En super bokanmeldelse! Vanlig mat = bra!

Denne mailen fikk jeg for et par dager siden. Jeg fikk lov til å gjengi den her på bloggen. Jeg synes hun har mange gode poeng! - Og selvsagt er det superhyggelig å få så god tilbakemelding på boken min! Tusen takk til innskriver! <3

 

Hei!
Jeg kjøpte boken din "Sunnere hverdagsmat" før helga og på lørdag satte jeg meg ut i solkroken og leste den, fra perm til perm. Må bare si tusen takk! Jeg oppdaget denne boka på nettet, akkurat nå når jeg trengte den. Og etter å ha lest den lente jeg meg tilbake og pustet lettet ut.
For i det siste har jeg vært et fortvilt og forvirret menneske. Jeg føler at noe er forferdelig galt i samfunnet, både med måten vi spiser på, måten vi lever på og de idealene vi har. Plutselig skal alt dras ut i det ekstreme og det å være vanlig, gjøre vanlige ting og spise vanlig mat er bare ikke godt nok.


Jeg er 34 år, har to barn på 14 og 5 år. Jeg er en aktiv person som trener mye og variert, og ungene mine er av typen som omtrent må fanges med lasso og knytes fast i bordet når det skal spises. Altså, ingen av oss er overvektige, syke, allergiske eller plaget med noe spesielt egentlig. LIKEVEL har jeg de siste årene blitt utsatt for stadig press fra kolleger og venner hver gang det kommer en ny mat-trend. Nå er det steinalderkost som gjelder. Nå blir jeg ledd av i lunsjen når jeg kommer med de hjemmebakte grovbrødskivene mine, mens å sette til livs en halv kilo kald ribbe plutselig er ok. Og stadig får jeg høre hvor mye BEDRE livet mitt hadde blitt hvis jeg bare ville innrømme at brød er gift og at kumelk er som å drikke cyanid! Og flere har sagt at de skjønner ikke at jeg gidder å trene år etter år når jeg ikke får resultater. Resultater?? Jeg har da resultater! Jeg er i god form, veldig sjelden syk og stort sett i godt humør. Er ikke det resultater nok? Greit at jeg ikke har synlig sixpack og jeg har ikke deltatt i et eneste sykkelritt. Men jeg lever og ånder for å kunne løpe, klatre, danse og nyte naturen rundt meg. DET er resultater for meg.
Men det jeg har skjønt er at mange av disse damene har et todelt liv, det er dietten de til enhver tid selv går på og så er det maten resten av familien spiser. Selv om de selv sverger til en knallhard steinalderdiett så får ungene fråtse i nugatti og saft, for det er tross alt "bare det de spiser". Og da kjenner jeg at jeg blir sur.


Jeg er en kjip mor, som ikke kjøper nugatti, frokostblandinger eller saft i hytt og gevær. Ungene mine gleder seg til ferien for da vet de at de får polarbrød, resten av året må de nok knaske i seg mors hjemmebakte produkter. Nå skal det sies at eldstemann nok hadde en mer usunn tilværelse i sine første leveår. Jeg var ung og matlaging sto ikke øverst på prioriteringslista da jeg fikk han. Men med årene kom lysten og selvtillitten til å lage mat og ikke minst, være sjefen som får de andre til å spise den. Hjemme hos oss spiser alle samme maten og liker du ikke gryteretten sier du? Nei vel, da får du ta mer grønnsaker da. Men utfordringene står i kø, spesielt med elstemann, som er på tur ut av mitt regime og skal danne sitt eget. Der glipper det mye og jeg innser at jeg må engasjere meg mer. Boka di har gitt meg ny inspirasjon og fornyet vilje til å gjennomføre, den blir nok liggende på kjøkkenbenken lenge og flere av rettene skal testes ut i tiden fremover.
Tusen takk igjen!


Dette er boken. NB: Det er ny utgave av Ketsjup er Ålreit. Kan bestilles HER

13 kommentarer

09.04.2013 kl.10:01

Ja da så

damestuff

09.04.2013 kl.11:35

Så bra innlegg :-) Supert

Karin

09.04.2013 kl.15:27

Är det samma innehåll i den nya boken som i "Ketsjup er Ålreit"? Är det, så att säga, samma bok med nytt omslag? Jag har Ketsjup boken och tycket att den är helt toppen!! :-)

Inger-Anne

09.04.2013 kl.18:13

Kjempebra innlegg! Det er så mange som forsøker den ene dietten etter den andre. En periode er det lavkarbo, neste er det pulver kurer, herbalife produkter+++ . Alle/de færreste har mel og melkeallergi.

Vanlig mat og mosjon virker! Det er viktig å lære ungene våre opp til et normalt kosthold. Det er det som gir god helse!!

Emilie-Therese ¢¾

10.04.2013 kl.09:17

Håper du får en fin dag ! :D

Charlotte J

10.04.2013 kl.18:30

Hei!

