastsatte allerede. Men vit iallefall at vi finnes ;-)

Nyt Dubai :-)

Vennlig hilsen,

Inger

Tove ( Balansert Ernæring )

05.03.2013 kl.14:30

Hei . Skal følge med på serien . Høres spennende ut .

Kari Kristiansen

05.03.2013 kl.17:45

Gleder meg til å se hva Kari og deltakerene får til...

Ikke veldig overvektig selv, men det blir sikkert mange tips og hente for å ha det best mulig og kunne gå ned de kiloene jeg vil... :-)

Hilsen en annen Kari

Elisabeth

06.03.2013 kl.20:49

Gratulerer, dette programmet er bra!! Etflott program med nyttig, inspirerende og bra program.. Endelig

Meg

06.03.2013 kl.21:29

Blir virkelig inspirert av dette!. Har selv gått ned 15 kg men har en del igjen!. Men jeg kjente jeg fikk masse motivasjon av å se på dette!. Og at det er bare en selv som hindrer enn selv!.. Er det slik at det kommer en ny sesong av denne serien??.

malene

06.03.2013 kl.21:36

Hei kari. Så programmet ditt ikveld og ble veldig inspirert. Men nå søker jeg litt råd.. problemet mitt er at jeg spise store mengder søtsaker hver dag og trener aldri. Utfordringen er å finne motivasjon, fordi jeg "aldri" legger på meg, så jeg føler ikke vekten er noe motivasjon. Er naturlig slank. Men likecel føler jeg jo at kroppen er dvask pga treningsfravær og søppelmat. Hverdagskosten er forsåvidt grei, men det er MYE sukker og ingen trening. Har to barn og er mya alene grunnet mannens jobb, så jeg kommer meg ikke alltid ut på kvelden.

Tips og råd om livsstilsendring mottas med STOR takk:)

Stella

06.03.2013 kl.22:17

Kari! Fineste Kari! Dette var HERLIG å se på! For en vakker ung dame du har hjulpet i kveld. Jeg kjente meg mye igjen i dette, veide selv 135 kg, har gått ned 40 og skal ned 30 kilo til (166 høy), programmet var til stor inspirasjon. Jeg begyntemed å redusere på karbohydratene og da ga det jæ*** søtsuget seg, jeg begynte å nyte mat på en annen måte (følelses-spiser delux ja...) og klarte etterhvert å spenne på meg skoa og komme meg ut, og ikke minst begynne å like aktivitet(!)( <--- har plukket opp tips fra deg i løpet av årene). Har nå klart 1 år og ser på dette som en livsstilsendring, jeg vet ikke hvor jeg hadde vært om jeg bare hadde fortsatt, jeg holdt på å spise meg i stykker. Jeg var lat, satt på fua og spiste meg nesten til døde.

Du er verdens skjønneste inspirator Kari, jeg elsker din direkte/No-bullshit men også varme væremåte.

Men du, kan du gjøre meg en tjeneste Kari? Kan du begynne å lage treningsklær for de mer generøse av oss? Jeg lover å kjøpe hele kolleksjonen.

Klem!!!

-Stella

Silje

07.03.2013 kl.00:44

Tusen takk for et fantastisk program! Kjente meg så godt igjen, og det handler om å la seg selv ha det bra!! Du viser oss virkelig at man får det til om man bestemmer seg og har troen på at man fortjener bedre. Gleder meg til fortsettelsen. Du satt punktum for all kritikk du har fått tidligere, endelig:))

Trygve

07.03.2013 kl.12:16

Kommentar til programmet:

Å sette et mål om å miste mange kilo i uka, er alt for hardt. Hun som gikk ned over 40 kio på et år, vil antakelig få en "rekyl" pga så stort vekttap.

På den annen side er overvekt farlig, og risikoen øker for hvert år - så å endre livsstil er viktig.

Malene: Det handler jo bare om å ta til seg kunnskap (finnes på nettet), og ville endre livsstil. Du fikk jo oppskrifta i programmet, dessuten. Vi kan ikke vente at KJ skal drive rådgivning i bloggen sin i tillegg til alt hun driver med ellers.

lovelace

07.03.2013 kl.14:49

Var en utrolig flott episode i går, skal helt klart følge med her ja ;) Var veldig flott et det for en gangs skyld blir lagd et slikt program uten konkurranse ;) Jeg tror dette inspirere mange ;)

Ida

07.03.2013 kl.16:15

Du er bare rååå! Digger deg og dine meninger rundt vekt. Du er tøff, du er inspirerende, ikke minst er du smellvakker med den flotte kroppen! Du er super:) jeg er på vei ned i vekt selv!

