Presse eller PR?

Denne talen fra John F.Kennedy er superaktuell. Den handler om hemmelighold og faren ved de "lukkede rom" og det å skjule fakta for publikum.

Han ber pressen ikke om å støtte sin administrasjon, men å opplyse publikum også om deres feil, og til og med påpeke dem.


Den nye regjeringen ønsker å kutte pressestøtten og det vil utvilsomt gå ut over aviser som ikke er helt på deres side. Som f eks Dagsavisen (som er et ypperlig avis - anbefaler deg å abonnere)

I tillegg er den aktuell fordi mye av "pressen" driver egentlig PR-virksomhet. Det er omtale av produkter, lanseringer og ukritisk promotering.

Talen er også aktuell fordi mye av måten stoff presenteres på undregraver de store, viktige, tunge sakene. Dette gjelder både valget av førstesidestoff i papirutgivelser, men også i stor grad plassering av stoff på nettavisene. der kan flomkatastofe og krig plasseres rett ved siden av en artikkel om hårsveisen til en Idoldeltager. 

Det er mye pressen unnlater å varsle om eller avsløre. Saker kan avdekkes uten at de blir fulgt opp. Politikere svarer på et spørsmål, men sannhetsghalten blir ikke sjekket eller utfordret. Pressens jobb er da å stille de ubehagelige og utfordrende spørsmålene? 

Så, lytt til Kennedys tale og tenk over hva du synes om det han omtaler.

 

Én kommentar

girl in oslo

13.12.2013 kl.15:32

Han var en klok mann :)

Skriv en ny kommentar

hits