"Finn din stil" - ja særlig!

"Vær deg selv", "individuell stil" og andre uttrykk florerer i media, mest av alt i dameblader og på damenettsteder. Men det er jo et spill for galleriet, du skal slett ikke ha din egen stil, du skal ha den stilen de liker og godkjenner!
Diverse kjendiser skal under lupen og dom skal avsies over klær, stil, sminke, hår, valg av kjæreste og alt mulig annet de kan finne på å kritisere.

Sist ut er  KK som mener at  en kjendisdatter ikke passer inn i  malen merket "riktig". Under overskriften: "Festivalantrekket du bør unngå" skriver de blant annet:

"19-åringen hadde nemlig ikke på seg annet enn en bitteliten bikini, der hun løp rundt på festivalområdet. Bikinien var riktignok «i tiden» med søte hvite og blå blomster og truse med høyt liv, likevel er dette en litt vel lettkledd look for offentligheten. Særlig når rumpa di blir hengende sånn halvveis ute av trusa, og du ramler rundt fordi du er litt for full. Nei, da er det bedre å bruke bikinien under festivalantrekket - slik KK.no har tipset om før."

Jeg er litt usikker på om det selve bikinien, rumpa eller fylla KK reagerer mest på, men hvor kommer idéen om at de besitter et eller annet mandat for å bestemme hva som er "riktig" og hva som er "feil" klesstil?

Hvorfor er så mange (spesielt kvinner) opptatt av å kritisere andres valg av klær/hår/stil osv?

Hvem bestemmer hva som er "riktig look"? Eller "god smak"?

Hva får de som skriver til å bruke uttrykk som "slik skal neglene dine se ut nå", eller "slik bør du kle deg i sommer". Og pussig nok - uten begrunnelse. Hadde det for eksempel stått: "Ellers kan du få meslinger, nesten helt sikkert" så hadde det jo vært motivert, men grunnen til at du "bør" eller "skal" er vel at om du ikke gjør det er du liksom helt "uttafor" - eller hva? Er det det? redsel og gru, jeg ser ikke ut som alle andre, hjelp!

 

"Finn din stil", lissom? Særlig! Inn i kjøttkverna med oss mener de vel?

Stikkord:

8 kommentarer

Kikki

15.04.2013 kl.14:03

Åååååååååh! Jeg digger deg, Kari! :-)

Eirik

15.04.2013 kl.14:40

Veldig mange kvinner lider av sykdommene sjalusi og misunnelse.

I dette tilfellet har vi flere opsjoner: "Kjendisdatter"

- Den som har skrevet innlegget er sjalu på 19åringens sosiale status, og føler at hun må hevde seg ved å skrive denne veldig nedlatende artikkelen.

- Den som har skrevet innlegget er misunnelig på 19åringens kropp, og hadde egentlig ønsket at hun kunne gått rundt med bikini selv, dette også selv om forfatteren av artikkelen har en pen kropp, men sliter med dårlig selvbilde, noe som igjen i hovedsak er et kvinneproblem.

- Den som har skrevet artikkelen skulle selv ha ønsket at hun var 19 år.

Som svar på spørsmålet ditt om hvorfor så mange (spesielt kvinner ) kritiserer andres valg, se øverste linje, svaret er sjalusi og misunnelse.

Kari Jaquesson

15.04.2013 kl.14:55

Eirik: Hmmm, jeg er ikke så sikker. Noen ganger er det nok slik, men jeg tror ikke det er tilfelle med artikkelforfatteren. Jeg tror heller mange har kommet inn i en slags tralt og snakker/skriver uten å tenke over budskapet. Det er så vanlig å vurdere, kategorisere og kritisere at det kan kalles en (u)vane. Men det er sikkert slik du beskriver noen ganger, ofte på det ubevisste planet. det er synd i alle fall, for om noen går ut kledd på sin måte kan man jo gå ut i fra at de synes selv de er fine, og da kan man jo glede seg over det selv om man selv ikke synes det er superfint. Hva så? Det viktigste er jo hvordan man føler seg, ikke hva andre synes. Synes nå jeg, da. :-)

Kari Jaquesson

15.04.2013 kl.14:55

Kikki: Ditto. En dag må vi trene sammen! :-)

IDA

15.04.2013 kl.15:40

Du er super!

Siri

16.04.2013 kl.11:06

Og det er bare å fylle på med "sånn skal hagen se ut" "slik farge skal du ha på veggen i sommer" osv osv.

Petter Schjærvens Typisk deg satte fingeren på dette. Hvor unike er vi, og hvor unike tror vi at vi er.

Cathrine

16.04.2013 kl.15:43

Bra skrevet! De fleste ukeblader/aviser etc har et altfor snevert syn på hvordan man bør se ut. Og hvordan man bør innrette livet sitt. Det er virkelig sjelden man får ros for å være seg selv.

Det er videre også ufint å kritisere kjendiser, politikere som ikke arbeider med mote o.l for utseendet. Det er da ikke jobben deres å ta seg ut!

V

22.08.2013 kl.15:41

Herlig! Selv er jeg nok en av de som aldri i livet hadde blitt godtatt av det store media, men det tar jeg heller som en god ting. Jeg er meg selv og vil ikke være del av en saueflokk som blir fortalt hvordan de skal se ut. Har aldri fulgt mote og kommer aldri til å gjøre det. Vi er unike personligheter, alle sammen, så hvorfor se like ut? :)

Skriv en ny kommentar

hits