Tove ( Balansert Ernæring )

08.03.2013 kl.12:42

Hei . Så første program i serien din . Programmet var fint med poeng i begynnelse og slutt . Det er begrenset hvor mye man rekker å vise på de minuttene som er til rådighet men det endte jo godt for denne jenta . Fint hvordan hun ikke trengte å " skulle være noen annen enn seg selv " . Og at hun nå " lever med drømmene " og ikke som før drømmer om å leve .

Hilde

11.03.2013 kl.17:20

Fint program :) Du er et bra menneske, Kari, men det vet du vel? Ikke gløm det neste gang det stormer rundt deg! Du er så full av respekt for andre, samtidig som du er strålende rett på sak.

Trygve: Har hørt at det egentlig anbefales å gå fort ned i vekt når man er av en viss størrelse, heller enn å gå sakte ned. Nå vet jeg ikke hvor mye/lite hun spiste under vekttapet, men det er vel allment kjent at særlig i starten av slike livsstilsendringer går man mye ned i vekt blant annet pga bedre kosthold uten for mye skjult salt som holder på væske i kroppen. Jeg synes Kari sine mål var realistiske, og hun minsket jo målene for hver milepæl med god begrunnelse for det.

B

11.03.2013 kl.22:38

Et godt program å se! Ville gjerne sett mer av det indre arbeidet, for det er en stor jobb å komme til punktet at man kføler man kan ha det bra bare fordi man er seg selv. Men ja: motiverende! Keep up the good work! :)

A

13.03.2013 kl.13:41

Milf nr. 1.

Filosofen

13.03.2013 kl.21:17

Hei, Kari

Sitter og ser programmet ditt, "En ny start" og jeg må si jeg virkelig liker hvordan du "come across". Tonen er vennlig, veiledende, pedagogisk og selv "strenge" formaninger eller korrigeringer formidler du i en oppmuntrende tone. Fabelaktig! Keep up the great work.

Mvh

Filosofen

Erica

13.03.2013 kl.21:22

Blir helt rørt og glad i meg av dette programmet, da du får en fantastisk kjemi med deltakerene, gir stor motivasjon og store og betydningsfulle livsstilforandringer :) Både du og gjengen er utrolig flotte mennesker :)

Victoria A. KataDaki

18.03.2013 kl.19:57

Hei Kari.

Jeg har sett ditt program på tv den 17.03.13 og det jeg har lagt marke til er de flest trenere glemmer at folk som har gått overvektig og kansje i tillegg ensom, har deprestion som en begrensning til å ha en pågang til en endring, det er en opps som bør være litt sett mer på for hvis en depresjon behandlig er lagt opp parelert til trennings programmet vil dette gå sammen i en annet retting på en positiv måte men mest viktig en værig måte.

Det som jeg har sett igår i han som var med i programet har som mange andre sjerpet en dypp vond følelse i seg for å ikke bli skuffelse, det er ikke slikt det bør være hvis det skal være verig og sunt.

Det å legge en plaster på såret som kommer av en have dårlig følleser samlet opp lenge er veldig viktig tink, det å se resultatte i speilet og på vekten er egentlig på andre plass i forhold til det følelsemessig skadden.

Jeg har alltid likt å se på dine programer og vil forsette å like det, jeg bare ønsker at noen kan start opp med en antideprsiv terapi på likt linje som trening og kosthold endring.

Takk

Mvh

Victoria A. KataDaki

Kari Jaquesson

19.03.2013 kl.11:56

Victoria A. KataDaki: Det du skriver er helt riktig, og overspising kan også være en form for selvmedisinering. Men vet du hva den mest effektive behandlingen mot lett og middels klinisk depresjon er? Fysisk aktivitet. Og gjerne noen å snakke med. Alle deltagerne hadde mulighet til å få samtaler hos psykolog, men nesten ingen benyttet seg av det. Et par benyttet seg av tilbudet om gestaltterapi og hadde enorm utbytte av det.

hilde

19.03.2013 kl.14:06

Jeg tror ikke at overspising alltid handler om selvmedisinering, men jeg tror mange kan ha problemer med å regulere sult og metthetsfølelsen. Jeg klarte ikke å føle meg mett før jeg gikk over på en lavkarbodiett, med karbohydrater så kunne jeg spise til jeg nærmest kastet opp, jeg ble aldri mett. Jeg er ikke spesielt fysisk aktivt men har holdt meg på en normalvekt over lengre tid. Men alt er jo individuelt, det som funker for meg trenger jo ikke å fungerer for andre.