Dette synes jeg var et bra innlegg ... Det er sånn det skal være :) Forresten, kunne tenke meg denne boka sjæl. Får man bestilt den på nettet? Eller i hvilken butikk får man kjøpt den?

Og, Kari .. Jeg har et spørsmål til deg. Hjemme i DVD-hylla fant jeg en dvd som heter "trim med Kari". Denne har jeg vært i gjennom maaange ganger og liker den utrolig godt! Men hvor god trening er det egentlig? Er den i seg selv en god treningsøkt å utføre flere ganger i uken? Eller burde jeg variere oftere enn jeg gjør? (Trener 5 dager i uken hvor 3 av disse går til "trim med Kari"). Håper du har tid til å svare meg på dette :) Elsker forresten programmet ditt, "En ny start". Utrolig motiverende!

Mvh,

Charlotte Jursberg

B

10.04.2013 kl.20:59

Har Ketsjup-boka! Veldig grei å ha, spesielt til dessert-inspirasjon ;) Glad du har vært med på En Ny Start. Å se serien gir meg mange tanker om mine egne spisemønstre ...

2 jenter som vil ned i vekt nå

10.04.2013 kl.21:38

Hei! Jeg og ei vennine sitter å ser på En ny start på Tv norge nå, og lurer på om det er mulighet for oss å melde oss på? Kan si litt om meg selv da, jeg er 23 år gammel og veier 126 kilo, har prøvd å gå ned i vekt mange ganger, og klarte å gå ned fra 134 kilo fra Jannuar til per dags dato, noe som jeg er veldig fornøyd med. Jeg har en sykdom (skriver ikke offentlig) som gjør til at jeg har mindre tolleranse til karbohydrater, så jeg kuttet de ut. Jeg skal gifte meg i September, og vil gjerne gå ned et par kilo til før dagen min, og ta med meg livsendringen videre, jeg vil leve anderledes, jeg vil at både jeg og min framtidige mann, skal få en ny sunn start på livet. Jeg lurer på om jeg kunne ha kontaket noen? Om du kunna kontaket meg? Vennina mi skal gifte seg neste år i August, og har også lyst å gå ned i vekt til den dagen, og få en ny start for hun og familien sin. Om jeg ikke tar helt feil veier hun litt overkant av 100 kilo.

Håper vi hører fra deg eller noen andre, har lagt igjen eposten min :-)

Stor klem fra oss to :-)

Toppers

10.04.2013 kl.22:00

Hei! Dette er litt "off-topic", men jeg må bare få si at jeg synes det er strålende at du har satt fokus på diverse viktige temaer, ikke bare mat og helse, men også dette med kvinners dobbeltmoral. Du ble gjengitt på dette i VG, tror jeg det var. Synes det er så flott at du sier ting som de er, - også når det gjelder overvekt. Stå på Kari, du gjør en kjempejobb!

IDA

10.04.2013 kl.22:10

Mens jeg så på "En ny start" med Kari Jaquesson i kveld fikk jeg en motivasjon helt ifra det innerste indre! Smash posen var halvtom, jeg gikk rett på kjøkkene og heiv resten av søppelmaten der den hører hjemme, vandret tilbake til sofaen og bestilte legetime til i morgen. Legesenteret jeg hører til har begynt med "time på dagen" konsept som betyr at man får legetime den samme dagen man ønsker. Det er helt genialt! Hadde jeg måtte vente nå i flere uker, ville motivasjonen sunket drastisk til da.

IDA

10.04.2013 kl.22:14

Ville bare si TAKK!! Nå skal kiloene bort!

matgladilavkarbo

11.04.2013 kl.09:22

Flott innlegg.. igjen ;)

Therese

22.04.2013 kl.00:01

Super bra innlegg! Prøver selv å motivere meg selv til å gå ned i vekt... (vil ned ca 20kg). Men når det kommer til sønnen mim er både mannen min og jeg veldig bevisste på at han får i seg god og sunn mat. Vi går fram som gode eksempler med å spise det samme. Så grunnen til overvekt her er nok mengden mat jeg spiser...

Jeg reagerte på en test, eller to tester, i foreldre og barn. Da testet de yoghurter i en av testene. ALLE inneholdt sukker. *skuffet* Lillegutt ELSKER naturell yoghurten, og velger den framfor de med sukker. Vi blander i bær og frukt og havregryn. Nam nam nam sier han

Begrunnelse fra F&B på at den ikke var med i testen: ingen unger likef naturell, det blir for surt. TULL OG FANTERI!

Test nr 2 jeg reagerte på var en suppetest. ALLE car posesupper. Mye salt og i mitg hode ikke bra i det hele tatt... Mat fra bunnen, ja takk!

Supert program du har Kari. Veldig inspirerende, og jeg har ei ny bok på handlelisten :)

Skriv en ny kommentar

hits