Hva slags undersøkelser må deltakerne igjennom før de får være med på programmet?

catrin

20.03.2013 kl.21:05

hei kari.

samboeren min og jeg sitter og ser på programmet ditt nå, samboeren min tok bypass opperasjon for fire år siden, og har ikke klart og legge om kostholdet sitt. vi spiser mye sunn mat, men han går å kjedespiser heletiden, og er lite i bevegelse etter jobb. (klager mye over at han er sliten)

vet du om det blir flere sesonger for programmet ditt? tror han hadde vært en passende person til dette programmet, kan hende han hadde vært litt krevende, men han trenger virkelig litt hjelp.

Kari Jaquesson

21.03.2013 kl.07:44

catrin: Han må lage seg et program for dagene sine slik at han slipper å "vase rundt". Flere daglige spaserturer på ca 20 minutter, forskjellige gjøremål, faste tider for måltid, osv.
Vet ikk eom det blir flere runder med denne programserien.

Kari Jaquesson

21.03.2013 kl.07:48

hilde: De må gjennom både fysiske, medisinske og psykologiske vurderinger.

Anonymous

24.03.2013 kl.18:22

Håper også på flere sesonger. Trenger hjelp, er bare 21 år, og 3 stykker i nær familie med diabetes(mor, far og bestemor). Bor for meg selv med samboer, og prøver å lage mer mat fra bunnen av, så det er nok trimmen det kommer ann på her. Ikke for det, vi spiser nok litt usunt også. Jeg trenger virkelig en kickstart, har prøvd å gå ned i vekt i flere år men aldri lyktes. Jeg missliker sterkt det jeg ser i speilet, og skulle gjerne fått endret livstil med litt hjelp!

Kari Jaquesson

01.04.2013 kl.22:50

Anonymous: Hvordan har du gått frem for å gå nes i vekt? Bare ved hjelp av mat & trening? Hva har du gjort for å rydde opp i toppetasjen? Stresshåndetring? Sorg? Kjedsomhet? Skriv mer ! :-) Kari
PS: Mat fra bunnen er vel og bra, men kalorier er kalorier uansett. Legger du på deg/går ikke ned spiser du mer enn du trenger.

"Mira"

02.04.2013 kl.11:43

Hei! Tips til deg: hvis dere skal lage fler episoder med tvnorge serien, besøk SSO i Tønsberg. Mange der er kjempeflinke til å spise sunt, trene og ha vektnedgang. Overlegen er han du ser oftest i media når det kommer til fedmeoperasjoner. De på SSO, er med i et prosjekt for å gå ned i vekt, med livstilsendring uten fedmeoperasjon. Selv tror jeg på et bedre kosthold, med mosjon for å gå ned i vekt, samt. evt terapi for de som sliter med overvekt. Mange som tar operasjoner, ender opp der de startet. Synes forresten at det er fint at du har satt fedme i fokus på tv, men det er mange som lar mat gå til hodene på seg. Det bør også få ett lite fokus, eller bare mindre fokus på all mat.

Anonymous

02.04.2013 kl.22:37

Hei! Jeg har hatt normalt vekt en eller annen gang, men det er lenge siden. Som barn var jeg ikke overvektig, så dette har nok bare lagt på seg år etter år. Det er mulig det ligger litt i familien, om jeg kan si det slik. Har en far som er overvektig, og ellers er vi "litt store" av oss.

Jeg har bestandig vært flink å gå turer på asfalt, men etter jeg fikk meg kjæreste så har dette minket. Slik det er i dag er vi sjeldent eller aldri ute å går, selv ikke på asfalt. Det er mulig at jeg har kjedespist på meg all denne vekta.

Vi prøvde en stund å gå på slike kjøtt og proteindietter, men gav fort opp. Vi har også prøvd å bytte ut måltider med shake, men det fungerte ikke. Jeg tenker at en ikke må bytte ut noe mat, kan godt spise det man spiser vanligvis(slik som poteter, ris, spaghetti) bare i mindre mengder? Er dette feil å tenke? For etter gjentatte forsøk på vektreduksjon har jeg funnet ut at savnet etter det man "ikke for lov å spise" er ofte det som gjør til at jeg glipper.

Vi har heller ikke klart å kutte ut godteri, men har gått i fra å spise godteri HVER DAG til å spise det en gang i uken, da til helg.

Vi har gått i fra et kosthold som ferdige sauser, grandiosa, rett i koppen, og hamburger til å begynne og lage mat selv. Vi har fisk, kjøttkaker, fiskeboller, fiskeburger, fiskekaker og slik til middag. Tilbehør er grønnsaker og poteter, ris eller spaghetti. Hvis vi har kjøttdeig og spaghetti lager vi sausen selv, og bruker gjerne fullkornspaghetti.

Når det gjelder trening så har vi begge prøvd oss på treningsenter, men fant fort ut at dette ikke var noe for oss, vi liker ikke å trene med andre, og synes det er regelrett ekkelt å trene når fettet henger. jeg kunne gjerne tenkt meg å gå turer i fjell, og langs veien, men ikke i grupper med fler. Jeg tror alt jeg trenger er en kickstart! Jeg trenger å komme på rett kjør! Jeg trenger hjelp!

Når det gjelder toppetasjen, og bearbeiding der, så vet jeg ikke hvor jeg skal starte, eller hva jeg skal tenke på å rydde opp i? Jeg tror bare kiloene er blitt et evig mas og jag. Jeg føler jeg bare har gitt opp, men til tross er det en liten fighter i meg som virkelig vil endre livsstil! Fristelsene blir for store for meg.

hilde

12.04.2013 kl.13:59

nå har jeg sett på noen programmer av " en ny start" og jeg lurer fortsatt på hva deltakerne egentlig sliter med. De sier jo så mye fornuftig og politisk korrekte ord at jeg lurer på hva som har ført til overvekten, de har jo svarene allerede

å jobbe i toppetasjen er noe som går igjen, men hva går det ut på? Er det bare en slags coaching som for det meste er klippet bort i programmet?

Eller trenger de rett og slett bare et spark bak for å ta fatt på treningen? Er det en ekstra motivasjonsfaktor bare å skulle utlevere seg på TV?

Kari Jaquesson

12.04.2013 kl.14:02

hilde: I en prosess som tar et år er det mange ting som skjer. Når du har klippet programmet har det tatt med de delene som skal til for å fortelle en historie. Det er ikke alltid detaljene er så viktig. Jeg ser poenget ditt, men det er ikke nødvendig å fortelle alt for å forstå at det har vært ting i livet som har vært vanskelige.

hilde

26.04.2013 kl.22:31

Å gå ned i vekt er jo ikke like vanskelig som å holde vekta. Så hva skal til for en som er 140 kilo å gå ned til 97, og beholde det som trivselsvekt? Må personen trene flere ganger i uka?

Kan det sammenliknes med en person som har 97 kilo som trivselsvekt og som ikke er spesielt fysisk aktiv?

livet skal jo ikke bare være en slankekur, en skal jo finne en vekt som er til å leve med også.

Jeg lurer også på om det er mulig å avlære en person som er vant til å spise mye søtt og fett til daglig, til å nyte vanlig husmannskost? Hvis en person er vant til å spise mye usunn mat, og alltid har hatt snacks tilgjenglig, hvordan leve en hverdag uten det? Hvordan klarer de å holde ut suget etter det usunne og forbudte? Det kunne jeg ønske vi kunne se mer av i programmet.

Anonymous

05.05.2013 kl.19:22

Veldig gode spørsmål, Hilde. Hadde vi bare fått svar på det.

Alt jeg skulle gjort

11.07.2014 kl.15:04

Håper det blir mange sesonger :-) Inspirerende og ekte!

Anne

12.08.2014 kl.23:02

Hei Kari

jeg trenger litt hjelp.

Min kjære samboer vil så hjerne bli kvitt den store magen sin( pondus) som han kaller ,har kjøpt inn joggesko til han.

samboeren min er litt over 100 kg i tillegg, vi spiser begge sunt også.

mvh Anne

Anne

12.08.2014 kl.23:06

Hei Kari

Du gir alle en inspirasjon i tillegg.

Vi beundrer ditt arbeid!

Stig Gøran Nystrøm

03.09.2014 kl.21:53

Hei Kari. Planlegger du flere episoder med programmet "En ny start" ? I så fall; hvordan skaffer du deltagere?

Stig

Kari Jaquesson

25.09.2014 kl.12:59

Stig Gøran Nystrøm: Nei, dessverre. Jeg vet at TVNorge lager en ny serie som handle rom slanking, men jeg er ikke med på den og castingen der er gjort forlengst. Om du spør om dette fordi du ønsker en endring, hva med å late som du er med i en sånn serie og bevege deg et par timer hver dag og spise smart og robust + øve på å sortere i toppetasjen så finner andre måter å slappe av/avreagere enn ved å spise (for mye). Lykke til og send meg gjerne en update! Husk at man trenge ikke klare alt alene, allier deg med de som skal til! :-)

Skriv en ny kommentar

hits